وی در خصوص این ۱۰ چالش توضیح داد: این عناوین شامل شکاف دامنه پوشش، نابرابری در طول زندگی، سالمندی جمعیت، اشتغال کارگران جوان، بازار کار و اقتصاد دیجیتال، سلامت و مراقبتهای بلند مدت، مخاطرات و رویدادهای مهلک نوظهور، حمایت از کارگران مهاجران، انتقال فناوری و انتظارات عمومی محسوب میشود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی افزود: در این نشست ۵ روزه گفتگوهای دوجانبه بسیار مثبتی با کشورهای مختلف از جمله مراکش، مالزی، آلمان، جمهوری آذربایجان به همراه چند کشور دیگر انجام شد.
نوربخش با اشاره به دستاوردهای نایب رئیس ایران در اتحادیه بینالمللی تأمین اجتماعی گفت: در تاریخ چهاردهم تا هجدهم نوامبر که مصادف ۲۸ آبان ماه بود، به مدت پنج روز مجمع عمومی اتحادیه بینالمللی ایسا با حضور ۱۵۰ کشور و جمعیت شرکتکنندگانی بالغ بر هزار نفر در پاناما برگزار شد.
وی تصریح کرد: بنده به عنوان نایب رئیس در اولین جلسه هیأت رئیسه مجمع این اتحادیه شرکت کردم و خوشبختانه عملکرد سازمان تأمین اجتماعی ایران مورد قبول شرکتکنندگان و سایر کشورها قرار گرفت. لازم به ذکر است ایسا در سال ۱۲۷۷ به عنوان مجمعی وابسته به سازمان ملل متحد تشکیل شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از انتخاب ایران به عنوان عضو هیأت رئیسه این مجمع خبر داد و افزود: جمهوری اسلامی ایران به مدت سه سال عضو هیأت رئیسه ایسا انتخاب شد و خوشبختانه اهمیت این گردهمایی در جهت هزینهکرد حدود ۱۰ درصد تولید ناخالص برای تأمین اجتماعی است که این مسئله موضوع مهمی محسوب میشود.
نوربخش افزود: با برگزاری این نشست، موضوعاتی از جمله آکچوئری (محاسبات بیمهای) سازمان تأمین اجتماعی با همکاری سازمانهای بینالمللی در حال پیگیری و بررسی است.
جدول امید به زندگی مربوط به ۲۰ سال پیش است
وی با انتقاد از به روز نشدن جدول امید به زندگی در ایران گفت: جدول امید به زندگی در کشور مربوط به ۲۰ سال پیش است که بر مبنای سیستمی سراسری است؛ به همین منظور طبق سیستم آکچوئری، جدول امید به زندگی در ایران به روز میشود.
پرداخت مستمری فوتشدگان حادثه ریلی سمنان
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در ادامه و در خصوص اقدامات تأمین اجتماعی پیرامون حمایت از فوتشدگان حادثه ریلی دیروز سمنان، گفت: دستور ویژه برای پرداخت مستمری فوتشدگان این حادثه که تحت پوشش تأمین اجتماعی بودند، صادر شده است.
نوربخش افزود: سازمان تأمین اجتماعی، بیمارستانی در دامغان ندارد اما دستورات لازم برای ارائه خدمات به حادثهدیدگان داده شده است و در صورت نیاز حادثهدیدگان تحت پوشش به بیمارستانی در تهران منتقل میشوند.
وی در خصوص میزان بدهی به بیمارستانها گفت: رقمی که بابت درمان در هشت ماهه جاری هزینه کردهایم ۷۹۰۰ میلیارد تومان است که از این میزان ۲۷۰۰ میلیارد تومان مربوط به امور ملکی و ۵۲۰۰ میلیارد تومان برای خرید خدمات هزینه شده است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه یک سوم خدمات از سوی این سازمان تولید میشود، گفت: ۱۳۰ میلیون از ۳۳۰ میلیون خدمات سرپایی از سوی خودمان در ۴۰۰ مرکز وابسته به سازمان تولید میشود.
نوربخش تصریح کرد: از ۵۲۰۰ میلیارد تومان هزینه خدمات، ۲۹۰۰ میلیارد تومان مربوط به بیمارستانهای دانشگاهی و ۲۳۰۰ میلیارد مربوط به سایر مراکز است که از این میزان ۵۵ درصد هزینهها مربوط به بیمارستانهای دانشگاهی است.