وی با بیان اینکه برنامه ریزی و هماهنگی های اولیه برای این طرح در حال انجام است، خاطر نشان کرد: امیدواریم بعد از ماه مبارک رمضان، در ساعات بعد از تعطیلی بازار بزرگ تهران در پیاده راه های مرکزی منطقه 12 بتوانیم، این اتفاق را رقم بزنیم. با اجرای این طرح زنده شدن شب های منطقه را با حضور شهروندان و نیز نظارت اجتماعی و بالطبع افزایش امنیت کوچه ها و معابر خواهیم داشت.
شهردار منطقه 12با توجه به حجم مخاطبین مذهبی مسجد ارک در شب های رمضان ادامه داد:سال هاست که شهروندان روزه دار در ماه مبارک رمضان در این مراسم عرفانی شرکت می کنند و به دلیل اینکه این برنامه در این شب ها تا نزدیک سحر طول می کشد، همیشه بحث تغدیه و فروش مواد غذایی در این محدوده مطرح بوده است.
وی با اشاره به اینکه در سال های گذشته برخی افراد بدون هیچ گونه نظارت و هماهنگی با نهادهای ذی ربط اقدام به فروش مواد غذایی در محدوده میدان ارک می کردند، اظهار کرد: این افراد در کوچه منوچهرخانی که به "کوچه کثیف ها" یا "کوچه فلافلی ها" معروف است، به ارایه موادغذایی می پرداختند، اما این کار به شکل کاملا نامناسب و بدون حداقل نظارت ممکن انجام می شد. از سوی دیگر نیز تعداد غرفه های عرضه محصولات محدود بود.
ملکی با اشاره به هماهنگی شهرداری با مسجد ارک برای ساماندهی غرفه های اغذیه در کوچه فلافلی ها یا همان کوچه گشنه ها یادآور شد: برنامه ریزی شد تا این افراد ساماندهی شده و از محلی که شرایط نظافت و ایمنی نامناسبی داشت، خارج شوند. به همین منظور از شب سوم ماه مبارک رمضان در خیابان 15خرداد از خیابان داور به سمت شرق تا سبزه میدان مستقر شده اند.
وی با تاکید بر حضور کارشناسان بهداشت در طول زمان فعالیت این افراد گفت: شهرداری برای تمامی این افراد لباس و رومیزی های متحدالشکل در نظر گرفته تا فعالیتشان کاملا کنترل شده و تحت نظارت باشد. این در حالیست که از ابتدای ماه مبارک رمضان هر شب تعداد این غرفه ها بیشتر شده، به طوری که تاکنون به 10غرفه مواد غذایی افزایش یافته اند.
شهردار منطقه12 با تاکید بر اینکه با ساماندهی این غرف افراد بیشتری می توانند از این فضا استفاده کنند، خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح رستوران های راسته 15 خرداد که در شب های ماه مبارک رمضان بسته بودند نیز می توانند در این غرفه ها فعالیت می کنند.
وی با اشاره به راه اندازی شب بازارهای غذا بعد از ماه مبارک رمضان افزود: بنا داریم از ساعات پایانی روز یعنی از غروب آفتاب تا آخر شب در پیاده راه های میدان 15خرداد و بافت تاریخی منطقه 12 این شب بازارها را راه اندازی کنیم. به عبارت دیگر شهروندان تهرانی می توانند در نیمه اول سال از ساعت 20 تا 24 به این محدوده مراجعه کنند.
ملکی با بیان اینکه با هماهنگی با پلیس نظارت بر اماکن عمومی می توانیم این زمان را تا 2 بامداد نیز افزایش دهیم، یادآور شد: این طرح اتفاق مشابهی است که در برخی شهرهای دنیا ازجمله استانبول و بیروت نیز اجرایی می شود. حتی در شهرهای داخل کشور مانند میدان مرکزی شهر رشت و در فضاهای تاریخی چنین شب بازارهایی برقرار است.
وی با رد ادعای دریافت هزینه بالا از فعالان مستقر در این معبر ادامه داد: در کنار میزهای غذا، 30 غرفه محصولات فرهنگی هم به ارایه سی دی های مذهبی، کتاب دعا و قرآن می پردازند.
شهردار منطقه 12 با اشاره به اینکه در ورودی پیاده راه باب همایون و ابتدای خیابان امام خمینی(ره) نیز برخی غرف مواد غذایی فعالیت می کنند، خاطرنشان کرد: از ابتدای فروردین ماه امسال مجموعه غرفه هایی در این محل مستقر بودند که از ابتدای ماه مبارک رمضان با فروش موادغذایی همچون فالوده و بستنی از افطار تا سحر به شهروندان خدمات رسانی می کنند.
منبع: شهرنوشت