به گزارش مشرق، نشست علنی صبح امروز (سهشنبه 13 بهمن ماه 94) نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست ابوترابیفرد نائب رئیس اول مجلس و با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد.
در ابتدا 200 نفر از نمایندگان مجلس در صحن علنی حضور دارند که بر این اساس کرسی 87 نفر از وکلای ملت خالی بود.
ادامه بررسی لایحه کاهش ساعت کاری زنان شاغل دارای شرایط خاص اولین دستور کار این جلسه بود.
*دستغیب: تقدیم گزارش مکتوب افزایش انضباط جلسات صحن در ایام انتخابات مجلس
سید احمدرضا دستغیب عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در آغاز نشست علنی امروز پارلمان اظهار داشت: گزارش مکتوب مربوط به افزایش انضباط و آغاز زودتر جلسات علنی مجلس در ماههای پایانی منتهی به انتخابات در دوره نهم نسبت به دوره هشتم تقدیم هیأت رئیسه مجلس میشود.
وی همچنین گفت: نمایندگان امروز مطابق آییننامه داخلی مجلس در جلسه علنی خانه ملت حضور یافتند که لازم است از این حضور به موقع تشکر کنم.
وکلای ملت این هفته چهارمین هفته کاری خود را سپری میکنند در حالی که طبق آییننامه داخلی مجلس، نمایندگان هر ماه 3 هفته کاری پشت سر هم باید نشست علنی داشته باشند و یک هفته سرکشی به حوزههای انتخابیه.
*لایحه کاهش ساعات کاری بانوان شاغل دارای شرایط خاص به کمیسیون اجتماعی بازگشت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست، لایحه کاهش ساعات کاری بانوان شاغل دارای شرایط خاص را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
در این جلسه وکلای ملت با پیشنهاد بازگشت به لایحه دولت مخالفت کردند و در نهایت به دلیل وجود برخی ابهامات، ایرادات و نواقص در این لایحه، با 122 رأی موافق، 15 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از 197 نماینده حاضر در صحن علنی، با پیشنهاد ارجاع لایحه مذکور به کمیسیون اجتماعی موافقت کردند.
با 130 رأی مثبت نمایندگان صورت گرفت
*موافقت مجلس با بررسی «لایحه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت» طبق اصل 85 قانون اساسی
نمایندگان با تقاضای تعدادی از نمایندگان مبنی بر بررسی «لایحه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت» طبق اصل 85 قانون اساسی موافقت کردند.
وکلای ملت با 130 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از 195 نماینده حاضر در صحن علنی، با این تقاضا موافقت کردند.
در صورتی که طرح یا لایحهای با تصویب مجلس مطابق اصل 85 قانون اساسی بررسی شود، پس از رسیدگی در کمیسیون مربوطه مستقیماً به شورای نگهبان ارجاع میشود تا با شرع و قانون اساسی تطبیق داده شود و دیگر در صحن علنی مورد رسیدگی قرار نمیگیرد.
تقاضای بررسی یک طرح یا لایحه طبق اصل 85 قانون اساسی برای مواردی از طرحها و لوایح مطرح میشود که مفصل و دارای مواد بسیار زیاد و طولانی باشند مانند قانون مجازات اسلامی که دارای بیش از 1000 ماده بود و امکان رسیدگی به این قانون در صحن علنی وجود نداشت، به همین دلیل طبق اصل 85 قانون اساسی در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس مورد رسیدگی قرار گرفت.
*ابوترابیفرد: حضور گسترده ملت بزرگ ایران 22 بهمن را خلق کرد/باید قدردان ایستادگی مردم باشیم
حجتالاسلام سید محمدحسن ابوترابی فرد در نطق پیش از دستور خود گفت: حرکت افتخار آفرین ملت ایران در بهمن ماه سال 1357 گامی بلند در راستای تداوم راه روشن انبیاء الهی و پاسخ به دعوت پیامبر اعظم در سپردن مسئولیت و مدیریت جامعه اسلامی به دست شایستهترین انسان بود.
