به گزارش مشرق به نقل از فارس، مجيد نامجو با بيان اين مطلب در جمع خبرنگاران افزود:فعلا هيچ افزايش قيمتي براي آب و برق نخواهيم داشت هر چند هر تغييري در قيمت ها منوط به مصوبه ستاد هدفمندي يارانه هاست و اگر قيمتها از سوي اين ستاد افزايش يابد و به ما ابلاغ شود ما آنرا اجرا خواهيم كرد.
وي خاطر نشان كرد:بحثي در ابتداي هدفمندي يارانه ها مطرح شد قرار بود كه قبوض آب و برق ماهانه صادر شود.
وي اضافه كرد:به نظر مي رسد ديگر ضرورتي براي اين كار نباشد و قبوض آب و برق همان 45 روز يكبار به دست مشتركان خواهد رسيد.
به گفته وي،البته برخي از صنايع بزرگ كه مصرف برق آنها 500 كيلووات ساعت بيشتر است قبض برقشان ماهانه صادر مي شود.
وي اظهار داشت: هم اكنون بخشي از يارانه آب و برق هدفمند شده اما هنوز جاي كار زيادي دارد.
نامجو گفت: در عين حال وزارت نيرو قيمت تمام شده آب و برق را تعيين و به ستاد هدفمندي يارانه ها اعلام كرده است و در نهايت، اين ستاد نسبت به هرگونه تغيير در نرخ آب و برق تصميم گيري خواهد كرد، اما وزارت نيرو فعلا برنامه اي براي تغيير قيمت ها ندارد.
*تاييد بلوكه شدن درآمد آب و برق در خزانه
وي در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبني بر اينكه آيا بلوكه شدن درآمدهاي وزارت نيرو در خزانه از بابت فروش آب و برق حل شد يا خير گفت: درآمدهاي آب و برق بعد از اجراي هدفمندي يارانهها قرار بود به حساب خزانه واريز شود اما اختلاف حساب باعث شده تا يك سري مشكلات در آزاد كردن درآمدها در خزانه ايجاد شود.
نامجو ادامه داد: بزودي در يك جلسهاي كه با وزير امور اقتصادي و دارايي برگزار خواهيم كرد اين اختلاف حساب را مرتفع خواهيم كرد.
به گفته وي در حساب خزانه سهم وزارت نيرو از بابت فروش آب و برق روشن است بنابراين به نظر ميرسد اين مشكل نيز برطرف شود.
وي در پاسخ به سؤال فارس مبني بر اينكه دليل خاموشيهاي برق در تهران طي چند روز گذشته به چه دليل بوده است گفت: خاموشيهايي كه در تهران رخ داده مطمئنا به خاطر كمبود و توليد برق نبوده و به خاطر حوادث پيشبيني نشده در شبكه و يا پست هاي برق است.
وي ادامه داد: در حال حاضر مصرف برق كشور به 740 ميليون كيلووات ساعت در روز رسيده است اين عدد حتي آن عددي كه براي پيك مصرف تابستان نيز پيشبيني شده نرسيده و با آن فاصله داريم.
وي گفت: خاموشيهاي موضعي در شبكه برق كشور به دلايل كمبود توليد نيست و اشكالات فني است كه در كوتاهترين زمان برطرف ميشود.
* اولويت هاي وزارت نيرو در سال جهاد اقتصادي
نامجو به مهمترين اولويت هاي وزارت نيرو در سال جهاد اقتصادي اشاره كرد و افزود: هدف نخست وزارت نيرو در گام نخست در دستور كار قرار دادن پرداخت 8 هزار ميليارد تومان از بدهيهاي صنعت آب و برق است.
* سفره بدهكاري وزارت نيرو جمع مي شود
وزير نيرو افزود: 6 هزار و 500 ميليارد تومان نيز از بدهيهاي وزارت نيرو به بانكهاي خصوصي و دولتي را در چارچوب بند 31 قانون بودجه 90 امسال تهاتر و به بدهي دولت اضافه خواهيم كرد.
به گفته وي، 5 هزار ميليارد تومان مطالبه پيمانكاران از وزارت نيرو است كه طبق بند 35 قانون بودجه امسال تصفيه خواهد شد.
*مجوز انتشار 7 هزار و 500 ميليارد تومان اوراق مشاركت طرحهاي توسعهاي
نامجو گفت: مجوز انتشار 7 هزار و 500 ميليارد تومان اوراق مشاركت طرحهاي توسعهاي وزارت نيرو در سال جاري اخذ شده و در حال حاضر مقدمات انتشار اين اوراق فراهم شده است كه البته سال گذشته نيز، اين ظرفيت موجود بود اما به دليل پيچيده بودن مكانيزم اجرا عملياتي نشد.
وزير نيرو افزود: يك ميليارد دلار اوراق مشاركت ارزي كه در سال گذشته براي وزارت نيرو ديده شده بود به دلايلي محقق نشد و اين وزارتخانه نتوانست اين اوراق را در داخل كشور عرضه كند، اما امسال مجوز اين كار گرفته شده و اين كار امسال عملياتي خواهد شد.
نامجو از برق رساني به روستاهاي بالاي 10 خانوار تا پايان دولت دهم خبر داد و گفت: در حال حاضر 2 هزار و 300 روستا بدون برق هستند كه امسال تا سقف هزار روستا برق دار خواهند شد.
*وزارت نيرو 34 هزار شغل ايجاد مي كند
وي به سهم وزارت نيرو از ايجاد اشتغال در سال جاري اشاره كرد و گفت: اين وزارتخانه در تحقق هدف دولت براي ايجاد 2.5 ميليون شغل گام برداشته بطوريكه با افتتاح هر نيروگاه و يا سدي 34 هزار شغل ايجاد مي شود.
نامجو در پاسخ به سوالي در خصوص قطع برق صنايع گفت: صنايع نبايد نگران تامين برق مورد نياز خود در تابستان 90 باشند البته وزارت نيرو برنامههاي مديريت مصرف را به صورت سختگيرانه پيگيري خواهد كرد و البته اين راهبردي عالمانه و آگاهانه است.
وي ادامه داد: بر اين اساس، در تابستان امسال همچون سنوات هماهنگيهاي لازم با بخش صنعت كشور مبني بر تغيير شيفتهاي كاري و روزهاي تعطيلي به عمل خواهد آمد.
نامجو اضافه كرد: بايد به صراحت گفت وزارت نيرو برنامهاي براي قطع برق واحدهاي صنعتي ندارد و اعلام ميكند امسال وضعيت بهتري نسبت به سالهاي گذشته در تامين برق دارد چرا كه ظرفيتهاي جديدي وارد مدار شده است.
*مشكل تامين سوخت نيروگاه ها قابل حل است
نامجو در پاسخ به سوالي در خصوص هماهنگي وزارتخانههاي نفت و نيرو در تامين برق و سوخت مورد نياز نيروگاهها تاكيد كرد: مشكلي كه وزارت نفت و نيرو در رابطه با تامين سوخت نيروگاه ها دارند، به طور قطع قابل حل است و مديرعامل شركت ملي گاز و معاون برق و انرژي وزارت نيرو داراي سوابق حرفهاي هستند كه به نظر ميرسد اين موضوع را به خوبي مديريت خواهند كرد.
*ادغام وزارتخانههاي نفت و نيرو منتفي است
وي در پاسخ به سوال خبرنگار فارس از منتفي شدن ادغام وزارتخانههاي نفت و نيرو گفت: با توجه به نشست مجلس و دولت اين ادغام منتفي است؛ اما اينكه بر اساس قانون برنامه پنجم و سياستهاي دولت و مجلس تصميم گرفته شود در آينده وزارت نفت و نيرو در هم ادغام شوند بايد منتظر ماند و ديد كه چه خواهد شد.
وي با ابراز تمايل نسبت به ادغام وزارت نفت و نيرو گفت: كوچك شدن از آرزوهاي دولت است، مشكلي كه طي چند روز گذشته براي سوخت نيروگاهها به وجود آمد اگر شركت گاز و شركت توانير در كنار هم و زيرمجموعه يك وزارتخانه بودند، پيش نميآمد.
*وضعيت درياچه اروميه
وي در مورد وضعيت درياچه اروميه گفت: براي وضعيت درياچه اروميه ستاد ويژه اي براي پيگيري امور اين درياچه تشكيل شده است ،بنابراين براي احياء درياچه اروميه، روش هايي همچون انتقال حوضه به حوضه و كنترل مصرف آب كشاورزي ارائه شده است كه در قالب يك برنامه بلندمدت، تلاش داريم اين درياچه را احياء كنيم.