برخی نخبگان حزب جمهوری‌‌خواه، پیش از مبارزات انتخاباتی گفته بودند که کف آرای ترامپ بسیار بالا است اما سقف آن بسیار پایین است و نهایتاً 35% از آرا را جذب می‌کند. اما حالا وضع تغییر کرده. با این همه ترامپ تازه به خوان اول انتخابات آمریکا رسیده است.

گروه بین‌الملل مشرق- دونالد ترامپ، همچنان در پنت هاوس نامزدهای جمهوری‌‌خواه خوش می‌گذارند. او که در انتخابات اولیه در سه ایالت نیوهمپشایر، کارولینای جنوبی و نوادا رأی اول را کسب کرد، حالا در نظرسنجی روزنامه‌ها و شبکه‌های آمریکایی نیز رکورد می‌زند. یکی از آخرین نظرسنجی‌ها به شبکه NBC برمی‌گردد که نشان از محبوبیت 39 درصدی ترامپ نسبت به روبیو با 21% و کروز با 19% دارد.


ترامپ،‌ دردسر جمهوری‌خواهان آمریکا در سوپرتیوزدی

ترامپ با هواپیمای اختصاصی‌اش، بالاتر از همه نامزدهایی جمهوری‌خواه پرواز می‌‌کند

برخی نخبگان حزب جمهوری‌‌خواه، پیش از مبارزات انتخاباتی گفته بودند که کف آرای ترامپ بسیار بالا است اما سقف آن بسیار پایین است و نهایتاً 35% از آرا را جذب می‌کند. اما حالا وضع تغییر کرده. با این همه ترامپ تازه به خوان اول انتخابات آمریکا رسیده است، یعنی سوپرتیوزدی (Super tuesday) یا «سه‌شنبه بزرگ»، یعنی برگزاری انتخابات اولیه، نه در یک ایالت، بلکه به صورت همزمان در 11 ایالت و چند منطقه که معمولاً در فوریه یا مارسِ سالی برگزار می‌شود که در آن انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار می‌شود، مانند همین امسال، 2016. امسال اول مارس یعنی سه‌شنبه 11 اسفند را برای این برنامه تعیین کرده‌ بودند که ترامپ در 7 ایالت به پیروزی رسید، البته در سه ایالت با فاصله اندک از نفر دوم.

البته رقبای ترامپ، مانند سناتور روبیو که می‌داند اگر کروز بر ترامپ پیروز شود، بعید است او در شرایط فعلی بتواند چنین موفقیتی کسب کند، دست پیش گرفت تا پس نیافتد و اعلام کرده‌ بود با توجه به قوانین انتخابات الکترال آمریکا، اگر «سه‌شنبه بزرگ» را هم از دست بدهد، می‌تواند در ماه‌های بعدی و ایالت‌های دیگر جبران کند و در همایش حزب که تابستان برگزار می‌شود، به عنوان نامزد نهایی جمهوری‌خواهان به فینال انتخابات نوامبر راه یابد، انتخاباتی که در اولین سه‌شنبه ماه نوامبر برگزار می‌شود، به شرطی که دو‌شنبه همان هفته نیز در ماه نوامبر گذشته باشد.

انتخابات «سه‌شنبه بزرگ» اگر چه عمدتاً در نواحی جنوبی برگزار می‌شود،‌ با این حال از پراکندگی خوبی در خاک ایالت متحده برخوردار است و به نوعی نمونه‌گیری مناسبی برای انتخابات نهایی در نوامبر است.

روبیو قمار خطرناکی را با بازی بر سر نفر اول در نظرسنجی‌ها یعنی ترامپ شروع کرده و مستقیماً به او حمله می‌کند. مارکو یکشنبه به هوادارانش در میتینگ انتخاباتی گفته «من هر چه بتوانم انجام می‌دهم، کمپین انتخاباتی را با استواری کامل ادامه می‌دهم و تا جایی که این مسابقه ادامه داشته باشم، من هم هستم اما هرگز اجازه نمی‌دهم یک بازیگر دغلباز، کنترل حزب جمهوری‌خواه را به دست گیرد».


{$sepehr_media_1414831_400_300}
مشاجره ترامپ با بعضی رسانه‌‌ها بالا گرفته، تا جایی که تیتر‌های یک، هواداران او را «بیشعور» و «نژادپرست» می‌نامند. مجری فاکس نیوز در مصاحبه با دو ژورنالیست می‌خواهد بداند در این صورت چرا هر روز بر محبوبیت ترامپ افزوده می‌شود؟!

روبیو شاید می خواست برای پیروزی، کاری کند که فعلاً ترامپ از کروز در ایالت تگزاس که محل اصلی فعالیت‌های کروز است، پیروز شود. این‌‌گونه کروز در خانه خود بی‌آبرو می‌شد و روبیو یک قدم به پیروزی بر ترامپ نزدیکتر. او به این هدف دست نیافت چون کروز با فاصله زیاد از ترامپ در تگراشس پیش افتاد. هدف دیگر در «سه‌شنبه بزرگ» می‌توانست برای روبیو این باشد که دست‌کم آن‌قدر رأی بیاورد که همه به ماندن او در مسابقه کمپین انتخاباتی قانع شوند. البته به این هدف رسید و حتی در دو ایالت، رتبه دوم را کسب کرد.

تُد هریس، مشاور روبیو می‌‌گوید بعید است هیچ‌کدام از نامزدها بتوانند تا ژوئیه که همایش اصلی جمهوری‌خواهان برای تعیین نامزد نهایی آغاز می‌شود، بیش از نصف آرای هیأت‌های الکترال را به دست آورند. کروز ابتدا تصور می‌کرد می‌تواند تا «سه‌شنبه بزرگ» نیمی از آرا را به دست آورد، اما حالا هدف واقع‌بینانه‌تری دارد:‌ پیروزی بر ترامپ در تگزاس و به دست‌آوردن جایگاه دوم در 10 ایالت دیگر البته با فاصله اندک. او به این هدف رسید.

جف رو،‌ مدیر تبلیغات کروز در مورد رقابت سه‌جانبه کروز، ترامپ و روبیو می‌‌گوید:«اگر مارکو روبیو از مسابقه خارج شود، ما می‌بریم اما اگر ما خارج شویم، ترامپ می‌برد زیرا بخش عمده آرای ما به سمت او سرازیر می‌شود» نه روبیو. او خواهان ائتلاف پشت سر کروز شد که نشان‌دهنده اوج دردسرسازی ترامپ برای جمهوری‌خواهان است. ظاهراً جمهوری‌خواهان پیش از رقیب دموکرات، باید از سد این جمهوری‌خواه سرمایه‌دار و پرانرژی بگذرند.

اگر چه بیشتر خبرها پیرامون این سه نفر است، اما جان کسیج، فرماندار اوهایو هم اخیراً پس از به دست‌آوردن جایگاه دوم در انتخابات اولیه ایالت نیوهمپشایر، توجهات را به خود جلب کرده و برخی سرمایه‌گذاران، جیب او را پر کرده‌اند. او نیز مانند روبیو در دو ایالت، رتبه دوم را کسب کرد اما سرنوشت او نه به «سه‌شنبه بزرگ» بلکه به 15 روز پس از آن در انتخابات اولیه ایالت اوهایو بستگی دارد. اگر در آن شکست بخورد، بهتر از زودتر بساط کمپین خود را جمع کند.

مایک مورفی، استراتژیست انتخاباتی جمهوری‌خواهان اظهار داشته بود اگر در سوپرتیوزدی، ترامپ پیروز شود، تنها دو راه پیش روی سایر نامزدها باقی می‌ماند: یا با هم بر سر یک نامزد ائتلاف می‌کنند یا همه با هم در برابر ترامپ زانو می‌زنند.


ترامپ،‌ دردسر جمهوری‌خواهان آمریکا در سوپرتیوزدی

مارکو روبیو مگر در کتاب مقدس، راهی برای برون‌رفت از این مخمصه بیابد!

برگردیم به نظرسنجی ان‌بی‌سی. کار جالبی که در این نظرسنجی شده است، از مخاطبان در مورد نظراتشان پیرامون مسائل دیگر در کشور نیز پرسش‌هایی مطرح شده که می‌تواند که می‌تواند نشان از جهت‌گیری‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در هوادارانِ هر یک از نامزدها باشد. مثلاً در مورد ترامپ:

* در حالی که تنها 35% از کل پاسخ‌گویان نگرشی منفی نسبت به مسلمانان آمریکا دارند، این رقم در میان هواداران دونالد ترامپ به 67% رسیده است.

* 47% از کل پاسخ‌گویان موافق با تصویب قانونی هستند که از ورود هر مسلمان غیرآمریکایی به این کشور جلوگیری کند. اما اگر کنگره را از هواداران ترامپ پر می‌کردیم، این طرح با 87% تصویب می‌شد. روشن است که هواداران او دین یا نژاد را در نگرش سیاسی خود وارد می‌کنند.

* حتی طرح اخراج مهاجران غیرقانونی که عمده آنها را لاتینی‌تباران تشکیل می‌دهند، در کنگره ترامپی 55% رأی می‌آورد. اما در میان کل پاسخ‌گویان که شامل هواداران شامل نامزدهای جمهوری‌خواه می‌شود، تنها 29% از چنین قانونی حمایت می‌کنند. بنابر این به نظر می‌رسد ترامپی‌ها بیش از دیگران به وطن‌پرستی افراطی و اصول آمریکایی علاقه دارند.

* فقط 45% از هواداران دوناند ترامپ، خود را pro-choice دانسته‌اند، یعنی موافق قانونی هستند که به زنها اجازه دهد جنین خود را سقط کنند، اما در کل پاسخ‌گویان، 60% چنین نظری داشته‌اند. این یعنی هواداران ترامپ، احتمالاً پایبندی‌های قوی‌تری نسبت به مذهب سنتی دارند.

* فقط 50% خواهان افزایش حداقل دستمزدها با 10 تا 15 دلار در ازای هر ساعت کار هستند اما 72% در میان کل هواداران حزب جمهوری‌خواه، موافق تصویب چنین قانونی هستند. این بدان معنا است که رویکردهای سرمایه‌دارانه بیش از رویکردهای سوسیالیستی در میان هواداران ترامپ نفوذ کرده است. البته او خود یک سرمایه‌دار است و این چیز عجیبی نیست.


ترامپ،‌ دردسر جمهوری‌خواهان آمریکا در سوپرتیوزدی

تد کروز منتظر نتایج super tuesday است تا اگر باز هم ترامپ پیروز شد، سایر نامزدها را راضی کند به نفع او کنار روند

ان‌بی‌سی از دموکرات‌ها هم نظرسنجی صورت داده است که طبق آن، هیلاری کلینتون با 52% نسبت به برنی سندرز با 41% پیش است. این دو نظرسنجی در 24 تا 28 فوریه انجام شده است. 7230 نفر در این نظرسنجی آنلاین شرکت کرده‌اند.

رقبای ترامپ می‌‌توانند با تمرکز بر آنچه در این نظرسنجی، مطلوب هواداران ترامپ است، آرای او را به سمت خود جلب کنند اما به هر حال فعلاً اوست که می‌تازد. ترامپ با هواپیمای بزرگ و شخصی خود که یادآور شعارهای او در مورد بازیابی ثروت گذشته آمریکا است، ایالت به ایالت پرواز می‌کند و بازوهای تبلیغاتی خود را با جیب پر از دلار خود تزریق می‌کند تا آرای مردم آمریکا را روز به روز، بیشتر به سمت خود جلب کند. او از داخل هواپیمای خود که موتورهایش را شرکت رولزرویس ساخته و با ظرفیت 43 مسافر، قادر به پرواز مستمر تا 16 ساعت است، گزارش تبلیغاتی تهیه می‌‌کند و خبرنگاران را به عکس‌برداری از داخل ان تشویق می‌کند. بله. ترامپ فعلاً می‌تازد.


منابع:

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • فلفل سوزان ۲۳:۵۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۴
    0 0
    همه کوشش سیا و صهیونیستها در اینه که جلوی پیروزی ترامپ را بگیرند تا خدا چه خواهد ؟
  • ایرانی ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۵
    0 0
    امریگا حداقل دستمزدها با 10 تا 15 دلار ایران یک دلار!
  • ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۲۷
    0 0
    چه ربطی داشتی رد میشدی یه چیزی پروندی حرف زدن بلد نیستی حرف نزدن هم نتوانی ؟؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس