سیاری گفت: در سندی که برای بیماریهای غیرواگیر دنبال میشود همچنین 20 درصد دسترسی به درمانهای روانپزشکی دیده شده چرا که 23 درصد از مردم اختلالات روانپزشکی دارند که اضطراب و افسردگی عامل آن بوده و در زنان بیشتر است.
وی گفت: در بحث اسید چرب ترانس روغنهای اشباع مانند جامد و غیراشباع مانند روغنهای مایع وجود دارد کمه متاسفانه این روغنهای مایع به کشور میآیند و به جامد تبدیل میشوند که خطر بالاتری خواهند داشت بنابراین قرار شده میزان اسید چرب آن به صفر برسد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: غذای ناسالم یکی از عوامل خطر بیماریها است در حالی که مصرف نمک هم اکنون 12 گرم در روز است که باید به 5 گرم برسد. اضافه وزن، مصرف سیگار،کم تحرکی، مصرف الکل باعث مرگ و میر و بیماری در کشور شده است.
وی افزود: 10 میلیون نفر در کشور به فشار خون مبتلا هستند که سالانه 83 مرگ در کشور مرتبط با آن است.
سیاری درمورد اینکه چه کسانی در معرض دیابت هستند گفت: افرادی که در هفته کم تحرکاند و کمتر از 150 دقیقه تحرک دارند در معرض دیابت هستند در کشور در سال 90 حدود 19 میلیون نفر کمتحریکی داشتند.
وی ادامه داد: 24 میلیون نفر دچار اضافه وزن و چاقی هستند همچنین افرادی که در خانوادهشان دیابتی وجود دارد، زنانی که فرزند بیش از 4 کیلو متولد کرده یا دچار سقط جنین شدهاند، افرادی که فشار خون 140 و 90 دارند و سابقه بیماری قلبی عروقی در آن موثر است.
وی علائم هشداردهنده دیابت را تکرر ادرار، کاهش وزن ناخواسته، احساس خستگی و پرنوشی دانست و گفت: قند خون زیر 100 طبیعی است، بین 100 تا 126 در معرض دیابت، قند 126 در ناشتا اگر دو بار تایید شود و قند 200 در صورت ناشتا و غیر ناشتا دیابت محسوب میشود.
سیاری همچینی از انجام پایلوت تست قند خون توسط بهورزان و مراقبین سلامت در 4 شهر خبر داد و گفت: این برنامه قرار است کشوری شود همچنین پرونده الکترونیک سلامت نیز به صورت سراسری اجرا خواهد شد.