کد خبر 654075
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۳:۳۳

مواضع جنجالي ترامپ در مسير مبارزات انتخاباتي، به ويژه در عرصه سياست‌هاي خارجي، يك شوك و شرايط و عدم اعتماد نسبت به رفتارهاي بعدي وي را پديد آورده است.

به گزارش مشرق، هادی محمدی کارشناس مسائل سیاسی و بین الملل در روزنامه جوان نوشت:

مواضع جنجالي ترامپ در مسير مبارزات انتخاباتي، به ويژه در عرصه سياست‌هاي خارجي، يك شوك و شرايط و عدم اعتماد نسبت به رفتارهاي بعدي وي را پديد آورده است. اگر چه نقش ساختارهاي قدرت پنهان و آشكار در تعديل و يا متعادل‌كردن آن را نبايد ناديده گرفت ولي مناسبات خارجي امريكا در دوره ترامپ با شركاي خارجي‌اش دستخوش فراز و نشيب خواهد شد.

شايد تنها مسئله‌اي كه فشار چنداني به ترامپ براي تعديل ديدگاه و سياست‌ وي از سوي اهرم‌هاي موجود در داخل امريكا وارد نمي‌كند، موضوع ايران و برجام باشد. ترامپ، توافق هسته‌اي با ايران را غيرقابل قبول مي‌داند و پاره‌كردن توافق و يا مذاكره براي تغيير آن را مورد تأكيد قرار داده است.  فصل مشترك دموكرات‌هاي افراطي و جمهوريخواهان و لابي صهيونيستي و سعودي با ترامپ بر اين نكته تأكيد دارد كه اگر نمي‌توان به دليل هزينه‌هاي بالاي سياسي پاره كردن برجام، بر اين رويكرد اصرار ورزيد ولي از طريق مكانيزم‌هاي متكي بر تحريم‌هاي جديد و افزايش تحريم‌هاي غيرهسته‌اي، امكان مذاكره با ايران براي امتيازدهي‌هاي بيشتر، بايد تدابير جديدي به اجرا در آيد.

از نگاه ترامپ و بقيه جريان‌هاي همسو با وي، منطق فشارهاي تحريمي و محدود مسدود كردن هرگونه امتياز متكي بر برجام، ايران را مجبور خواهد كرد تا برجام‌هاي جديد و امتيازگيري جديد ميسر شود. مسئله‌ اين است كه بدعهدي‌هاي دوره اوباما و عدم اجراي تعهدات امريكايي كه ايران را از كمترين دستاوردهاي مالي و بانكي محروم مي‌كرد، در دوره جديد ترامپ، كاملاً منتفي مي‌شود و موج جديدي از سخت‌گيري، فشار و تحريم و شايد ماجراجويي‌هاي امنيتي و نظامي در دستور كار دولت ترامپ قرار مي‌گيرد. موضوع برجام براي بقيه شركا يا قدرت‌هاي 5+1 از اولويت‌ جدي برخوردار نيست و آنها در دوره ترامپ بايد به نگراني‌هاي خود و اولويت‌هاي تعاملي با ترامپ فكر كنند. لذا دستگاه‌هاي گوناگون مرتبط با مسئله برجام و يا پيامدهاي آن كه صرفاً گروه مذاكره‌كننده و دولت را شامل نمي‌شود، نه تنها بايد به سناريوهاي خنثي‌كننده رويكرد تيم افراطي دولت امريكا فكر كنند و روش و مكانيزم‌هاي تأمين كننده حقوق هسته‌اي ايران را به كار گيرند، بلكه براي سياست‌هاي احتمالي ترامپ نيز سناريوهاي مختلف آماده كنند. شوراي عالي امنيت‌ملي، مجلس شوراي اسلامي و نهادهاي انقلابي نظام مسئوليتي جدي دارند تا نواقص و عيوب تيم مذاكراتي را در سناريوهاي جديد جبران نمايند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۲
    0 0
    این اعتراض بخشی از دروغ ها و تهمت های ناروایی بود که به ترامپ زدند جماعت جنگ طلب صهیونیستها و اعراب مرتجع و البته فمنیست های عقده که دماغشان سوخت! مردم عادی رسانه های فمنیستی و صهیونیستی امریکا تاثیرپذیرند و لی ترامپ بزودی با اصلاح ناشی گری هایش نمردم فریب خورده به خود می اورد. اصل مواضع تارمپ ردست بوده ولی چون بی تجربه است و شفاهی نطقش بد است و هرچند بعد پیروزی دارد بهرت می شود. سیاست های درست ترامپ 1- مبارزه با فساد 2- مبارزه مهاجرت غیر قانونی 3- مبارزه تروریسم و جلوگیزی ورود افراد مشکوک 4- همکاری بار وسیه و جبهه مقاومت 5 - حمایت از اشتغال و سرمایه گذاری در امرکیا و حمایت کارافرینان 6-- مبارزه با دامپینگ چینی ها / این مورد مهمی است / چیین با دمپینگ قیمت از طرق مختلف از جمله بیگاری از کارگران ارزان دارند فاتحه اقتصاد جهان می خوانند و امریکا را نیز با ان سطح بالای رفاه دسمتزد دارندبیچاره می کنند . این سیاست ها منطقی یک رهبر ملی گرا و وطن پرست است. ما هم می خوایهم دولت به منافع مکلی توجه کند همان طور ترامپ می کند این وظیفه اولیه هر رئیس دولتی است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس