به گزارش مشرق، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم علیزاده اظهار داشت: شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و نمازجمعه یک نهاد مردمی عظیم و پوشیده از خواستگاه مردم به لحاظ مردمی و حاکمیتی است.
وی با بیان اینکه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه وابسته به اصل نظام و زیرمجموعه نهادهایی که تحت نظر ولایتفقیه تلقی و جزو منویات رهبری است افزود: سیاستها و ابلاغیههای ما تحت نظر ولیامر مسلمین است که جهتگیری اصلی را در سیاستگذاری شورای ائمه جمعه تسهیل میکند.
مهم ترین اصل مطالبات مقام معظم رهبری در جلسات اختصاصی ویژه ائمه جمعه
معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: مهمترین اصل مطالبات مقام معظم رهبری به صورت آشکار و یا در جلسات عمومی و یا به صورت جلسات اختصاصی ویژه ائمه جمعه مطرح میشود و آنچه که مهم است ایجاد سنگر نماز جمعه در جایجای کشور و مناطقی که این ظرفیت را دارند مدنظر است.
علیزاده افزود: با درخواستهای مردمی برای ایجاد نماز جمعه در نقاط مختلف بسترسازی و زمینه توسط شخصیتها و مسئولان محلی پیگیری و از سوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه انجام و فردی که شایستگی داشته باشد به عنوان امام جمعه آن شهر معرفی میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سنگر نماز جمعه به مرز 900 قرارگاه در کشور رسیده است اظهار داشت: شاید زمانی که امام خمینی(ره) حکم نخستین امام جمعه را به آیتالله طالقانی اعلام و ایشان را منصوب کرد کسی تصور نمیکرد که بعد از گذشت 37 سال تعداد سنگرهای نماز جمعه به این مرز برسد.
معاون سیاسی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور گفت: در حال حاضر هنوز هم در برخی از دهستانها، بخشهایی که از جمعیت قابل توجهی برخوردار هستند درخواست برای ایجاد سنگر نماز جمعه وجود دارد.
وی اظهار داشت: برای سنگر نماز جمعه هنگامی که یک شخصیت را به عنوان امام جمعه معرفی میکنیم معرفی او تنها ملاک نبوده بلکه باید دفتر امام جمعه، محل ستاد، مصلی و قرارگاه نماز جمعه هم مورد توجه باشد و در برخی مناطق برخوردار و دارای مسجد جامع خوب که دارای گنجایش است به عنوان مصلی نماز جمعه در نظر گرفته میشود.
مصلیها و مکانهای برگزاری نماز جمعه باید در شان آن منطقه باشد
معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: در برخی از مناطق برخوردار از مکانهای مانند دفتر و ستاد ائمه جمعه نبوده اما باید بستر برای مصلی نماز جمعه در شان هر منطقه در نظر گرفته و پشتوانه آن مردم خیران آن منطقه باشند.
علیزاده با بیان اینکه همواره بر احداث مصلی، دفتر امام جمعه، خانه عالم تأکید میشود افزود: در مناطقی که امام جمعه منصوب میشود تأکید داریم که به همراه خانواده مستقر شود و در این راستا نیاز است تا مکانی برای استقرار خانواده ائمه جمعه هم در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه برخی عنایت خاصی به نهاد نماز جمعه داشته و از ردیفهای اعتباری رسمی، ملی و یا استانی دستوراتی داده میشود تا کارها خوب پیش رود اظهار داشت: در دولتهای قبل شاهد اختصاص ردیفها و اعتبارات خوبی بودیم و اتفاقات و تحولی در پیشرفت این امر انجام شد اما برخی از دولتها و در شرایط فعلی به لحاظ اقتصادی مساعدت و همکاری خوبی ندارند.
معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: از نظر اعتبارات ملی و رسمی در دولت یازدهم کمک قابل توجهی دریافت نشده و اگر کمکی بوده تنها موردی و در برخی از شهرستانها بوده است.
علیزاده با بیان اینکه دفتر امام جمعه شهرستان قاین با همکاری برخی از مردم و مسئولان محلی انجام شده است بیان کرد: برخی از مناطق دارای ظرفیتهای خوبی بوده که از آن ظرفیتها باید استفاده میکنند.