کد خبر 639495
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۷

معاون پیشگیری قوه قضائیه با بیان اینکه هنوز حدود ۴۰ درصد بازگشت مجدد به زندان داریم، گفت: در حوزه اصلاح و تربیت ۵۰ درصد موفقیت داشتیم و ۵۰ درصد از مجرمان نیز آموزش‌پذیر نبوده‌اند.

به گزارش مشرق، محمد الفت معاون پیشگیری قوه قضائیه امروز در آیین افتتاحیه طرح نظام مراقبت از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان «نماد» که در ساختمان اصلی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار داشت: تلاش جدی در خصوص نظام مراقبت‌های اجتماعی صورت گرفته است که دستاوردهای خوبی برای حوزه مدیریت کشور دارد.  
 
وی ادامه داد: ایجاد سند ائتلاف ملی نشان‌دهنده انسجام و یکپارچگی بین مقامات، مسئولان و دستگاه‌های مختلفی است که به نوعی درگیر مسائل پیشگیرانه هستند.  
 
معاون پیشگیری قوه قضائیه افزود: امروز جامعه در این حوزه به بلوغ قابل توجهی رسیده است و با هوشمندی قابل توجه، خود را به سوی مباحث پیشگیرانه می‌برد.  
 
الفت با بیان اینکه رساندن مجموعه مدیریت کشور به این مرحله از حساسیت، کار بزرگی است که در 10 سال گذشته انجام شده است، گفت:‌ از پیامدهای این سند ائتلاف، بحث اجرایی کردن موضوعات پیشگیرانه است.  
 
وی متذکر شد: سند ائتلاف اعلام می‌کند که برنامه‌های پیشگیری در آسیب‌های اجتماعی به طور جدی در سطح جامعه اجرایی شود و به موجب تکالیف مندرج در قوانین اساسی و عادی، قوه قضائیه مسئولیت پیشگیری را در کشور برعهده دارد.  
 
معاون پیشگیری قوه قضائیه یادآور شد: ریاست قوه قضائیه ساختار جدیدی ایجاد کرده است و برای پیشگیری، اقدامات فرهنگی را دنبال می‌کنیم؛ اگرچه اقدامات ما آثار قابل‌توجهی داشته است و نرخ وقوع جرم را در بسیاری موارد کاهش داده است و جلوی منازعات و اختلافات را توانسته‌ایم بگیریم و نوع جرایم از خشن به سمت عادی تغییر داده‌ایم، اما نکته اساسی این است که در حوزه تغییر و اصلاح فرهنگ، هر چه تلاش می‌کنیم نتیجه مطلوب را به دست نمی‌آوریم.  
 
الفت افزود: علت این موضوع این است که افرادی که با آنها سر و کار داریم، شخصیت‌شان شکل گرفته و نسبت به این امور عادت کرده‌اند و راه‌هایی را شناسایی کرده‌اند که منصرف کردن آنها از آن کارها و وارد کردن آنها به راه‌های جدید کار سختی است.  
 
وی بیان داشت: برای نمونه، فعالیت‌های مربوط به اصلاح و تربیت در خصوص زندانیان توسط سازمان زندان‌ها که با مشارکت دستگاه‌های دیگر صورت می‌گیرد، اگرچه نتایجی داشته است، اما مانع از بازگشت مجدد تبهکاران به صورت چشمگیر به زندان نشده است.  
 
معاون پیشگیری قوه قضائیه عنوان کرد: هنوز قریب به 40 درصد بازگشت مجدد به زندان داریم و در حوزه اصلاح و تربیت 50 درصد موفقیت داشتیم و 50 درصد از مجرمان نیز آموزش‌پذیر نبوده‌اند و یا آموزش‌ها، ظرفیت‌های زندگی آنها را مرتفع نکرده است.  
 
الفت تأکید کرد: لازم است به سمت پیشگیری‌های رشدمدار و اصلاح انسان‌ها در سنین کودکی و حتی جنینی برویم و تلاش می‌کنیم تا در مداخلات یادشده دخالت کنیم و کودکان را در مسیر صحیح تربیتی و اخلاقی قرار دهیم.  
 
وی ادامه داد: امروز به این نتیجه رسیدیم که اگر ایران آزاد، توسعه‌یافته و مستقل می‌خواهیم تا مردم آن برای دنیا و منطقه الگو باشند، باید امروز با کودکان و نوجوانان ارتباط بیشتری داشته باشیم و با دستگاه‌هایی که با مردم سر و کار دارند همکاری بیشتری داشته باشیم.  
 
معاون پیشگیری قوه قضائیه تصریح کرد: شناسایی بهنگام افراد نیازمند و مراقبت از خانواده‌های آسیب‌پذیر و آسیب‌دیده از جمله برنامه‌هاست و به موقع نبودن فعالیت‌های ما در عمل، بزرگترین معضل است.  
 
الفت متذکر شد: چالش دیگر در این خصوص، بخشی کار کردن و رفتارهای جزیره‌ای است و اینکه هر دستگاهی برای خود کار کند و فاقد نگاه همکاری در این خصوص باشیم.  
 
وی خاطرنشان کرد: امروز موازی‌کاری و بی‌توجهی دستگاه‌ها از مشکلات موجود است که نظام مراقبت به دنبال حل آن است و از دستاوردهای این سند ائتلافی، شناسایی و حل این چالش است.  
 
معاون پیشگیری قوه قضائیه افزود: به طراحی و اجرای بسته‌های یکپارچه حمایتی توسط دستگاه‌های عضو نیازمند هستیم و امیدواریم این سند الگویی برای سایر نیازمندی‌های کشور شود.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس