به گزارش مشرق، به نقل از این تحقیق که از سوی 'ویلیام هارتونگ' یک محقق آمریکایی انجام و در پایگاه لوبلوگ منتشر شده افزود: بیش از سه چهارم این سلاح ها و تجهیزات نظامی از آمریکا و انگلیس به عربستان صادر شده است.
وی افزود: قراردادهای فروش اسلحه از سوی آمریکا به عربستان بیشتر بر محور پول و سیاست استوار بوده و ریاض بیشتر برای برخورداری از حمایت واشنگتن در بحران های منطقه ای به خرید مقادیر فراوانی از سلاح مبادرت ورزیده است.
ویلیام هارتونگ نوشت: اما این معیار در خرید سلاح هنگام دخالت عربستان در جنگ یمن تغییر کرد و سعودی ها نقش اساسی را در جنگ علیه انصارالله بازی می کنند.
او افزود: جنگ در یمن با ادعای آمریکایی ها مبنی بر فروش سلاح به عربستان برای تقویت امنیت در منطقه مغایرت داشت و سلاح ها و کمک های تدارکاتی آمریکا، نقش اصلی و اساسی را در حمله نظامیان سعودی به یمن بازی می کنند.
این محقق آمریکایی گفت: سیاست آمریکا از عملیات نظامی سعودی ها در یمن حمایت می کند و در عمل هم صادرات سلاح از این کشور به عربستان در زمان اوباما نسبت به زمان بوش ( رییس جمهور سابق آمریکا) 96 درصد افزایش یافته است بطوری که تنها در سال 2014 بیش از 2500 سرباز عربستانی در آمریکا آموزش دیدند.
عربستان سعودی در سال 2015 با 80 میلیارد دلار هزینه برای خرید های نظامی، بزرگترین کشور پر هزینه از نظر سرمایه گذاری نظامی در میان کشورهای منطقه خلیج فارس بود.
عربستان سعودی بیش از 10.7 درصد از درآمد سالانه خود را برای خرید تجهیزات و هواپیماهای نظامی پیشرفته هزینه کرده است.
این کشوربجز آمریکا با برخی کشورهای اروپایی مانند انگلیس و فرانسه نیز قراردادهای بزرگ خرید هواپیما و تجهیزات نظامی را امضا کرده است.
پایگاه خبری امارات 71 امروز (دوشنبه) به نقل از یک تحقیق انجام شده در آمریکا نوشت: صادرات اسلحه به عربستان سعودی در پنج سال گذشته از 2011 تا 2015 میلادی بیش از 279 درصد افزایش یافته است.
منبع: ایرنا