مسئولان بسیج دانشجویی چند دانشگاه بزرگ در نشست پویش ملی نجات اقتصاد ایران اعلام کردند: بر اساس آمار ۷۰ درصد از کسبه بازار معتقد به عدم تأثیر برجام بر قدرت خرید مردم هستند و راه حل مشکلات اقتصادی نیز اقتصاد مقاومتی است.

 به گزارش مشرق، نشست پویش ملی نجات اقتصاد ایران صبح امروز با حضور مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه‌ها در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد که در این نشست مسئولان بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه شریف و دانشگاه تهران به بررسی مسائل اقتصادی کشور پرداختند.

* پرتو: 70 درصد از کسبه بازار معتقد به عدم تأثیر برجام بر قدرت خرید مردم هستند

در این نشست، پوریا پرتو مسئول بسیج دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران اظهار داشت: بر اساس نظرسنجی که چندی پیش جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران از کسبه بازار پیرامون اقدام و عمل در حوزه اقتصاد داشتند، چنین نتایجی به دست آمد که 94 درصد آنان معتقد بودند اقدام ملموسی صورت نگرفته و تنها 6 درصد معتقد بودند اقدام ملموسی در حوزه بانکی و مالیاتی صورت گرفته است.

وی افزود: در زمینه تأثیر برجام بر قدرت خرید مردم نیز، 70 درصد از کسبه بازار معتقد بودند تأثیری نداشته، 28 درصد معتقد بودند کاهش یافته و تنها 2 درصد معتقد بودند افزایش یافته است.

پرتو پیرامون امید کسبه بازار به آینده اقتصادی پسابرجام، گفت: 60 درصد از کسبه بازار، امید به بهبود ندارند و 40 درصد آنان امید به بهبود دارند. این درحالی است که قبل از اجرای برجام، 70 درصد از کسبه به آینده اقتصادی پسابرجام امیدوار بودند.

مسئول بسیج دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در پایان گفت: 85 درصد از کسبه بازار معتقدند ریشه مشکلات اقتصادی در فساد و مشکلات داخلی است و تنها 15 درصد از کسبه بازار ریشه مشکلات اقتصادی را مربوط به تحریم‌ می‌دانند.

* حسنلو: تشکیل پویش ملی نجات اقتصاد ایران، برای رصد اقدامات در حوزه اقتصاد

مسعود حسنلو مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) نیز گفت: انقلاب اسلامی، یک مدل و رویکرد جدیدی برای حل مسائل و مشکلات مردم بود که ادعای ارائه راه‌حل‌های بدیع و مبتنی بر اسلام را دارد.

وی افزود: متأسفانه بعد از گذشت 4 دهه از انقلاب اسلامی در کنار تمام دستاوردهای موجود، در جهات متعددی به الگوی کارآمد دست نیافته ایم که اقتصاد یکی از این موارد است که مسئله مهم در این امر عدم باور و فهم دقیق مسئولان به ظرفیت درونی کشور است.

این فعال دانشجویی ادامه داد: اقتصاد نفتی، دولتی و بدون اعتمادبه‌نفس در کنار فساد اقتصادی و رانت، ما را به نقطه‌ای رسانده که با وجود همه ظرفیت‌های مردمی، دارای بحران در حوزه اقتصاد هستیم.

حسنلو با بیان اینکه تفکر بی‌اعتمادی به ظرفیت داخلی، آنچنان بر مسئولان ما حاکم شده که هنوز حرکت ملموسی در حوزه اقتصاد صورت نداده‌اند، گفت: این تفکر باعث شده که حتی در بیان راهکارهای برون‌رفت از این وضعیت با ضعف‌نفس چشم به بیرون داشته باشند و نگاه به کشورهای استکباری که نسخه شکست‌خورده‌ای هستند، باشد.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: نمونه واضح این امر تحمیل خسارت عظیم برجام بر کشور ماست که هنوز هم تمام تمرکز دولت به این نسخه غلط و بی‌نتیجه معطوف است.

وی خاطرنشان کرد: از این رو با هماهنگی‌های صورت‌گرفته بین تشکل‌های دانشجویی، تصمیم بر این شد تا جنبش دانشجویی فعال‌تر، هدفمندتر و هوشمندانه‌تر در این عرصه نقش‌آفرینی کند که ماحصل آن تشکیل پویش ملی نجات اقتصاد ایران است.

حسنلو خاطرنشان کرد: احیای استفاده از تولیدات داخل، رصد تجارت خارجی، تبیین اقتصاد مقاومتی، مبارزه ساختارمند با فساد اقتصادی، ارزیابی و رصد اقدامات در حوزه اقتصاد و مطالبه از نهادهای حاکمیتی از کارویژه‌های پویش ملی نجات اقتصاد ایران، است.

* ایرانمنش: طرح موضوع «حریم خصوصی» اقدامی برای جلوگیری از شفافیت اقتصادی است

احسان ایرانمنش مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی، یک نظام ایدئولوژیک است و فراموشی این نکته در تعیین استراتژی اقتصادی برای این نظام، یک اشتباه بزرگ است.

وی افزود: ما تا وقتی که بخواهیم دنبال جلب نظر بیگانگان به خصوص نظام استکبار برای حل مشکلات اقتصادی خود باشیم، به جایی نمی‌رسیم.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: انقلاب اسلامی، مردم را جایگزین طاغوت کرد و خودباوری را به مردم برگرداند. چنین رویکردی قطعا دشمن خواهد داشت که این دشمن در ابتدای انقلاب به دنبال تغییر حکومت ایران بود، اما روز‌به روز با مقاومت مردم، پیشرفته‌تر شد و امروز به تغییر سیرت جمهوری اسلامی با حفظ صورت آن می‌پردازد و این وضعیت تهدید کنونی جمهوری اسلامی است.

ایرانمنش در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به استعدادهای مادی و معنوی کشور و همچنین سوءاستفاده دشمن از ضعف‌های اقتصادی ما برای فشار به مردم، حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی، ضروری به نظر می‌رسد که آن هم متکی به دانش و فناوری و ظرفیت‌های درونی با نگاه برون‌گرا است.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین ارکان اقتصاد مقاومتی روی آوردن به تولید داخلی است، گفت: عمده مردم علاقمند به خرید کالای داخلی‌ هستند، اما تولیدکننده ما از حمایت کافی برای تولید برخوردار نیست. زنجیره‌های تولید داخلی باید توسط حاکمیت پشتیبانی شود.

وی با انتقاد از فعالیت غیرمولد بانک‌ها، گفت: این فعالیت‌های غیرمولد بانک‌ها باعث ناامیدی تولیدکنندگان می‌شود و نتیجه این امر این است که تولیدکننده به جای روی آوردن به تولید به فعالیت‌های غیرمولد روی می‌آورد.

ایرانمنش با اشاره به لزوم برخورد با فساد اقتصادی، گفت: اصلاح نظام مالیاتی یکی از راهکارهای اصلی خروج از اقتصاد نفتی است. متأسفانه فرار گسترده مالیاتی در کشور وجود دارد که آن هم به دلیل عدم شفافیت اقتصادی است. اینکه برخی در مقابل موضوع شفافیت اقتصادی، موضوع حریم خصوصی را بیان می‌کنند، بدین خاطر است که نمی‌خواهند شفافیت اقتصادی وجود داشته باشد. کسانی که در حوزه اقتصاد مشکلی نداشته باشند، با شفافیت اقتصادی مقابله نمی‌کنند.

ابراهیمی: ملاک بهبود وضعیت اقتصادی، ملموس بودن آن برای مردم است

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه ملاک بهبود وضعیت اقتصادی، ملموس بودن آن برای مردم است، گفت: پویش ملی نجات اقتصاد ایران، می‌تواند در تسریع فرایند انتقال حس مردم در خصوص بهبود وضعیت اقتصادی به صحنه رسمی کشور، نقش مؤثری داشته باشد.

احسان ابراهیمی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، با حضور در نشست پویش ملی نجات اقتصاد ایران که صبح امروز در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سخنان ابتدای سالشان، شاخص اقدام و عمل در حوزه اقتصاد را برداشت و حس مردم عنوان کردند.

وی افزود: باید احساس مردم در ارزیابی اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتی ملموس باشد. بر همین اساس مردم باید دسترسی بیش‌تری به واقعیت‌های اقتصادی پیدا کنند و اینکه این حس مردم، از سطح غیررسمی، به سطح رسمی و صحنه سیاسی کشور منتقل شود.

این فعال دانشجویی ادامه داد: به نظر می‌رسد مجموعه تشکل‌های دانشجویی می‌توانند با پویش ملی نجات اقتصاد ایران، در تسریع فرایند انتقال حس مردم به صحنه رسمی کشور، نقش موثری داشته باشند.

ابراهیمی برای فاز اول اقدام این پویش گفت: فاز اول این پویش این است که ارزیابی شفافی از وضعیت اقتصادی کشور، به دست آورد. آنچه که تا امروز به عنوان کلان‌ایده در حوزه اقتصاد از طرف دولت مطرح بوده، مسئله برجام است. بر همین اساس ارزیابی دستاوردهای اقتصادی برجام، فاز اول این پویش خواهد بود.

وی ادامه داد: بر همین اساس گزارش‌گیری از لایه‌های مختلف مردم و گروه‌های مردمی درگیر در حوزه اقتصاد آغاز شد که در ابتدا کسبه بازار موردنظرسنجی قرار گرفتند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، در ادامه تصریح کرد: از دیگر اقدامات این پویش ارائه نوبتی گزارشات به مردم، ایجاد پایگاه استنادی برای قابل‌ارجاع شدن دستاوردها و تأمین و ترویج این ایده که حس مردم در خصوص وضعیت اقتصادی تعیین‌کننده است، خواهد بود.

ابراهیمی با بیان اینکه جمع‌بندی این مراحل 14 و 15 خرداد ارائه خواهد شد، گفت: این پویش دارای 3 کمیته محتوایی، رسانه‌ای و تشکیلاتی است که برای ارائه گزارشات فعالیت‌های پویش، وظایفی را برعهده دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم اقدامات صورت‌گرفته در پویش ملی نجات اقتصاد ایران، زمینه‌ساز تحرک مردم در حوزه اقتصاد شود.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس