«آلن گودمن» که سابقه جاسوسی علمی در سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) را دارد پس از سفر به ایران و بازدید از پژوهشگاه‌های و دانشگاه‌های کشورمان گفت:«حسن‌نیت به‌شدت زیادی در فضای آموزشی ایران نسبت به آمریکا موج می‌زند! این وضعیت، سنگ بنایی است که می‌توان همکاری‌های جدید آموزشی را بر آن استوار کرد.»

گروه بین‌الملل مشرق- خلاصه گزارش: رهبر انقلاب در صحبت‌های خود درباره هرگونه رابطه ایران با آمریکا، بارها و بارها نسبت به دو نکته به طور خاص هشدار داده‌اند: مقابله با نفوذ آمریکایی‌ها و عدم اعتماد به آن‌ها. اطلاعاتی که سردار سرلشکر دکتر «محسن رضایی» دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام فاش کرد، نشان می‌دهد که نه‌تنها نفوذ آمریکایی‌ها و اعتماد به آن‌ها در فضای علمی کشور در شرف ورود به مرحله‌ای تازه است، بلکه ظاهراً برخی مقامات دانشگاهی در کشورمان با مهمان‌نوازی ویژه‌ای که از ایرانی‌ها سراغ داریم، به استقبال تلاش‌های جاسوسان آمریکایی برای براندازی در کشورمان رفته‌اند. سفر هیئتی به ظاهر علمی از آمریکا (که در رأس آن‌ها عضو سابق سازمان سیا قرار داشت) به کشورمان و بازدید آن‌ها از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های مهم ایران، باید زنگ خطری باشد که امیدواریم برای دولت به صدا درآمده باشد و یا دست‌کم از این پس به صدا دربیاید.

مهمان‌نوازی ایرانی از جاسوسان آمریکا
رد و بدل شدن لبخندهای دوستانه میان «آلن گودمن» (دوم از چپ)
و مقامات دانشگاه شهید بهشتی


در حالی که رهبر انقلاب ماه‌هاست درباره پروژه‌های نفوذ آمریکا در ایران هشدار می‌دهند، روز سه‌شنبه 11 اسفند 94، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به بخشی از این عملیات‌ها اشاره کرد[1]. سرلشکر محسن رضایی گفت که یکی از مسئولین پروژه نفوذ در ایران در سازمان سیا، خردادماه امسال به ایران آمد و از دانشگاه‌ها نیز بازدید کرده است.

رضایی افزود: «یکی از عوامل سازمان سیا که مسئول نفوذ در ایران شده و در آینده اسناد زیادی را از وی افشا خواهیم کرد، خردادماه به تهران آمده و از تمام دانشگاه‌ها بازدید کرده است. ایشان اولین کسی است که در فضای باز شوروی به آن‌جا رفت و بعد از برجام نیز به ایران آمده است.»


یک هفته پذیرایی تمام‌عیار از هیئت نفوذی آمریکا

اظهارات رضایی نشان می‌دهد که مأمور ارشد سیا در پروژه نفوذ به ایران در پوشش علمی وارد کشور شده است. اما ماجرا چه بود؟ خردادماه امسال یک هیئت آمریکایی تحت عنوان هیئت علمی و در قالب «طرح آموزش عالی ایران[2]» به کشورمان آمد[3] و از 13 دانشگاه و مرکز علمی-پژوهشی ایران بازدید کرد[4]! این مراکز عبارت بودند از: دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه طباطبائی، دانشگاه الزهرا، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه شیراز، دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، مؤسسه سلول‌های بنیادی رویان، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، و دانشگاه زند.

اعضای این هیئت آمریکایی[5] عبارت بودند از «آلن گودمن» رئیس و مدیرعامل «مؤسسه آموزش بین‌المللی[6]» (که در ادامه گزارش او را مفصلاً معرفی خواهیم کرد)، «کنت اولاند» مدیر مرکز توسعه بین‌المللی دانشگاه «بال استیت[7]»، «مایکل بالاگ» مشاور نایب‌رئیس برنامه‌های بین‌المللی دانشگاه «پیتزر[8]»، «جوانا رگولسکا» نایب‌رئیس مراکز پیش‌رفت جهانی و امور بین‌المللی دانشگاه دولتی «راتگرز» ایالت نیوجرسی، «آنتونی بایلی» نایب‌رئیس ابداعات جهانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، «احمد فیض‌الدین» مشاور نایب‌رئیس برنامه‌های بین‌المللی و توسعه آموزشی دانشگاه «وین استیت»، «کلاره بانکس» دست‌یار رئیس «مرکز مشارکت‌های بین‌المللی»، و «دانیل ابست» معاون نایب‌رئیس «مرکز مشارکت‌های بین‌المللی».

مهمان‌نوازی ایرانی از جاسوسان آمریکا
جلسات عوامل نفوذی آمریکا با مقامات دانشگاهی کشورمان
باید زنگ خطر را برای دولت ایران به صدا دربیاورد


این افراد در قالب همکاری‌های علمی میان آمریکا و ایران و تحت حمایت مؤسسه آموزش بین‌المللی بیش از یک هفته در ایران حضور داشتند و در این مدت علاوه بر دیدار با «محمود‌ نیلی‌احمد‌آبادی» رئیس دانشگاه تهران با نمایندگانی از 13 دانشگاه و مؤسسه علمی کشورمان با هدف توسعه راه‌های مشترک هم‌کاری دیدار و گفت‌وگو کردند.

یکی از برنامه‌های مهم این گروه که 26 خرداد ماه به پایان رسید، دیدار با رئیس دانشگاه تهران بود، آن‌ها در این دیدار توسعه دیپلماسی علمی و مبتنی بر مسائل آموزشی را بر دیپلماسی سیاسی ارجح دانسته و یادآور شدند که ارتباطات علمی مسیر تحکیم سایر شیوه‌های تعاملی را نیز ارتقا داده و تحکیم می‌بخشد. رئیس دانشگاه تهران نیز ضمن معرفی این دانشگاه و جایگاه علمی آن در منطقه و جهان بر اهمیت هم‌کاری‌های بین‌المللی دانشگاهی تأکید کرد و با اشاره به برنامه‌های هم‌کاری قبلی بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های آمریکا، آمادگی خود را جهت توسعه هم‌کاری‌های مشترک اعلام کرد.

این هیئت در ادامه بازدیدها با حضور در دانشکده کارآفرینی با «محمدرضا زالی» رئیس، و استادان این دانشکده دیدار و در زمینه برگزاری کنفرانس‌های مشترک علمی، دیدارهای متقابل علمی، عضویت در هیئت تحریریه نشریات علمی، ارائه تجربیات کارآفرینی و نیز حضور در کنفرانس آتی کارآفرینی در دانشگاه تهران گفت‌وگو و تبادل نظر کردند. به اعتراف مؤسسه آموزش بین‌المللی، اگرچه تا کنون اشخاصی از چند دانشگاه آمریکایی به صورت جداگانه به ایران سفر کرده‌اند، اما فرستادن هیئتی متشکل از مقامات چند دانشگاه به ایران از سال‌ها پیش تا کنون، اتفاق نیفتاده بود.

مهمان‌نوازی ایرانی از جاسوسان آمریکا
عکس یادگاری با جاسوسان آمریکایی در ایران


«مؤسسه آموزش بین‌المللی» و «برنامه فولبرایت[9]»

مؤسسه آموزش بین‌المللی[10] یکی از مراکزی است که تحت عنوان دیپلماسی آموزشی در آمریکا دایر شد. موضوع دیپلماسی آموزشی یکی از زیرمجموعه‌های «دیپلماسی عمومی[11]» در وزارت خارجه آمریکا است. در پورتال وزارت خارجه آمریکا، وظایف و کارکردهای دیپلماسی آموزشی تشریح شده است. اما دیپلماسی آموزشی چه می‌کند؟

مهم‌ترین بخش پروژه دیپلماسی آموزشی که از طریق مؤسسه آموزش بین‌المللی پی‌گیری می‌شود، برنامه «فولبرایت» است. این برنامه مبتنی بر کمک‌های مالی است که برای «تبادل آموزشی دانش‌جویان»، دانشگاهیان، معلمان، دانشمندان، هنرمندان و غیره ارائه می‌شود. بر اساس این مدل، نتیجه و هدف دیپلماسی آموزشی آمریکایی‌ها از طریق مؤسسه آموزش بین‌المللی و در قالب برنامه فولبرایت، ایجاد یک شبکه هم‌کاری با حضور دانش‌جویان، اساتید دانشگاه، پژوهشگران، معلمان و هنرمندان است.

مهمان‌نوازی ایرانی از جاسوسان آمریکا
دیدار گودمن با مسؤولان دانشگاه تهران


سفر هیئت آمریکایی نیز در راستای ایجاد چنین شبکه‌ای در ایران بوده است. آن‌ها البته در ایران به نتیجه هم رسیدند و بر سر «طرح آموزش عالی ایران» برای گسترش گفت‌وگوی علمی بین ایران و آمریکا با مقامات وزارت علوم دولت یازدهم به توافق رسیدند. «آلن گودمن» رئیس هیئت آمریکایی، پس از پایان سفر به ایران طی بیانیه‌ای نوشت: «دیپلماسی آموزشی در صدر تلاش‌ها برای باز کردن باب گفت‌وگو میان دو کشور، حتی قبل از احیای کامل روابط دیپلماتیک قرار دارد.»

وی هم‌چنین صراحتاً از طرح «تبادل دانش‌جو[12]» سخن گفت: «این هیئت، فصل تاریخی و جدیدی در روابط آموزشی [میان آمریکا و ایران] باز می‌کند و [دو کشور را] برای گسترش چشم‌گیر هم‌کاری‌های آموزشی و علمی و همین‌طور تبادل دانش‌جوهای بیش‌تر میان دو کشور آماده می‌کند.» همان‌طور که تاریخ دنیا و حتی تاریخ معاصر کشور خودمان نشان می‌دهد، کشورهای بی‌شماری تا کنون فریب برنامه‌های تبادل دانش‌جوی آمریکا[13] را خورده‌اند و بعدها تاوان آن را پس داده‌اند (مصاحبه‌های مشرق را از این‌جا و این‌جا بخوانید.)


برنامه تبادل دانشجو و اهمیت سفر هیئت آمریکایی به ایران

شاید در نگاه اول حضور هیئت آمریکایی در ایران و تمایل برای توسعه همکاری‌های علمی و ایجاد شبکه‌ای از دانشگاهیان و هنرمندان برای هم‌کاری، موضوع پیچیده یا مغرضانه‌ای به نظر نرسد، اما سفر آمریکایی‌ها به ایران زمانی قابل‌تأمل می‌شود که از پیشینه برنامه تبادل دانش‌جو میان آمریکا و کشورهای هدف واشنگتن، و همین‌طور سابقه کاری «آلن گودمن» رئیس هیئت آمریکایی و نیز رئیس مؤسسه آموزش بین‌المللی مؤسسه آموزش بین‌المللی با خبر باشید.

مهمان‌نوازی ایرانی از جاسوسان آمریکا
مقامات آمریکایی به شهرهای تهران، اصفهان و شیراز سفر کردند


برای پرداختن به برنامه تبادل دانش‌جو[14] ابتدا باید ماهیت دیپلماسی عمومی[15] و جنگ نرم را شناخت. البته قصد ما در این گزارش، پرداختن به دیپلماسی عمومی نیست، اما تعریف این پدیده در این‌جا ضرورت دارد. دیپلماسی عمومی را این‌گونه تعریف می‌کنند: «دیپلماسی عمومی یا دیپلماسی مردم عبارت است از ارتباط با مردم کشورهای دیگر برای برقراری مراوداتی که با هدف آگاه‌سازی و تأثیر [روی مردم در کشور هدف] طراحی شده‌اند.»

البته این اتفاق‌نظر میان تمام کارشناسان وجود دارد که نمی‌توان یک تعریف واحد برای دیپلماسی عمومی ارائه داد و ابزارهای این نوع دیپلماسی هم به همین نسبت، متنوع هستند: ورزش[16]، مذهب[17]، رسانه[18]، تبادل‌های آموزشی[19] و ده‌ها ابزار دیگر[20]. دست‌کم در مورد آمریکا باید دانست که هدف از اجرای برنامه‌های دیپلماسی عمومی در کشورهای مختلف، پرورش نیروهایی است که در وقت مناسب به کار واشنگتن بیایند؛ خواه این کار، تغییر رژیم باشد، خواه نفوذ اقتصادی و فرهنگی و علمی، و خواه تحقق اهداف دیگر.

جست‌جویی ساده در اینترنت و نگاهی مختصر به تاریخ دخالت آمریکا در کشورهای دیگر، متأسفانه دو مطلب را ثابت می‌کند. اولاً این‌که چه اندازه در فضای علمی کشور ما از موضوع تبادل دانش‌جو استقبال شده است، و دوماً این‌که برنامه‌های تبادل دانش‌جوی آمریکا (حتی با نام‌های واضحی مانند «تبادل رهبران آینده[21]» و «تبادل رهبران مهمان[22]») چه بلایی بر سر کشورهای هدف کاخ سفید از جمله روسیه، چین، کوبا، ونزوئلا و غیره آورده است[23].

مهمان‌نوازی ایرانی از جاسوسان آمریکا
پرچم‌های ایران و آمریکا، کنار هم در نشستی در دانشگاه شیراز


مکانیسم این برنامه‌های تبادل بسیار مشخص است. دانش‌جویان خارجی با تأمین مالی دولت آمریکا به این کشور سفر می‌کنند و در قالب برنامه‌های خاص و کاملاً هدفمند، تحت تأثیر نفوذ فرهنگی و سیاسی واشنگتن قرار می‌گیرند. این افراد بعد از بازگشت به کشور خود به مهره‌هایی برای دولت آمریکا تبدیل می‌شوند که هر زمان لازم بود، می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

در عین حال، دانش‌جویان خارجی اگر ظرفیت فعالیت‌های «فوق‌برنامه» از خودشان نشان دهند ممکن است جذب وزارت خارجه و یا دستگاه‌های امنیتی آمریکایی شوند (مصاحبه مشرق). از سوی دیگر دانش‌جویان آمریکایی که با شرایط مدنظر کاخ سفید تربیت شده‌اند با سفر به کشورهای هدف، به عوامل نفوذی دولت آمریکا تحت پوشش دانش‌جویان «بی‌آزار» تبدیل می‌شوند. بر همین اساس به نظر می‌رسد دولت ایران با پذیرایی از مقامات دانشگاهی آمریکا در سفر اخیر، رسماً از برنامه‌های براندازی آمریکا استقبال کرده است.

نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، مطلبی است که «غلام‌حسین زمانی» رئیس سازمان بسیج اساتید فارس 6 مرداد سال جاری طی جلسه مشترک کمیته تحلیل و بررسی و کمیته شورای عالی قشر بسیج اساتید در سازمان بسیج اساتید به آن اشاره کرد: منابع مالی و تأمین بودجه مؤسسه آموزش بین‌المللی. «زمانی» در این جلسه گفت: «60 درصد از بودجه این مؤسسه از طرف دولت آمریکا تأمین می‌گردد و [این مؤسسه] کوشش خود را برای ایجاد رابطه در کشورهایی همانند عراق، هند، چین، کوبا، ویتنام، روسیه و غیره یعنی همه کشورهایی که از لحاظ اطلاعاتی برای آمریکا هدف به شمار می‌روند، متمرکز نموده است[24]

مهمان‌نوازی ایرانی از جاسوسان آمریکا
آیا پیش از اعطای هدیه به هیئت آمریکایی از سوی دانشگاه شیراز،
هدف واقعی آن‌ها از سفر به ایران، پرسیده شده است؟


اگر اندکی بیش‌تر به دنبال منابع مالی مؤسسه آموزش بین‌المللی حتی در پایگاه اینترنتی خود این مؤسسه بگردیم، لیستی از نهادهای دولتی و سازمان‌هایی را می‌یابیم[25] که شرکت آن‌ها در برنامه‌های براندازی و سیاست‌های خراب‌کارانه دولت آمریکا بارها و بارها ثابت شده است: «دفتر امور آموزشی و فرهنگی» در وزارت خارجه آمریکا، وزارت آموزش و پرورش آمریکا، آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (گزارش‌های مشرق را از این‌جا، این‌جا، و این‌جا و مصاحبه مشرق را از این‌جا بخوانید)، «صندوق بین‌المللی پول» (گزارش مشرق)، «مؤسسه جامعه باز» وابسته به بنیادهای جامعه باز «جورج سوروس» (گزارش‌های مشرق را از این‌جا و این‌جا بخوانید)، «بنیاد راکفلر» (گزارش‌های مشرق را از این‌جا و این‌جا بخوانید)، گوگل (گزارش مشرق درباره ارتباط تنگاتنگ گوگل با سیا را از این‌جا بخوانید)، «پپسی»، و «گلدمن ساکس».

آیا آلن «گودمن» واقعاً «آدم خوبی» است؟

شخصیت آلن گودمن که مدیریت سفر گروه علمی مؤسسه آموزش بین‌المللی به ایران را برعهده داشت، جای تعمق و تأمل زیادی دارد. بهترین راه برای شناخت وی شاید از طریق کتابی تحت عنوان «بهترین حقیقت: جاسوسی در عصر اطلاعات» باشد که هم‌راه با «بروس برکوویتز» نوشته است[26]. در بخشی از این کتاب که تماماً درباره جاسوسی است، می‌خوانیم: «در مواجهه با چالش‌های جدید عصر اطلاعات و جهان پس از فروپاشی شوروی، جامعه اطلاعاتی آمریکا باید [خود را با شرایط جدید] وفق دهد و تغییر کند. تغییر حاشیه‌ای هم کافی نیست، بلکه اصلاحات رادیکال در سازمان‌دهی و روی‌کرد سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا باید رخ دهد.»

نویسندگان کتاب برای اصلاح سازمان‌های اطلاعاتی آمریکایی، استفاده از بخش خصوصی و دست‌رسیِ به آن به سرمایه و چابکی بیش‌تر نسبت به سازمان‌های دولتی را توصیه می‌کنند. بخشی از این روند جدید می‌تواند استفاده از دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی برای تربیت نیروهای آموزش‌دیده، از کشورهای دیگر باشد، به جای آن‌که تلاش شود جاسوسانی تربیت شوند که سفرشان به کشورهای بیگانه همیشه خطرناک است.

مهمان‌نوازی ایرانی از جاسوسان آمریکا
آیا در میان مقامات «فرهیخته» دیدارکننده با آمریکایی‌ها، هیچ‌کس
به نام «آمریکا» حساس نشده است؟


گودمن در حال حاضر رئیس مؤسسه آموزش بین‌المللی است. این مؤسسه در حوزه برنامه‌های ارتباط آموزشی بین‌المللی کار می‌کند و اداره برنامه فولبرایت را تحت حمایت وزارت خارجه آمریکا برعهده دارد. گودمن پیش از برعهده گرفتن این سمت، رئیس مدرسه سرویس خارجی در دانشگاه جورج تاون و استاد این دانشگاه بود، دانشگاهی که محل تربیت بسیاری از مقامات و دیپلمات‌های آمریکا و یکی از مهم‌ترین بازوهای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برای تربیت نیرو محسوب می‌شود.

نکته بسیار مهم در سوابق وی این است که به نوشته سایت دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا (و اعتراف پایگاه اینترنتی مؤسسه آموزش بین‌المللی[27])، سال 1975 به عنوان هماهنگ‌کننده دستورکار ریاست‌جمهوری برای مدیر اطلاعات مرکزی، به استخدام سیا درآمد. علاوه بر این‌ها او مشاور بنیاد فورد، بنیاد ملی وودرو ویلسون و «آژانس اطلاعات آمریکا»ست (که در ادامه در این‌باره بیش‌تر توضیح می‌دهیم) و مهم‌تر از همه، عضو شورای روابط خارجی است که تقریباً تمام اعضای آن روزی در وزارت خارجه آمریکا کار کرده‌اند.

گودمن حساب ویژه‌ای بر نظرات حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران درباره هم‌کاری‌های آموزشی میان دو کشور باز کرده است. وی می‌گوید: «این‌که آن‌ها [دانش‌جویان] از کجا هستند و این‌که ما با این کشور روابط دیپلماتیک داشته باشیم یا نه، مهم نیست، زمانی که رئیس‌جمهور کشوری درباره تبادلات مردم و تبادل آموزشی سخن می‌گوید، ما دوست داریم برای ایجاد آن‌چه ممکن است تلاش کنیم.»

مهمان‌نوازی ایرانی از جاسوسان آمریکا
به نظر می‌رسد مسئولین دانشگاه شیراز، از مدت‌ها پیش خود را
برای سفر هیئت آمریکایی آماده کرده‌اند


وی در اظهارنظری هشداردهنده، می‌گوید: «حسن نیت به شدت زیادی [در ایران] نسبت به آمریکا وجود دارد، به خصوص در فضای آموزشی [ایران]. اکثریت مقامات آکادمیک و مدیران دانشگاهی که با آن‌ها دیدار کردیم، در آمریکا آموزش‌دیده بودند و فرزندان بسیاری از آن‌ها در حال حاضر به دنبال کسب مدرک در دانشکده‌ها و دانشگاه‌های آمریکا [در حال تحصیل] هستند. این وضعیت بنیانی را فراهم می‌کند که می‌توان هم‌کاری‌های جدید آموزشی را بر آن استوار کرد.»

آلن گودمن هم‌چنین مشاور «آژانس اطلاعات آمریکا[28]» یا «سرویس اطلاعات آمریکا» نیز بوده است؛ آژانسی که بنیان‌گذار آن آیزنهاور بود و بین سال‌های 1953 تا 1999 صرفاً با هدف ترویج دیپلماسی عمومی با هدف «درک، آگاه‌سازی، و تأثیرگذاری بر ملت‌های بیگانه برای پیش‌برد منافع ملی، و گسترش گفت‌وگو میان آمریکایی‌ها و مؤسسات آمریکایی با هم‌تایان آن‌ها در کشورهای دیگر... و جریان بخشیدن به برنامه‌های اطلاعاتی دولت آمریکا در خارج از کشور و مؤثرسازی آن‌ها» فعالیت می‌کرد. جالب این‌که وظایفی که به این آژانس به تنهایی محول شده بود، بعدها به دو سازمان مستقل سپرده شد: وظایف رسانه‌ای به «هیئت مدیره پخش برنامه[29]» و وظایف تبادل و غیرمرتبط با پخش برنامه به معاون وزیر خارجه در امور دیپلماسی عمومی و روابط عمومی.

با توجه به آن‌چه گفته شد و شواهد مختلفی که نشان می‌دهد آمریکایی‌ها هیچ علاقه‌ای به گسترش روابط علمی با ایران ندارند، جز این‌که از این طریق بتوانند در جامعه ما نفوذ کنند، امیدواریم اکنون که این اشتباه صورت گرفته و پای جاسوسان آمریکایی به دانشگاه‌های کشورمان باز شده است، دست‌کم هر چه زودتر جلوی ادامه این نفوذ واضح فرهنگی و علمی گرفته شود و به خصوص از امضای هرگونه قراردادی درباره تبادل دانش‌جو یا برنامه‌های مشابه آن‌که سابقه‌شان کاملاً مشخص است، جلوگیری گردد.



[1] مسئول پروژه نفوذ علمی سازمان سیا در ایران چه می‌کرد؟ لینک

[2] IIE Iran Higher Education Initiative Link

[3] Reinventing Academic Ties: Opportunities for U.S.-Iran Higher Education Cooperation Link

[4] Delegation to Iran Link

[5] U.S. University Delegation to Iran Paves the Way for Closer Higher Education Cooperation Link

[6] Institute of International Education Link

[7] Ball State's international development director visits Iran as part of higher ed delegation Link

[8] Michael Ballagh, Pitzer Vice President, in US University Delegation to Iran for Closer Higher Education Cooperation Link

[9] The Fulbright Program Link

[10] Fostering U.S.-Iranian Higher Education Engagement Link

[11] The Art of Dissidence and Diplomacy Link

[12] The Role of Exchanges Link

[13] Foreign students flocking to the US Link

[14] Record Number Of Foreign Students Hit US Link

[15] "Think Again, Turn Away”…from Lousy Public Diplomacy Link

[16] Wrestling with Iran Link

[17] When the State Department Tries to Choose Muslim Thought Leaders to Win "Hearts and Minds” Link

[18] Soraya Sepahpour-Ulrich: Anti-Iran Sanctions Violate the Fourth Geneva Convention Link

[19] Russia halts participation in US student exchange program Link

[20] If the ‘product’ is wrong, a rebrand won’t help Israel Link

[21] Future Leaders Exchange Link

[22] About IVLP Link

[23] Democracy and Foreign Education Link

[24] کاهش حس استکبارستیزی امروز از دروازه دانشگاه و ورزشگاه در حال انجام است لینک

