کامران تفتی در خصوص نقش خود و حضور در نمایشی با مضمون سیاسی اجتماعی گفت:«دلیل همکاریام با محسن معینی ترکیب تئاتر سنتی و کلاسیک است.در این نمایش، تئاترسنتی با شیوههایی مثل مستند تئاتر، فیلمتئاتر و ... ترکیب میشود».
او با بیان اینکه «وقتی کسی دچار اندیشه تئاتری باشد، با سبک و سیاق تئاتری شروع به مطرحکردن مسائل سیاسی اجتماعی و ارائه نظریه برای داشتن جامعهای مستقلتر و بینقصتر میکند»،افزود:«این نکات از جمله مواردی است که در انتخاب کارگردان برای همکاری با او برایم اهمیت بسیاری دارد و وجود این شاخصها یعنی90 درصد کار را پذیرفتهام. این همکاری یک همکاری همراه با آگاهی و دانش است.صرفاً کارکردن در تئاتر نه برای من و نه برای محسن معینی مطرح نیست و نمیخواهیم فقط یک نمایش روی صحنه برده باشیم. حرفهای بزرگ این نمایش فارغ از شعارزدگی، هدف اصلی ماست».
تفتی همچنین ادامه داد:«قرار است در نمایش «شیر در زنجیر» خیلی واقعی بگوییم بسیاری از ارزشهایمان از دست رفته و آن مقدار ناچیزی که باقی مانده، باید حفظ بشود. برای حفظ ارزشها به یکسری دانش و آگاهی نسبت به تاریخچه آدمهایی نیاز است که دور افتادهاند».
این بازیگر در رابطه با نقش خود در نمایش «شیر در زنجیر» گفت:«نقش کسی را بازی میکنم که وقتی اسمش را میبرم، بدنم میلرزد. بازیکردن کاراکتری کسی مثل حاج «احمد متوسلیان» یعنی رفتن به جلد قهرمانی که شاید خیلی سادهتر از نوشتن کلمه قهرمان زندگی کرده، ولی عدالتخواهی، تصمیم و ارادهاش باعث شده که هر جای این مملکت نام این مرد کوهوار را ببرید، چه همرزمانش و چه بزرگترها و کوچکترها با احترام از او یاد میکنند. بازیکردن در نقش اسطورههایی که از جنس و بطن مردم هستند،کار سختی است. ما زندگی او را در دورهای از تاریخ میبینیم که ایران درگیر جنگ بوده و به واسطه او،کردستان و لبنان را میبینیم.احمد متوسلیان کسی است که هنوز از او با عنوان فرمانده نام میبرند. برای من شناخت قهرمانی که سالهای زیادی از حضورش نگذشته، ارزش زیادی دارد.اگر قرار باشد همنسلهای من، مردم شهر و کشورم چنین شخصیتی را نشناسند، پس هدف احمد متوسلیانها چه میشود؟ بدون این افراد کشور یک سرزمین شلخته و بیسر و ته میشود که سمت و سوی مشخص ندارد».
کامران تفتی در مورد رویکرد نمایش به مسائل سیاسی نیز ابراز کرد:«در این کار هیچ جناحبندی خاصی وجود ندارد. نمیخواهیم بگوییم دست چپش قویتر بوده یا دست راست، بلکه میگوییم قلب احمد متوسلیان چقدر وسیع بوده و چه قهرمانانه زندگی کرده است. این بزرگی جناحبندی سیاسی نمیشناسد.اگر کسی بخواهد انسان وارسته و آزادهای باشد، این مسائل دیگر معنا ندارد و جفا در حق چنین کسی است که او را به جناح خاصی ربط بدهند. این جناحهای سیاسی هستند که باید خود را به افرادی مثل احمد متوسلیان ربط بدهند. من میخواستم نقش فرمانده متوسلیان را بازی بکنم تا به اندازه قلب او بزرگ بشوم، نه به اندازه جناحهای سیاسی. برایم مهمترین چیز انسانگونه زندگیکردن است.وقتی درباره احمد متوسلیان تحقیق کردم، فهمیدم برای او بیش از هر چیز آرامش و انسانیت اهمیت زیادی داشته. او فرد دلسوزی بوده که برای هر قطره خون جوانانی که میجنگیدند دلش میتپید.اصلاً شعاری حرف نمیزنم، چون به این مقوله شعاری نگاه نمیکنم.در شرایطی که ما هیچ قهرمانی نداریم،داشتن آدمهایی مثل احمد متوسلیان نعمت است و امیدوارم بتوانیم چنین قهرمانهایی داشته باشیم».
نمایش «شیر در زنجیر» از 18 دی تا 2 بهمنماه در تالار اندیشه حوزه هنری روی صحنه برود.