کد خبر 643232
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۰

یک فعال محیط زیست گفت: تالاب در برخی قسمت‌ها کاملاً خشک شده و در قسمت‌هایی با عمقی کمتر از نیم متر دارای آبی متعفن است که مرگ آبزیان را رقم زده و در قسمت‌هایی با عمق بین نیم تا یک متر بر اثر غلظت بیش از حد نمک، ادامه حیات برای آبزیان غیرممکن شده است.

به گزارش مشرق، موج جدیدی از مرگ و میر آبزیان تالاب در هورالعظیم، طی روزهای گذشته آغاز شده است که حکایت از نابودی حیات در این تالاب دارد.
 
ناصر عبیات، فعال محیط زیست استان خوزستان می‌گوید: متأسفانه طی روزهای گذشته، غلظت نمک در تالاب هورالعظیم به حدی رسیده که قندیل‌های نمکی در سطح آب نمایان شده است و نمای بیابانی را به تصویر می‌کشد که لایه‌ای از نمک سطح آن را پوشانده است.
 
وی افزایش میزان نمک را یکی از مهم‌ترین دلایل مرگ و میر آبزیان تالاب هورالعظیم طی در روزهای گذشته عنوان کرده و می‌گوید: بخش عمده آبزیان هورالعظیم، خاص آبهای شیرین هستند و تغییرات شدید میزان نمک در آب تالاب به نابودی جمعیت چشمگیری از آنها منجر شده است.
 
عبیات با اشاره به اینکه چندی پیش سازمان حفاظت محیط زیست، خبر آبگیری 63 درصدی تالاب هورالعظیم داده بود، یادآور می‌شود: همان‌طور که پیش از این هم اعلام کردیم، ادعای سازمان حفاظت محیط زیست به دور از واقعیت است. در صورتی که  تالاب هورالعظیم طبق ادعای سازمان حفاظت محیط زیست 63 درصد، آبگیری شده بود، آبزیان تالاب اکنون از آب شیرین برخوردار بوده و حیات در رگ‌های تالاب جاری بود اما در حال حاضر، غلظت بالای نمک محلول در آب همان‌طور که در تصاویر روزهای اخیر مشاهده می‌شود به متبلور شدن نمک و تشکیل قندیل‌های نمکی در سطح آب انجامیده است: پدیده‌ای که رخ دادن آن در گندابه‌های هورالعظیم نادر و بسیار دردناک است.
 
این فعال محیط زیست ادامه می‌دهد: عمق آب منطقه‌ای از تالاب که طی هفته‌های گذشته بارها صحبت از آبگیری آن به میان آمده است، بر خلاف آنچه ادعا شده است آنقدر کم است که به دنبال متعفن شدن این آب کم عمق، آبزیان منطقه از بین رفته‌اند.
 
وی نابودی حیات در تالاب هورالعظیم را به سه بخش تقسیم کرده و می‌گوید: به طور خلاصه تالاب در قسمت بسیار وسیعی کاملاً خشک شده و فاقد حیات است، در قسمت‌هایی با عمقی کمتر از نیم متر، دارای آبی متعفن است که مرگ آبزیان را رقم زده و در قسمت‌هایی با عمق بیش از نیم متر، بر اثر میزان بالای نمک محلول در آب، ادامه حیات را برای آبزیان غیرممکن ساخته است.
 
عبیات در پایان، ضمن اظهار تأسف از دست و پنجه نرم کردن تالاب هورالعظیم و آبزیانش با مرگ تأکید می‌کند: در منطقه‌ای که تالاب هورالعظیم نامیده می‌شود، به هیچ وجه شاهد خصوصیات یک تالاب طبیعی نیستیم. متأسفانه هورالعظیم در حال خشک شدن و پیوستن به بیابان پهناور هورالعظیم است.
 
معصومه ابتکار، تیر سال جاری، در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، منشاء ریزگردها را خارجی عنوان کرد و شرایط ناپایدار دولت عراق، حمله تکفیری‌ها و داعش را مانع اجرایی شدن این توافقنامه‌های امضا شده دانست.
 
وی با اشاره به اینکه در داخل کشور، بر اساس اعتبارات و امکانات موجود اقدامات خوبی در زمینه مقابله با ریزگردها و کانون‌های آن صورت گرفته است، افزود: "احیای تالاب هورالعظیم از اقدمات مهم دولت بود: پنجمین دریاچه این تالاب احیا شده و هورالعظیم دیگر کانون بحران برای خوزستان نیست."
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس