کد خبر 586679
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۲

این روزها، اخبار و مستندات متعددی از زیاده‌خواهی و زیاده‌خواری مدیران و مسئولان دولتی فاش می‌شود که در شرایط بد اقتصادی،غمی بزرگ بر هر دل بیدار و هر وجدان آگاه می‌نشاند.

به گزارش مشرق، کیهان نوشت: اینکه یک مدیر دولتی به تنهایی به اندازه 230 کارگر ساده و زحمتکش حقوق بگیرد،حقیقتا با هیچ معیار انسانی و اخلاقی سازگاری ندارد.بخصوص آنکه ببینیم آن کارگران، بیکارند و روز به روز به تعدادشان هم افزوده می‌شود.

اینکه کارگران زحمتکش در شرایط سخت روزگار بگذرانند، کسبه جزء جور فرار 130 هزار میلیارد تومانی مالیات برخی نورچشمی‌ها را بکشند، بانک‌ها با هزار لطایف‌الحیل،جیب مردم را خالی کنند و در عقود پیچیده و ربوی یا در بهترین فرض به شدت شبهه‌ناک، تیشه به ریشه تولید و اشتغال بزنند، اینکه وزیر صنعت بعد از سه سال سکانداری مهمترین بخش سیاستگذاری و اجرایی در این حوزه، از فاجعه‌آمیز بودن وضع صنعت سخن بگوید و ... غصه‌هایی است که هریک به تنهایی باید خواب را از چشم هر مسئولی بگیرد.  اما اگر کسی به جای پرداختن به این امور،سرنا را از طرف گشادش بدمد، چاره چیست!؟

به تازگی در خبرهای کیهان داشتیم که مدیر یکی از بانک‌های دولتی و شریک برادر رئیس‌جمهور، حقوق 234 میلیون تومانی دریافت کرده و البته پاداشی بیش از نیم میلیارد! به فاصله یک روز بعد،تماس‌ها و گزارش‌های مردمی و مستند متعددی از ویژه‌خواری و زیاده‌خواری برخی مدیران دیگر هم به کیهان رسید که به تدریج منتشر می‌کنیم.

اما برخی اخبار منتشر شده ،تکان‌دهنده‌تر است و تلاش برای پوشاندن آنها، بی‌فایده به نظر می‌رسد.

مثلا در حالی که بورس از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم، در بدترین وضعیت تاریخی خود به سر می‌برد و نزدیک‌ به 200 هزار میلیارد تومان از سرمایه سهامداران بورس نابود شده و این ویترین به خوبی گویای وضعیت اقتصاد کشور در ابعاد بزرگتر است، اسناد آشکار نشان از آن داردکه مدیران شرکت فرابورس بابت خدمات خود در سال گذشته بیش از 185 میلیون تومان و مدیران شرکت بورس انرژی 168 میلیون تومان پاداش دریافت کرده‌اند.

اینکه مدیران این بخش‌ها، این پاداش‌ها را بابت کدام زحمت ویژه و کدام نوآوری یا سودرسانی به سهامداران دریافت کرده‌اند، معمایی است که کسی از پاسخ آن خبر ندارد!

اما کار وقتی بالاتر می‌گیرد که عده‌ای به همین پاداش‌ها هم قانع نبوده و تا پنج برابر آن را دریافت کرده‌اند!

بانک‌ها و بیمه‌ها ،ظاهرا حاشیه امن‌هایی هستند برای پیشبرد برخی اهداف خاص و البته بهره‌مندی بیشتر از سفره مردم! اینکه واقعا کدام بانک‌ها واقعا خصوصی هستند و دستشان تا چه حد در جیب بیت‌المال و بانک مرکزی، موضوع چندان پنهانی نیست! اینکه همان بانک‌های به ظاهر خصوصی،توسط کدام مقامات سابق و فعلی تاسیس و اداره می‌شود هم چندان پنهان نیست،همین که مهره اصلی یک بانک ظاهرا خصوصی،همه کاره و مهره اصلی یک وزارتخانه کلیدی باشد و اتفاقا حوزه تخصص و سرمایه‌گذاری بانک مذکور،دقیقا همان باشد که در ماموریت آن وزارتخانه است، بخودی خود گویای همه چیز است و می‌تواند ما را به اتفاقات بعدی رهنمون کند.

اینجاست که معلوم می‌شود چرا ناگهان یک پروژه ملی و امید‌بخش مزخرف می‌شود و چه کسی ار مزخرف شدن آن منفعت می‌برد!

اکنون خبر می‌رسد این بانک‌های خدمتگزار، بخاطر زحمات مدیران خود، به آنها پاداش‌های کلان داده‌اند! پاداش‌هایی گاه به اندازه درآمد یک عمر یک کارگر و حتی یک کاسب آبرومند. هرچند ظاهرا حقوق‌ها و پاداش‌های نجومی در بانک‌های خصوصی را بدلیل ماهیت غیردولتی آنها، نباید مورد انتقاد قرار داد، اما اولا به دلایل پیش گفته، در ماهیت این بانک‌ها و میزان  خصوصی و مستقل بودنشان،گفتنی‌های بسیار است و ثانیا، در بانک‌های دولتی که از بیت‌المال تغذیه می‌کنند، یقینا چنین پرداخت‌هایی نکوهیده‌تر است.

به عنوان مثال، مشرق گزارش داد؛ بانک صادرات که ظاهرا خصوصی شده اما همچنان تحت کنترل دولت است، سال گذشته حق حضور اعضای غیرموظف هیئت مدیره را 2 میلیون تومان بابت برگزاری 4 جلسه در ماه و پاداش هیئت مدیره را 400 میلیون تومان تعیین کرد.

بانک ملت نیز که وضعیتی همچون بانک صادرات دارد سال گذشته پاداش هیئت مدیره را 550 میلیون تومان اعلام کرد.

حق حضور اعضای غیرموظف هیئت مدیره بانک تجارت نامعلوم است، اما پاداش هیئت مدیره 300 میلیون تومان بوده است.

همچنین در بانک سینا، حق حضور اعضای غیرموظف هیئت مدیره معادل یک میلیون تومان و پاداش هیئت مدیره 250 میلیون تومان اعلام شد.

حق حضور اعضای  غیرموظف هیئت مدیره در بانک خاورمیانه هم یک میلیون تومان بابت برگزاری 2 جلسه در ماه و پاداش هیئت مدیره 960 میلیون تومان تعیین شد.

در شرایط رکود اقتصادی و در حالی که در سال 93 اکثر بنگاه‌های اقتصادی، سودی به سهامداران خود پرداخت نکردند و بسیاری از کارگاه‌های تولیدی در شهرک‌های صنعتی در حالت تعطیل و نیمه تعطیل قرار داشتند و بعد از کاهش نرخ سود بانکی هم، برخی بانک‌ها در نامه نگاری به بورس از ضرر بانک‌ها با این اقدام بانک مرکزی خبر دادند، اما عملکرد مجامع برخی بانک‌ها و پرداخت‌های چند صدمیلیونی به هیئت مدیره این بانک‌ها از خبرهایی دیگر حکایت دارد!

اما ماجرا وقتی تلخ‌تر می‌شود که برخی به‌جای رسیدگی به این وضع نابسامان، مدام در حال پوشاندن خطاهای خود و همکارانشان هستند و به هر کس که سعی در هوشیار کردن مردم دارد،حمله می‌کنند! در آخرین نمونه، رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت،سخنان عجیبی بیان کرد و گفت: متأسفانه برخی رسانه‌ها در پرداختن به اقتصاد مقاومتی فقط انتظارات جامعه را افزایش داده و نقش تلاش و کوشش همگانی و امید به آینده را کمرنگ می‌کنند که خلاف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است! روحانی تصریح کرد: برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی باید روحیه امید، وحدت و تلاش همگانی را در جامعه ارتقاء داد و در چنین صورتی است که شرایط مناسبی برای بهبود وضعیت جامعه  و مردم بوجود می‌آید.