وی افزود: اگر حضور گسترده ملت بزرگ ایران نبود 22 بهمن ماه خلق نمیشد اگر اجماع ملت بزرگ ایران در سپردن مسئولیت رهبری به دست شایستهترین انسان زمان یعنی امام (ره) نبود وی هرگز به این کرسی نمینشست. و اگر امام بزرگوار خود را شایسته انجام این مهم نمیدید هرگز این مسئولیت را نمیپذیرفت.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر ملت بزرگ ایران یکپارچه در کنار رهبر معظم انقلاب نمیایستاد و در طول سالهای متمادی بر این راه روشن پای نمیفشرد امروز رهبری معظم سکاندار انقلاب اسلامی نبود.
ابوترابی اظهار داشت این شایسته سالاری و این ایستادگی در کنار شایستگان و روشنکردن مسیر مدیریت و رهبری نظام با قرار گرفتن شخصیتی آراسته به عدالت و فقاهت و ظرفیتهای شایسته مدیریت راه عزت و اقتدار ملت اسلام را هموار ساخته است.
وی افزود: ملت ایران برخلاف مردم زمان حضرت علی که در زمان خلافت آن حضرت به سه گروه تقسیم شده و جنگهای جمل، صفین و نهروان را در مقابل ایشان به راه انداختند امام راحل و رهبر معظم انقلاب را برگزیدند و با همه قدرت و عقلانیت و درایت در کنار او با شجاعت و استقامت ایستادند.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دفاع مقدس را که رویارویی همه دنیای استکبار با ملت بزرگ ایران بود به قله اقتدار تبدیل کردند و دوران تحریم سخت هستهای را به برگی زرین و ماندگار در تاریخ انقلاب تبدیل کردند.
ابوترابی خاطرنشان کرد: باید قدردان این ایستادگی برآمده از عقلانیت و دیانت و درایت ملت بزرگ ایران بود و باید به پاس این ایمان و استقامت با همه وجود از همه توان و ظرفیت نظام برای گشودن گرهها و حرکت به سمت قلهها استفاده کرد.
وی افزود: امیدوارم قوای سه گانه با همه توان و ظرفیت برای پاسداشت این عقلانیت و استقامت ملت در کنار ملت بزرگ در رویارویی مشکلات و تنگناها دست در دست هم هماهنگ و همراه گام بردارند و با تکیه بر دانش و علم و معرفت در مسیر دستیابی به قلههای اقتدار اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و اجتماعی حرکت کنند.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امیدوارم ملت ایران همچنان در 22 بهمن امسال نیز این عقلانیت و استقامت و درایت و ایمان خود را به نمایش گذارند و پیوند ناگسستنی خود را با انقلاب اسلامی و رهبری معظم انقلاب در برابر دید جهانیان فریاد بزنند و امیدوارم این ملت بزرگ که در طول 37 سال گذشته در برابر توطئهها و دسیسههای امریکا و مزدوران استکبار جهانی پیروز بوده است همچنان با عزت و اقتدار گام بردارد و از فراز و نشیبها با عزت عبور کند و انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت اسلامی را که امروز در سراسر دنیای اسلام به یک مشت گره شده در برابر استکبار جهانی تبدیل شده به یک بازوی قدرتمند برای پیروزی مستضعفین بر مستکبران تبدیل کند.
ابوترابی خاطرنشان کرد: امید است در دو انتخابات پیش رو (مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی) با عقلانیت، ایمان و انضباط و اخلاق برگ زرین دیگری برای افزایش اقتدار نظام اسلامی خلق کنند و شاهد اوج مشارکت و انتخاب برای شکل گیری بهترین مجلس باشیم.
وی در پایان گفت: امیدوارم از همه نهادهای انقلاب اسلامی که رمز اقتدار نظام اسلامی هستند حمایت شایستهای داشته باشیم امیدوارم شورای نگهبان با اقتدار برآمده از ایمان و با صلابت و برآمده از اعتقاد به راه امام و با رعایت همه ضوابطی که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند گام دیگری برای افزایش مشارکت مردم و آفرینش مجلسی مقتدر و توانا بردارد و همه در کنار هم با حمایت از ارکان انقلاب اسلامی دست در دست یکدیگر از هر اختلاف پرهیز کنیم و وحدت و انسجام ملی و اسلامی را به نمایش بگذاریم.
*تعیین مصادیق گروهها و سازمانهای تروریستی به شورایعالی امنیت ملی واگذار شد
نمایندگان مجلس ادامه نشست علنی پارلمان لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم اعاده شده از شورای نگهبان را مورد بحث و بررسی قرار داده و با اصلاحاتی به منظور تأمین نظر آن شورا به تصویب رساندند.
طبق مصوبه مجلس، اعمالی که افراد، ملتها یا گروهها یا سازمانهای آزادیبخش برای مقابله با اموری از قبیل سلطه، اشغال خارجی، استعمار و نژادپرستی انجام میدهند از مصادیق اقدامات تروریستی موضوع این قانون نمیباشد. تعیین مصادیق گروهها و سازمانهای مشمول این تبصره بر عهده شورایعالی امنیت ملی است.
همچنین نمایندگان مجلس مقرر کردند هر شخصی که داخل گروههای حامی مالی تروریسم باشد و قبل از تعقیب، همکاری مؤثری در شناسایی شرکا یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیای حاصله از جرم یا بکار رفته برای ارتکاب آن نماید، از مجازات معاف میشود و چنانچه پس از شروع به تعقیب با مأموران دولتی همکاری مؤثری نماید، از جهات مخففه محسوب و مطابق مقررات مربوط، مجازات وی تخفیف مییابد.
*لایحه اساسنامه سازمان پست مشمول اصل 85 شد
لایحه اساسنامه سازمان پست جمهوری اسلامی ایران با رأی نمایندگان طبق اصل 85 قانون اساسی در کمیسیون صنایع، بررسی و درباره آن تصمیمگیری میشود.
براساس این گزارش، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 123 رأی موافق، 26 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع به واگذاری تصمیمگیری درباره این لایحه به کمیسیون صنایع رأی موافق دادند.
*آخوندی: قرارداد اخیر با ایرباس ظرفیت ناوگان هوایی کشور را بیش از دو برابر افزایش میدهد
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در ادامه جلسه صحن علنی مجلس در گزارشی که به دعوت از نمایندگان درباره قرارداد امضا شده میان جمهوری اسلامی ایران و فرانسه برای نوسازی ناوگان هوایی ایران به مجلس ارائه داد گفت: یکی از این قراردادها با شرکت ایرباس به مبلغ 10 و نیم میلیارد یورو است که در مجموع 118 هواپیما برای بردهای متوسط و قاره پیما در اختیار ایران قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه با در اختیار داشتن این هواپیماها پرواز از ایران بدون توقف به سراسر جهان انجام میگیرد و درباره قرارداد دیگر اظهار داشت: 20 هواپیمای «جت ملخی» نیز که میتواند تمام فرودگاههای کوچک و متوسط ایران را پوشش دهد در اختیار ایران قرار میگیرد که در مجموع 138 هواپیما می شود.
آخوندی هواپیماهای واگذار شده به ایران در قراردادهای مذکور را بیش از کل صندلیهای موجود پروازی ایران برشمرد و گفت: ظرفیت ناوگان هوایی کشور در پی این قراردادها دو برابر میشود.
وی با اشاره به آغاز اجرای قرارداد از سال 2016 خاطرنشان کرد: این واگذاری به تدریج و به صورت اجازه به شرط تملیک در اختیار ایران قرار میگیرد و ابتداً نیز از هواپیماهای کوچکتر آغاز میشود که پس از 3 سال اجازه به شرط تملیک در اختیار ایران قرار میگیرد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: منبع مالی این قرارداد توسط ایرباس تامین میشود که 15 درصد را خود و 85 را از دیگر منابع اروپایی تامین میکند.
وی با تاکید بر اینکه ایران برای این هواپیماها هیچ تضمین مالی نداده است گفت: مبالغ هواپیماها از محل عملیات خود آنها تامین خواهد شد و نه بانک مرکزی و نه وزارت اقتصاد هیچ گونه تضمینی در این باره نداده است.
آخوندی قرارداد امضا شده میان ایران و شرکت ایرباس را در پیش و پس از انقلاب بی سابقه خواند و در ادامه با اشاره به امضای 3 یادداشت تفاهم دیگر با طرف فرانسوی گفت: با افتتاح دو ترمینال در فرودگاه امام خمینی (ره) ترمینال موجود با هدف افزایش ظرفیت به اندازه 12 میلیون مسافر در سال مورد نوسازی قرار میگیرد.
وزیر راه و شهرسازی از آغاز به ساخت همزمان ترمینال ایران شهر خبر داد و اظهار داشت: ترمینال ایران شهر پس از افتتاح ظرفیت جا به جایی 30 میلیون مسافر را در سال دارد و امیدورایم بتوانیم ظرفیت انتقال فرودگاه امام را به 45 میلیون رسانده و تبدیل به «هاب» منطقه بشویم.
آخوندی همچنین گفت: یادداشت تفاهمی برای نوسازی فرودگاه مشهد برقرار شده که 4.5 میلیون مسافر به ظرفیت فرودگاه مشهد افزوده است، به دنبال آن هستیم که عملیات گسترده بینالمللی از فرودگاه مشهد به اقصی نقاط دنیا انجام شود، همچنین یادداشت تفاهمی برای توسعه و گسترش فرودگاه اصفهان انجام شده تا این فرودگاه با توجه به اینکه اصفهان یک مرکز گردشگری در ایران است، به یک فرودگاه بینالمللی تبدیل شود.
وی افزود: 4 فرودگاه دیگر هم برای توسعه و بهسازی کامل در دست انجام است که امیدواریم هر چه سریعتر این اقدام صورت گیرد، از سال 83 تاکنون 10 است که سیستم ناوبری هواپیمای ایران نوسازی نشده است، اما بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته این اقدام قرار است با اعتبار 250 میلیون دلاری انجام شود، امیدواریم بتوانیم این ادعا که بهترین دالان عبور هوایی «جمهوری اسلامی ایران» است را با نوسازی فرودگاههایمان برای جهانیان به اثبات برسانیم.
وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: نوسازی زیرساختهای فرودگاهی از دیگر برنامههای وزارت راه است، همزمان با این موضوع اتفاقی که در حال انجام است اینکه مذاکراتی با شرکتهای هواپیمایی برای خرید هواپیما انجام دادهایم. در حال حاضر 256 هواپیما در کشور داریم که 150 فروند با عمر حدود 20 سال فعال هستند و 100 فروند هم زمینگیر هستند، 54 فرودگاه در کشور داریم اما 80 درصد پروازها از 8 فرودگاه انجام میشود و 46 فرودگاه ایران با ظرفیت بسیار پایین فعالیت میکنند که وضعیت نامناسب سیستم هوانوردی کشور را نشان میدهد و دلیل آن هم عدم تعادل جغرافیایی در ایران و عدم توجه به مناطق محروم است.
آخوندی با اشاره به وضعیت حمل و نقل در ایران، گفت: همه میدانند جمهوری اسلامی ایران مرکز تعادل منطقه است، برخی قدرتهای بزرگ و برخی بیتدبیریهای داخلی موجب شدند به صورت تصنعی این مرکز تعادل را بیرون ببرند، ایران که امروز باید مرکز هاب هوایی باشد، متاسفانه نیست، اگر بحث جاده ابریشم را بیش از 2 هزار سال در کشور داشتیم، به شکل تصادفی نبوده بلکه ایران چهارراه ارتباطی بوده است، چه شرق و غرب و چه شمال و جنوب.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران باید تبدیل به هابهوایی منطقه شود، تصریح کرد: هدفی که انتخاب کردیم بازگشت مرکز تعادل به ایران است چه زمینی، چه هوایی و چه دریایی؛ چرا باید جنوب خلیجفارس یا شمال غربی ایران امروز تبدیل به هابهوایی منطقه شوند. دخالت قدرتهای بزرگ در شرایط منطقه یکی از علل این موضوع است و ما به دنبال بازگشت نقطه تعادل به مرکز ثقل آن هستیم.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: قراردادهای خرید هواپیماها درازمدت هستند، 8 سال دوره تحویل ایرباس به ایران طول میکشد و 8 سال دوره بازگشت خرید، دنیا امروز پذیرفته که با ما قرارداد 16 ساله ببندد، قرارداد نوسازی فرودگاه امامخمینی (ره) دارای دوره بازپرداخت حداقل 20 ساله است و این مدتزمان طول میکشد، قراردادهای منعقد شده بیش از قراردادهای تجاری است و این تغییر نگرش جهان به کل اقتصاد ایران را نشان میدهد و باید افتخار کنیم چنین اتفاقی در حال رخ دادن است، این دستاورد بزرگ دولت یازدهم و البته اجرای برجام است و دنیا پذیرفته که کمترین ریسک در ایران است.
وی عنوان کرد: آنچه که ما در پی آن هستیم این است که در سطح منطقه و جهان بتوانیم رقابت کنیم و سهم ایران را در بازار جهانی افزایش دهیم، برآورد سازمان هواپیمایی کشور این است که از سال 90 تا 93 بیش از 12 میلیارد دلار ایرانیان از شرکتهای هواپیمایی خارجی فقط بلیت خریدند، برآورد شرکت هما این است که ایرانیان حدود 4 میلیارد دلار برای پرواز به خارج، از شرکتهای خارجی بلیت خریداری میکنند در حالی که سهم ایرانایر 4.6 میلیون دلار است، بنابراین لازم است سهم ایران از این زنجیره جهانی و ارزش افزوده جهان را افزایش دهیم تا ایرانیان برای پرواز به سایر کشورها، به شرکتهای خارجی متوسل نشوند.
آخوندی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه برای 12 فروند هواپیما A380 پرواز داریم که یک غرور ملی محسوب میشود، تصریح کرد: متاسفانه با یکسری گزافهگویی و شعار سهم پروازهایمان را به ترکیه یا سایر کشورها دادهایم که نشاندهنده وضعیت نابسامان هواپیمایی ایران است، طی 4 سال گذشته متاسفانه 12 میلیارد دلار ارز جمهوری اسلامی ایران به شرکتهای خارجی هواپیمایی ایرانی داده شده است، این وضعیت باید سامان یابد.
وزیر راه و شهرسازی همچنین تإکید کرد: کافی است 40 درصد از این رقم به داخل کشور بازگردد تا ببینید چقدر اشتغال در کشور ایجاد میشود، تمام تلاش ما این است که فرودگاههای ایران فعال شوند، با خرید هواپیماهای ATR تمام فرودگاههای کشور را فعال خواهیم کرد. به دنبال آن هستیم که با قراردادهای جدید حمل و نقل هوایی ناوگانی مخصوص مناطق محروم و فرودگاههای درجه 2 ایجاد کنیم تا انشاءالله کل ناوگان هوایی کشور توسعه یابد.
وی اضافه کرد: اگر به دنبال توسعه مناطق محروم کشور هستیم، سریعترین و ارزانترین راه، توسعه صنعت هوانوردی کشور است. به دنبال آن هستیم که ایران را به 5 الی 6 منطقه تقسیم کنیم تا سیستم هوانوردی گسترده در کشور ایجاد شود، قرارداد برای ATR عمدتاً یک شبکه هوانوردی برای توسعه کشور است و برنامه ما نوسازی 500 هواپیما در ایران است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ما به دنبال تشکیل یک شرکت کمپانی ملی هستیم، تصریح کرد: شرکت لیزینگ هواپیمایی محدودیتش این است که 200 هواپیما اضافه کند و در اختیار شرکتهای خصوصی قرار دهد، ATR و ایرباس را تشویق کردیم که از صندوق توسعه ملی به آنان تسهیلات خواهیم داد تا برای توسعه شرکتهای خصوصی اختصاص دهند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: همزمان با این قرارداد، قرارداد دیگری با ایرباس بستهایم که مرکز تعمیر، نگهداری و اورهال تمامی هواپیماها در تهران انجام شود و پیشنویس این قرارداد را امضا کردهایم.
آخوندی در پایان گفت: از تعلیق تحریمها 2 هفته گذشته است، تصور اینکه همه اجزای قرارداد 10.5 میلیارد دلاری تدوین و نهایی شود، گزافهگویی است. این امر بسیار طبیعی است که برای قراردادهای بزرگ در ابتدا یک پیشنویس قرارداد را امضا میکنند و سپس مراحل آن طی میشود.
*طرح تهیه شناسنامه رسمی برای اشیاء عتیقه میراث فرهنگی اعلام وصول شد
علیرضا منادی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیش از پایان نشست علنی امروز پارلمان موارد اعلام وصولی را قرائت کرد.
بر این اساس، طرحهای الزام دولت به پیگیری حقوق قربانیان ایرانی اقدامات تروریستی در محاکم داخلی و بینالمللی، طرح الزام تهیه پیوست فرهنگی و اجرای آن در طرحهای مهم کشور، طرح اصلاح تبصره 3 ماده 5 قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات و طرح تهیه شناسنامه رسمی برای اشیاء عتیقه میراث فرهنگی اعلام وصول شدند.
همچنین طرحهای ممنوعیت ساخت حمل و نگهداری ادواتی که در درگیریهای فیزیکی بین افراد کاربرد دارد، طرح اصلاح قانون تأسیس نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران، طرح نحوه توزیع عادلانه آگهیهای دولتی بین روزنامهها، طرح مقررات امور دامپزشکی، دارویی و مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و طرح حراست از دفاتر ازدواج و طلاق و قانون سردفترداران، ازدواج، طلاق نیز اعلام وصول شدند.
طرح کارگزاران بیمه کشاورزان، لایحه عادی موافقتنامه انتقال محکومان به حبس بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان و لایحه عادی موافقتنامه 2 جانبه حمل و نقل هوایی بین ایران و زیمباوه اعلام وصول شدند.
*انتقاد رسایی از اظهارات روز گذشته هاشمیرفسنجانی درباره شورای نگهبان
حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی نسبت به اظهارنظر عدهای درباره شورای نگهبان و تخطئه این شورا اظهار داشت: امروز چند مصوبه درباره ایرادات شورای نگهبان در زمینه چند طرح و لایحه داشتیم که برای تأمین نظر آن شورا، این ایرادات را برطرف کردیم.
وی افزود: سؤال من این است وقتی روز گذشته در تریبونهای رسمی این کشور صلاحیت شورای نگهبان زیرسؤال رفت چرا کسی که صبح رئیس جلسه علنی مجلس بود حتی یک کلمه در مورد این موضوع صحبت نکرد؟!
نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: این جمله حضرت امام است فرمودند «توهین به فقهای شورای نگهبان امری خطرناک برای کشور و اسلام است، همیشه انحرافات به تدریج در یک رژیم وارد میشود و در آخر آن رژیم را ساقط میکند».
وی اضافه کرد: امام فرمود «هیچ کس حق ندارد راجع به شورای نگهبان و تصمیمات و رأی این شورا یک کلمه بگوید اگر این را بگوید که شورای نگهبان کذاست، این فرد مفسد است و یک همچون آدمی باید تحت تعقیب مفسدفیالارض قرار گیرد».
رسایی تأکید کرد: آقای هاشمیرفسنجانی با صحبتهای روز گذشتهاش درباره شورای نگهبان نشان داد که التزام عملی به قانون اساسی و شورای نگهبان را ندارد و باید فکری در این مورد شود.
*210 نماینده مجلس از برگزاری مقتدرانه رزمایش ولایت 94 قدردانی کردند
210 نماینده مجلس شورای اسلامی طی بیانیهای از برگزاری مقتدر رزمایش ولایت 94 در آبهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بهمن 94 تقدیر کردند.
در تذکر نمایندگان به رئیسجمهور مطرح شد
*تأکید بر جلوگیری از مأموریتهای بیمورد خارج از کشور مرکز حقوق بینالملل نهاد ریاست جمهوری
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور در جلسه علنی امروز مجلس از سوی هیأت رئیسه قرائت شد که این تذکرات به شرح زیر است:
عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور و محمودآباد در تذکری به وزیر آموزش و پرورش خواستار توضیح علت برخوردهای سیاسی و حضور مدیران استانی در انتخابات شد.
سیدحسین ذوالانوار و محمد دهقان نمایندگان شیراز و چناران در تذکری به رئیسجمهور خواستار توضیح علت عدم عقد قرارداد با شرکت پژو فرانسه برای تولید خودروی برقی و مدیریت پدیده آلودگی هوا شدند.
زهره طبیبزاده نوری نماینده مردم تهران در تذکری به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار توضیح علت عدم واکنش مناسب از سوی مسئولان وزارت ارشاد در قبال چاپ مجدد عکس یکی از سران فتنه در روزنامه اطلاعات و در تذکری به وزیر اقتصاد خواستار توضیح علت عدم ساماندهی موسسات مالی غیرمجاز شد.
حجتالله درویشپور نماینده مردم ایذه و باغ ملک در تذکری به رئیسجمهور خواستار برنامهریزی جدی برای ایجاد توسعه و اشتغال در مناطق محروم در دوران پسا تحریم شد.
محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در تذکری به وزیر کشور خواستار توضیح علت عدم تعیین تکلیف شرکت پدیده شاندیز توسط استاندار خراسان رضوی شد.
احمد امیرآبادی فراهانی، محمد دهقان، موسیالرضا ثروتی، حسین سبحانینیا، علی مروی، محمدرضا پورابراهیمی، سیدهاشم بنیهاشمی،محمدحسین حسینزاده بحرینی، نصرالله پژمانفر، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی، هادی قوامی، رمضانعلی سبحانیفر و شهباز حسنپور بیگلری نمایندگان قم، چناران، بجنورد، نیشابور، کرمان،مشهد، اسفراین، سبزوار و سیرجان در تذکری به وزیر کشور خواستار توضیح علت تعلل در معرفی هیأت مدیره جدید شرکت پدیده شاندیز و عدم اهتمام در حل مشکل سهامداران این شرکت که شائبه سیاسیکاری را توسط برخی مسئولان و متولیان امر ایجاد کرده شدند.
محمد سلیمانی نماینده مردم تهران به وزیر نفت لزوم ارائه برنامه برای جلوگیری از خامفروشی نفت و گاز و به رئیسجمهور لزوم کاهش هزینههای جاری دولت و اداره کشور با هزینه کمتر را متذکر شد.
نادر قاضیپور و علیرضا محجوب نمایندگان ارومیه و تهران در تذکری به رئیسجمهور خواستار جلوگیری از مأموریتهای بیمورد خارج از کشور برای نیروهای مرکز خدمات حقوق بینالملل ریاست جمهوری شدند. همچنین به وزیر امور خارجه لزوم برخورد قانونی با اظهارات مداخلهجویانه و تحریککننده دو نماینده پارلمان کویت راجع به تجزیه اهواز را متذکر شدند.
سیدبهلول حسینی نماینده مردم میانه به رئیسجمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی لزوم برقراری یارانه نقدی برخی خانوادهها که به طور غیرقانونی یارانه آنها قطع شده است را متذکر شد.
*پایان آخرین جلسه بهمنماهی مجلس/ جلسه بعدی 10 اسفند/ تعطیلی 3 هفتهای نمایندگان برای امور انتخابات
نشست علنی صبح امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اعلام علی لاریجانی رئیس مجلس پایان یافت.
لاریجانی پیش از پایان اعلام کرد که نشست بعدی مجلس دوشنبه 10 اسفندماه تشکیل میشود و نمایندگان 3 هفته نشست علنی نخواهند داشت، یک هفته سرکشی به حوزههای انتخابیه و شرکت در راهپیمایی 22 بهمنماه و 2 هفته هم فعالیتهای انتخاباتی انجام خواهد شد.
وی افزود: چون آییننامه داخلی مجلس بر اساس مصوبه اخیر تغییر کرده است، از 10 اسفندماه که نشستهای علنی پارلمان از سر گرفته میشود، اداره نشستهای علنی بر اساس آییننامه جدید انجام خواهد شد.
وکلای ملت در این جلسه گزارش عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی درباره ناوگان هوایی کشور را استماع کردند.
همچنین خانه ملتیها لایحه کاهش ساعات کاری زنان شاغل دارای شرایط خاص را مور رسیدگی قرار داده و برای رفع برخی نواقص و ایرادات مجدداً آن را به کمیسیون مربوطه ارجاع دادند.