*********
دنیای متفاوت بعد از برجام/ مدادهای سوئیسی در راه ایرانیاسر جبراییلی در کانال تلگرامیاش درباره ورود شرکتهای نوشت افزار سوئیسی نوشت: بلومبرگ: شرکت سوئیسی کاران داچه، که سابقه ای 100 ساله در تولید نوشت افزار دارد و قبل از انقلاب به ایران مداد صادر میکرد، اکنون به دنبال شراکت با یک صادر کننده پسته برای بازگشت قوی به بازار 77 میلیون نفری ایران است.
کارلو هابشر، رئیس شرکت کاران داچه: «پتانسیلی که در ایران وجود دارد کاملاً شگفت انگیز است. مردم جوان زیادی هستند که در آنجا مشغول تحصیلاند و به نوشت افزار نیاز دارند...برند ما در ایران شناخته شده است و بسیاری از والدین در بچگی مدادهای کاران داچه داشتند. ایران کشوری بزرگ و یکی از مهمترین کشورهای خاورمیانه برای ماست.» کاران داچه، از جمله شرکت های اروپایی است که به دنبال استفاده از فرصت های ناشی از امضای توافق هست های بین ایران و قدرت های جهانی است.
هرچند این توافق منجر به لغو برخی از تحریم های اقتصادی از جمله تحریم بانکی سوئیفت برای بانک های ایرانی شده، اما برخی محدودیتها همچنان پابرجا هستند. این موجب میشود تا شرکتهایی که به دنبال همکاری با ایران هستند، ناگزیر شوند راه خود را از میان مجموعه ای از قوانین پیچیده باز کنند.
مداد، خودکار و مدادرنگی تولیدی این شرکت سوئیسی در فروشگاه های گروه دایا در ایران به همراه دیگر محصولات نظیر ساعت های سوئیسی به فروش میرسد. اتحاد با گروه های بزرگی نظیر گروه دایا که در زمینه های مختلف نظیر کالاهای مصرفی و بهداشت و درمان و همچنین صادرات پسته فعالیت دارد، در حال گشودن درهای بازار ایران به روی شرکتهایی نظیر کاران آچه است.
بسیاری از 400 نفر شرکت کننده در کنفرانس ایران و اروپا در زوریخ در روزهای سه شنبه چهارشنبه نیز تمایل دارند از نتایج توافق هسته ای منتفع شوند. هرچند امضای قرارداد بین ایران شرکت های بزرگی نظیر ایرباس و پژو سیتروئن، توجهات زیادی را به خود جلب کرده است، اما شرکت های کوچک تر نظیر کاران داچه، هنوز آنطور که باید شاید از نتایج برجام منتفع نشدهاند.
ایران هم اکنون سومین بازار بزرگ کاران داچه در خاورمیانه است. انتظار میرود فروش محصولات این شرکت در سال 2016 و دو سال بعدی در این کشور 25 درصد افزایش یابد.
شام شاهانه شهید رجایی چه بود؟
سعدالله زارعی در کاناتل تلگرامی خود به نقل خاطرهای از ساده زیستی شهید رجایی پرداخت و نوشت: خداوند شهید رجایی را قرین رحمت فرماید. یک زمانی که در شیراز مسئولیتی داشتم، برای سمیناری در بهمن 59 به تهران امدم و شب با شهید رجایی نخست وزیر هم سفره شدیم و من در فاصله چند نفری و روبروی او بودم. شام سیب زمینی آب پز و گوجه و تخم مرغ آب پز بود که در سفره ای روی زمین قرار داشت.
یکی از دوستان جوان - که آنموقع همه ما دوستان جوان هیجده تا بیست ساله بودیم - رو به شهید رجایی کرد وگفت: آقای نخست وزیر! امشب گرفتار شده ای و مجبوری شام را با فقرا میل کنید! شهید رجایی با خنده ملیحی که آن دندان مشهورش را نمایان کرد، گفت: امشب شام شاهانه میخورم چون در نخست وزیری فقط سیب زمینی آب پز است بدون گوجه و تخم مرغ آب پز!
جای شما خیلی خالی، آن شب شام خیلی چسبید. خدایش رحمت واسعه بفرماید و حق بزرگش را بر ما ببخشاید.
چند نوع تشیع انگلیسی داریم؟
دکتر عبدالله گنجی در کانال تلگرامیاش مینویسد: چند سالی است واژه تشیع انگلیسی به عنوان یک مفهوم برای شناسایی کسانی که با ایجاد رسانه در انگلیس قرایتی تفرقه انگیر و تنفرساز از مسائل اعتقادی-تاریخی و کلامی شیع و تسنن ارائه میدهند به کار برده میشود. فحاشی و کینه توزی و نهایتاً صرف انرژی مسلمان به اختلافات داخی را ثمره این سبک از تشیع می دانیم که غرب 200 سال است پشت آن است.
اما اخیراً دولت انگلیس به صورت رسمی و مستقیم با رسانه های شناخته شده خود قرایتی جدید از مبانی اعتقادی تشیع را توسط فرج دباغ معروف به سروش و عبدالعلی بازرگان به میدان آورده است که وحی را عصاره ذهنی فردی به نام محمد ابن عبدالله میداند که متأثر از حیات اعراب جاهلی بوده است. تشیع جدید در صدد ابطال کل دین است اما تشیع پیشین اصرار صریح و علنی مبتنی بر مرزبندی حق و باطل دارد. تشیع انگلیسی متأخر مبانی را به مبارزه میطلبد و تشیه انگلیسی مقدم، رفتار را. و این هردو یک آبشخور دارند. البته باید به هنر دولت انگلیس تبریک گفت که میتواند مدعیان روشنفکری ما را علیه اعتقادات خودمان به کار گیرد. میشود گفت هدف انگلیس معرفی اسلام راستین به مسلمانان است؟ اگر خیر چرا سروش در این پاتق ظاهر میشود؟ اصلاح طلبان چه نظری دارند؟
روایت سرلشکر محسن رضایی از دیدارش با جانبازان دفاع مقدس
سرلشکر محسن رضایی که در روز مبعث به صورت سرزده به دیدار جانبازان سرافراز هشت سال جنگ تحمیلی رفته بود، گزارشی از این دیدار را در تلگرام خود منتشر ساخت.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس نوشت: با اینکه برخی از آنان از نحوه رسیدگیها گلایه داشتند، اما در چهره هیچ یک پشیمانی ندیدم.
وی در ادامه اظهار داشت: برخی ازنظر رسیدگی گلهمند بودند، نفر دیگری با لبخند میگفت غذا را بعضی از مواقع دیر میآورند و سرد شده میخوریم و برخی از بدهیهای خود میگفتند. همراهان من مشکلات آنها را نوشتند که پی گیری کنند. این مشکلات بود اما هرگز پشیمانی در چهره آنها نیافتم.
یکی از ایشان بسیار شکر میکرد و از پزشکان و از کادر بیمارستان قدردانی میکرد. گفتم: برادر اسم تو را باید شاکر بگذاریم، خندید.
مراقبت بعضی از جانبازان با سختیهای بسیاری همراه بوده و هست، اجر پرستاران ایشان هم بسیار است. بااینحال به رئیس بیمارستان گفتم: به پرستاران بگویید در امر مداوا، بیشتر مدارا و صبوری کنند، جانبازان شهدای زنده ما هستند.
دور جدید تلاش آمریکا برای ساقط نمودن بشار اسد
دکتر رضا سراج درباره وضعیت میدانی سوریه مینویسد:
اخیراً جان کری در مصاحبه ای تأکید کرده بود؛ بشار اسد تا ماه جولای باید قدرت را واگذار کند و اگر اینگونه نشود؛ متحدان دولت این کشور باید به فکر راه حل های دیگری باشند. این یادداشت دور جدید تلاش آمریکا برای ساقط نمودن بشار اسد را بررسی مینماید.فریبکاری آمریکا در ژنو
دور جدید تلاش آمریکا برای ساقط نمودن بشار اسد با فریبکاری واشنگتن در ژنو آغاز گردید. آمریکا در پوشش آتش بس در مذاکرات ژنو، سعی نمود زمان لازم را برای دور جدید اقدامات مورد نظر خود بدست آورد. فریبکاری و خرید زمان، منجر به جابجایی، تجدید قوا، تسلیح، تکمیل شدن شناساییها و تمرکز تروریست های تکفیری در ریف حلب شد.
بدست آوردن برتری میدانی در حلب
آمریکا با کمک ترکیه، عربستان و اردن ضمن تشکیل اتاق مشترک عملیات، سعی دارد در مرحله اول، از طریق تروریست های تکفیری به برتری میدانی در محور حلب برسد و در مرحله دوم با انتقال برتری میدانی به میز مذاکرات سیاسی در ژنو، به زعم خود مقدمات برکناری بشار اسد را تا ماه جولای (2 ماه آینده) فراهم نماید. تشریح عملیات تروریستها در محور حلب
حملات تروریستها از هفت محور بطور همزمان با مشارکت حداقل 3 هزار نفر از عناصر گروههای زیر مجموعه ارتش آزاد (فیلق الشام و لواء الحق) و القاعده (جبهه النصره، جندالاقصی و احرارالشام) به مناطق "خان طومان، برنه، العیس و زیتان" در جنوب غربی شهر حلب آغاز شده و با پیشرویهای خطرناکی همراه بوده است. شیوه هجوم تروریستها دقیقاً مشابه روش آنها در عملیات دو ماه پیش برای اشغال روستای استراتژیک "العیس" بوده است. (حمله انتحاری، هجوم زمینی و پشتیبانی آتش)
نتیجه
به نظر میرسد بین تحولات میدانی سوریه و فتنه ای که هفته گذشته در عراق به وقوع پیوست، هم افزایی و ارتباط معناداری وجود دارد. در هر دو صحنه آمریکا و تروریستها با کمک عربستان، ترکیه و اردن سعی دارند وضعیت میدانی و موازنه راهبردی را تغییر دهند. بنابراین وضعیت در سوریه و عراق به نقطه عطفی رسیده است.
پیشنهاد رسایی برای نمایشگاه کتاب
حمید رسایی در کانال تلگرامیاش نوشت: به سه دلیل، هرکس که وارد نمایشگاه کتاب میشود، برای اینکه بتواند از ساعات حضورش در نمایشگاه استفادهٔ مفیدی بکند و بهترین کتابها را تهیه کند، چارهای ندارد جز اینکه در بدوِ ورود به نمایشگاه، اول از همه به سراغ سالن یاس برود:
1- سالن یاس «کارنامهٔ عینیِ نشر 94» در حوزه های مختلف علوم انسانی است. فلسفه، تاریخ، روانشناسی، دین، علوم اجتماعی، ادبیات داستانی و شعر. یک نسخه از تمام کتابهایی که در این موضوعات، در سال 94 برای اولین بار به چاپ رسیدهاند، در سالن یاس به نمایش گذاشته شده است تا مخاطبان در یک نگاه، کارنامهٔ نشر یکسال گذشته را مقابل دیدگان خود داشته باشند. گذشته از تمام برکات تحلیلیای که این اتفاق میتواند داشته باشد، به اهل فرهنگِ کتاببازِ حرفهای کمک میکند تا کتاب های تازهمنتشرشدهٔ حوزهٔ تخصصی خودشان را در یک نگاه بشناسند و برای خرید کتاب های جدید، با نگاهی باز تصمیم بگیرند.
2- آنچه گفته شد، تنها ویژگیِ مهمِ سالن یاس نیست. در هربخش این سالن که کتاب های حوزهٔ خاصی از علوم انسانی چیده شده است، حداقل دو کارشناسارشدِ همان رشته که مسلّط به جریان نشر کشور در حوزهٔ تخصصی خودش نیز هست، آمادهٔ ارائهٔ مشاوره در زمینهٔ کتابشناسی به مخاطبین میباشد. حضور این کارشناسان هم از جهت ارائه مشاوره برای خرید کتاب به مخاطبین و هم از جهت ایجاد فضای گفتمانی و فرهیختگی در هر یک از حوزههای علوم انسانی، اهمیت ویژهای پیدا میکند.
3- گذشته از اینها، بیش از 150 بستهٔ پیشنهادی و سیر مطالعاتی در همان حوزههای مختلفی که قبلاً ذکر شد، در سالن یاس آمادهٔ ارائه به مخاطبینی است که میخواهند در یک موضوع خاص کتاب بخرند، اما نمیدانند چه کتابی بخرند و لذا نیازمند راهنمایی هستند. به عنوان مثال: تربیت دختر یا پسر نوجوان، روش تحلیل سیاسی، فلسفه غرب، شعر نو، غزل، داستان ایرانی، داستان خارجی، رمانهای برتر جهان، داستان کوتاه، تاریخ اهلبیت (علیهمالسلام)، مسائل اعتقادی، قرآن شناسی، طنز، مشاوره و روانشناسی، غربشناسی، رسانه، صهیونیسمشناسی، آمریکاشناسی و غیره. هریک از این بستههای پیشنهادی کتاب، توسط کارگروهی از متخصصان همان حوزه تهیه شده و تلاش شده است تا بهترین کتابهای موجود در هر موضوع معرفی شود و در یک جزوهٔ کوچک، هر کتاب ضمن حداکثر 200 کلمه معرفی گردد تا مخاطب با نگاه بازتری بتواند کتاب مورد علاقه و نیازش را انتخاب کند.
به این سه دلیل، میتوان سالن یاس را «فرهنگیترین» (فرهنگ به معنای واقعیِ کلمه) بخش نمایشگاه کتاب دانست.
آدرس سالن یاس: قسمت انتهایی سالن سوم از سالنهای سهقلوی شیشهای، دقیقاً جنب ناشران دانشگاهی
مخالفخوانیهای رییس جمهور برای چیست؟
مهدی محمدی در کانال تلگرامیاش نوشت:
مشاوران آقای رییس جمهور احتمالاً به او گفتهاند "مخالف خوانی مستمر" از طریق "مصادره اعتراض های اجتماعی"، بقاء او در قدرت را تضمین خواهد کرد بی آنکه لازم باشد دولت او "کارآمدی" اش را در حوزه کشورداری اثبات کند.
پیش تر هم، کسانی دیگر، از همین حرفها، در سامعه صاحب منصبانی دیگر، خوانده بودند. خطای این محاسبه، این است که در نظر نمیگیرد سرمایه اجتماعی اعتراضی، کم عمق و گذراست؛ و از آن مهم تر، "مطلوبیت ساختاری" یک رییس جمهور به اندازه هشتکهایی که در توئیتر برایش می سازند-و بلکه اندکی بیشتر- اهمیت دارد! نتیجه این است که مقام عالی رتبه دولتی داستان ما، به همین روند ادامه میدهد به این خیال که رایش تضمین شده است، اما با زوال مطلوبیتش در ساختار، ناگهان، شب انتخابات، در چشم مردم، "یکباره تمام میشود!"