به گزارش مشرق، اتصال مجدد بانک های ایرانی به سیستم سوئیفت پس از 4 سال، در هفته های اخیر در داخل ایران موضوع بحث های سیاسی شده بود.
برخی منتقدان دولت معترض بودند که ارتباط مجدد بانک ها با سوئیفت به اندازه کافی سریع برقرار نشده و توافق هسته ای منافع اقتصادی مورد انتظار را در پی نداشته است.
ایران تلاش دارد صادرات نفت خود را افزایش دهد تا سهم از دست رفته خود از بازار نفت را پس بگیرد.
به رغم لغو تحریم ها در ماه گذشته میلادی، تاکنون تنها 3 محموله نفتی از ایران به سمت اروپا بارگیری شده اند. تجار گفته اند، روند کند افزایش صادرات نفت ایران تا حدی ناشی از مشکلات سوئیفت بوده است.
یک تاجر نفتی در اروپا گفت: «هیچ کس نمی تواند حتی به یورو از طریق خطوط عادی به ایرانی ها پول پرداخت کند.»
وی افزود، پس از برقراری مجدد ارتباط با سوئیفت انتظار می رود مبادلات بانکی به صورت عادی از سر گرفته شود.
همزمان با تشدید تحریم ها علیه ایران، ارتباط بانک های ایرانی با شرکت سوئیفت مستقر در بلژیک در مارس 2012 قطع شده بود.
این سیستم برای انتقال پرداخت ها و اعتبارات اسنادی توسط بانک ها و موسسات مالی مختلف جهان مورد استفاده قرار می گیرد و حذف ایران از این شبکه به توانایی بانک های این کشور برای انجام تجارت خارجی و نقل و انتقال پول آسیب زده بود.
انور اوزان، مدیر کشوری در شبکه سوئیفت گفت: «سوئیفت فرآیند سوار کردن این بانک ها روی شبکه را تکمیل کرده و می تواند تایید کند که آنها اکنون مجددا به سوئیفت متصل شده اند.»
«ما به کار با بقیه موسساتی که برای پیوستن مجدد به سوئیفت درخواست داده اند ادامه خواهیم داد تا از برقراری ارتباط مجدد آنها به صورت بدون مشکل اطمینان حاصل کنیم.»
اوزان نگفت که ارتباط کدام بانک های ایرانی با شبکه سوئیفت مجددا برقرار شده است.
یک مقام سوئیفت گفت، ارتباط شبکه تراکنش های جهانی سوئیفت با تعدادی از بانک های ایرانی مجدداً وصل شده است و این بانک ها می توانند تراکنش های مالی بین المللی با بانک های خارجی را از سر بگیرند.
منبع: تسنیم