از همسفره تا آینه شمعدون
این اولین بار نیست که کمپین گسترده اینچنینی در کشور به راه میافتد. «همسفره» تجربه قبلی این خیران برای کودکان زیر شش است. «خب ما در این زمینه تجربه فضاهای مشابه داشتیم. مثلا سال گدشته طرح همسفره را برگزار کردیم که این طرح برای کودکان زیر ۶ سالی بود که سوتغذیه داشتند؛ اما کمیته امداد نمیتوانست آنها را پوشش دهد. بخشی از این موارد مورد نیاز را با کمک موسسات بزرگ و خیریه هایی که میتوانستند کمک کنند، فراهم کردیم ودر بخش دیگر هم تلاش ما این بود که توجه مردم را جلب کنیم و کمکهای مردمی را جذب کنیم. ایده آینه شمعدان هم به همین شکل بود؛ اینکه هم بتوانیم با موسسات و خیریه ها همکاری کنیم و هم از مردم کمک دریافت کنیم. ما یک هفته پیش از ماه رمضان برای تشکیل این پویش تصمیمگیری کردیم و قرار بر این شد که در نیمههای رمضان طرح رسانهای بشود. خب در این فرصت کوتاهی که داشتیم، اکثر مجموعههای فرهنگی و انقلابی و همه کسانی که در این زمینهها، تجربه دارند را پای کار آوردیم و برای تبلیغات محیطی، طراحی پوستر و تبلیغات برای کمپین از آنها کمک گرفتیم.»
آینه شمعدون را در کل کشور فعال کریم
این پویش برای گستردهتر کردن کار خود به تبلیغات رسانهای بسنده نکرده و مردم را بیواسطه دعوت کرده است. «ما نیاز داشتیم علاوه بر رسانهای کردن این مسئله، به صورت چهره به چهره هم با مردم ارتباط بگیریم و برای همین ستادهایی هم در تهران و هم در شهرستانها با همکاری قرارگاه فرهنگی خاتمالاوصیا تشکیل شد. همچنین با همکاری کانون مساجد کشور و رابطین آن در همه شهرها و روستاها در شب های قدر با مردم ارتباط چهره به چهره گرفتیم و طرح را به آنها معرفی کردیم و در واقع از تمام ظرفیت رابطین فعال کانون مساجد کشور که شش هزار نفر میشوند، استفاده کردیم. یعنی میتوان گفت در تمامی نقاط کشور، طرح تبلیغ شد. با توجه به ظرفیت قرارگاه خاتمالاوصیا، ۲۰ تا استان را ستاد قرار دادیم. گروه مخاطب دیگر ما اصناف هستند که در سراسر کشور باید با خودمان هماهنگ کنیم.»
فقط با «یک میلیون تومان» جهیزیه بگیرید
شما فقط با یک میلیون تومان میتوانید به جهیزیهدار شدن یک دختر یا بهتر به زودتر شکل گرفتن یک خانواده کمک کنید. «در تفاهم نامه ای که ما با تولیدکنندگان داخلی امضاکردیم، ما توانستیم ۱۶ قلم کالای اساسی و ضروری که برای شروع یک زندگی ساده لازم است را با قیمت سه میلیون و ارزش پنج میلیون تومان فراهم کنیم. در کنار این، بهزیستی هم قول مساعدت داده که در ازای هر جهیزیه دو میلیون تومان کمک کند؛ یعنی یک خیر با یک میلیون تومان میتوان یک دختر را جهیزیه دار کند.»
چگونه به آینه شمعدون کمک کنیم؟
روشهای مختلفی برای کمک کردن و پیوستن به این کمپین وجود دارد. شما میتوانید با شماره گیری # ۷۶۷* و انتخاب گزینه سوم (آینه شمعدون) در آینه شمعدون سهیم شوید. روش دیگر هم مراجعه به سایت این کمپین و چرداخت وجه مورد نظر است. البته به غیر از این روشها راههای دیگری هم برای کمک وجود دارد. «لازم نیست که حتما مردم کمکهای نقدی خود را به ما بدهند. به دلیل اینکه بعضی از مردم دغدغه دارند کمکشان در استان خودشان هزینه شود، از طریق مراجعه به سایت آینه شمعدونwww.ayneshamdoon.ir، میتوانند استان مورد نظر خود را انتخاب کنند. و شماره تماس خود را قرار بدهند تا در وقت خود این کمک در شهر و روستای خودشان هزینه شود. روش دیگر این است که کمک های مردم به صورت نقدی، توسط رابطین در شهرها جمع آوری شود. مردم حتی می توانند اقلام مورد نظر خودشان به صورت کالا به ما بدهند؛ البته ما در حال حاضر امکان تحویل گرفتن این کمک های غیرنقدی را نداریم؛ اما به زودی این امکان را فراهم خواهیم کرد که با این قابلیت، اصناف کشور هم به صورت کمک غیرنقدی به این طرح ورود کنند.»
نوعروسانی که صاحب جهیزیه شدهاند
اگر به سایت آینه شمعدون مراجعه کنید، میتوانید به خوبی تعداد شرکتکنندگان در این کمپین و تعداد جهیزیههایی که به کمک مردم تهیه شده است را ببینید. تا الان حدود ۹۰۰ نوعروس جهیزیهدار شدهاند و ۷۴هزار نوعروس دیگر منتظر کمکهای شما هستند. البته شاید وقتی شما این گزارش را میخوانید، این تعداد خیلی کمتر شده باشد. «با اینکه مدت زمان زیادی از رسانهای شدن طرح نمیگذرد، اما استقبال خوبی از آن شده است و حتی امار کمکها بیشتر از آن چیزی است که در سایت مطرح شده است؛ چرا که خیلی از این کمک ها قول هایی است که خیرین به ما دادهاند. آمارهایی بر مبنای قولهای مردم داریم که روی این قولها هم حساب کردهایم. مثلا فقط یک خیر در گلستان دوهزار جهیزیه تقبل کرده است.»
هدف ما حمایت از خانواده است
آینه شمعدون فقط برای جفت و جور کردن جهیزیه دختران دم بخت تاسیس نشده و در قالب این پویش پیام بزرگی دارد. «مسئله جهیزیه به تنهایی دغدغه ما نیست. هدف اصلی ما فعال کردن حمایت اجتماعی از ازدواج و خانواده در کشور است. برای همین ما به رابطین خودمان در شهرستانها که در شب قدر برای پویش تبلیغات کردند، سفارش کردیم اگر در مسجد پولی جمع شد و اگر مردم در کنار خودشان محرومی میشناختند، همان جا این کمکها را هزینه کنند. ما خیلی اصراری نداشتیم که این پول ها به دست ما برسد. همه تلاش ما این است که این فرهنگ تبلیغ بشود. ما میخواهیم مسئله خانواده بیش از قبل برجسته شود.»