کد خبر 632224
تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۲

هند و پاکستان با خط و نشان کشیدن برای یکدیگر، خود را برای زورآزمایی و ادامه حمله های لفظی در خصوص بحران کشمیر در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک ،آماده می کنند.

 به گزارش مشرق، این حمله های لفظی بین دهلی نو و اسلام آباد با سخنرانی 'محمد نواز شریف' نخست وزیر پاکستان در 21 سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص خشونت نیروهای هندی در کشمیر آغاز می شود.

براساس گزارش های منتشرشده در خشونت های 68 روز گذشته بین نیروهای امنیتی هند و معترضان در کشمیر که به دنبال کشته شدن 'برهان مظفر وانی' رهبر حزب المجاهدین در این منطقه آغاز شد،تاکنون بیش از 80 نفر کشته و هفت هزار نفر دیگر نیز مجروح شده اند.

گفته شده است که 'نارندرا مودی' نخست وزیر هند امسال در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی کند و قراراست هیاتی به ریاست 'سوشما سواراج' در این نشست شرکت کند.

وزیر خارجه هند گفته است که در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل در 26 سپتامبر، پاسخ قاطع و مناسبی را به ادعاهای نوازشریف در خصوص کشمیر می دهد.

وزارت امور خارجه پاکستان نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که نواز شریف نخست وزیر این کشور در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل به نقض حقوق بشر از سوی نیروهای هندی علیه مردم کشمیر می پردازند.

وی از سازمان ملل خواهد خواست که به وعده خود برای تعیین حق سرنوشت مردم کشمیر عمل کند.

نخست وزیر پاکستان روز جمعه گفت وگوهای مفصلی با رهبران کشمیر تحت کنترل این کشور و رهبران شاخه پاکستان حزب حریت انجام داد.

سازمان همکاری اسلامی نیز قرار است در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل نشستی را باحضور وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی در خصوص مسائل کشمیر برگزار کند.

سازمان همکاری اسلامی از 'میرواعظ عمر فاروق' رهبر میانه روی حزب حریت برای شرکت در این نشست دعوت کرده است .

این دومین سال متوالی است که 'سوشما سواراج' وزیر امور خارجه هند در خصوص سخنان پاکستان در مورد کشمیر پاسخ خواهد داد.

'نارندرا مودی ' نخست وزیر هند سال گذشته در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل اشاره ای به موضوع کشمیر اشاره ای نکرد و در زمینه توسعه پایدار سخنرانی کرد.

هر چند معمولا هند و پاکستان در سازمان ملل در خصوص مسئله کشمیر با یکدیگر مجادله می کنند ولی امسال نقض حقوق بشر در بلوچستان پاکستان از سوی هند به این درگیری ها افزوده شده است.

هند برای نخستین بار در 14 سپتامبر در شورای حقوق بشر سازمان ملل به نقض حقوق بشر در بلوچستان اشاره کرد.

براساس گزارش های منتشر شده، هند به ' براهوم داغ بوگتی' یک رهبر بلوچ که در سوئیس زندگی می کند ،پناهندگی سیاسی می دهد.

پاکستان تاکنون بارها با طرح موضوع کشمیر در سازمان ملل، به خشونت و کشتار مردم این منطقه از سوی نیروهای هندی اعتراض کرده است .

هند هر بار با اعتراض شدید به این درخواست پاکستان اعلام کرده است که موضوع کشمیر باید در گفت وگوهای دوجانبه رفع شود.

تنش بین هند و پاکستان از 18 تیرماه گذشته به دنبال کشته شدن 'برهان وانی' فرمانده شبه نظامی حزب المجاهدین و حمایت پاکستان از وی به شدت افزایش یافته است.

نواز شریف نخست وزیر پاکستان سال گذشته در سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل با ارائه طرح چهار ماده ای خواستار کاهش تنش ها ، احترام به آتش بس سال 2003 ، استفاده نکردن از زور علیه یکدیگر و غیر نظامی کردن منطقه کشمیر شده بود اما در مقابل 'سوشما سواراج 'وزیر خارجه هند با رد این طرح صلح، پاکستان را حامی تروریست ها معرفی کرد.

دو کشور هند و پاکستان دارای اختلافات جدی در مورد کشمیر هستند.

بخشی از کشمیر درخاک هند و بخشی دیگر درخاک پاکستان قراردارد. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی ازعلل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان از هند در سال 1947میلادی تاکنون است.

این دو همسایه هسته ای تاکنون دوبار بر سرمساله کشمیر وارد جنگ شده اند و به رغم برقراری آتش بس تقریبا هر روز درگیری مرزی بین دو کشور رخ می دهد.
منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس