کد خبر 627714
تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۸

قیمت نفت امروز به بیش از 48 دلار افزایش یافت اما تمام تحلیل‌های تحلیلگران غربی از روند حرکت قیمت‌ها به گونه‌ای است که یا از عدم موفقیت مذاکرات آتی اوپک می‌گویند و یا موفقیت احتمالی آن را بی اثر بر بازار نشان می‌دهند.

به گزارش مشرق به نقل از رویترز، قیمت نفت در ساعات اولیه معاملات کاهش یافت اما پس از کاهش ارزش دلار این خسارات جبران شد اما نگرانی ادامه‌دار در مورد اشباع جهانی بازار نفت علی رغم نشانه‌هایی مبنی اینکه احتمالا تولیدکنندگان از قیمت‌ها حمایت خواهند کرد، مانع از افزایش بیشتر قیمت‌ها شد.


قیمت نفت در ساعات اولیه امروز حدود یک درصد کاهش یافت اما پس از افزایش اندک دلار در برابر سبدی از ارزها بالا رفت.

نفت برنت در لحظه انتشار این خبر با 1.26 دلار افزایش 48.09 دلار فروخته شد و نفت خام آمریکا با 1.10 دلار افزایش 45.54 دلار معامله شد.

حجم معاملات امروز به علت تعطیلات روز کارگر در آمریکا اندک است. قیمت نفت برنت در ماه آگوست به علت شدت گرفتن احتمال مذاکرات فریز تولید نفت به بالای 50 دلار رسید اما اخیرا به علت اینکه برخی معتقدند که اوپک تولید خود را کاهش نخواهد داد، قیمت نفت کاهش یافته است.

الکساندر نوآک، وزیر انرژی روسیه گفته است که فریز تولید نفت یکی از موضوعاتی است که توسط تولیدکنندگان نفت در اواخر ماه سپتامبر در الجزایر مورد بحث قرار خواهد گرفت.

تونی نونان، تحلیلگر بازار نفت در توکیو معتقد است: «هرچند مذاکراتی در الجزایر صورت خواهد گرفت اما هیچ احساس قوی مبنی بر اینکه اتفاقی بیفتد، وجود ندارد و در نتیجه عرضه همچنان بالا و زیاد باقی خواهد ماند.»

وی افزود: «موضع عربستان سعودی تغییری نکرده است. این کشور در صورتی‌که ایران و دیگر تولیدکنندگان به این اقدام بپیوندند، به نوعی آماده همکاری است.»

موضوعی که این روزها در میان تحلیل‌های رسانه‌های غربی در مورد نوسانات قیمت نفت دیده می‌شود این است که همگی در مورد عدم موفقیت نشست آتی اوپک اتفاق نظر دارند. در ابتدا می‌گفتند که این توافق حاصل نمی شود اما اخیرا این موضع‌گیری هم به مواضع قبلی اضافه شده است که در صورت موفقیت، این اقدام اوپک احتمالا اثر مثبت موقتی بر بازار دارد.

این درحالی‌ است که همین که صبحت از فریز نفت شد قیمت‌ها به سرعت بالا رفت و همین تحلیل‌های عدم موفقیت مذاکرات دوباره قیمت‌ها را کاهش داد. پس چطور ممکن است یک اقدام عملی نتواند بر قیمت‌ها به طور پایدار اثر بگذارد. همین تحلیلگران مدام علت کاهش قیمت را فزونی عرضه در بازار عنوان می‌کنند حال اگر یک اقدام عملی برای کنترل تولید صورت گیرد، تاثیری بر بازار ندارد!

در همین راستا تحلیلگران مورگان استنلی می‌گویند: «در صورت موفقیت مذاکرات، فریز تولید نفت احتمالا یک اثر مثبت کوتاه‌مدت خواهد بود اما اثر منفی میان مدت بر قیمت‌های نفت خواهد گذاشت...اگر یک فریز کوتاه‌مدت اجرا شود، قیمت‌ها در اخبار افزایش می‌یابد اما با فزونی عرضه اندکی تصحیح خواهد شد.»
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس