طیب نیا رشد اقتصادی 94 را 1.3 درصد اعلام کرد و رشد بخش صنعت را در آن سال 0.2 درصد. در حالیکه گزارش مرکز آمار ارقام دیگری را برای رشد اقتصادی نشان می‌دهد.

سرویس اقتصاد مشرق - بخشی از صحبت های طیب نیا در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما معطوف به رشد اقتصادی و عملکرد دولت در عبور از رکود بود، که در آن طیب نیا مدعی شده کشور از رکود عبور کرده است.

وی در این برنامه گفت:
«در سه ماهه اول سال 95 رشد اقتصادی 4.4 درصدی را شاهد بوده ایم که از این میزان 2.9 درصد مربوط به بخش صنعت است.

بخش صنعت در سال 94 رشد 0.2 درصدی داشته که در سال 95 میزان آن به 4.2 درصد رسیده و هدف رشد اقتصادی تا پایان سال، رسیدن به پنج درصد است که به نظر قابل دستیابی است.

شاخص فلاکت جمع نرخ بیکاری و تورم است که در سال 92 و 91 به عدد بالایی رسیده بود، اما با اتخاذ سیاست های مناسب این شاخص به میزان زیادی کاهش یافته و حتی از متوسط کشور در سال های گذشته کمتر شده است.»

طیب نیا در ادامه با اشاره وضعیت مناسب اقتصاد در زمان فعلی گفت: «رکود به وضعیتی گفته می شود که یک کشور برای سه فصل متوالی رشد منفی داشته باشد، به طوری که ما در سال 91 و 92 برای هشت فصل رشد اقتصادی منفی داشتیم.

در سال 93 ما چهار فصل متوالی رشد اقتصادی مثبت داشتیم و این یعنی از رکود خارج شده ایم. این به معنای رسیدن تولید به میزان حداکثر تولید در زمان های گذشته نیست. در سال 92 درآمدهای دولت 20 درصد کاهش داشت و شرایط سال 93 ما را به زمان گذشته برنگردانده است.»

طیب نیا با اشاره به رشد اقتصادی 1.3 درصدی کشور در سال 94 افزود: در سال 95  شاهد رشد اقتصادی 4.4 درصدی بودیم که در پی سیاست های دولت در جهت تشویق به تولید و کار بوده است.

بررسی ها نشان می‌دهد؛ صحبت های طیب نیا دارای تناقضات بسیاری با آمارهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی است.

طیب نیا رشد اقتصادی 94 را 1.3 درصد اعلام کرد و رشد بخش صنعت را در آن سال 0.2 درصد. در حالیکه بر اساس گزارش مرکز آمار این ارقام به ترتیب 0.9 درصد و منفی 2.2 درصد می باشد.

داده‌های آماری بانک مرکزی نشان می‌دهد که شاخص صنعتی در سال 1394 كاهش يافته به‌طوری که این رقم با اعداد مربوط به سال 1391 برابري مي‌كند. بررسي روند فصلي و سالانه رشد شاخص توليد كارگاه‌هاي بزرگ صنعتي از فصل بهار سال 1392 تا زمستان 1394 نشان مي‌دهد، در تمام فصول سال‌هاي 92 و 94، اين شاخص با رشد منفي همراه بوده و تنها در چهار فصل سال 93 توانسته رشدهاي مثبت را ثبت كند. بيشترين رشد شاخص توليد كارگاه‌هاي بزرگ صنعتي طي این مدت مربوط به زمستان 93 بوده است. این در حالی است که رشد شاخص توليد كارگاه‌هاي بزرگ صنعتي در سال‌هاي 92 و 94 منفي بوده و تنها در سال 93 با ثبت رشد 2/ 7 درصدي، توانسته رشدي مثبت را به‌دست آورد.

اگرچه دو منبع شاخص توليد صنعتي شركت‌هاي بورسي و رشد ارزش افزوده فعاليت صنعت مركز آمار، رشد شاخص را براي فصل چهارم سال 1394، مثبت اعلام كرده‌اند اما شاخص توليد كارگاه‌هاي بزرگ صنعتي مربوط به بانك مركزي، رشد منفي را براي اين مقطع نشان مي‌دهد.

از سوی دیگر در خصوص نرخ رشد اقتصادی در بهار 95، در حالیکه طیب نیا رشد اقتصادی این فصل را 4.4 دانسته که پیش از این در 23 مرداد امسال اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی در پاسخ به این این سوال که میزان رشد اقتصادی در فصل بهار چه میزان بوده است گفت:

«در این زمینه گفت که هیچ مستندی در این خصوص وجود ندارد و نمی‌توان گفت که نرخ رشد اقتصادی سه ماهه اول امسال چقدر است؟»

پیش از این یحیی آل اسحاق، رشد اقتصادی سال 95 را ناشی از دوپینگ نفتی و آن را بی تأثیر روی رکود، معیشت و اقتصاد مردم دانست و گفت:

« اگرچه براساس اعلام رئیس جمهور، رشد اقتصادی کشور در سه ماهه ابتدای امسال به 4.4 رسیده، اما رشد سرمایه‌گذاری در همین مدت بیش از 15 درصد منفی بوده است که علت این موضوع و موضوعات مشابه دیگر را در راستای رفع ابهام در رشد اقتصادی 4.4 درصدی برای مردم به صورت شفاف باید توضیح داد.»

شاخص های بورس هم آمار دیگری را از وضعیت تولید در کشور مخابره می کنند و بر صحبت های وزیر اقتصاد دولت تدبیر و امید خط بطلان می کشند.

شاخص کل صنعت در اولین روز فعالیت بورس در سال 95 رقم 67547 واحد بوده است که این رقم در پایان روز گذشته بورس، عدد 64258 واحد را به ثبت رسانده است. وضعیت کلان صنعت کشور در سال 95 نه تنها بهبود نیافت بلکه بر اساس شاخصه های بورس رشد منفی 5 درصدی در شاخص ها را تاکنون تجربه کرده است.
 
نوبخت راست می گوید یا طیب نیا؟ / تضاد آمارهای رسمی با صحبت های طیب نیا در خصوص عبور از رکود 
 
این رقم برای 30 شرکت بزرگ بورس بدتر هم شده است. بطوریکه شاخص 30 شرکت اول بزرگ بورس از 3454 به 3162 رسیده است و رشد منفی 9 درصدی را به ثبت رسانده است.
 
نوبخت راست می گوید یا طیب نیا؟ / تضاد آمارهای رسمی با صحبت های طیب نیا در خصوص عبور از رکود 

50 شرکت فعالتر بورس نیز در سال جاری رشد منفی 7 درصدی را داشته اند و شاخص آن ها از 3300 واحد به 3074 واحد رسیده است.
 
 نوبخت راست می گوید یا طیب نیا؟ / تضاد آمارهای رسمی با صحبت های طیب نیا در خصوص عبور از رکود

از سوی دیگر صحبت های طیب نیا در حالی صورت گرفته که پیش از محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در دفاع از اصلاحیه لایحه بودجه 95 گفته بود:

دو مورد از مهمترین این تغییرات بازنگری مجلس در مورد اصلاح نظام بانکی است و دولت خواهان ابقای این دو تبصره است، لذا برای اصلاح نظام بانکی و کمک به تولید و ایجاد رونق اقتصادی، این دو تبصره به مجلس تقدیم می‌شود.

اگر شاخصه های اقتصادی بر مبنای حرف طیب نیا روندی مثبت و صعودی را در سال 95 طی کرده اند و ما را به رشد تولیدی 2.9 درصدی رسانده اند، دیگر چه لزوم به ارائه لایحه اصلاحیه بودجه بوده است؟

شاخصه های صنعتی بورس که نمود جامعی از وضعیت تولید و رکود در کشور است، رشد منفی در سال 95 را نشان می دهد؛ اخبار روزانه هم حاکی از گسترش شرکت های تولیدی و کارخانجات ورشکسته است، از ارج و ذوب آهن بعنوان دو نماد بزرگ صنعتی گرفته که در ماه های گذشته سال جاری اعلام ورشکستگی کردند تا کارخانه بزرگ وسایل گرمایشی ایران ایساتیس که روز گذشته خبر ورشکستگی آن اعلام شد، همه و همه نشان از وضعیت بسیار بد تولید و عمق شدید رکود در کشور در سال 95 دارد.

یونسی دستیار ویژه رئیس‌جمهور نیز چند روز قبل در مصاحبه با رونامه اعتماد به وجود رکود در کشور اذعان کرد و گفت:
به هر حال مشكلات بزرگ اقتصادی در كشور وجود دارد از ركود گرفته تا بيكاری و نمي‌توان از اين مساله چشم‌پوشي كرد.

روحانی نیز در سفر 40 روز پیش خود به کرمانشاه از مشکل رکود و بیکاری در کشور سخن گفته بود و اعلام کرد:

امروز مردم ایران با مشکلاتی در زمینه آب، محیط زیست، بیکاری، رکود، نامناسب بودن محیط کسب و کار، مشکل حمل و نقل در کنار مشکلات منطقه‌ای و جهانی، مواجه هستند.

بنابراین با توجه به موارد فوق، نمی‌توان از رکودی اینچنین، رشد اقتصادی بخش صنعت 8.8 درصدی را باور پذیر دانست. به نظر می رسد، طیب نیا که پیش از قبولی وزارت اقتصاد، در کسوت استاد دانشگاه تهران قرار داشت، بجای ارائه آماری نا صحیح و متناقض با آمارهای رسمی منتشر شده برای توجیه عملکرد دولت، سیاسی بازی را کنار گذاشته و اشتباهات بسیار این دولت در عرصه اقتصادی که منجر به نابودی بیش از 70 درصد ظرفیت صنعتی و تولیدی کشور در سه سال گذشته شده است را بپذیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
    0 0
    اقای طیب نیا به کارتون ادامه بدید دارید درست عمل میکیند
  • ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
    0 0
    کدوم کارتون؟
  • ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
    0 0
    بانک فقط برای سود از پول تشکیل شده است .هیچ یانکی در هیچ جای دنیا بخاطر کمک به مردم وصنعت و 00000 تشکیل نشده ونمی شود . مدیریت کشور باید چنان عمل کند که بانک خواهش کند مردم وام بگیرند . مدیریتی که هر روز موجب کاهش ارزش پول می شودو زمین حکم طلا پیدا می کند وقاچاق جای تولید را می گیرد و 0000 .بانک نیز برای سود بیشتر در راستای همان خلاف ها می رود
  • سر بدار ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
    0 0
    نامه جی یون شین رئیس FATF به وزیر اقتصاد دولت تدبیر و امید و درخواست اظهار رسمی و کتبی اراده سیاسی برای اجرای "برنامه اقدام"، که از سوی طیب نیا اجابت شد. بر اساس برنامه اقدامی که FATF خواهان اجرای آن در ایران است و آقای طیب نیا وزیر اقتصاد دولت یازدهم طی نامه‌ای کتبی به FATF تعهد سیاسی برای اجرای این برنامه داده است، ایران باید تا ژانویه ۲۰۱۸ (دیماه ۹۶) ساز و کار لازم برای تحریم داخلی ۲۳ فرد و ۶۱ نهاد ایرانی مذکور در قطعنامه ۲۲۳۱ را ایجاد کند. این فاجعه، باید از حالت محرمانه بیرون بیاید تا مردم بدانند برجام بانکی چه بر سر امنیت آنان خواهد آورد. آقای طیب نیا این چه عملی است انجام دادید توضیح بدهید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس