در مقابل، افرادی که نتوانستند راهی مجلس شوند بجای اینکه همچون اصلاحطلبان زمزمه تقلب را در بوق و کرنا کنند، بدون درجه یک و دو کردن رأی مردم تهران و بدون برهم زدن آرامش عمومی، به رای مردم تمکین کرده و آمادگی خود را برای کمک به منتخبین جدید برای خدمت بیشتر به مردم نیز اعلام کردند و باز هم این اصلاحطلبان و یاران هاشمی بودند که به دلیل شکست در شهرستانها، عدم توسعه سیاسی را مردم آن دیار را بهانه کردند.
در ادامه تعدادی از مواضع شخصیت های شاخص در قبال نتیجه انتخابات را خواهید دید.
فاطمه آلیا
افزایش حضور مردم در انتخابات قدرت ملی جامعه اسلامی را بیش از پیش افزایش میدهد.
وی افزود: در کشورهایی که داعیه دموکراسی دارند شاهد آن هستیم که درصد مشارکت معمولاً 30 تا 40 درصد است ولی در جمهوری اسلامی ایران به لطف انقلاب اسلامی و مردمسالاری دینی این مشارکت همواره حداکثری است.
آلیا با بیان اینکه حضور حداکثری مردم دو پیام عمده دارد، گفت: اول اینکه مردم ما به رهنمودهای ولی فقیه توجه کامل دارند، ایشان همواره میفرمایند اصل مشارکت مردم صرفنظر از اینکه چه کسی انتخاب شود مهمتر است. پس پیام اول مردم این است که به ندای رهبر انقلاب توجه کامل دارند.
وی در ادامه با اشاره به پیام دوم حضور حداکثری مردم در انتخابات خاطرنشان کرد: این حضور حاکی از این است که مردم به نظام اسلامی علاقهمندند و به دایره قانون اساسی جمهوری اسلامی اعتقاد دارند[1].
پرویز داوودی
ما به عنوان کاندیداهای جریان اصولگرایی وظیفه خود میدانیم که برای هرگونه کمک در جهت حل مشکلات کشور آماده باشیم و تجربیات خود را در اختیار کاندیداهایی که وارد مجلس شدند قرار دهیم.
وی ضمن تبریک به کاندیداهای راه یافته به مجلس از
حوزه انتخابیه تهران اظهار داشت: اگر مسئله انتخابات را به عنوان یک انجام وظیفه
در نظر بگیریم و آن را در کنار نیت الهی و خلوص واقعی قرار دهیم، دیگر شکست و
پیروزی معنا ندارد.
داودی خاطرنشان کرد: پیروزی ما در آنجاست که مشارکت مردم در انتخابات بالا رفته و دشمن ناامید شود وگرنه ورود یا عدم ورود به مجلس فقط و فقط وظایف افراد را متنوع میکند[2].
زهره طبیب زاده
حضور 62 درصدی مردم در کل کشور که از روال شرکت در انتخابات دنیا بالاتر است و در بعضی کشورها همچون آمریکا معمولا مردم زیر 50 درصد مشارکت دارند، نشاندهنده تائید انقلاب اسلامی توسط مردم است.
وی ضمن تبریک به کسانی که با تشخیص درست انتخابکنندگان به صحن مجلس رسیدهاند،گفت: قدر انتخاب خود را بدانند و برای مصالح عمومی کار کنند. همچنین از این فرصت خدمت حداکثر بهرهبرداری را به نفع تودههای مردم داشته باشند.
طبیبزاده در خاتمه خاطرنشان کرد: اگر منتخبین ملت با بازیهای سیاسی فرصت خدمت را از دست دهند، قطعا در درگاه الهی و تاریخ مسئول خواهند بود و باید این فرصت را به عنوان فرصتی برای خدمت به مستضعفین جامعه تلقی کنند[3]
زهره الهیان
حضور گسترده نشان میدهد که مردم به این باور رسیدهاند که رأی دادن آنها در تعیین سرنوشتشان تأثیرگذار است و آنها خود میتوانند آینده کشور را رقم بزنند.
وی تصریح کرد: نباید با بداخلاقیهای سیاسی، مشارکت بالای مردم در انتخابات که موجب افزایش اقتدار کشور در جهان شده است را کمرنگ و در کام مردم تلخ کنیم و باید تلاش شود همانطور که انتخاباتی آرام برگزار شد، شرایط بعد از انتخابات نیز با تمکین به رأی مردم موجب پیشرفت و اعتلای کشور شود.
الهیان ضمن تبریک به کاندیداهایی که در شهر تهران موفق به کسب رأی لازم برای ورود به مجلس شدند، اظهار داشت: نمایندگانی که از تهران وارد مجلس شدند باید اولویت خود را خدمت به مردم قرار دهند و از رفتن به سمت ایجاد یک فضای سیاسی حضر کنند[4].
لطف الله فروزنده
با اشاره به حضور پرشور مردم در انتخابات 7 اسفند
اظهار داشت: باید از مردم که هوشمندانه دعوت مقام معظم رهبری را پذیرفته و در
انتخابات مشارکت کردند تشکر کنیم.
فروزنده با تأکید بر اینکه ملت ایران نشان دادند انقلاب اسلامی را دوست دارند تصریح کرد: تمام کسانی که شورای نگهبان آنها را تأیید کرده بود در چارچوب نظام به رقابت پرداختند و در نهایت مردم از بین آنها دست به انتخاب زدند و اینکه حرف آخر را مردم میزنند نشان دهنده مردم سالاری دینی است.
وی با تأکید بر اینکه در این انتخابات بازنده اصلی دشمنان انقلاب بودند، افزود: اصولگرایان باید نقاط ضعف و قوت خود را بررسی کنند تا بتوانند اعتماد بیشتر مردم را نیز به دست بیاورند[5].
علیرضا زاکانی
در خصوص نتیجه انتخابات دهمین دوره از مجلس با توصیه
بر تمکین از قانون، اظهار داشت: نتیجه انتخابات هر چه بود پس از تأیید مجاری
قانونی حتماً خیر و برکتی برای جامعه خواهد داشت و باید مورد احترام واقع شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: اصولگرایان با رعایت اخلاق انتخاباتی منعکس در تمکین از قانون و ارج نهادن به رأی مردم و کمک به منتخبان مردم برای خدمت شایسته براساس منافع ملی و مصالح انقلابی، آن را مکلف میدانند، از همه کسانی که رأی دادند (چه کسانی که به ما رأی دادند یا عزیزانی که به رقبای ما رأی دادند) تشکر میکنم و اذعان بدارم که رأی مردم ارزشمند بوده و مجاری قانونی فصلالخطاب خواهد بود[6].
احمد توکلی
به تشخیص و خواست شما سه دوره بهعنوان نمایندهتان در مجلس شورای اسلامی انجاموظیفه کردم. سپاسگزارم که مرا معتمد خود دانستید و برای خدمتگزاری برگزیدید. در این دوازده سال، به فضل الهی در آنچه در مسیر منافع ملی و خواست شما موکلان گرانقدرم تشخیص دادم کوتاهی نکردهام.
همواره کوشیدهام بر پایه وظیفه سترگ نمایندگی مردم، دادخواه نظام و مردم باشم و برای دفاع از حقوق ملت و مصالح کشور از هیچ کوششی فرونگذارم. از آزادیهای فردی و جمعی مصرّح در قانون اساسی، حمایت و پاسداری کردهام و نسبت به محدود ساختن این آزادیها نهتنها بیتفاوت نبودهام؛ بلکه در چارچوب وظایف نمایندگی حساسیت فعال داشتهام. مکرر در مکرر نسبت به فساد سازمانیافته هشدار داده و با مصادیق خبیث و بزرگ آن برخورد کردهام.
اکنونکه اکثریت شما رأیدهندگان و موکلان گرامی و بزرگوارم برای ایفای وظایف نمایندگی خود به چهرههای جدیدی رأی دادهاید و این خادم را از بار سنگین وکالت رهایی بخشیدهاید، باادب و احترام و خلوص باطن، سپاسگزارتان هستم و برایتان بهترینها و بازهم بهترینها را آرزو میکنم و از سر تکریم قانون و اعتقاد قلبی به مردمسالاری دینی صمیمانه به منتخبان محترم شادباش میگویم. و خود و تمام منتخبان محترم را به اخلاق، گفتوگو، تفاهم و وحدت دعوت میکنم.
از خدا میخواهم که به آنها توفیق خدمت خالصانه به شما مردم اصیل و نجیب را عنایت فرماید. همچنین از صدها هزار رأیدهنده گرانقدری که بازهم بر تداوم خدمت این برادر کوچک تمایل داشتند و با مهر و محبت خویش به بنده رأی دادند از ژرفای دل تشکر میکنم و درود خاضعانه خویش را به قلبهای مهربانشان تقدیم مینمایم.
عهد من با خدا و مردم و کشور عزیزم برای دفاع از اسلام عزت بخش، حقوق اساسی حاکمیت و ملت، مبارزه با فساد سیاسی و سربلندی ایران و ایرانیان، ناگسستنی است؛ چه در لباس خدمت نمایندگی مجلس و چه در مقام شهروندی مسئول و ناظر[7].
محمدنبی حبیبی
با اشاره به حضور پرشور مردم در انتخابات 7 اسفند
اظهار داشت: تداوم هر انقلابی چند شرط دارد که یکی از این شروط، حضور و پشتیبانی
مردم است.
حبیبی با بیان اینکه در انتخابات روز جمعه حضور و پشتیبانی مردم از نظام به وجه شایستهای ابراز شد، افزود: انتخابات به خاطر حضور حداکثری مردم قابل توجه بود و ما در هر صورت به رأی مردم احترام میگذاریم چرا که موضوعی اصلی، خود مردم هستند[8].
محمد کوثری
محمد کوثری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی
که در انتخابات دهمین دوره مجلس موفق به کسب رای اعتماد از مردم نشده است، ضمن
تقدیر از حضور گسترده مردم در انتخابات، گفت: اصولگرایان در هر صورتی به رای مردم
احترام میگذارند؛ ما مثل برخیها نیستیم که به رای مردم نسبی نگاه کنیم و اگر رای
مردم با نظرمان یکسان نبود، مردم به باد انتقاد و فحش بگیریم.
وی گفت: ما در هر صورتی به نظر و رای مردم احترام میگذاریم
چرا که مردم حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند و هر انتخابی که داشته باشند،
باید محترم و مورد قبول باشد.
کوثری در پاسخ سؤالی درباره عدم رای مردم تهران به او،
گفت: مردم تهران تصمیم گرفتند، افراد دیگری را انتخاب کنند که این حق آنهاست و ما
نیز به جان و دل آنرا میپذیریم[9].
جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی
نتیجه رقابت انتخاباتی را ماحصل تضارب آراء و خرد جمعی شهروندان تهرانی می دانیم و در مقابل آن خاضع هستیم و از گردش مسولیت ها استقبال می کنیم.
اما از مجریان انتخابات بخاطر اقدامات مشابه آنچه در دولت گذشته خود معترض آن بودند گلهمند هستیم و قضاوت در مورد آنرا به افکار عمومی می سپاریم.
به تمام راهیافتگان به مجلس شورای اسلامی به خصوص رقبای جریان اصولگرا پیروزیشان را تبریک می گوییم و آماده کمک همه جانبه به ایشان در راه خدمت به مردم هستیم.
در آخر بر سر عهد خود با امام و شهدا برای پاسداری ومطالبه آرمانهای انقلاب اسلامی هستیم و در این مجاهدت خسته نخواهیم شد[10].
حجت الله عبدالملکی
با تأکید بر اینکه پیروز انتخابات توده مردم هستند و منتخبین باید مراقب باشند که بازنده این جریان نباشند، اظهار داشت: همه آنهایی که رأی آورده و یا نیاوردهاند و تمام کسانی که رأی دادهاند پیروزند، ولی کسانی که رأی آوردهاند، اگر در مسیر مصلحت مردم و انقلاب حرکت نکنند، از مسندی که به دست آوردهاند به نفع پیشرفت کشور استفاده نکنند، درگیر سیاسیکاری شوند و یا کشور را در هاضمه استکبار قرار دهند، قطعاً شکست خورده و بازنده این انتخابات خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه یکی از ضعفهای مجلس دهم در حوزه اقتصادی است، خاطرنشان کرد: این مجلس تعداد اقتصاددان کمی دارد و همه اقتصاددانهایی که رأی آوردهاند، آماده مشاوره به منتخبین مجلس دهم در حوزه اقتصادی هستند[11].
[1] http://fna.ir/HX90ZC
[2] http://fna.ir/6Z2IYW
[3] http://fna.ir/UYWO61
[4] http://fna.ir/7HOZD9
[5] http://fna.ir/GHUDD2
[6] http://fna.ir/H03QRO
[7] tasnimnews.com/fa/news/1394/12/11/1016180
[8] http://fna.ir/5TPF3E
[9] mashreghnews.ir/fa/news/542127
[10] http://fna.ir/V21ZSG
[11] http://fna.ir/I7B0VD