[25] Institute of International Education - Annual Report 2014 Link

[26] Best Truth: Intelligence in the Information Age Link

[27] Dr. Allan E. Goodman Link

[28] United States Information Agency Link

[29] Broadcasting Board of Governors Link


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 114
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 68
  • آرمین ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 15
    که چی مثلا
  • ۰۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    12 0
    اقای رضایی سلام دست ماکه دربرخورد با عوامل توطئه بسته. پس سربازان گمنام کجایند. ایا وزیر تکانی خورده الکی اخبار انهدام چندگروه در مرز میده بابا از داخل خوردی یا همدستند. یا نادان به موضوع وظیفه مردم چیست ما هر اخبار واطلاعاتی بفهمیم ایا مکانی غیر ا ز دولت اگر هست اعلام نمائید تا مردم بدانند کجا مراجعه کنند.
  • نیما ۰۰:۳۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    دنیای جوکی داریم!
  • ۰۰:۳۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    ایشالا گربه س!!! ولی جدی اینا رو با این پرونده کثیف هیچ رقمه نمیشه جای گربه جا زد
  • علی ۰۰:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 12
    باشه آرمین جون اصلا تو خوبی آفرین برو گویا نیوزت رو بخون
  • مرگ بر آمریکا ۰۰:۴۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    1 0
    آیا در میان مقامات «فرهیخته» دیدارکننده با آمریکایی‌ها، هیچ‌کس به نام «آمریکا» حساس نشده است؟ واقعا سطح بصیرت برخی از قشر تحصیلکرده این قدر به قهقرا رفته است که دشمن قسم خورده ایران را که از کودتای ۲۸ مرداد۱۳۳۲ تا کنون لحظه ایی دست از دشمنی برنداشته را چنین تکریم می کنند آن هم در محل تربیت و تعلیم نسل فرهیخته کشور این حضرات ظاهرا فرهیخته چرا و با چه دلیلی چنین با افتخار از نماینده شیطان بزرگ در کشور پذیرایی می کنند آیا آمریکا هم چنین اجازه دسترسی به همین اساتید ایرانی می دهد این کار مصداق خیانت به سربازان جان برکفی است که درحال حراست از مرزهای کشور بصورت شبانه روز هستند تا دشمن به کشور وارد نشود .
  • ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    2 0
    وزارت اطلاعات هم حتما مشغول کشف اون 1 میلیون نفری بوده که قرار بوده بیان تهران برای رای دادن به کاندیداهای مخالف دولت خخخخخخ
  • علی ۰۰:۵۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 3
    مشرق فقرو بیکاری بیداد میکنه مردم مشکل اقتصادی دارند تو در مسایل فرعی و حاشیه!
  • ۰۱:۰۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 3
    بابا دیوانه شدی بخدا مشرق،خدا نجاتت بده
  • ۰۱:۰۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    1 0
    گزارش خوبی بود. نتیجه ای که من از این گزارش میگیرم اینه که اجازه این نفوذ با شناخت کافی داده شده. برای دادن ویزا به آمریکایی ها و انگلیسی ها بررسی های مفصلی انجام میشه و اینکه این همه اطلاعات از جناب گودمن در فضای مجازی وجود داره نمی شه گفت که دعوت از او اتفاقی بوده. فقط خدا به داد ملت برسه
  • ۰۱:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    احتمالا کت و شلوار برند پوشیده بودن... 4 تا عکس و چند شب اقامت و ... مشرق مشکلات دیگری داریم.
  • شهروند ۰۱:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 1
    خدا شفات بده!
  • ناشناس ۰۱:۰۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 1
    مشرق نیوز ! متاسفم که سطح درک شما از نظر علمی و سیاسی و اجتماعی و..... در هر زمینه مثبت دیگه صفر است و در عوض در زمینه غرض و مرض و بی ادبی و توهین به مردم و دروغ و سیاه نمایی و هر صفت نفرت انگیزی بیست
  • ۰۱:۱۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    ای کاش رسانه های انقلاب بهتر و بیشتر به تهدید ها می پرداختند تا مردم واقعا باور می کردند که غربی ها بخصوص آمریکا و انگلیس به دنبال چی هستند. عمده مردم تقصیری ندارن. درست در جریان واقعیت قرار نمی گیرند. براساس گزارش بالا کسی که میگه باید از دانشگاه ها برای جاسوسی استفاده کرد رو چرا راه دادن؟
  • ۰۱:۱۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    یعنی همه خبر داشتن اینا جاسوسن و وزارت اطلاعات بی خبر؟ آخه این چه حرفیه شما میزنید؟ کدوم عاقلی باور میکنه که وزارت اطلاعاتی که این همه قویه این چیزا رو تشخیص نده؟
  • ناشناس ۰۱:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    هیچی عزیزم تو بخواب !
  • ناشناس ۰۱:۲۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    شما راست میگی ! آنهایی که به لیست مورد حمایت بی بی سی رای دادند درک سیاسی و اجتماعی بالایی دارند !!! خخخخخ.
  • مهراب ۰۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    وای بر مسئولان بی ملاحضه دانشگاه شیراز چرا اینقدر الکی خوش بین هستید؟
  • مسعود ۰۱:۳۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    متاسفانه امریکایی ها پروژه نفوذ را از دانشگاه ها کلید زده اند و مسئولان باید مراقب باشند.
  • ناشناس ۰۱:۳۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    مرگ بر امریکا . دشمن اصلی ما امریکاست .
  • سرباز پروردگار ۰۲:۰۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    من یقین دارم که نفوذ در ایران از پنجاه درصد هم عبور کرده.. باید دوباره منتظر رویداد های استعماری به ویژه در افکار و فرهنگ شیعی باشیم. وقتی حرف رهبری زمین بماند همین میشود. خدا آخر و عاقبت مون رو بخیر کنه
  • ۰۲:۱۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    مشرق هر چند در نوشته هات بی طرفی رو رعایت نمیکنی ولی انصافا در درج نظر خواننده عالی و بسیار آزادتر از سایتهای به اصطلاح طرفدار آزادی و اصلاح طلب عمل میکنی.
  • ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    وزارت خارجه و وزارت اطلاعات در زمان صدور ویزا چکار می کردند؟ مسئول دانشگاهی که آگاهی طبقه بندی شده از جاسوس و عوامل نفوذی را ندارد بلکه این وزارت خارجه و وزارت اطلاعات است که مطمئنا اطلاعات کامل دارد. در واقع افراد طبقه بندی شده مثل اینها عین گاو پیشونی سفید هستند برای وزارت خارجه و وزارت اطلاعات. بنابراین این قصد و نیت همان جریان خاص است در جاده سازی.
  • ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    درسته فقر و بی کاری هست .درسته مشکلهست اما یک کم تاریخ رو بخون ببین احمال کردن در این مسائل چی بر سر ما اورده
  • ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    واقعا برای شما هم متاسفم .سطح دانش و حافظه تاریخی شما هم زیر صفر است.
  • ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    واقعا بعضی ها نوبرن .حافظه تاریخی که هیچ ریست شده.اقایون ورود امریکائیها به خاورمیانه همه اش و نتنها فقط ایران برای دستیابی به اهداف خودش است.مطمئن باشید موفق بشن ایران هم کشوری خواهد شد مثل کشورهایی که امروز خود امریکائیها می گن عملا وجود ندارند!
  • رضا ۰۷:۰۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    نکته جالب این اس که میگه بسیاری از مسولین دانشگاهی در امریکا درس خوندن و بچه هاشونم اونجا هستن به نظرم این حرف ها برا مسولین دیگا هم غیر از دانشگاهی صدق میکنه نه؟ اون وقت چرا ؟ چون 1. ...2. ....3. ....4. ...... و برو تا هزار دلیل که هرکی بگی یکیش میتونه بگه
  • حقگو ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    خوشبینی نیست وادادگی است خیانتی است که خودشان نمی دانند خنده به گرگ درنده ای است که فکر دریدن مردم ایران هستند فکر می کنید چه کسانی به دنبال ایجاد تفرقه بین اقوام ایرانی هستند؟ تفرقه یعنی دریدن ایران ،کشتار مردم ایران فرقی نمی کند از کدام قوم و قبیله بوسنی و شوروی سابق تصویری تمام نما از توطئه آمریکا است بیدارشوید وگرنه شما هم در جنایات آینده شریک هستید
  • ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    بخواب ...بخواب دزد نیست....... پیشی بود!
  • قاسم ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    بشین بابا سرجات!چون فقر بیداد می کنه باید امنیت مملکت را هم خراب کنیم؟
  • میلاد ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    علی جان لطفا اینو به روحانی جونت بگو.
  • hadi ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    درمورد مسئله ای که هیچ معلوماتی درموردش ندارم نمیتونم نظربدم .اینکه میگم معلومات ندارم یعنی اینکه درمورد همین تیم اطلاعات مستندوموثق ندارم .ولی تجربه دربسیاری ازموارد بیانگراینه که خیلی ازاتفاقات ناگوار امنیتی و.... برای یک کشور بااستفاده از همین تیمها اتفاق افتاده اتفاقاتی که دربسیاری ازموارد سرنوشت یک کشوررا سیاه کرده است ولی بازهم نمیشه قاطعانه بگیم که جاسوسهای آمریکا آمدندو هرکاری خواستندانجام دادند درصورتیکه یقین داریم که سازمان اطلاعات ایران یکی از قویترین هاست دردنیا وبه همین سادگی نمیشه دورشون زد.اما یه سوال از دوستانی دارم که از شک منطقی نسبت به آمریکائیها انتقادمیکنند .وسوال اینه که آیا اگه تیم علمی همین دانشگاهای ایران سری به آمریکا بزنند انگشت نگاری نمیشند؟آیا امنیتیهای آمریکا تحت تاثیر صحیونیستهالحظه به لحظه تیم ایرانی را رصدنمیکنند؟ یقین دارم از آمریکائیها بعیدنیست که به تک تک تیم علمی ایران درصورت ورودبه آمریکا جی پی اس وصل میکنند.
