وی با بیان این که پوپولیسم در کشورهایی شکل میگیرد که حرکتهای ضد امپریالیستی دارند، افزود: پوپولیستها شعارهایی میدهند که مورد استقبال مردم است و با استفاده از ابزار تجمع تودههای مردمی فعالیتهای خود را ادامه میدهند.
توکلی گفت: اکثر دولتها تقریباً پوپولیستی رفتار میکنند و به نوعی سخن میگویند که انگار در قدرت نبوده و خود را اپوزیسیون رسمی حکومت اعلام میکنند.
نماینده سابق مجلس با اشاره به این که رجایی پوپولیست نبود، خاطر نشان کرد: رجایی اصالتاً به نظریه ولایت فقیه و حکومت اسلامی معتقد بود و از آنجا که با حکم و امضای ولیفقیه حکومتش مشروعیت پیدا میکرد مردمی بود و خود را پشتیبان مردم میدانست.
وی ادامه داد: رجایی از نظر رفتار خود را از مردم جدا نمیدانست و با نگاه دینی که به سیاست داشت معتقد بود حاکمان باید خود را با مردم تطبیق دهند. همانطور که رهبر معظم انقلاب در رفتارهایشان به مردمی بودن مقید هستند.
توکلی ادامه داد: در آن زمان انقلابیون مسلمان ایرادات بسیاری داشتند ولی خود را به مانند مردم میدانسته و مردم را از خود جدا نمیکردند.
وزیر پیشنهادی کابینه شهید رجایی با اشاره به این که در ابتدای انقلاب انقلابیون منفعل نبودند، تصریح کرد: آقای رفیقدوست میگفت یکی از مخالفین صدام را در ایران تر و خشک میکردیم رجایی به محضر امام رفت و از امام خواست که درباره این فرد نظر بدهد. حضرت امام به رجایی گفت: وی فاسد است و نمیتوان با فاسد کار کرد.
وی با بیان این که 4 نفر از وزرایی که شهید رجایی معرفی کرده بود مجلس آنها را نپذیرفت ادامه داد: قرار بر این شد که برای پذیرش بنده، آقای نوربخش، میرحسین موسوی حکمیتی به وجود آید.
توکلی گفت: بنی صدر آن زمان به من میگفت تو از کسانی بودی که بر علیه من
مقاله مینوشتی. من هم به او پاسخ دادم ما به خاطر حمایت مشروط ولی فقیه
بود که از شما حمایت میکردیم.