به گزارش مشرق، رئیس کنونی موساد می گوید که "مئیر داگان" رئیس اسبق سرویس اطلاعات و جاسوسی رژیم صهیونیستی به علت بیماری سرطان مُرد.
پایگاه خبری "الیوم السابع" امروز در گزارشی اعلام کرد که داگان از یک ماه پیش در بیمارستانی در تل آویو بستری بود و این بیمارستان تحت حفاظت شدید قرار داشت.
خبرگزاری فلسطینی "صفا" نیز انتشار خبر مرگ داگان گزارش داد که مرگ وی به دنبال ابتلای او به بیماری سرطان و در سن ۷۲ دوسالگی اتفاق افتاد.
داگان در کارنامه خود موفقیتهای بزرگی برای اسرائیل با دست داشتن در ترور رهبران مقاومت از جمله ترور "عماد مغنیه" از رهبران نظامی حزب الله به دست آورده است. شاید به همین دلیل روزنامه "یدیعوت آحارونوت" نوشته که برای پر شدن جای خالی وی، چهار نفر باید مسئولیتهای وی را بر عهده بگیرند.
گفته میشود، مئیر داگان در ترور "محمود المبحوح" یکی از فرماندهان نظامی ارشد جنبش حماس دست داشته است و به اذعان خود صهیونیستها باید ترور داشنمدان هستهای ایران را به کارنامه داگان افزود.
داگان در طول زمان تصدی ریاست دستگاه اطلاعات رژیم صهیونیستی از چهرههای مخالف با اقدام نظامی علیه ایران مخالف بود زیرا تبعات سیاسی و نظامی برای تل آویو به همراه داشت.
"مئیر داگان" در مصاحبه با روزنامه صهیونیستی "جروزالم پست" درباره آینده این رژیم و ضعف سیستم اسرائیل هشدار داده بود.
رئیس سابق سرویس جاسوسی اسرائیل در ادامه این مصاحبه نسبت به هرگونه ماجراجویی اسرائیل در قبال ایران هشدار داده بود و در آن تاکید کرده بود که حمله به ایران اشتباه ترین ایده است.
اگرچه وی یکی از چهرههای مخالف رژیم صهوینستی برای حمله نظامی به ایران بود، اما وی از یکی از عوامل اصلی طراحی سلسله برنامه های ترور دانشمندان هسته ای ایران محسوب می شود.
در ترور دانشمندان هستهای ایران، "یووال دیسکین" رئیس آژانس امنیت داخلی اسرائیل موسوم به "شین بت" و "گابی اشکنازی" رییس بعدی ستاد ارتش-قهرمان بمباران مهدکودکها در غزه- نیز وی همراهی کردند.
مئیر داگان در طول ریاست هشت ساله خود کمتر به رسانهها نزدیک شد و در نوعی سکوت رسانهای به سر میبرد ولی به نظر میرسد مسئله ایران آن قدر سنگین و با اهمیت بود که وی مجبور شد در آخر ریاست خود این سکوت طولانی را سرانجام در گزارشی رسمی بشکند.
در بخشی از گزارشی که به نقل از دوگان منتشر شد، آمده است:
"ایرانیها با بمب اتم خیلی فاصله دارند... اگر اصلا قرار باشد [روزی] این اتفاق رخ بدهد، ایران حداقل تا سال 2015 سلاح اتمی در اختیار نخواهد داشت. این در حالت عادی است و اگر فشارها بر ایران ادامه پیدا کند این زمان بیش از این نیز به تاخیر خواهد افتاد... آمریکا اکنون در چند جبهه در نقاط مختلف دنیا درگیر است و علاوه بر بودجه معمولی خود، امروز میلیاردها دلار صرف این درگیریها میکند. چنین بودجه هنگفتی [بودجه برای حمله به ایران] بر دوش قدرتمندترین قدرت در جهان سنگینی میکند و [آمریکا] چنین توانی برای ورود به درگیری جدید ندارد؛ آن هم این بار با ایران."
این جملات، جملاتی است که در گزارش رئیس موساد ذکر شده است. جملاتی است که در جلسه خداحافظی داگان با کابینه رژیم صهیونیستی بیان شد."
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی نخستین کسی بود که متوجه اهمیت گزارش داگان شد، زیرا نخستین واکنش منفی به این گزارش را او نشان داد و پس از این گزارش، داگان را به دلیل بیان این حقایق سرزنش کرد.
داگان در مقام رییس سابق موساد معتقد بود که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل لاف می زند؛ نه برنامه هستهای ایران آنقدر خطرناک است که ارزش جنگ داشته باشد و نه ارتش اسراییل آن میزان توانمند است که بتواند حتی یک عملیات موفق علیه ایران اجرا کند.
با این حال، داگان سالهای آخر عمر تاریکش را به جنگ لفظی با نتانیاهو گذراند. شاید مئیر داگان به خوبی می دانست که هزینه سیاسی، نظامی و اقتصادی هر جنگ احتمالی علیه ایران، برای اسرائیل زیاد است، بنابراین تصمیم گرفته بود که قبل از ترک منصب خود رسما در این خصوص هشدار دهد.
مئیر داگان که تا سال 2011 رئیس موساد بود و عمده فعالیتهایش بر جاسوسی از برنامه هستهای ایران متمرکز شده بود، "مایک" هراری" را نفر اصلی طرحهای موساد برضد برنامه هستهای ایران قرار داده بود که ترور دانشمندان هستهای ایران از جمله اقدامات برنامهریزی و سازماندهی شده او بود. هراری در اواسط سال 2000 میلادی از سوی "مئیر داگان" رییس وقت دستگاه امنیتی رژیم اسرائیل فراخوانده شد.
مایک هراری، مردی که به جیمز باند صهیونیست مشهور بود مهارتش در هدایت عملیاتهای تروریستی بود. افسری که ترور مبارزان فلسطینی کسبوکارش بود و به همین سبب، عنوان "فرمانده افسانهای" از سوی جامعه امنیتی رژیم اسرائیل بر وی اطلاق میشد.