کد خبر 609115
تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۵

وزیر نفت گفت: ایران یک قرارداد کوچک آزمایشی با یک خریدار گرجستانی برای خرید گاز امضا کرده است، که امیدواریم این قرارداد امسال با عبور گاز ایران از خاک ارمنستان فعال شود.

به گزارش مشرق  به نقل از وزارت نفت، بیژن زنگنه امروز (سه شنبه) پس از دیدار با «لئون یولیان» وزیر انرژی و منابع طبیعی ارمنستان، افزود: ترانزیت گاز ایران از طریق ارمنستان مهمترین بحث مطرح شده در این دیدار بود.

وی با بیان اینکه هیات ارمنستانی در پی درخواست ایران برای ترانزیت گاز به گرجستان با پیشنهاد تشکیل یک سازمان جدید، به این مذاکرات آمد و با ما در این زمینه مشورت کرد که ما هم آن را پذیرفتیم، اضافه کرد: قرار شد طرف خرید گاز از ایران که تاکنون نیروگاه حراراتی ایروان بود تغییر کند و قرارداد خرید گاز این نیروگاه از ایران به این سازمان جدید منتقل شود.

به گفته زنگنه، قراردادهای بعدی برای فروش مستقیم گاز به ارمنستان و همچنین ترانزیت گاز از این کشور به مناطق دیگر از طریق همین سازمان انجام شود.

وزیر نفت، صادرات گاز را به عنوان یک مزیت عنوان کرد و افزود: ارمنستان اعلام کرد نیروگاه حراراتی که ایران با آن قرارداد صادرات گاز دارد، اجازه ترانزیت گاز ندارد؛ بنابراین قرارداد یاد شده به سازمان جدید انتقال داده شود و ایران نیز با آن موافقت کرد؛ البته مذاکرات بیشتر در این زمینه ادامه می یابد.

وزیر نفت یادآورشد که ارمنستان به تازگی درخواست افزایش خرید گاز از ایران را به دلیل مشکلی که در خط لوله دریافت گاز از روسیه داشت، مطرح کرد.

وی افزود: طبق دستور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری و بنا به درخواست «هوویک آبراهامیان» نخست وزیر ارمنستان، ایران مقدار تحویل گاز به ارمنستان را از یک میلیون مترمکعب به سه میلیون و ٥٠٠ میلیون مترمکعب افزایش داده است.

به گفته وی، این خط لوله (دریافت گاز ارمنستان از روسیه) نزدیک به ٤٠ روز مشکل خواهد داشت و کمکی بود که ایران در روابط همسایگی با ارمنستان انجام داد و در چارچوب قرارداد نبوده است.

زنگنه اضافه کرد: گسترش روابط با همسایگان در زمینه انرژی بویژه صادرات گاز جز برنامه های ایران است؛ البته ارمنستان مصرف کننده بزرگی نیست اما می تواند مسیر مهمی برای صادرات گاز ایران باز کند که در این باره با هم توافق داشتیم.

وزیر نفت درباره تقاضای ارمنستان برای افزایش دریافت گاز از ایران نیز گفت: آنها تقاضای افزایش گاز از ایران را برای آینده مطرح کردند که از اواخر سال ٢٠١٨، میزان دریافت گاز از یک میلیون مترمکعب کنونی به سه میلیون مترمکعب در روز افزایش می یابد.

وی درباره این که آیا نسبت تهاتر برق ایران و ارمنستان تغییری کرده است، افزود: ایران در ازای یک متر مکعب گاز، سه کیلو وات ساعت برق از ارمنستان در مرز تحویل می گرفت که این میزان هم اکنون به 3.2 کیلو وات ساعت برق افزایش یافته است.

 ارمنستان از اواسط سال ٢٠٠٩ واردات گاز از ایران را آغاز کرده است؛ دو کشور سال ٢٠٠٤ میلادی (١٣٨٣ شمسی) یک قرارداد تهاتر گاز و برق امضا کردند، مدت این قرارداد ٢٠ ساله است.

ظرفیت سالانه خط لوله صادراتی حدود ٢ میلیارد و ٣٠٠ میلیون متر مکعب است؛ براساس توافقنامه میان دو طرف، گاز صادراتی ایران به مصرف نیروگاه های تولید برق در ارمنستان می رسد و به جای آن، ایران از ارمنستان برق وارد می کند.

دو خط کنونی انتقال برق میان ایران و ارمنستان ظرفیت انتقال ٣٠٠ مگاوات برق را دارد و بیش از این نمی توان از آنها در مبادله برق میان دو کشور استفاده کرد.

ایروان و تهران پارسال برای اجرای پروژه ساخت خط سوم انتقال برق دو مداره ٤٠٠ کیلوولتی از ارمنستان به ایران، یک قرارداد امضا کردند. این قرارداد میان بانک توسعه صادرات ایران و شرکت هایون ارمنستان امضا شد.

براساس این قرارداد، بانک توسعه صادرات ایران ٨٣ میلیون یورو از ١٠٧ میلیون و ٩٠٠ هزار یورو هزینه ساخت این خط را برعهده می گیرد؛ هزینه اجرای این پروزه حدود ١٢٠ میلیون دلار برآورد شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • لر اهواز خوزستان ۰۰:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
    0 0
    فروش گاز به ارمنستان و سپس گرجستان یکی از بزرگترین کارهای دهه های اخیر از نظر اقتصادی و روابط سیاسی منطقه ای ایران است
  • لر اهواز خوزستان ۰۱:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
    0 0
    ایران و ارمنستان و گرجستان میتوانند در حوزه انرژی و بویژه نف و گاز و انتقال نفت و گاز ایران به ارمنستان و سپس گرجستان و دریای سیاه و ساخت پالایشگاههای نفت و پتروشیمی های مشترک در ارمنستان و گرجستان و دریای سیاه سرمایه گذاری های مشترک و ماندگار کنند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس