کد خبر 626034
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۸

پایگاه تحلیلی المانیتور در گزارشی به تلاش رژیم سعودی برای کاهش اختلافات با آمریکا پرداخت.

افزایش دو برابری بودجه لابی‌گری سعودی‌ها در آمریکابه گزارش مشرق به نقل از پایگاه تحلیلی «المانیتور»، عربستان سعودی در تلاش برای کاهش اختلافات میان واشینگتن و ریاض بر سر مسائلی چون حملات ۱۱ سپتامبر، بحران سوریه و تجاوز به یمن، بودجه تخصیصی برای لابی گری در امریکا را به دوبرابر افزایش داده است.

بر اساس گزارش مبسوط «المانیتور» که حاصل بررسی «صدها سند» مالی است، رژیم سعودی 5 شرکت جدید لابی‌گر را به فهرست سال 2015 خود اضافه کرده و بیش از 9.5 میلیون دلار به منظور تاثیر بر سیاست گذاران امریکایی اختصاص داده‌است. این در حالی است که رژیم ریاض سال گذشته 4.1 میلیون دلار برای این منظور هزینه کرده بود.

این هزینه در حالی صرف شده است که بار دیگر درخواست‌ها برای بررسی نقش ریاض در حملات تروریستی یازده سپتامبر 2001 بالا گرفته که این موضوع موجب افزایش نگرانی مقامات امریکا درباره وضعیت عربستان در منطقه شده است.

هزینه‌های گزاف سعودی‌ها در سال 2016 نیز ادامه داشت و وزارت امور خارجه عربستان شرکت حقوقی بین المللی «دی‌ال‌ای پایپر» را در ماه می به خدمت گرفت تا جایگاه عربستان سعودی و امریکا را در پیشبرد منافع ملی دو کشور تقویت کند. یک شعبه دیوان سلطنتی سعودی شرکت لابی «هالی باربر» و شرکت روابط عمومی «بی‌جی‌آر» را به خدمت گرفت که در همان ماه این دو شرکت درباره «موضوعات اولویت دار ... تا مخاطبان امریکایی مرتبط» ارتباط برقرار کنند و بر آنها تاثیر گذارند.

المانیتور نوشته است: «به نظر می رسد که تقویت لابیگری، سبب شده که روابط دوجانبه سرد قبلی به سطح عادی بازگردد».

به نظر می‌آید پس از سخنان تند اوباما درباره ارزیابی مجدد حمایت واشینگتن از متحدان سنتی‌اش در منطقه، افزایش لابی‌گری سعودی‌ها، به روابط دو جانبه با امریکا کمک کرده و روابط دو کشور را دستکم به صورت موقت به حالت قبل بازگردانده است. این در حالی است که تلاش زیادی به منظور نادیده گرفتن و مسکوت گذاشتن اظهارات باراک اوباما درباره کشورهای منطقه خلیج فارس صورت گرفت؛ اگرچه اوباما اوایل امسال در گفتگو با مجله آتلانتیک، کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس را «فرصت طلب» خوانده بود، با این حال کاخ سفید از ریاض به خاطر تشکیل ائتلافی متشکل از 34 کشور اسلامی به منظور از بین بردن تهدیدهای تروریستی تقدیر کرد.

کاخ سفید و ریاض همچنین تلاش کرده‌اند تا عواقب ناشی از ارتباط میان عربستان سعودی و حملات یازده سپتامبر که در آن 15 شهروند سعودی و 4 تن دیگر نقش داشتند، محدود کنند. در حالی که مجلس سنای امریکا در ماه می قانونی را تصویب کرد که به اعضای خانواده قربانیان اجازه می‌‎داد تا ریاض را تحت تعقیب قانونی قرار دهند، کاخ سفید با این موضوع مخالفت و کمک کرد تا تصویب طرحی مشابه در مجلس نمایندگان دستکم در زمان فعلی به تعویق بیافتد.

به گفته پایگاه المانیتور، شرکت کورویس(Qorvis) که اکنون نامش تغییر یافته، هدایت عملیات گسترده لابیگری عربستان سعودی در آمریکا طی ۱۴ سال گذشته را برعهده داشته است.

گفته می شود این شرکت نقش مهمی در لابی‌ها برای کاهش و از بین بردن هرگونه تعارض بین آمریکا و عربستان سعودی در قضیه «گزارش ۲۸ صفحه» نقش ریاض در حملات ۱۱ سپتامبر برعهده داشته است.

المانیتور موضوع تنش آفرین دیگر در روابط ریاض و واشینگتن را حملات نظامی عربستان می داند.

بر اساس این گزارش، در حالی که به نظر می‌آید یک مناقشه 15 ساله در حال فروکش کردن است، موضوعی دیگر در حال ظهور در یمن است.

بر این اساس: «تنش ها با آمریکا بر سر یمن، تازه ترین نگرانی های عربستان سعودی از این موضوع را برانگیخته که واشینگتن درصدد آشتی با تهران پس از توافق هسته‌ای سال گذشته است. پاسخ رهبران جدید پادشاهی، روشی تهاجمی برای تاکید بر ادعای رهبری شان در منطقه بوده است».

المانیتور در پایان می‌نویسد، مواضع امریکا و عربستان بر سر سوریه نیز تا حدودی متفاوت است. به گفته این پایگاه، ریاض خواستار آن است که کناره گیری بشار اسد باید پیش شرط هرگونه راه حل سیاسی در سوریه باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس