در همین راستا یک انفجار انتحاری دوشنبه شب در نزدیکی یک مقر امنیتی در حرم نبوی شریف به وقوع پیوست که طی آن تروریستی انتحاری خود را در میان ماموران امنیتی سعودی منفجر کرد.
منابع سعودی عامل این انفجار انتحاری را «عبدالهادی عمر العتیبی» ۱۸ ساله اعلام کردند که به گفته عربستان در فهرست تروریست های تحت پیگرد قرار داشته است.
عبدالهادی عمر العتیبی
سخنگوی امنیتی وزارت کشور عربستان اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور به هنگام نماز مغرب به فردی که در حال حرکت به مسجد نبوی شریف بود مظنون شدند که در این هنگام وی کمربند انفجاری خود را منفجر نمود.
وزارت کشور عربستان بامداد سهشنبه اعلام کرد چهار نیروی امنیتی این کشور در این حمله انتحاری در مدینه کشته شدهاند. به نوشته پایگاه خبری البیسیآی، دولت عربستان همچنین اعلام کرد که پنج تن هم در این انفجار زخمی شدهاند. شبکه سیانان پیش از این تعداد کشتههای انفجار انتحاری مدینه را 6 نفر اعلام کرده بود.
همزمان با این حمله انتحاری یک تروریست انتحاری دیگر خود را در مقابل مسجد العمران در مرکز منطقه القطیف واقع در شرق عربستان منفجر کرد.
بنا بر اعلام منابع سعودی و طبق اطلاعات اولیه در این حمله انتحاری آسیبی به نمازگزاران نرسیده و تنها خساراتی به بیرون مسجد و شماری از خودروها وارد شده است.
در همین حال وزارت کشور عربستان از کشف سه جسد متلاشی شده و انجام تحقیقات در این خصوص خبر داد. گفتنی است شهر قطیف از شهرهایی است که مورد سرکوب نیروهای امنیتی عربستان سعودی قرار داشته است.
انفجارهای انتحاری در مدینه منوره و منطقه شیعه نشین قطیف با محکومیت حزب الله لبنان مواجه گردید. حزب الله لبنان با صدور بیانیه ای انفجارهای انتحاری در مدینه منوره و منطقه شیعه نشین القطیف در شرق عربستان را محکوم کرد.
حزب الله طی بیانیه ای اعلام کرد این انفجارها که در ایام مقدس و روزهای آخر ماه مبارک رمضان مقدس ترین مکان ها در حرمین شریفین را هدف قرار داد دلیل دیگری بر تعدی تروریست ها به تمام مقدسات مسلمانان و نشانگر عدم توجه آنها به امت اسلام و دین مبین است.
حزب الله در بیانیه خود تصریح کرد که گسترش جنایت های تکفیری باید موجب شود تا کشورها، دولت ها و سازمان های بین المللی و منطقه ای به فکر تجدیدنظر جامع در قبال موضع گیری نسبت به تروریسم و تسلیح و حمایت مالی، سیاسی و رسانه ای از آن باشند و با سرپوش گذاشتن بر جنایت های تروریسم برای آن توجیه نتراشند بویژه اینکه برخی طرف های حامی و تاییدکننده تروریسم امروز به نوبه خود به قربانیان آن تبدیل شده اند.
سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب نیز انفجارهای انتحاری شامگاه دوشنبه در نزدیکی حرم نبوی شریف در مدینه منوره و همچنین یک مسجد در منطقه القطیف در شرق عربستان را محکوم کردند.
«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب با بیان اینکه این انفجارها نشان دهنده عدم تعلق تروریسم به دین یا کشوری خاص است بر موضع ثابت اتحادیه عرب در محکومیت تمام اشکال تروریسم تاکید کرد.
کشورهای مختلف از جمله مصر، اردن، امارات، بحرین، ترکیه و همچنین مفتی مصر به حملات تروریستی روز دوشنبه در عربستان واکنش نشان داده و این اقدامات را محکوم کردند.
در همین راستا رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در تماس تلفنی با سلمان بن عبدالعزیز حملات تروریستی در عربستان سعودی را محکوم نمود.
وزارت خارجه کشورمان نیز انفجارهای انتحاری شامگاه دوشنبه در مناطق مختلف عربستان از جمله در نزدیکی مسجدالنبی را محکوم کرد.
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد سهشنبه در واکنش به حمله تروریستی در مدینه، بار دیگر خواستار اتحاد مسلمانان شد. وی در توئیتر نوشت: «دیگر خط قرمزی نمانده که تروریستها از آن عبور نکرده باشند. هم سنی و هم شیعه هر دو قربانی خواهند بود، مگر آنکه همه با هم متحد شویم.»
همچنین «بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان هم انفجارهای انتحاری شامگاه دوشنبه در مناطق مختلف عربستان از جمله عملیات تروریستی در نزدیکی مسجدالنبی و نیز منطقه قطیف را محکوم کرد.
وی ضمن ابراز همدری با خانواده های قربانیان این حوادث افزود: همانگونه که بارها از سوی جمهوری اسلامی ایران اعلام گردیده است تروریسم در هر شکل آن و در هر نقطه از جهان به شدت محکوم است و باید با جدیت تمام توسط تمامی کشورها با منابع، علل و عوامل آن برخورد قاطع به عمل آید.
همچنین «برت مک گورک» نماینده
رئیسجمهور آمریکا در ائتلاف تحت رهبری این کشور در واکنش به انفجارهای
عربستان در توئیتر نوشت: «نیروهای امنیتی عربستان سعودی هم در خط مقدم
مقابله با تازیانه تروریسم هستند. به قربانیان حملات گزارشده در مدینه و
قطیف تسلیت میگویم.»
تصاویر منتشر شده از حمله انتحاری در نزدیکی کنسولگری آمریکا در «جده» عربستان
بنابر برگفته منابع سعودی یک فرد انتحاری پس از آنکه از سوی نیروهای امنیتی متوقف گردید، اقدام به منفجر کردن بمب همراه خود نمود. برخی منابع در توییتر اعلام کردند عامل انتحاری در حالی که تلاش می کرده خود را به ساختمان کنسولگری برساند هدف نیروهای امنیتی قرار گرفته است.
این انفجار در بامداد روز چهارم جولای رخ داد که طی آن مراکز دیپلماتیک مربوط به آمریکا، جشن استقلال ایالات متحده را برگزار می کنند. در این حمله انتحاری دو تن از نیروهای امنیتی عربستان زخمی شدند و عامل انتحاری کشته شد و به کنسولگری ایالات متحده نیز آسیبی وارد نشد.
با این حال، تردیدی نیست که در این موج تروریسمی که به راه افتاده و اکنون گریبان ریاض را در درون مرزهایش گرفته است، هیچ کشوری بیش از عربستان سعودی مسئولیت ندارد و هیچ پدیدهای بیش از ایدئولوژی تکفیری سهیم نیست.
«سرای درشت تروریسم»، اکنون «دوران زین به پشت» خود را به حکام ریاض مینمایاند و سرای فریب سیاست، اکنون «فراز» خود را به آنان نشان میدهد؛ از این رو بهتر است بهجای کشتار مردم یمن و فشارهای مالی بر سازمان ملل برای خروج نامشان از فهرست قاتل کودکان، چارهای دگر بیندیشند.