برای نخستین بار در کشور، با هدف حفظ محیط زیست، طرح استفاده از ضایعات درخت نخل برای تولید خوراک دام در استان کرمان در حال اجرا است.

 به گزارش مشرق، وسعت نخلستان‌هاي ایران بين 185 تا 220 هزار هكتار برآورد می‌شود و هر ساله برای برداشت خرما باید نخل‌ها هرس شوند. هر نخل به‌طور متوسط حدود 34 كيلو ضايعات حاصل از هرس توليد مي‌نمايد که در حال حاضر بخش اعظمی از این ضایعات سوزانده و باعث آلودگی زیست محیطی در مناطق نخلستانی کشور می‌شود.

اکنون براساس طرح یک مبتکر کرمانی و با مشارکت و سرمایه‌گذاری بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، قرار است از این پس ضایعات درخت نخل در صنعت دام مورد استفاده قرار گیرد.

در حال حاضر حدود 90 درصد پروژه‌ی تولید خوراک دام از سرشاخه‌های درخت نخل، پیشرفت داشته و پیش‌بینی می‌شود این پروژه ظرف 6 ماه آینده به بهره‌برداری کامل برسد.

با بهره‌برداری از این طرح، روزانه 30 تن و سالانه 10 هزار تن خوراک دام از ضایعات درخت نخل تولید می‌شود.

در این طرح علاوه بر این‌که خوراک دام حاصل از ضایعات با قیمتی ارزان‌تر در اختیار صنعت دام کشور قرار می‌گیرد، از سوزاندن سرشاخه‌ها که هر ساله موجب آلودگی محیط زیست می‌شود نیز جلوگیری خواهد شد.

با توجه به این‌که به‌کارگیری سرشاخه‌های درخت نخل به عنوان ضایعات، امری اقتصادی و سودآور تلقی می‌شود و برای اولین بار در صنعت خوراک دام مورد استفاده قرار می‌گیرد، سرمایه‌گذاری بنیاد برکت سبب شده تا این پروژه‌ی اقتصادی در منطقه‌ی محروم استان کرمان برای 35 نفر اشتغال ایجاد نماید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس