استان ریاض در واقع بخش زیادی از منطقه تاریخی نجد را تشکیل می دهد، منطقه ای که زادگاه اصلی خاندان آل سعود است.

گروه بین‌الملل مشرق - عربستان یکی از کشورهای بزرگ و ثروتمند در منطقه خاورمیانه می‌باشد که در بسیاری از تحولات این منطقه تاثیرگذار است.

رژیم سعودی سعی کرده که از طریق رسانه‌ها، عربستان را کشوری پیشرفته نشان بدهد که هیچ مشکلی درآن وجود ندارد، اما از نظر بسیاری از کارشناسان متخصص در حوزه عربستان، این مساله درست نیست.

اهمیت این کشور ما را بر آن داشته است تا در سلسله مطالبی با معرفی استان های این کشور، به بررسی، وضعیت اقتصادی، اجتماعی،مذهبی و سیاسی عربستان از داخل بپردازیم و تصویری روشن و دقیق از این کشور نشان بدهیم.

آمار خیره کننده رشد جمعیت در مهد وهابیت/ سنگ تمام آل‌سعود برای اقتصاد ریاض +عکس و نقشه

** استان ریاض**


استان ریاض یکی از استان های بزرگ و پرجمعیت عربستان است که شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی در آن قرار دارد.


ریاض؛ استان بزرگ عربستان


استان ریاض پس از استان الشرقیه دومین استان بزرگ عربستان از لحاظ مساحت است، همچنین این استان پس از استان مکه، دومین استان پرجمعیت عربستان هم می باشد و حدود 25 درصد جمعیت این کشور در استان ریاض زندگی می کنند.

استان ریاض در مرکز عربستان و در میان استان های القصیم، الشرقیه، نجران، مکه، عسیر و مدینه قرار دارد. مساحت استان ریاض 380 هزار کیلومتر مربع است و این استان 17 درصد مساحت عربستان را تشکیل می دهد، همچنین حدود شش میلیون و 800 هزار نفر در استان ریاض زندگی می کنند.

آمار خیره کننده رشد جمعیت در مهد وهابیت/ سنگ تمام آل‌سعود برای اقتصاد ریاض +عکس و نقشه
شهر ریاض در گذشته

نجد دیروز؛ ریاض امروز

استان ریاض در واقع بخش زیادی از منطقه تاریخی نجد را تشکیل می دهد، منطقه ای که زادگاه اصلی خاندان آل سعود است. فرقه وهابیت فعالیت خودش را از منطقه نجد آغاز کرد و هنوز هم بیشترین نفوذ وهابیت در این منطقه از عربستان می باشد. نجد اولین منطقه ای در عربستان است که به تصرف آل سعود درآمد و رژیم سعودی پس از تاسیس این رژیم در منطقه نجد توانست بقیه مناطق عربستان را به تصرف خود درآورد و دولت خودش را در این کشور تشکیل دهد.

آمار خیره کننده رشد جمعیت در مهد وهابیت/ سنگ تمام آل‌سعود برای اقتصاد ریاض +عکس و نقشه
مردم منطقه نجد در قدیم

آمار خیره کننده رشد جمعیت در مهد وهابیت/ سنگ تمام آل‌سعود برای اقتصاد ریاض +عکس و نقشه
شهر ریاض

ریاض؛ شهر پرجمعیت عربستان

شهر ریاض از مهمترین شهرهای عربستان و جهان عرب است و اهمیت زیادی به لحاظ سیاسی، اقتصادی و عمرانی برای عربستان دارد. مقر دولت عربستان و مراکز بزرگ اداری و فرهنگی این کشور در شهر ریاض واقع است. از زمان شروع حکومت رژیم سعودی در عربستان، کاخ سلطنت پادشاهان سعودی در شهر ریاض قرار داشت.

شهر ریاض یکی از شهرهایی هست که جمعیتش به سرعت در حال گسترش است و میزان رشد جمعیت این شهر طی سال های اخیر هر سال رقمی در حد چهار درصد بوده که چنین رشد جمعیتی در جهان کم نظیر است.

آمار خیره کننده رشد جمعیت در مهد وهابیت/ سنگ تمام آل‌سعود برای اقتصاد ریاض +عکس و نقشه
شهر ریاض

جمعیت شهر ریاض شصت سال پیش در حدود صد هزار نفر بود، اما امروزه جمعیت این شهر به حدود پنج میلیون و هفتصد هزار نفر رسیده است، اتباع بیش از 50 کشور در شهر ریاض زندگی می کنند و  39 درصد ساکنان شهر ریاض از اتباع خارجی هستند.

گسترش شهر ریاض و تاسیس گسترده شرکت های تجاری و صنعتی در این شهر باعث رشد عمرانی پایتخت عربستان شده و طی دهه های اخیر میلیون ها نفر از مناطق مختلف عربستان و کشورهای مختلف جهان برای کار و اشتغال به شهر ریاض مهاجرت کردند.

آمار خیره کننده رشد جمعیت در مهد وهابیت/ سنگ تمام آل‌سعود برای اقتصاد ریاض +عکس و نقشه
نقشه استان ریاض

ریاض؛ شهر مهم اقتصادی عربستان

شهر ریاض به لحاظ اقتصادی از شهرهای مهم عربستان است. یکی از پروژه های اقتصادی بزرگ این شهر مرکز مالی ملک عبدالله است که قرار است از 59 برج تشکیل شود و هنوز کار احداث آن به پایان نرسیده است. دولت عربستان قصد دارد با ایجاد این مرکز مالی در شهر ریاض، این شهر را به پایتخت اقتصادی منطقه خاورمیانه تبدیل کند.

قرار است که در برج های مرکز مالی ملک عبدالله، بازارهای مالی، بورس، بانک ها، موسسات مالی با ده ها هزار کارمند مستقر شوند تا این مرکز مالی به نهادی پیشرو در اقتصاد عربستان و منطقه تبدیل گردد.


همچنین فرودگاه بین المللی ملک خالد یکی از فرودگاه های بزرگ عربستان در بیست کیلومتری شهر ریاض قرار دارد. فرودگاه ملک خالد از جمله فرودگاه های بزرگ دنیا از لحاظ مساحت است و سالیانه 17 میلیون مسافر از این فرودگاه به مقاصدی در ده ها کشور جهان سفر می کنند.

آمار خیره کننده رشد جمعیت در مهد وهابیت/ سنگ تمام آل‌سعود برای اقتصاد ریاض +عکس و نقشه
برج های در حال ساخت مرکز مالی ملک عبدالله

آمار خیره کننده رشد جمعیت در مهد وهابیت/ سنگ تمام آل‌سعود برای اقتصاد ریاض +عکس و نقشه
فرودگاه بین المللی ملک خالد در نزدیکی شهر ریاض

شیعیان شهر ریاض عربستان

شهر ریاض به دلیل موقعیت سیاسی، جغرافیایی و اقتصادی محل زندگی بخشی از شیعیان عربستان می باشد. تعداد شیعیان ساکن شهر ریاض بین 60 تا 70 هزار نفر برآورد می شود که این شیعیان عموما در اصل از اهالی شهرهای احساء، قطیف و مدینه می باشند، اما به شهر ریاض مهاجرت کردند و ساکن این شهر شدند. البته تعداد کمی از شیعیان شهر ریاض مهاجر نیستند و از اهالی اصلی این شهر هستند. شیعیان شهر ریاض بیشتر برای تحصیل یا کار برای این شهر مهاجرت کردند و از سال ها پیش در این شهر سکونت دارند.

شیعیان شهر ریاض اجازه تاسیس مسجد یا حسینیه را در این شهر ندارند و مجبور هستند که اعمال مذهبی خود را به صورت پنهانی در منازل شخصی خود انجام بدهند.
البته با این وجود شیعیان شهر ریاض برنامه های مذهبی را در طول سال دارند، این برنامه ها به خصوص در ماه های محرم و صفر بیشتر برگزار می شود و مراسم های عزاداری در طول این دو ماه در منازل شیعیان شهر ریاض در مناطق مختلف این شهر برپا است. همچنین شیعیان شهر ریاض سعی می کنند که در سطح این شهر تقیه کنند تا از شر وهابی ها و ماموران رژیم سعودی در امان باشند.

آمار خیره کننده رشد جمعیت در مهد وهابیت/ سنگ تمام آل‌سعود برای اقتصاد ریاض +عکس و نقشه
دانشگاه اسلامی امام بن سعود

ریاض؛ شهر دانشگاهی عربستان

شهر ریاض از شهرهای مطرح در عرصه دانشگاهی در عربستان است که در آن دانشگاه های بزرگی قرار دارد. از جمله دانشگاه های مطرح شهر ریاض می توان به دانشگاه ملک سعود اشاره کرد که بزرگترین دانشگاه عربستان می باشد و سالیانه حدود یک درصد بودجه عربستان به این دانشگاه اختصاص داده می شود. همچنین دانشگاه الامیر نوره بنت عبدالرحمن بزرگترین دانشگاه دخترانه جهان هم در شهر ریاض قرار دارد، دانشگاهی که در آن شصت هزار دانشجوی دختر تحصیل می کنند.

آمار خیره کننده رشد جمعیت در مهد وهابیت/ سنگ تمام آل‌سعود برای اقتصاد ریاض +عکس و نقشه
دانشگاه اسلامی  امام بن سعود

مرکز آموزشی فرقه وهابیت در پایتخت عربستان

دانشگاه اسلامی امام محمد بن سعود یکی از دانشگاه های اصلی فرقه وهابیت در عربستان است که با داشتن سابقه ای شصت ساله، در شهر ریاض قرار دارد. گرچه که تمام دانشکده های این دانشگاه در حوزه دین نیست، اما در چندین دانشکده دانشگاه امام محمد بن سعود به صورت جدی به بحث آموزش تعالیم فرقه وهابیت و تبلیغ این فرقه پرداخته می شود.

دانشگاه امام محمد بن سعود چندین شعبه در کشورهای مختلف جهان از جمله اندونزی و جیبوتی دارد. تاکنون ده ها هزار دانشجو از کشورهای مختلف جهان برای تبلیغ فرقه وهابیت از این دانشگاه فارغ التحصیل شدند و بسیاری از علمای معاصر وهابیت در داخل و خارج عربستان در دانشگاه امام محمد بن سعود تحصیل کردند. 
                                                                                                                        

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 27
  • در انتظار بررسی: 4
  • غیر قابل انتشار: 5
  • شهروند ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    1 1
    حیف پول بادآورده نفت بدست این وهابیون جنایتکار بیشترین سود پولهای اینهارا بانکهای آمریکا میخورندآخرشم منتصر سقوط رژیم ال سعود میشن تا این پولهارا بکشن بالا.
  • hsn ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    2 1
    مرگ بر آل سعود جانی و خبیث
  • محمدحسین ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    1 1
    سگ در هر زایمان ده ها توله می آورد و گوسفند یک تا دو تا ! ولی همیشه تعداد گوسفندان از سگها بیشتر است . لعنت بر وهابیت آل سعود ... الهم عجل لولیک الفرج
  • ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    2 3
    فقط ساختمان سازی بلدند اون هم که اکثرا خارجی ها انجام میدن براشون..هنر دیگه شون چیه؟
  • یه ایرونی ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    3 0
    خوب من هم می تونم فحش بنویسم حقشون هم هست اما چرا ما بیکاریم چرا مسئولین ما توی اولیات با هم اختلاف دارند چرا یقین به مذهب حق تشیع نداریم و براش سرمایه گزاری نمی کنیم چرا بیشتز از دفاع توی دانشگاه های خودمون دو دستی توی سر مذهبمون می زنیم چرا به دانشجویانمون یاد نمی دهیم از مذهب حقشون دفاع کنند اره ما بلد نیستم می خوره تو سرمون
  • مجید ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    1 1
    در عکس قدیم ریاض هم اون ساختمان شبیه ارباب حلقه ها است الان هم هست جالبه. فلسفه اش چیست.
  • ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    0 1
    یعنی حضرت عالی گوسفند تشریف داری! اگه می خواهی مثال بزنی اول فکر کن بعد در و گوهر بیافشان
  • ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    0 1
    ریاض ساختمان هاش چه تنگ تنگ هم هستند اگه یمن یه موشک بندازه خب دیگه واویلا
  • ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    1 0
    یعنی فقط عربستان پول بادآورده داره؟ اگه تلاش بیشتری بکنیم، در خاورمیانه کسی یارای رسیدن به ما را نخواهد داشت.
  • ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    0 0
    خریدن سهام بورس کشورهای غربی.
  • ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    0 0
    یعنی میگی چشم شیطانه! یکی نرفته اونجا بگه توی این ساختمون چیه؟
  • ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    0 0
    یک سوال اینها که این همه زمین بیابان دارند چرا برج می سازند؟ مگر جا کم آورده اند؟
  • ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    1 0
    لابد اشاره به حدیث رسول الله صلی الله علیه و آله بوده است که شاخ شیطان از نجد بیرون خواهد زد.
  • ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    1 0
    اگه !!!
  • ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    4 0
    تهران و شهرهای دیگه ای ما پیشرفتی محسوسی ندارند فرودگاههای اعراب رو ببینید؟ یه زمانی مهرآباد سلطانی بود ورزشگاهها رو ببینید؟ هنوز همون آزادی ،،، طوری که داد مربیانی امثال کیروش در آمده است بنادر را ببینید؟ مقایسه جده و دبی با بوشهر و بندر عباس به شوخی می ماند در بخش صنعت هر چند به پیشرفت هایی رسیدیم ( بجز صنایع نظامی ) اما کی و کجا قابلیت رقابت حتی در داخل را داشتیم؟ اگر بیش تر بنویسم خجالت زده می شویم . کم کاری از خودمان و نحوه مدیریت هاست.سرخط روزنامه ها و تیتر مشرق را با رسانه دیگر مقایسه کنید!!!فقط تلاش برای زمین زدن رقیب و کسب قدرت با بهانه ها و اهداف خیلی خیلی مقدس و سرشار از عقلانیت و خردورزی و تدبیر و مهرورزی( در هر دو جریان)
  • ۱۹:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    1 0
    ما هم نفت داریم این ها هم نفت دارن . وضعیت ما رو ببین ، وضعیت این ها رو ببین
  • علیرضا اهواز ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    2 0
    آقایی که از نفت میگی ، ما یک پنجم اینها تولید نفت داریم و نصفش هم مصرف داخلیه . تحریم هستیم و چهار برابرشون هم جمعیت داریم ! بازم توضیح لازمه؟
  • ۲۱:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    0 0
    میندازیم ان شاء الله
  • ۲۱:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    0 0
    حرف حساب جواب نداره مثلا میخوان بگن ما هم پیشرفته ایم خخخ
  • ۲۱:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    0 0
    فقط پول مفت درمیارن ضد شیعه ها به کار میبرن
  • ۲۱:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    0 0
    دستمال زنی برای آمریکا، همون کاری که این سالها اصلاح طلبهای داخلی هم خیلی بهش رغبت نشون میدن !!
  • رضا ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
    1 0
    یه مقایسه ای بین تهران خودمان و ریاض این وهابی ها بکنیم بد نیست: اولا یکی ار اصول پیشرفت و توسعه یک کشور بحث اصول شهر سازی هست و چطور یک شهر اداره بشه و منابع انسانی , طبیعی و اقتصادی آن مدیریت شود. ما در سی سال گذشته چه بلایی بر سر تهران اوردیم؟!! تهرانی که پایتخت ایران هست سوال من این هست که چه اشکال داشت تهران یک منطقه ای داشت ((که اگر در جنوب تهران هم بود که عالی میشد)) که در آن برج های بلند و سر به فلک کشیده بود و تبدیل شده بود به منطقه اقتصادی تجاری که شرکت ها و کمپانی ها بزگ و کوچک در ان دفتر داشتد ولی ما چیکار کردیم جایی که در تهران آباد بود زدیم ویران کردیم و جایی که باید آباد می کردیم زدیم ویران تر کردیم یا اصلا سراغ ان نرفتیم به عنوان مثال زدیم باغات شهر تهران را خراب کردیم و تبدیل کردیم به برج و مرکز تجاری ها بی خاصیت که به جز مزاحمت چیزی ندارد.به دوستان توصیه میکنم یکی روز از بام تهران به تهران دقیق نگاه کنند و نیاز هم نیست که به فرنگ سفر کرده باشند کافی تصاویر پایتخت های دنیا در اینترنت نگاه کنند و ویژگی ها اون شهر را هم مطالعه کنند در ان صورت در می یابید که پایتخت ایران شهری بی قواره و زشت هست که نه شبیه پایتخت می ماند نه جایی برای زندگی با کیفیت و بی دردسر و حالا همین ریاض نگاه ببینید همه اصول شهر سازی در ان رعایت شده که اینده او به مراتب از نظر من تهرانی روشن تر هست.پایتخت یک کشور ویترین و شخصیت و موتور اقتصادی اون کشور هست.
  • ۰۱:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
    1 0
    اینکه یک پنجم تولید داریم تقصیر سیاست های غلطه کشورمونه 40 سال پیش روزانه 6 میلیون بشکه تولید میکردیم تحریم که دیگه حرفی نزنم بهتره
  • ۰۲:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
    0 1
    تو عکس دوم یارو داره سوسمار پاک میکنه؟
  • ۰۲:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
    0 1
    حرف شما متین اما اگر فکر می کنید ریاض پایختن خوبی است اشتباه می کنید. این برج سازی وحشیانه آنهم در جایی که زمین فراوان برای ساخت و ساز وجود دارد نشانه جنون است.
  • شمسی جون ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
    0 0
    در مثل مناقشه نیست! قیاس سگ و گوسفند است!! قیاس اهلی و وحشی بودن است!! قیاس حق و باطل است!! گرفتی؟؟
  • ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
    0 0
    ماهم نفت داشتیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس