به گزارش مشرق به نقل از فارس، در حاليكه مسئولان فدراسيون كشتي و هيئت كشتي مازندران ماهها براي دعوت از كشورهاي مطرح به منظور حضور در دومين دوره جام بينالمللي حبيبي و موحد در تلاش بودند، اما در فاصله كمتر از چند روز مانده به آغاز اين رقابتها خبر لغو اين تورنمنت از سوي تربيت بدني استان مازندران به فدراسيون كشتي اعلام شد.
دليل اين موضوع عدم تمايل كشورهاي خارجي و عدم استقبال آنها اعلام شده بود.
در حال حاضر ايران 2 جام بينالمللي كشتي را در رشته آزاد در رده سني بزرگسالان برگزار ميكند كه در تقويم فيلا ثبت شده است، يكي جام جهان پهلوان تختي كه قريب به سه دهه است برگزار ميشود و تقريبا براي كشورهاي خارجي جا افتاده است و ديگري جام حبيبي و موحد كه امسال قرار بود دومين دوره آن برگزار شود.
كشورهايي كه تورنمنتهاي كشتي را برگزار ميكنند به دنبال درآمدزايي از كنار آن نيز هستند و براي حضور در اين رقابتها نه تنها از تيمهاي شركت كننده حق ورودي دريافت ميكنند بلكه هزينههاي اقامت را هم دريافت ميكنند. از طرفي جوايزي هم كه در نظر ميگيرند در حد جامهاي تختي و حبيبي و موحد نيست.
به عنوان مثال در جام زيلكوفسكي لهستان كه تيم كشتي آزاد ما قصد حضور در آن را دارد علاوه بر دريافت وروديه از شركتكنندگان تيمها بايد براي اقامت هر نفر نيز روزانه 60 يورو پرداخت كنند. حتي جوايز دلاري مناسبي نيز درنظر گرفته نشده است، اما با اين وجود بيش از 20 تيم براي شركت در آن اعلام آمادگي كردهاند.
در اين شرايط نظرات مختلفي درباره عدم تمايل كشورهاي خارجي براي حضور در تورنمنتهاي كشتي ما مطرح ميشود، از جمله دوري برخي از كشورهاي دعوت شده، زمان نامناسب برگزاري تورنمنتها، ميزان كم جوايز نقدي، انتقاد تيمهاي شركت كننده از عدم حضور كشتيگيران مطرح ما در تورنمنتهاي خودمان و حتي مسائل سياسي.
شايد در اين بين موضوعي كه بيشتر جلب نظر ميكند عدم حضور كشتيگيران طراز اول و مليپوش ايران در تورنمنتهاي خودمان است كه از طرفي باعث پايين آمدن سطح اين مسابقات و از سوي ديگر باعث بياعتمادي و عدم تمايل كشورهاي خارجي براي حضور در اين جامها ميشود. بسياري از اين تيمها بارها به اين دليل از مسئولان فدراسيون كشتي گلايه كردهاند.
همانطور كه خودمان هم در سالهاي اخير شاهد بودهايم، با وجود تاكيد و تهديداتي كه از سوي مسئولان فدراسيون و كادر فني تيم ملي كشتي آزاد در آخرين دوره جام تختي عنوان شد، باز هم اكثر مدعيان و مليپوشان كشورمان با دلايل موجه و غيرموجه از حضور در اين مسابقات سرباز زدند. موضوعي كه در سالهاي اخير شايع بوده و همواره با وجود اولتيماتوم مسئولان كشتي شاهد تكرار آن بودهايم. در اين شرايط و در حاليكه نفرات اصلي كشتي خودمان از حضور در جامهاي داخلي سرباز ميزنند، چطور از كشورهاي خارجي ميتوان انتظار داشت كه با تيم اصلي و نفرات شاخصشان در ايران حاضر شوند؟
از طرفي جوايز، امكانات و تسهيلاتي كه ما براي حضور و دعوت از تيمهاي خارجي در نظر ميگيريم در كمتر تورنمنتي سابقه دارد. همانطور گفته شد در اكثر تورنمنتهايي كه توسط ساير كشورها برگزار ميشود علاوه بر حق ورودي كه از شركت كنندگان دريافت ميشود، هزينههاي اسكان و خوراك هم بايد توسط خود تيمها پرداخت شود، در حاليكه در همين جام موحد و حبيبي علاوه بر جوايز دلاري مناسب، هزينههاي اسكان و خوراك نيز توسط ايران تامين ميشود و حتي كمك هزينه سفر نيز به تيمها پرداخت ميشود، اما باز هم تمايلي از سوي كشورهاي خارجي براي حضور در ايران وجود ندارد، پس شايد نتوان اين موضوع را در زمره علل اصلي قرار دارد.
شايد تنها در جايزه بزرگهاي فيلا مانند جام حيدر علياف و جام ياريگين جوايزي دلاري بالايي به شركت كنندگان تعلق ميگيرد و در ساير تورنمتها خبري از جوايز دلاري نيست.
با توجه به سطح كشتي كشور ما و حضور فعال در تورنمنتهاي كشورهاي مختلف از جمله تركيه، گرجستان و آذربايجان و با توجه به مباحث مطرح شده اين ايران است كه با حضور در تورنمنتهاي ساير كشورها به اعتبار آن ميافزايد.
در هر صورت به نظر ميرسد با توجه به جايگاهي كه ايران در كشتي جهان دارد بايد فدراسيون كشورمان تعاملات قويتري با فدراسيونهاي ديگر كشورها داشته باشد تا نظر آنها را جلب كرده و آنها را مجاب و حتي مجبور به حضور در تورنمنتهاي كشورمان كند.
شايد اگر توافقنامهاي با فدراسيونهايي كه صاحب كشتي هستند از جمله آذربايجان، تركيه، گرجستان و ساير كشورهاي صاحب كشتي كه در نزديكي ما حضور دارند، امضا شود، بتواند به پربارتر شدن جامهاي ما كمك كند.