  • منتظر ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    امان از دل رهبر چی می کشه از دست غریگراهای بی فکر که اصلا به فکر معیشت مردم نیستند و فقط به فکر تحمیل افکار غلط خود به مردم و قشر تحصیلکرده هستند . تولید داخل تعطیل ، گرانی بی خیال ، همه چیز را کنار گذاشته اند تا فقط آمریکا را بزک کنند و تحویل جامعه مسلمان و شیعه ما بدهند . در این سالها هرچه ما از آمریکا و ایادی آنها ضربه خورده ایم و شهید داده ایم ، بی خیال! عجب رویی دارند اینها!!!
  • افسر جوان جنگ نرم ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    امیرالمؤمنین علی(ع): کسی که موقع یاری رهبرش در خواب باشد، زیر لگد دشمن بیدار می شود. غررالحکم ص۴۲۲/ این همه رهبری عزیز انقلاب گوشزد می‌کنند و از نفوذ حرف می‌زنند، اما عده‌ای دارند خط و خطوطی دیگر را در کشور طرح‌ریزی و تئوریزه می‌کنند. وظیفه‌ی همگانی مردم عزیز کشورمان هست که به هوش باشند، البته این وظیفه بیش از همه مربوط به مسئولین تراز بالای کشور - علی‌الخصوص مسئولین امنیتی - است. وزیر اطلاعات! دقیقاً کجایی؟
  • ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    حماقت و سادگی تا چه حد تا دشمن یه لبخند میزنه بعضیها توی ایران دلشون ضعف میره
  • الف ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    مرد حسابی مگر امریکایی ها اومدند کار ایجاد کنند. قصد نظام سرمایه داری جهانی دوشیدن ملت هاست
  • ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    مدتهاست برای عده ای غربی شدن از نان شب هم واجبتر است جاسوسان آمریکایی برایشان محرمتر ازمنتقدان داخلی هستند وارتباط بی چون و چرابا آنها را از نقاط مثبت جریان فکری خود ارزیابی میکنند باباجان شما که دیگه دغدغه ای به نام استقلال وطن ندارید دیگه ژست روشنفکری نگیرید که هیچ انسان فرهیخته ای حاضر به فروختن استقلال فکرش نمیشه حالا وطنش بماند
  • اشكان ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    واقعا فكر ميكنيد اينها جاسوسن...به همين راحتي بيان و برن و مثلا از چي جاسوسي كرده باشن؟..اينها از مجاري قانوني اومدن..رزومه و خط مشي فكريشون مشخصه. سابقشون مشخصه.. اگه شك دارين نبايد ميزاشتين بيان، اگه هم حالا اومدن تحت كنترلن.برنامه بازديدشون مشخصه..
  • ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    از کامنتت معلومه این چیزا رو برای خودت نوشتی!
  • ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    مشرقیها مکر می کنند و خداوند هم مکر می کند - یکی از راه های کم کردن سوزش شکست فریاد زدن است
  • ناشناس ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    همین یک قلم کمک داشتیم که جاسوس آمریکایی ازادانه به کشورمان سفر کند وبا مقامات دانشگاهها دیدار کند انهم در کشوری که امریکا کم ظلمی درحقش نکرده از جنگ برما تحمیل کرد که ثمره ان هزاران شهید و وضع تحریمهای ظالمانه پس دستگاههای امنیتی ما چکار می کنند که این آقا ازادانه درکشورمان می گردد دستگاه دیپلماسی چه می کند
  • سلام ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    فرهیختگان واقعی را در گزینش هیئتهای علمی و حتی ورودی مقاطع دکتری برای تحصیل بوسیله همین انحصار طلب های درون دانشگاهها طوری فیلتر می کنند که گویا دانشگاهها ملک طلق این ها است آن قدر از جوانان متدین و با انگیزه رد شده اند - دانشگاهها نیازمند تحول هستند - مدل مدیریت دانشگاهها در نیروهای مسلح که دانشگاه متلق به همان سازمان کاربر هست بایستی در کشور اجرا شود - فی المثل سازمان ارژی هسته ای کشور دانشگاه خاص تخصصهای خودرا راسا مدیریت و درتابعت داشته باشد - سازمان هایی مثل هوا فضا دانشکده خاص خودرا داشته باشند - دقیقا الگوی نیروهای مسلح که دانشگاه امام علی - دانشگاه امام حسین دانشکده های پزشکی ارتش و سپاه - لزوم تحول در آموزش عالی از یک نقطه باید آغاز شود و ریشه مشکلات اقتصادی کشور دانشگاهها هستند چون که کانالیزه آنهم با هدایت افرادی که پدر پیشه هستند - مجلس محترم یک واکاوی از جوانانی که کاملا هدفمند از چرخه جذب و گزینش دانشگاهها رد شدند انجام بدهند - ساختار و اختیارات وزارت علوم دقیقا مثل شرکتهای انحصاری است - وزارت علوم مثل وزارت دادگستری اختیارات داشته باشد فقط پشتیبانی نماید -یا مثل وزارت دفاع برای نیروهای مسلح عمل نماید و لاغیر - استکبار در تاسیس وزارت علوم که موازی وزارت آموزش و پرورش است فکر امروزهایش را کرده است موانع بطونی ورود ملی به دانشگاهها در بخش گزینشها بد ترین عامل دفع استعداد ها است- علم با ریاست و وزارت علم نمی شود - دانشگاهها بوسیله وزارت علوم در جذب هیئن علمی و کادر اداری آن قدر انحصاری و بسته عمل می کنند گویا دانشگاه ملک شخصی آنها است .
  • ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    دانشگاه ما دانشگاه آزاد رامسر چندتا بازیگر غربی آورده بود . یعنی جاسوس بودن ؟! میگفتین همونجا دارشون میزدم
  • عباس ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    دوستان عزیز علم و علم آموزی همیشه از صفات خوب و پسندیده است . آن چیزیکه قابل تامل است رعایت برخی از اصول و موازینی است که بخاطر آن صدها هزار از بهترین جوانان این مرز بوم در خون خود غلطیدند و چه خانواده هایی هنوز از این بابت صدمه و چه هزینه هایی به این ملت تحمیل شده است . لذا اگر قرار بود روال این باشه اما و چرایی زیادی در ذهن متصور می شود
  • ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    آقای ناشناس با این شانتاژها دیگه بنفع اجنبی از زندگی ایرانیان نمی توانید نمد کلاه بسازید روزیتان جای دیگه است -
  • ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    چه ربطی داره ؟؟؟ شمام همه چی رو به شکم ربط میدین ما هم مشکل کار داریم ولی نفوذ یه مشکل بزرکتر رو روی مشکلات کنونی کشور میزاره.. کسی که بی توجه به دشمنش تو خونش بخوابه با لگد دشمنش از خواب بیدار میشه امام علی ( ع )
  • علی ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    واقعا برات متاسفم آقای علی. شما ها کسانی هستید که حاضرید برای طرفداری کردنتون از یک گروه یا شخصی حتی امنیت دیگران و حتی خودتون رو هم فدا کنید. حالا امنیت خودتون به خودتون مربوطه.چرا از جیب ما میبخشی؟! در هر جامعه ای. در هر کشوری امنیت در اولویت هر موضوعی قرار داره.حالا شما برای اینکه این کار آقایون رو توجیه کنی موضوع بیکاری رو مطرح میکنی که جالب اینه که همین موضوع بیکاری رو هم نباید اینجا بلکه باید برای کسانی مطرح کنی که قول صد روزه داده بودند. کمی به بچه هایی نگاه کن که پدرشون رو در سوریه و عراق از دست دادند. به زنهایی که شوهرانشون رو فدا کردند. شاید کمی خجالت بکشی. واقعا جای تاسفه . واقعا
  • ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    راستش دیگه تصمیم گرفتم تا انتخابات ریاست جمهوری سال 96 دیگه نه به خبرهای مربوط به دولت گوش کنم نه زیاد به کارهایی که دولت مردا میکنن توجه کنم. به هر طرف که نگاه میکنم دارم نا امید میشم.به هر طرف که نگاه میکنم دارم حقارت میبینم.من تنها کاریکه از دستم بر میاد با رای دادن هستش. به همین دلیل صبر میکنم تا به این دولت رای نه بدم.
  • گاوچرون ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    از نظر شما همه جاسوسند و همه چیز حرام است. حتی پرنده های مهاجر هم جاسوسند. بعید نیست جریان های هوایی هم که به سمت کشور ما میان، رسالت جاسوسی داشته باشند!!! بالاخره علم احتماله دیگه.
  • الف ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    اگر منبری های امروز بتوانند غربت سید علی را در حسنیه امام خمینی تبیین کنند قضیه ناله بر چاه مولا و تنهایی و غربت امام مجتبی برای ما روشن و باور پذیرتر خواهد شد. نماگزاران ما دلخوش به رکوع و سجود بی اثر نباشند عاشورایی دیگر را برای حسین زمان تدارک می بینند.مکر معاویه و عمروعاص کار خودش را کرده و دربار شام دوباره رونق گرفته است .عزیزان ما در هزاران کیلومتر آن طرف تر پرپر میشوند تا امنیت کشور حفظ شوند و نفوذی ها با خیال راحت تیشه بر ریشه انقلاب خمینی بزنند و از فرستادگان شیطان با پول ملت مظلوم پذیرایی کنند و هدیه ها بدهند.
  • ایرانی الاصل ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    که وقتی کنارت یه بمب منفجر شد همین
  • ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    یه چیزیو رک و راست بهت میگم.....اگه چیزی از سیاست ، روابط بین الملل ، یا اصلا چیزی که در حد امنیت ملی یه کشوره ، دانش و فهم نداری حرف نزن....امثال شما دیگه شورشو درآوردن....فقط واسه اینکه ی چیزی گفته باشن ، کامنت میزارن
  • ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    ایرانیهای ساده لوح فکر می کنند همه چیز بچه بازی است و دشمنشان هم بچه است که با یک لبخند همه چیز تمام شود! چقدر احساس شرم دارم با چنین افرادی هموطن هستم
  • پیام ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    اعتماد به دشمن دیرین ساده لوحیه.قدیما گرگ لباس میش می پوشید.الان که دیگه با همون لباس گرگ فقط با لبخند اومده.نمی دونم چرا این ضرب المثل کمتر یاد میشه که توبه گرگ مرگه.واقعا دیگه کی باید بیاد تا بگیم جاسوسیه و قصد نفوذ وجود داره؟؟؟؟ناشناس محترم و ایضا بی ادب.تقصیر شما نیست.به وضعیت شما می گن مسخ. صم بکم عمی فهم لا یعقلون.
  • کیان ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    این گونه کارهای دیپلماسی به دولت مربوط میشه که باید حذر کنه، ولی دولت الان ذوق زده و جوگیر شده است از برجام، برجامی که نمیدانم کجایش برد بود ولی باختش را که خودمان تقدیم کردیم. حالا کشورهای اروپایی با لبخندهایی فریبنده به گونه ای با دولت ایران برخورد می کنند که فقط خیال کند که واقعا در برجام ایران منفعت برده است و حس دیپلماسی به دولت دست بدهد ولی در واقع نگذارند که برجام هیچگونه نفعی داشته باشد. روزنامه های اصلاح طلب در دولتهای دیگر به شدت قصور و کوتاهی های دولت را تیتر می کردند و به دنبال آنها می گشتند ولی اکنون هیچ خبری نیست و فقط به دنبال رابطه با غرب و آمریکا هستند. دولت فعلا در حال ذوق کردن از دیدارهای بیهوده اروپایی ها به سر می برد.
  • پیام ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    در حد نامت اظهار نظر کردی.
  • کیان ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    حالا کجاش رو دیدی؟ این برجام 1 بود، بعد از برجام 2 اینها میان ایران و ماها رو محاکمه می کنند که ما جنایتکار هستیم، چون آنقدر به آنها رو می دهیم که سوارمان می شوند.
  • پیام ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    تو همون آمریکا به خاطر صادرات محصول به ایران افراد رو به سالها حبس محکوم می کنن.چطوره که تو ایران این همه اتفاق میفته و رسما راه نفوذ جاسوس رو به کشور باز میکنن کسی جواب نمیده؟تازه یه عده طلبکار هم هستن.
  • کیان ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    یه مطلب هست که اگر دقت کنی در اطراف ما زیاد اتفاق می افتد. مردم و حتی مدیران و مسئولین در برخورد با خارجی ها کلی حس خوب و ذوق زده ای دارند و احساس افتخار می کنند. من در یک مکان فرهنگی هستم به دلیل رفت و آمد افراد خارجی این اتفاق را زیاد می بینم، وقتی یک خارجی می بینند خیلی دوست دارند که با او صحبت کنند و این را افتخار می دانند که با یک اروپایی صحبت کرده اند، در حالی که اصلا معلوم نیست این فرد اصلا سواد دارد، چه شأن و شخصیتی دارد، شاید یک مردم کارگر بیسواد است که در اسطبل کار می کرده و این مزیتی بر یک مدیر ایرانی ندارد که خود را گم می کند. برخی مسئولین عالیرتبه ما هم اینطور هستند.
  • کیان ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    علی جان تو هم فقر اقتصادی داری هم فقر اعتقادی. اگه یک روز یکی از اعضای خانوادت مریض شد حتما مراقب شکم خودت و اعضای دیگر باش و به مریضی اون عضو مریض خانواده اصلا توجه نکن. باشه؟ آفرین پسر خوب.
  • ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    امریکا شیطان بزرگ است
  • ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    علی جان علت را دریاب...
  • ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    چرا جلسات درگوشی؟! چرا اینها نیومدن تو جو دانشجویی و علمی پاسخگو باشن؟! دوستان معضلات ما مهم...ولی علت را دریابید...
  • مسیب ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    عاقبت فرجام برجام زهر شد! صبر و طاقت، آخرش چون زجر شد! دانش و علم اتم، زیر بتن! آن همه وعده چه شد؟ .... مشرق خداییش حال میکنی یکی طرفدارات شاعر اصولگرا و انقلابیه؟! خخخخ
  • ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    سلام گاوچرون
  • ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    چند تا سوال دارم اونم اینکه: حداقل صدها دانشجوی ایرانی تو آمریکا در میخونند مشکل نداره؟ اونا هم میتونند هرکدوم یه نفوذی باشند مگه نه؟ باید دید برای چی اومدند و چرا؟
  • رضا ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    پس وزارت اطلاعات کجا هست؟؟
  • ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    مرگ بر آمریکا نه تاید داره نه ریکا
  • علي عمار ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    جالب اينجاست عكس روي ميز كه پرچم ها بينشان پرچم سياه هست بعدش بايد ديد كه چه شخصي برنامه ريزي اين ديدارها را انجام داده چراهمان هموقع اعلام نكردند بعد ازگذشت مدتي تازه اعلام ميكنند
  • ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    قلب من درد گرفت بنابراین به قول گودمن اون ابتدا فقط توجه کردم ... خوبه یاداوری کنم امریکا هرجا رفت اونجا رو به اشوب کشید ....
  • مهرشاد ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    ب والله امریکا دوست من و شما نیست.قشر تحصیل کرده ما که بیدار نباشه و ندونه با کی داره دست میده دیگه تکلیف مشخصه.دست مریزاد.جواب خون شهدا رو ب نحو احسنت دارین میدین.دانشمندای شمارو همین چند وقت پیش ترور کردن.حالا برامون حرف از علم و پیشرفت علمی میزنن.خجالت بکشید.خداییش اگه همچین تیمی از ایران ب امریکا بره فکر میکنین میگن خوش اومدید!!؟هرجا هم ک دوست داشتن رفتن.بابا باریکلا ب این همه هوشیاری شما
  • ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    آمدن تیم والیبال آمریکا به ایران چطور؟ آیا این را هم مصداق نفوذ می دانید؟
  • ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    واقعا باسه امثال علی متاسفم.نمیدونم شما هدفتان در زندگی چیست؟ نه ملی گرا هستید نه مذهبی هستید نه .....برای شماها فقط لفظ خائن درست است.
  • محمد ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    مشکل اصلی جامعه ما بیکاری وبه تبع آن فقر است که به تبع آن بی ایمانی است.
  • ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    درود بر جاسوسان امریکایی.درود بر شما .حداقل از جاسوسان روس بهترن
  • ناشناس ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    افساد طلبان مگر به خدا هم اعتقاد دارند؟!!
  • ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    حالا تو مراکز اکادمیک ما مثلا چه چیز مهمی هست که درز پیدا میکنه
  • ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    بعضیا هم دیگه رسما زدن به طبل ..... آخه دانشجوهای ایرانی محصل در آمریکا رو با یه مقام سیا مقایسه میکنین؟ لطفا لحظه ای تفکر بازم تاکید میکنم یه مقام سازمان سیا بوده نه پرنده مهاجر و باد و طوفان
  • مهدی از قم ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    افرین به اقای کیان و دوست عزیزی که نام مرگ بر امریکا را انتخاب کرده.این موضوعی است که من هم همیشه از ان رنج میبرم.و این احترام ها در صورتی است که کشور ما در طول تاریخ همیشه بیشترین ضربه ها و خیانت ها را از جانب همین غربی ها داشته ایم و هیچ وقت هم از ان درس نگرفته ایم.مثل اعتماد بی جای مصدق به امریکایی ها و مشروطه خواهان به انگلیسی ها
  • ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    دانشگاه ها محل تربیت مدیران و تصمیم سازان آینده در تمام ارکان و بخش های کشوره! تحت تأثیر قرار دادن فضای فکری دانشگاه ظرف یک تا دو دهه به براندازی بسیار نرم نظام و انقلاب منجر میشه قبلا همین کار رو با شوروی کردن که ظرف 15 سال نتیجه داد الان هم برنامه هاشون رو برای ایران 10-15 ساله ریختن، اگه دقت کرده باشید ضمنا تبادل دانشجو هم به برنام فوق کمک میکنه و باعث میشه سبک زندگی اونها در داخل کشور ما توسط نخبگان ترویج بشه که فاجعه هست الکی نیست امام خمینی و امام خامنه ای میگن آمریکا شیطان بزرگه!
  • هوالبصیر ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    آنهایی که با ساده لوحی این حرکت آمریکایی ها را هیچ می پندارند بروند تاریخچه انقلاب های رنگین در اوکراین و گرجستان را بخوانند . مگر غرب عاشق چشم و ابرو ماست که میخواهد مراوده علمی داشته باشد ؟! چرا در دولت قبل این قدم مثبت !! را برنداشتند؟ آمدن آنها در این برهه زمانی چه دلیلی و چه انگیزه ای دارد؟ با کمی فکر کردن جواب بدست می آید فقط نگویید آمده اند برای ما ماهواره بسازند و در نانو و هسته ای کمک کارمان باشند که واقعا خنده آور است!!
  • احمد ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    در سياست بين الملل نه دشمن مطلق داريم ونه دوست مطلق البته اين را نيز بايد در نظر داشته باشيم كه در روابط با كشورها هوشياري لازم داشته باشيم. ونه اينكه از ترس دشمن و به بهانه محافظت از كشور با كشورهاي ارتباط نداشته باشيم كه اين عدم ارتباط مساوي فقر وبيكاري در كشور خواهد بود.
  • بی نام ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    مشرق جان شما همونی نیستی که برای ماشین و هواپیما و تجهیزات نظامی پوتین دلت ضعف میره؟ واقعا خنده داره کسانی دارن از نفوذ حرف میزنن که ایجاد کننده این نفوذ تا خرخره روسیه و چین تووی ایران بودن همونایی که تجهیزات نظامی به صدام دادن،هواپیما و تجهیزات به ما ندادن و در زمان تصویب تحریم ها پشت کشور رو خالی کردن. حداقل آمریکا از متحدینش حمایت می کنه.برید وضع کره و عربستان و ترکیه و... رو نگاه کنید اونوقت ما توی فلاکتی که خودمون درست کردیم دست و پا میزنیم...
  • مهدی ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    مرگ بر کسانی که به این مملکت خیانت میکنند دانسته یا ندانسته
  • ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    لپ کلام را بگو ! دوست بشویم یا نشویم؟! شاه پهلوی هم مثل تو فکر میکرد ولی موقع دربه دری حتی کارتر هم اون را به کشورش راه نداد! دوست مطلق و نسبی نداریم در سیاست که شما می فرمایید مگر بازی با اعداد فیزیک و ریاضی است؟ هدف جاسوسی و تغییر نظام است و شما دارید در عالم احساسات نظر می دهید؟!
  • ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    جاسوس برانداز میخاد فرهنگ ایران تغییر بده خجالت نمیکشید همین کارا رو میکنید آمریکا جانب عربستان اسرائیل میگیره یه پیر پاتال چطور میتونه فرهنگ ما رو تغییر بده اون فرهنگی که با 4 تا امثال این آقا تغییر کنه که...
  • ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    نه از جاهاي خيلي بالاتر و از سالهاي خيلي قبل تر كليد خورده
  • ۱۷:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    بيچاره خودش هم گفته: حسن‌نیت به‌شدت زیادی در فضای آموزشی ایران نسبت به آمریکا موج می‌زند! ماها خوابيم
  • ۱۷:۳۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    چون در دانشگاه ها اگر ضد امریکائی باشی حتی حق التدریس و اجازه تحقیق را نمی دهند و در اولین فرصت از سر باز می کنند . این امر در کل ادارات کشور حاکم است . چون همه مدیران توسط اشراف انتخاب و رشوه داده می شوند . یعنی مدیران کشور عملا برای کشور کار نمی کنند بلکه نوکران اشراف هستند. لذا برای نجات کشور وانقلاب باید اشراف را نابود نمود . در غیر این صورت انقلاب حتما از بین می رود
  • هوالبصیر ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    آنهایی که با ساده لوحی این حرکت آمریکایی ها را هیچ می پندارند بروند تاریخچه انقلاب های رنگین در اوکراین و گرجستان را بخوانند . مگر غرب عاشق چشم و ابرو ماست که میخواهد مراوده علمی داشته باشد ؟! چرا در دولت قبل این قدم مثبت !! را برنداشتند؟ آمدن آنها در این برهه زمانی چه دلیلی و چه انگیزه ای دارد؟ با کمی فکر کردن جواب بدست می آید فقط نگویید آمده اند برای ما ماهواره بسازند و در نانو و هسته ای کمک کارمان باشند که واقعا خنده آور است!!
  • ۱۸:۱۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 1
    متاسفانه عناصر غرب زده در تمام سطوح کشور رخنه کرده اند و صرفا همین که بدانند کسی از آمریکا و اروپا آمده دست وپای خودشان رو گم میکنند و در همه جا را برایشان باز میکنند تا هر جا که بخواهند بروند و هر کاری خواستند انجام دهند و برایشان هم اصلا مهم نیست که آن فرد کیست و چه ماموریتی دارد صرفا همین که بشنوند فلانی خارجی است دست و پای خودشان رو گم میکند و متاسفانه این فرهنگ غلط از دولت به مردم و جریانها نیز در حال منتقل شدن است یک نمونه بارز آن همین افتضاحی بود که هنگام فرود هواپیمای مسافربری فرانسوی در کشور رخ داد و همین عده غرب زده متاسفانه کمبودهای خودشان را به نام مردم ایران به دنیا نشان میدهند و پیش خودشان نمیگویند کشوری که در بسیاری از علوم از قبیل هسته ای و نانو و فضایی و . . . اینقدر پیشرفت کرده است چه نیازی دارد برای نشستن یک هواپیمای ساده این جور آبرو ریزی راه بیندازند و عقده های روانی خودشان را به ملتی بزرگ نسبت دهند
  • ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    خیلی خوشمزه ای «آلن گودمن» که سابقه جاسوسی علمی در سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) را دارد
  • احمد ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    سلام همه سر کارید اینها جنگ سیاسی داخی است چرا خودتان اذیت میکنید
  • سارا ترشیده ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    توهم توطئه
  • ۱۹:۵۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    مرگ بر فتنه گر
  • ۲۰:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    مسئولان دلسوز و آگاه دولتی مراقبت کنند درود بر حسن روحانی
  • ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    بنازم اعتدالو
  • ۲۱:۰۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    گزارش جالب و مستندی است. متشکرم ، انصافا استفاده کردم.
  • ۲۱:۲۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    دوستان گلم زیاد خودتونو ناراحت نکنین ، دست به دامن مموتی بشین ایرانو بکنین کره شمالی
  • alis ۲۱:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    واقعا جای تاسف داره که هرکی از خارج بیاد میشه عامل نفوذی این رویه که در پیش گرفتین میشیم یه چیز تو مایه های کره شمالی
  • alis ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    واقعا جای تاسف داره که هرکی از خارج بیاد میشه عامل نفوذی این رویه که در پیش گرفتین میشیم یه چیز تو مایه های کره شمالی
  • امین ۲۲:۱۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    0 0
    خوب توی انتخابات جواب تندروهایی مثل شما رو دادیم(خصوصا مشرق نیوز).دم هممون گرم.اینو بخونید انتخابات یادتون بیاد بسوزید.
  • زهرا ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۴
    0 1
    فعلا که بوی سوختنی از شما بلند شده اقای یواش رو خوب مهره ی بازی دشمن شدید افرین افرین به این هوشیاری
  • ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۴
    0 1
    آقای فرشاد یک جوری از قشر تحصیل کرده حرف میزنی که انگار تحصیل کرده ها بودند که انقلاب کردند! انگار تحصیل کرده ها بودند که جنگیدن و شهید دادن و شهید شدند. حتی خود رهبری خودشون رو انقلابی تعرف کردند نه دیپلمات و تحصیل کرده.(هر چند که علم و آگاهیشون از خیلی ازین تحصیل کرده ها به مراتب بیشتر هستش) به خدا قسم هر چی میکشیم از دست همین قشر تحصیل کرده و فرهنگی هستش. همیشه مردم عادی و عوام بودند که دارای بصیرت واقعی بودند و سینه هاشون رو سپر بلا کردند و قشر تحصیل کرده همیشه در جایی که باید حضور میداشتند نبودند و در جایی که نباید حضور میداشتند از همه جلوتر بودند. با این خبرها فقط خدا به دادمون برسه.امیدوارم خون شهدا این وسط پایمال نشه.
  • ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۴
    0 0
    خداییش که استدلال و منطقت در خور نام بی نامته. دیگه نیازی نیست جوابت رو بدم. چون کسیکه امریکایی رو که دستش به خون هزاران جوان ایرانی و زن و مرد بی گناه ایرانی تا آرنج آغشته هست رو با روسیه و .....مقایسه کنه اساسا باید به عقلش شک کرد. دیگه استدلال و منطق و.... که جای خود داره. برو یه کم به خانواده های شهدا و خانواده های هواپیمای مسافر بری که امریکا زدش یه سر بزن شاید وجدانت یه کمی تکون خورد.
  • امیر ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۴
    0 0
    این عده، اعتقادی به استمرار انقلاب اسلامی ندارند در حالی که فلسفه وجودی انقلاب بر اصل ولایت فقیه و رهبری استوار است؛ آنان تلاش می‌کنند تا با این اصل مقابله کنند.این همان دغدغه غرب است که اگر ولایت فقیه حذف شود, بهم ریختن کشور بسیار برای آنها میسر خواهد بود. نگاه بفرمایید به کشورهای خاورمیانه و مقایسه بفرمایید با ایران. تمام کشورهایی که در مقابل آمریکا بله قربان بودند امروز بی ثبات ترین کشورها هستند. دقیقا جایی که شما اعتماد می کنید و شوق دست دادن با آنها را دارید خطرناکترین لحظه برای یک کشور است.
  • بی نام ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۴
    0 0
    متاسفانه ما ایرانیها تا یک غربی و امریکایی میبینیم وا میریم و محبتهامون بهشون گل میکنه ولی تا یک افغانی یا یک انسان شرقی یا یک اقلیت قومی از غیر فارسها در کشور رو میبینیم با حالت برتری و تمسخر بهش مینگریم کلا قوی پرست و ضعیف کشیم
  • ۲۳:۵۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۴
    0 0
    خب دیگه آخر این قضیه بریدن سر حزب الله لبنانه
  • ۰۲:۲۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۵
    0 1
    نکنه فامیلتونه !
  • ۰۲:۲۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۵
    0 1
    پروردگارا هرچه زودتر ما را به خودت ملحق بفرما تا دیگر چنین صحنه های مشمئز کننده ای را نبینیم .
  • ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۵
    0 1
    ببخشید اشتباهی منفی دادم یازهرا
  • ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۵
    0 1
    اگه هم رهو اینجور باز کنیم که مشتی جاسوس بیان تهش یه عربستان ازمون در میاد عربستان بهتره یا الان ایران؟؟؟
  • ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۵
    0 1
    تا خم نشوید کسی سوارتان نمی شود. مارتین لوتر کینگ
  • ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 1
    دولت تدبیر با اغوش باز چنان به استقبال امریکایی ها میدوه که هران احتمال داره با کله زمین بخوره اما در عوض اقای اوباما میگه هر فردی از 37 کشوری که بدون ویزا به امریکا سفر می کنند اگر فقط و فقط یک بار به ایران سفر کنن دیگر باید برای ورود به امریکا ویزا بگیرن. اینهمه تدبیر رو کجای دلمون بذاریم؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس