به گزارش مشرق، تیرنگرضا نیستانی گفت: ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است و در بسیاری از مواد غذایی و پیشساز آن وجود دارد یعنی بعضی از مواد غذایی، خواص ویتامین A را ندارند اما در صورتی که همراه مواد و ویتامینهای دیگر خورده شود در بدن به صورت واکنش شیمیایی ویتامین A را تولید میکنند.
وی افزود: از گذشته، ویتامین A به دلیل خاصیت ضدعفونی آن شناخته شده است و نقش حیاتی برای دستگاه ایمنی بدن دارد؛ این ویتامین بر روی دستگاه بینایی بدن بسیار مؤثر است.
این متخصص تغذیه،گفت: بسیاری از عفونتها که در افراد معمولی ایجاد بیماری نمیکند، در کسانی که با کمبود ویتامین A مواجه هستند ایجاد عفونتهای سنگین و کشنده میکنند، مثلاً میتوان گفت کسی که کمبود ویتامین A دارد زودتر به آنفولانزا دچار شده و شدت بیماریاش بیشتر خواهد بود.
وی علائم کمبود ویتامین A را خشکی چشم، ایجاد لکه سفید رنگ در اطراف قرنیه، شبکوری و در صورت عدم درمان، نابینایی مادامالعمر دانست.
نیستانی گفت: در قرن حاضر، یکی از علل غیرعفونی و اصلی نابینایی برای بچههای واقع در سن رشد و نمو، کمبود ویتامین A است.
این متخصص تغذیه، منابع ویتامین A را جانوری و گیاهی دانست و گفت: منابع جانوری ویتامین A در گوشت، تخممرغ، لبنیات و منابع گیاهی آن در سبزیجات، هویج و مواد رنگی که خاصیت آنتیاکسیدانی دارند قرار دارد. افراد باید بدانند سبزیجات و میوههای زرد رنگ و نارنجی رنگ، منبع سرشاری از ویتامین A هست
وی افزود: از گذشته، ویتامین A به دلیل خاصیت ضدعفونی آن شناخته شده است و نقش حیاتی برای دستگاه ایمنی بدن دارد؛ این ویتامین بر روی دستگاه بینایی بدن بسیار مؤثر است.
این متخصص تغذیه،گفت: بسیاری از عفونتها که در افراد معمولی ایجاد بیماری نمیکند، در کسانی که با کمبود ویتامین A مواجه هستند ایجاد عفونتهای سنگین و کشنده میکنند، مثلاً میتوان گفت کسی که کمبود ویتامین A دارد زودتر به آنفولانزا دچار شده و شدت بیماریاش بیشتر خواهد بود.
وی علائم کمبود ویتامین A را خشکی چشم، ایجاد لکه سفید رنگ در اطراف قرنیه، شبکوری و در صورت عدم درمان، نابینایی مادامالعمر دانست.
نیستانی گفت: در قرن حاضر، یکی از علل غیرعفونی و اصلی نابینایی برای بچههای واقع در سن رشد و نمو، کمبود ویتامین A است.
این متخصص تغذیه، منابع ویتامین A را جانوری و گیاهی دانست و گفت: منابع جانوری ویتامین A در گوشت، تخممرغ، لبنیات و منابع گیاهی آن در سبزیجات، هویج و مواد رنگی که خاصیت آنتیاکسیدانی دارند قرار دارد. افراد باید بدانند سبزیجات و میوههای زرد رنگ و نارنجی رنگ، منبع سرشاری از ویتامین A هست