البته رئیس جمهور محترم توضیح نداد که اگر به واردات بی‌رویه همه چیز حتی ریل و واگن دست دوم از خارج اعتراض بشود، چه کسانی ناامید می‌شوند!؟ اگر برای اشتغال بیش از شش ونیم میلیون بیکار مطالبه شود،چرا باید توقع و انتظار زیادی قلمداد شود!؟

در این بین البته،جای گلایه فراوان از دستگاه‌های نظارتی هم همچنان باقی است. سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات،در کجای این ماجرا قرار دارند!؟آیا آنها هیچ نقشی در به سامان کردن امور ندارند!؟آیا آنها هم باید براساس اطلاعات مردمی که به کیهان می‌رسد، از دریافت‌های نجومی مدیران مطلع شوند!؟

طبیعتا روزنامه کیهان صدای مردم است و همیشه ثابت کرده که آماده انتشار گزارش‌های مستند مردمی است،اما به نظر نمی‌آید دستگاه‌های نظارتی، باید منتظر این روند باشند !بلکه قانون تکالیف روشن و معینی بر دوش آنها گذاشته که اگر به آنها عمل می‌شد،وضع اینچنین نبود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 28
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 23
  • ناصر ۰۰:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    فوتبالیست ها چی
  • ۰۱:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    روحانی مچکریم .
  • ۰۱:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    ایا دولت و قوه قضائیه تا اکنون یک اسیب شناسی از فساد ادرای کرده است؟ علت اصلی این همه فساد عدم مجازات عاملان فساد می باشد. از ان بدتر ارتقاء مقام عاملان فساد است . بطوری که اگر کسی در ارگان های دولتی به دست پاکی ودرستی مشهور شود باید خودرا رانده شده و اخراج شده وحداکثر باز نشسته بداند.
  • ۰۱:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    معنی عدالت را هم فهمیدیم آنوقت حقوق یک باز نشسته خیر سرشان پلکانی بالا می برند و حقوق های خودشان را باسوپر آسانسور واما بعدبنده نمی توانم برای فرزندانم زمینه ازدواج را فراهم نمایم گناهش به گردن کیست؟
  • محمود ۰۳:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    با این خبر والله خیلی ناراحت شدم. من ده میلیون وام گرفتم حالا سه ساله که هرسال دومیلیون و هشتصد هزار تومان سودش میدم و دوباره یکسال دیگه تمدیدش میکنم. شغلم ده برابر این مدیران زحمت تره. چرا اینقدر پولهای بادآورده میگیرن از خدا نمیترسن این حقوقها با سود امثال من که با هزار بدبختی پرداخت میکنیم میگیرن. بترسید از آخرت
  • ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    افتخاری دیگر از زحمت گشان عرصه اقتصاد و سیاست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! هر روز بدتر از دیروز، جیب مردم ایران...................
  • مشتی ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    به نظر بنده این فسادها یه شبه بوجود نیامده که الان هر روز که به جراید سر میزنی یه فیش حقوق از یک سازمان برای چندین نفر رو میشه که چند ده میلیون تومان در ماه حقوق میگیرند(به استثنا پاداش و کارانه و بهره وری و...)این اطلاع رسانی خوبه اما از دست مردم چی بر میاد متاسفانه کشور ما کلی دستگاه موظف ومسئول (مانند وزارت اطلاعات-تعزیرات حکومتی-سازمان بازرسی کل کشور-حراست سازمان-بازرسی سازمان ودادستانی قوه قضاییه و... )برا رسیدگی به این مسایل بوجود امده اما هر کدوم کار را به گردن دیگری میاندازند و همه مطمئن هستیم این تخلف ادامه پیدا خواهد کرد اما به شکل و طرق و روش پرداخت دیگری!!!!!
  • وبگرد ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    بنده هم فوق لیسانس مدیریت بازرگانی و دارای دو فرزند و بیکار!!
  • مهدی ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    خدواند لعنت کند چپاول و غارت کنندگان بیت المال را .الان یه ساله بیکار شدم هر روزم دارم افسرده تر میشم ننگ بر این مسولین غارتگر که دل رهبر انقلاب را هم به درد آوردند
  • ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    این مبالغ هرماه بطورعادی خیلی از پزشکها وجراحها درآمد دارن هیچ کس هم به اونها نمیگه بالای چشمت ابروس. پزشکهابا ایجاد مافیا برای خودشون انحصاردرست کردن وبا محدودکردن تعداد ورودی های رشته پزشکی وحتی پذیرش دوره های تخصص باعث محدود شدن تعداد پزشکها شدن واین بلایی هست که سرمردم آوردن.
  • ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    انگار اختلاس بخش جدایی ناپذیر از اقتصاد وشبکه بانکی کشور شده اگر این همه پوا ونقدینه در کشور هست چرا درست تقسیم نمیشه مگر چهار جلسه در ماه چقدر کوه کندن داره که به اندازه دوبرابر حقوق یک کارمند دریافتی دارند وپاداششان هم که بیش از حقوق یک عمر یک کارگر وکارمند است ایا در این جلسات غیر از حرف کار دیگری میشود به قول شما دستگاههای نظارتی در کجا هستد ایا فقط سازمانهای عریض وطویل پر از بوروکراسی یا اندکی کار امد
  • بسیجی ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    آقا ما گوشمان ازاین حرفها پرشده لطفا آبروداری کنید همه دینا متوجه شدن . شما مسئولین که بر این فجایع آگاهید چرا میگذارید حسیت ملت ایران به این ساده گی میان اجانب داخلی وخارجی از بین برود الله اکبر
  • احمد ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    ميراث دولت قبليه...مردم ما فهيمند و ميدانند
  • ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    خب اگه این حقوق ها داده نشه کی لکسوس بخره حتما ما!؟
  • ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    بی نظمی اقتصادی
  • ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    به امید انسان برابر! فاصله طبقات اجتماعی هر روز پیچیده تر میشه. چرا ما اقتصادمون تا این حد آشفته است، عجب بلوایی هست. "توزیع درآمدها" باید یک نسبتی، قرابتی با سایر درآمدها در کشور داشته باشه یا نه!! اینا وظایف نظام مالیاتی ها ...، احوالت آقای سازمان مالیات؟! این نقدینگی سنگین از کجاست، از پول باد آورده نفت خام؟!
  • ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    واقعاً در ازای چه کار و عملی چنین دستمزدی پرداخت میشود هر روز بیشتر به این نتیجه میرسم، که صرف عناوین کفایت میکند! مدیـــــــــر، هه.
  • ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    این قضیه مربوط به یک نهاد ویک سازمان ویک ارگان نمی شود تا وقتیکه اینچنین بی انظباطی های اقتصادی ادامه دارد امیدی به رشد وتوسعه کشور وکاهش نابرابرایها نیست وبایستی همیشه درمقابل تحریمها سختی های زیادی را تحمل کنیم
  • ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    این رو، ما به ازای اون می بینی!؟ مگه لج و لج بازیه!!!
  • ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    اگر مدیران مستحق این پاداش ها هستند، پَ آخه چرا ما این موفقیت آنان رو احساس نمی کنیم !!! یه هو بگید هرکی هرکی دیگه. به خدا ما هم خوشحال می شویم از موفقیت های آنان و به طبع پیشرفت تر شدن کشور!
  • ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    این مبالغ هرماه بطورعادی خیلی از پزشکها وجراحها درآمد دارن هیچ کس هم به اونها نمیگه بالای چشمت ابروس. پزشکهابا ایجاد مافیا برای خودشون انحصاردرست کردن وبا محدودکردن تعداد ورودی های رشته پزشکی وحتی پذیرش دوره های تخصص باعث محدود شدن تعداد پزشکها شدن واین بلایی هست که سرمردم آوردن.
  • ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    ++++++++++
  • ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    بلاخره که چی، هی بگیم، بگیم و بگیم.
  • مهدي از اصفهان ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    مردم ايران چشم باز كنيد و سال ديگه در انتخابتون بيشتر دقت كنيد گذشته ها گذشته آينده رو در يابيد به ادمهاي بيكار يا بيكار شده يكي دو ساله اخير نگاه كنيد
  • ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    باید تو انتخاب رییس جمهور بعدی دقت کرد.
  • ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۱
    0 0
    این همه بیکار داریم این همه بازنشسته داریم که نمیزارید برن کار مجدد هم بکنند و از طرف دیگر این همه غارت و چپاول بیت المال واقعا متشکریم از این دولت انتخابات نزدیک است . هر کسی امد فقط برای خودش کار کرد
  • ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    0 0
    اقا بیان یارانه شون را قطع کنند !!!!
  • ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    0 0
    این بود آرمان های امام راحل ؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس