گروه سیاست مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.
 
*********

 
 کیهان
 

وکیل‌الدوله‌های متوهم که خیال می‌کنند «مورینیو» هستند
ویژگی مشترک چند نماینده مجلس که بازیچه مدیریت اشرافی و بازوهای رسانه آنها قرار گرفته‌اند، شهرت‌طلبی آمیخته به توهم است.
در همین زمینه محمود صادقی عضو فراکسیون امید، دوشنبه اول آذر ضمن مصاحبه‌ای دوصفحه‌ای با روزنامه اجاره‌ای آفتاب یزد می‌گوید: همکاران با من شوخی می‌کنند و به من می‌گویند آقای خاص! لقب خوزه مورینیو [مربی پرتغالی فوتبال] را به من می‌دهند و می‌گویند چرا تو خاص شده‌ای؟!
وی در عین حال با تحقیر دیگر اعضای فراکسیون گفت: برخی اشخاص در فراکسیون امید بیش از آنکه دنبال کار باشند، دنبال «عنوان» هستند.
صادقی اخیرا در راستای عنوان در کردن به دروغ مدعی شد رئیس قوه قضائیه 1000 میلیارد تومان را به حساب شخصی خود واریز کرده است؛ و این در حالی است که وزیر اقتصاد با رد این ادعا تصریح کرد از 20 سال پیش، با هماهنگی خزانه کل کشور و بانک مرکزی، مجموعه مبالغی با رعایت حدود قانونی و موازین شرعی به نام قوه قضائیه به صورت سپرده در سیستم بانکی کشور قرار می‌گیرد و سود حاصله از آن در هزینه‌های مشخص در قوه قضائیه استفاده می‌شود.
اخیرا امید معماریان از همکاران فراری نشریات زنجیره‌ای ضمن متنی تحمیق‌آمیز مدعی شده بود اگر به سیاق فرار مغزها، امکان فراهم بود برخی پارلمان‌های غربی صادقی را جذب می‌کردند(!)
فرد شهرت‌طلب دیگر علی مطهری است که اسفند 93 گفته بود به جای اینکه بگویند علی مطهری فرزند شهید مطهری است، برعکس آن را خواهند گفت! وی در مصاحبه با روزنامه اعتماد و در پاسخ این سوال که به نظر خودتان علی مطهری از کی علی مطهری شد و در منظر افکار عمومی صرفا فرزند شهید مطهری نبود؟ گفت: فکر نمی‌کنم علی مطهری چیزی شده باشد که شما این سوال را مطرح می‌کنید. در عین حال پاسخ این‌گونه سوال‌ها یک مقداری مستلزم تعریف از خود است.
وی ادامه می‌دهد: یکی از دوستان به شوخی می‌گفت کم‌کم دارد طوری می‌شود که به جای اینکه بگویند علی مطهری فرزند شهید مطهری، خواهند گفت شهید مطهری پدر علی مطهری.
یادآور می‌شود جنجال‌های برخی نمایندگان فراهم آمده از فهرست‌بندی دولت، عملا موجب به حاشیه رفتن سوء مدیریت‌ها و قصور و تقصیرهای مدیران دولتی و وعده‌های بر زمین مانده آنها و نهایتا ایجاد حاشیه امنیت برای مدیریت اشرافی و نجومی است. سند این ادعا آن است که وکیل‌الدوله‌هایی از این دست، در سانحه جان باختن 50 نفر یا قطع چند روزه آب و برق و گاز در شمال کشور یا در موضوع حقوق‌های گزاف مدیران اشرافی وام‌خوار و فساد 8 هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان سکوت اختیار کرده‌اند.
اکنون فهرستی از سوء تدبیرها و نقض وعده‌های دولتی وجود دارد که وکیل‌الدوله‌ها متعرض آن نمی‌شوند. اکنون خبری از ادعای عایدی روزانه 170 میلیون دلاری برای کشور در پسابرجام که حالا باید بالغ بر 54 میلیارد دلار شده باشد نیست؛ همچنان‌که از وعده افزایش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم. برعکس، نرخ دلار سیر صعودی به خود گرفته و در حال نزدیک شدن به 3900 تومان است. افزایش نرخ بیکاری به 7/12 درصد، رکورد 3 ساله را شکسته است. رتبه کسب و کار ایران در همین یک سال، دو پله سقوط کرده؛ برخلاف ادعای رشد 4 درصدی رکود اقتصادی شدت گرفته و 15 هزار واحد تولیدی تعطیل شده‌اند. به تصریح روزنامه اعتماد، طرح‌های دولت، رکود را حتی زخمی هم نکرده چه رسد به این که کاهش دهد. رکود سنگین بر بازار مسکن حاکم است اما روزنامه دولت خبر می‌دهد که 20 درصد بر قیمت مسکن در سال 96 و در همین رکود فعلی افزوده خواهد شد!
هزینه‌های جاری دولت در همین دوره سه ساله، 3 برابر افزایش یافته است. بدهی دولت به شبکه بانکی در همین یک سال اخیر، افزایش 26 درصدی را نشان می‌دهد. اما مدیران نجومی حرامخوار در همین دوره رکود و ریاضت اقتصادی، سور و ساتشان برقرار بوده و 7 ماه پس از افشای فیش‌های نجومی همچنان در حاشیه امنیت دولت قرار دارند.
دولت از نرخ تورم 8 درصدی می‌گوید اما حتی برخی مطبوعات حامی دولت مجبورند اذعان کنند تورم 28 درصد است که یک دلیل آن، میل وزارتخانه‌ها به سیاست تعدیل و گران کردن بی‌حد و مرز قیمت حامل‌های انرژی و خدمات است.

چالش رکوردشکنی قیمت دلار با ادعای تورم 8 درصد و رونق پسا برجام
روزنامه‌های حامی دولت می‌گویند عبور دلار از 3800 تومان، بازگشت به اوج قیمت دلار در دولت سابق است.
روزنامه اعتماد در گزارشی، با عنوان جهش ناگهانی دلار نوشت: دلار در آستانه ثبت رکود جدید قیمتی است؛ اگرچه تا امروز دولت دهم پرچم‌دار بیشترین نرخ برای دلار با قیمت سه هزار و 845 تومان بود اما دولت یازدهم هم با نزدیک شدن به این رقم، به زودی جای همتای سابقش را خواهد گرفت.
روز یکشنبه، در حالی نرخ دلار به سه هزار و 850 تومان رسید که این امر از افزایش 300 تومانی ارزش دلار خبر می‌دهد.
(گزارش اعتماد در حالی بود که قیمت دلار تا 3900 تومان هم صعود کرد) اعتماد در ادامه مسائلی چون کسری بودجه دولت را علت افزایش قیمت دلار می‌داند و از قول غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس می‌نویسد: حتی یک ساعت بروز نوسان در بازار ارز می‌تواند میلیاردها دلار ثروت خلق کند و در عین حال زیان هنگفتی برای اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.
در همین حال روزنامه آفتاب یزد با بیان اینکه «دلار 3800 تومانی ، دستاوردهای دولت را حذف می‌کند» از قول مجیدرضا حریری نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین نوشت: ما باید یک واقعیت را بپذیریم و آن این است که بزرگترین عرضه کننده ارز به بازار، بانک مرکزی است پس تمام اتفاقاتی که در بازار ارز می‌افتد باید سرنخ آن را در رفتار بانک مرکزی جست‌وجو کرد. در این خصوص چند احتمال و فرض وجود دارد. یک احتمال این است که بانک مرکزی منابع ارزی که پیش‌بینی می‌کرد را به دست نیاورده و یک احتمال دیگر این است که به خاطر اینکه می‌خواهد ارز را تک نرخی کند بازار ارز چنین وضعیتی را به خود گرفته است.
روزنامه وقایع‌اتفاقیه نیز خاطر نشان کرد: چهار راه استانبول به فکر رکوردشکنی است. روز یکشنبه، دلار سه هزار و 800 تومانی بازار را شوکه کرد؛ صرافی‌ها در این روز، دست از معاملات دلاری کشیدند و خریداران هم هیجان‌زده نوسانات نرخ ارز را دنبال کردند و تا پایان روز، نرخ دلار از سه هزار و 800 تومان هم فراتر رفت. با وجود آنکه بانک مرکزی مدتی است سیاست‌های پولی خود را روی کنترل بازار ارز و تعیین نرخ منطقی و مناسب با نیاز بازار متمرکز کرده اما هر بار یک تکانه سیاسی یا واکنش به یک سیاست اقتصادی، بازار ارز را شوکه می‌کند. مهم‌ترین نگرانی از ادامه چنین نوساناتی در بازار ارز، جذاب شدن دوباره این بازار برای بسیاری از سرمایه‌گذاران خرد و خانگی است که موجب رونق بخشیدن به این بازار واسطه‌گری می‌شود.
این روزنامه نیز احتمال داده که دولت احتمالا می‌خواهد کسری بودجه را با افزایش قیمت دلار تامین کند.
اما روزنامه شهروند می‌نویسد: دلار قیمت 3 هزار و 800 تومان را رد کرد. حالا درست در شرایطی که بازار ایران در هفته‌ای که نیمه تعطیل بوده است، نرخ اسکناس‌های سبز آمریکایی بدون وقفه جابه‌جا می‌شود و رکوردهای تازه‌ای به جا می‌گذارد. این بی‌ثباتی قیمت دلار در شرایطی رخ می‌دهد که دوباره تب و تاب به چهار راه استانبول تهران بازگشته است و صرافی‌ها قیمت دلار را از تابلوهایشان پاک کرده‌اند و دلال‌ها در پیاده‌رو‌های سنگفرش منطقه معاملات داغی راه‌ انداخته‌اند. درباره این که چرا دوباره دلار سرکش شده است، اظهارنظرهای متعددی وجود دارد. این اظهارنظرها از داغ‌ شدن بازار مسافرت‌های سال نو میلادی و ابهام ترامپ برای ایرانی‌ها را در برمی‌گیرد تا موضوع ارز تک نرخی و کسری بودجه دولت.
ربیعی، فعال بازار ارز با اشاره به دستکاری بازار توسط دست‌های پشت پرده به «شهروند»  می‌گوید: دلار درست پس از پایان راهپیمایی اربعین و بازگشت زائران کربلا به ایران، صعود‌های عجیب و غریب را تجربه کرده است. این در حالی است که با بازگشت زائران تقاضا در بازار ارز به شدت کاهش یافته بود و طبیعی است که قیمت دلار باید روند نزولی را دنبال می‌کرد.
امامی‌فر، دیگر فعال‌ بازار ارز به «شهروند» می‌گوید: عده‌ای بحث سال نو میلادی و کریسمس را عامل افزایش قیمت دلار می‌دانند و رشد تقاضا برای سفر به خارج از ایران را مطرح می‌کنند. این در حالی است که میزان تقاضا آن قدر بالا نبوده است که دلار را تا این اندازه پرنوسان کند.
با این حال، برخی دیگر معتقدند با عبور دو ماهه از نیمه دوم سال دولت ناچار شده است بازار را دستکاری و کسری بودجه خود را از بازار ارز تامین کند.
در همین حال روزنامه دولتی ایران در گزارشی نوشت: یک بار دیگر نوسان به تابلوی صرافی‌ها بازگشته است. در حالی که مدت‌ها نرخ دلار بر روی کانال 3500 تومانی متوقف مانده بود، اما از آبان ماه شرایط در بازار ارز تغییر کرد و در نخستین روزهای آبان دلار مرز 3600 تومان را پشت سرگذاشت و پس از گذشت 20 روز این ارز جهانی کانال 3700 تومانی را تجربه کرد. اما این پایان نوسانات رو به صعود نبود و از روز یکشنبه هفته جاری دلار خودرا به میانه کانال 3800 تومان رساند.
این روزنامه می‌افزاید: با وجودی که برخی از کارشناسان این رشد قیمتی ارزهای معتبر را در بازار ایران یک نوع حباب می‌دانند، اما عده‌ای از کارشناسان نیز اعتقاد دارند که به هر روی یک روز قیمت ارز در کشور ما باید به نرخ واقعی خود برسد چرا که هم‌اکنون ارز در ایران نرخی غیرواقعی دارد که اگر واقعی شود باید با قیمت‌هایی به مراتب بالاتر روبه‌رو شویم.
ادعای «ایران»  درباره واقعی کردن نرخ ارز در حالی است که دولت ادعا می‌کند نرخ تورم را از 40 درصد به 8 درصد رسانده اما در عمل خلاف همین ادعای خود عمل می‌کند. در واقع نرخ دلار در دولت یازدهم بالغ بر 700 تومان افزایش داشته است.

سؤالات بی‌پاسخ مردم 7 ماه پس از افشای فیش‌های نجومی
سؤالات مردم درباره حقوق‌های نجومی بعد از هشت ماه همچنان بی‌پاسخ مانده است.
روزنامه صبح نو در تحلیلی به قلم مهدی فضائیلی نوشت: از آفت‌های بزرگ مدیران نجومی و اشرافی، فاصله انداختن بین مردم و مسئولان و دلسرد کردن مردم از همراهی با مسئولان نظام است. مدیرانی که به بهانه‌ها و توجیهات مختلف، سهمی ولو ظاهراً قانونی اما غیر متعارف، از بیت‌المال برای خود قائل هستند!
موضوعی که پس از افشا شدن، شوکی به جامعه وارد کرد و افکار عمومی را به طرز بی‌سابقه‌ای آزرد!
در وهله اول همه مسئولان، البته با شدت و ضعف متفاوت، نسبت به این مسئله واکنش نشان دادند و با افکار عمومی همراه شدند؛ لیکن متأسفانه و به تدریج، حساسیت برخی دولتمردان فروکاست و درصدد توجیه دریافت‌های نجومی و مبرا دانستن این مدیران از خطا و حتی تجلیل از آنان برآمدند!
رهبر انقلاب، ائمه جمعه و دیگر دلسوزان نظام چند بار در این باره تذکر دادند و مسئولان قوه قضائیه هم بارها اعلام کردند از سوی دولت اقدامی برای رسیدگی به این مسئله صورت نگرفته است؛ اما نه آن تذکرات و نه این اعلام‌ها، هیچ یک دولتمردان و به خصوص رئیس جمهور را به اقدامی در خور و مورد انتظار وا نداشت تا اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی یک بار دیگر، با اشاره به این موضوع آن را از مصادیق کارهای ابتر دانستند و به درستی فرمودند: «ناتمام ماندن کارها، ‌اشکال ایجاد می‌کند که از جمله موضوع حقوق‌های نجومی است که نتیجه رسیدگی به آن برای مردم روشن نشد و سؤالات در ذهن مردم باقی مانده.»
برخی سؤالات باقی مانده در ذهن مردم عبارتند از:
علت پرداخت حقوق‌های نجومی به برخی مدیران چه بوده؟
آیا این افراد کار فوق‌العاده‌ای نسبت به بقیه مدیران انجام می‌دادند یا صرفاً به خاطر جایگاهی مانند مدیرعاملی بانک از چنین حقوق‌هایی برخوردار بوده‌اند؟
این مدیران علاوه بر حقوق، از چه مزایای دیگری بهره‌مند بوده‌اند و چرا؟
مبنای دریافت چنین حقوق‌ها و مزایایی چه بوده است؟
چرا پس از برملا شدن این موضوع و غیرقانونی یا غیرمتعارف بودن این حقوق‌ها و به رغم مواضع اولیه، تاکنون اقدام جدی در این باره نشده است؟ و...

کورکر: تمدید تحریم‌های جدید مقدمه زیر پا گذاشتن برجام است
عضو کمیته روابط خارجی سنا می‌گوید خواستار مذاکره دوباره در مورد توافق هسته‌ای است.
باب کورکر، سناتور جمهوری‌خواه ایالت تنسی که از نامزدهای ترامپ برای تصدی وزارت خارجه محسوب می‌شود گفته است خواستار مذاکره دوباره در مورد توافق هسته‌ای است.
ای‌بی‌سی‌نیوز به نقل از کورکر نوشت: تمدید قانون تحریم‌های ده ساله ایران این تضمین را می‌دهد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا می‌تواند تحریم‌هایی را که اوباما برای اجرای توافق هسته‌ای با ایران از میان برداشته بود، بار دیگر احیا کند.
کورکر می‌افزاید: طرفدار انتصاب مقامی است که با قدرت،‌ توافق هسته‌ای را به اجرا بگذارد.
وی همچنین بر این احتمال نیز پای می‌فشارد که امکان دارد بعد از اتمام دوره ریاست‌جمهوری اوباما، این توافق بار دیگر به مذاکره گذاشته شود.
کورکر: گمان من این است که اگر همکاری نتواند اجرای واقعی آن را ممکن سازد، تغییرات عمده بسیار سریع روی خواهند داد.
 
 
خراسان
 
اصرار برخی دستگاه های دولتی برای خرید لندکروز
در حالی که بر اساس ماده ۲۴ ضوابط اجرایی قانون بودجه امسال، خرید هر گونه خودروی سواری خارجی ممنوع بوده و خرید خودروی سواری داخلی نیز با شرایط خاصی همراه خواهد بود، بر اساس گزارش کارشناسان یک نهاد نظارتی، تاکنون چندین مورد درخواست خرید خودروی خارجی توسط مسئولان اجرایی به دولت ارائه شده که آخرین آن، اعلام نیاز برای خرید بیش از 25 تویوتا لندکروز برای یکی از سازمان های دولتی است.
 
پشیمانی دولت از کمک ویژه به مالکان زمین های صنعتی
در حالی که بر اساس مصوبه مهرماه سال 93 دولت مقرر شده بود در راستای قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، بانک ها موظف باشند قراردادهای مربوط به واگذاری حق بهره برداری از زمین و خدمات زیربنایی در شهرک ها و نواحی صنعتی را هم ردیف اسناد رسمی تلقی و تسهیلات اعتباری را در خصوص این قراردادها اعمال کنند، پس از گزارش جدید یک عضو اقتصادی کابینه، دولت تصمیم به لغو این دستور گرفته است.
 
 
ایران
 
پیگیری بازداشت دو ایرانی در کنیا
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اخبار منتشره درخصوص بازداشت دو شهروند ایرانی در کنیا  توضیح داد که پس از دعوت سفیر کنیا به وزارت امور خارجه، وی در این ملاقات قول داد موضوع را به سرعت پیگیری و نتیجه اقدامات خود را به وزارت امور خارجه اطلاع دهد. به گزارش ایرنا، بهرام قاسمی اظهار داشت: عبدالحسین صفایی و سید نصرالله ابراهیمی از وکلای رسمی دادگستری و اساتید دانشگاه که از سوی خانواده دو زندانی ایرانی در کنیا به منظور پیگیری و مشاوره حقوقی زندانیان مذکور به نایروبی رفته‌اند، روز سه‌شنبه در بازگشت از دیدار با زندانیان، با بروز یک سوء تفاهم، از سوی پلیس مورد سؤال قرار گرفتند که با پیگیری‌های به عمل آمده و رفع سوء تفاهم آزاد شدند؛ اما متأسفانه سوء استفاده و ورود برخی طرف‌های ثالث به این موضوع، منجر به بازداشت مجدد دو وکیل مزبور از سوی پلیس کنیا در روز پنجشنبه شد. وی افزود: در پی این رویداد، علاوه بر پیگیری‌های سفارت کشورمان در نایروبی، با وزارت خارجه و پلیس محل، سفیر کنیا در تهران نیز عصر پنجشنبه به وزارت امور خارجه دعوت شد و ضمن اعتراض به مداخله مغرضانه «طرف ثالث» در یک موضوع خاتمه یافته که بدون تردید با قصد تخریب روابط خوب ایران و کنیا صورت گرفته،  بر پیگیری جدی موضوع درخواست و ضرورت آزادی فوری این دو شهروند ایرانی تأکید کرد.


 اعاده دادرسی متهم پرونده 3 هزار میلیاردی رد شد
اعاده دادرسی رئیس پیشین بانک صادرات شعبه گروه ملی اهواز (متهم ردیف چهارم پرونده موسوم به اختلاس سه‌ هزار میلیارد تومانی که یکی از چهار محکوم به اعدام این پرونده هم محسوب می‌شود)، برای سومین بار  در دیوان عالی کشور رد شد. به گزارش تسنیم، رسول رازی وکیل مدافع «سعید کیانی رضازاده» گفت: براساس قانون جدید آیین دادرسی کیفری، مجدداً اعاده دادرسی کردیم که متأسفانه شعبه 13 دیوان عالی کشور این بار نیز مانند دو مورد قبلی، دیوان عالی کشور، تقاضای اعاده دادرسی موکل من را  نپذیرفت. وی افزود: هم‌اکنون 6 سال است که موکلم در زندان به سر می‌برد و همه موارد مربوط به رد مال و جزای نقدی را هم پرداخت کرده است. مه‌آفرید امیرخسروی متهم ردیف اول پرونده فساد سه ‌هزار میلیاردی، سوم خرداد ماه 93 در زندان اوین  اعدام شد.



ادعای ضد ایرانی جدید امارات
نماینده امارات در سازمان ملل متحد طی ادعایی واهی ایران را به ارسال سلاح به یمن و نقض قطعنامه‌های شورای امنیت متهم کرد. به گزارش مهر، «لانا نسیبه» سفیر امارات در سازمان ملل متحد که کشورش از مهم‌ترین کشورهای همراهی کننده سعودی‌ها در تجاوز به یمن است، مدعی شد که این اقدام ایران نقض آشکار قطعنامه‌های شورای امنیت به شمار می‌رود. وی بدون اشاره به حضور امارات در ائتلاف سعودی متجاوز به یمن از شورای امنیت خواست تدابیر لازم را برای درخواست از ایران به منظور پایبندی به قطعنامه‌های شورای امنیت اتخاذ کند.سید قاسم جاسمی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به ادعای امارات مبنی بر ارسال سلاح از ایران به یمن، آن را فرار رو به جلو خواند و گفت: دروغ‌های امارات جنایات عربستان را مخفی نمی‌کند و این گونه ادعاها به هیچ وجه نمی‌تواند اذهان و افکار عمومی را از حمله نظامی به یمن منحرف سازد.
 
آرمان
 

سفر نماینده پوتین به تهران

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در توئیتی درباره نتیجه اجلاس اوپک و همکاری تهران و مسکو نوشت که گفت‌وگوی مفصل تلفنی روحانی و پوتین، یک روز پیش از اجلاس اوپک، نشان داد زمانی که قدرت‌های بزرگ توافق می‌کنند، می‌توان شاهد تحولات بزرگی بود. حمید ابوطالبی خاطرنشان کرد: اولین نماد این تحول در اجلاس اوپک اتفاق افتاد و ایران و روسیه توانستند با توافق منصفانه بر میزان تولید و رضایت اعضا گام بلندی در بازار نفت بردارند. ‏ابوطالبی دومین تحول را در زمینه حل و فصل معضلات منطقه‌ای برشمرد و افزود: از عراق و سوریه تا یمن، ایران و روسیه مصمم‌اند پیش از آنکه واقعا دیر شود منطقه را سامان دهند، لذا پس از سفر اخیر وزیر خارجه و مقامات امنیتی ترکیه، پوتین هم به زودی نماینده‌ای ویژه به تهران خواهد فرستاد؛ گامی بلنددرهماهنگی سیاسی ـ امنیتی منطقه. وی تصریح کرد: اما سومین تحول می‌بایست در سیاست و امنیت در خلیج فارس صورت پذیرد که درایت در اجلاس هفته آینده کشورهای جنوب خلیج فارس می‌تواند راهگشای آن باشد. ابوطالبی اضافه کرد: اجلاس می‌تواند پس از توافق نفتی، گام بعدی را در عرصه سیاسی با پذیرش اصل گفت‌وگو، دیپلماسی دوجانبه و اعزام هیات بردارد؛ این واقع‌بینی مبارکی خواهد بود.

موفقیت دیپلماسی نفتی زنگنه

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: معتقدم آنچه باعث موفقیت ایران در سازمان اوپک شد، وابسته به نقش محوری جمهوری اسلامی و دیپلماسی نفتی آقای زنگنه بود.حشمت‌ا... فلاحت پیشه با اشاره به موفقیت ایران در اوپک اظهار کرد: یکی از محسوس‌ترین موفقیت‌های ایران پس از برجام در حوزه نفت، تحریم‌زدایی و نیز اثرگذاری و اثربخشی ایران در اوپک طی روزهای اخیر بود که نشان داد ایران توان افزایش تولید نفت را دارد و در عین حال می‌تواند اوپک را به گونه‌ای مدیریت کند که سایر کشورهای عضو آن نیز با کاهش تولید نفت موافقت کنند. وی با تاکید بر اینکه جایگاه ایران در اوپک ارتقاء بخشیده شده است، اظهار کرد: نباید از نظر دور داشت که دیپلماسی نفتی آقای زنگنه به گونه‌ای پیش رفت که جایگاه ایران را در اوپک به موقعیت قبلی و بالایمان بازگرداند و نشان داد ما همچنان می‌توانیم در اوپک اثرگذار باشیم و قطعا آنچه این امکان را فراهم آورد نقش محوری جمهوری اسلامی و دیپلماسی نفتی آقای زنگنه بود.

گزینه‌جامعه روحانیت و موتلفه

عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان گفت: ذهنی در اصولگرایان انتخابات آینده را مهندسی می‌کند؛ برای همین هم به نظر می‌رسد انتخابات آینده ریاست جمهوری، انتخابات پیچیده‌ای باشد. صادق خرازی گفت: دبیرکل حزب ندا در جلسات شورای عالی سیاستگذاری شرکت می‌کند و از طریق ایشان با این شورا هم در ارتباط هستیم. وی خاطرنشان کرد: درباره انتخابات شورا‌ها هر حزب و گروهی دنبال این است که افرادی را با دیدگاه‌های خودش معرفی و در لیست‌ها قرار دهد. کسی هم با این موضوع مخالف نیست. البته اگر اصلاح‌طلبان بتوانند به یک لیست واحد برسند، خیلی بهتر است در این زمینه هم تلاش می‌کنند و امیدواریم موفق شوند. او درباره وضعیت حمایت از روحانی میان گروه‌های اصولگرا عنوان کرد: درباره حمایت از روحانی اصولگرایان چند دسته هستند؛ برخی از آنها قطعا برای انتخابات ریاست‌جمهوری به آقای روحانی روی خواهند آورد؛ مثل طیف روحانیت مبارز و بخشی از موتلفه که چاره و گزینه دیگری جز انتخاب آقای روحانی ندارند.

دلیل سفر ظریف به هند، چین و ژاپن

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان، با اشاره به سفر محمدجواد ظریف به کشورهای هند، چین و ژاپن اظهار کرد: این سفر در راستای دیپلماسی فعال و پویای ایران جهت متوازن کردن ارتباطات و تعاملات با کشورهای مختلف در اقصی نقاط جهان است. بهرام قاسمی با بیان اینکه وزیر خارجه روز شنبه برای شرکت در اجلاس قلب آسیا که از سال ۲۰۱۱ شکل گرفته به هند سفر خواهند کرد، تصریح کرد: در این اجلاس برخی از همسایگان افغانستان و کشورهای حامی آن حضور دارند و نمایندگانی از سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل، سازمان همکاری‌های اسلامی و سازمان شانگ‌های نیز شرکت خواهند کرد. او ادامه داد: آقای ظریف طبق برنامه پیش‌بینی شده در این اجلاس دو روزه درباره مسائل افغانستان تحولات مربوط به آن و تصمیماتی که در اجلاس‌های قبلی در حوزه‌های مختلف درباره این کشور گرفته شده سخنرانی خواهند کرد.

کنفرانس امنیتی تهران در هفته آینده

کنفرانس امنیتی تهران با شعار گفت‌وگو، اعتماد و همکاری متقابل بین کشورهای منطقه غرب آسیا جهت نیل به امنیت و پیشرفت جمعی هفته آینده آغاز به کار خواهد کرد. رئیس کنفرانس امنیتی تهران با اعلام این مطلب اظهار کرد: از منظر جمهوری اسلامی ایران همان‌طور که خداوند سبحان مسلمانان بلکه کل بشریت را به « تعاونوا علی البر و التقوی ...» دستور داده‌اند، بزرگ‌ترین «بر» در حال حاضر « امنیت پایدار» و مقابله هوشمندانه با ناامنی‌های منطقه که اصولا ریشه‌های آن در خارج از منطقه قرار دارد، می‌باشد و متاسفانه دورنمای روشنی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

کنایه معاون سپاه به اردوغان

معاون سیاسی سپاه در پاسخ به اظهارات اخیر اردوغان مبنی بر اینکه برای نابودی بشار اسد وارد سوریه شده است، گفت: اگر ترکیه چنین توانی را داشت، در گذشته در تشکیل منطقه حائل موفق می‌شد. سردار رسول سنایی‌راد درباره اظهارات اخیر رئیس‌جمهور ترکیه که گفته بود ما برای سرنگونی بشار اسد وارد سوریه شده‌ایم، اظهار داشت: منشا بیرونی حوادث سوریه پررنگ‌تر از منشا داخلی‌اش است، به گونه‌ای که معمولا اگر اعتراضات داخلی باشد، مرکز یا پایتخت باید محور عمده تحولات باشد اما از ابتدای آغاز بحران در سوریه دیدیم که در دمشق اتفاق خاصی رخ نداد و معمولا بیشترین اتفاقات در مناطقی بود که عقبه مرزی داشتند.

احمدی‌نژاد در اقامتگاه سفیر کوبا در تهران

رئیس جمهور سابق با حضور در اقامتگاه سفیر کوبا در تهران، دفتر یادبود فیدل کاسترو رهبر فقید کوبا را امضا کرد. محمود احمدی‌نژاد با حضور در اقامتگاه سفیر کوبا در تهران، دفتر یادبود فیدل کاسترو رهبر فقید کوبا را امضا کرد. در این دیدار سید‌شمس‌الدین حسینی وزیر سابق اقتصاد، مجتبی ثمره هاشمی دستیار ارشد رئیس جمهوری سابق، حمید بقایی معاون اجرایی دولت قبل و علی اکبر جوانفکر مشاور مطبوعاتی رئیس جمهوری در دولت‌های نهم و دهم احمدی نژاد را در این مراسم همراهی می‌کردند.

سقوط برای یک فروند جایروپلن

بر اثر سقوط یک فروند جایروپلن در سیستان و بلوچستان، خلبان این هواگرد به شهادت رسید. بر اثر سانحه سقوط برای یک فروند هواگرد جایروپلن متعلق به سپاه در سیستان و بلوچستان، خلبان این هواگرد به نام بهمن مصائبی به شهادت رسید. این سانحه در منطقه سراوان رخ داده است.

 
جمهوری اسلامی
 
دلیل عمده ترویج ناهنجاری‌ها و فساد 
  * یک مقام قضایی اردبیل با ارائه آماری از کشفیات گیرنده ماهواره، مشروبات الکلی، مواد مخدر، مراکز فساد، شبکه‌های مدلینگ، گروه‌های سوءاستفاده کننده از بانوان در قالب بعضی فعالیت‌های حرفه‌ای مانند آتلیه‌های عکاسی و سالن‌های آرایشگری زنان و فعالیت‌های شبکه‌های اجتماعی گفت: دلیل عمده ترویج این ناهنجاری‌ها و فساد، اغماض و چشم پوشی برخی دست اندرکاران اردبیل است. وی گفت برخی افراد در قالب بعضی فعالیت‌های بدون مجوز اقدام به جذب جوانان و نوجوانان به مراکز فساد می‌کنند و این اقدامات سن بزهکاری را پائین می‌آورد و نباید اجازه داد چنین چیزی رخ دهد. خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در اردبیل اضافه می‌کند بی‌توجهی به مشکلات فرهنگی عامل اصلی این ناهنجاری هاست.
 
جزئیات تغییر قانون اساسی ترکیه برای افزایش قدرت اردوغان
* رجب طیب اردوغان، با ایجاد تغییرات در قانون اساسی و ایجاد نظام ریاست جمهوری، اختیارات وسیعی به دست خواهد آورد. مصطفی شانتوب، رئیس کمیته قانون اساسی در مجلس ترکیه گفت: در نظام ریاست جمهوری ترکیه، رئیس‌جمهور کلیه اختیارات دولت را برعهده می‌گیرد و نخست‌وزیر حذف می‌شود. وی افزود: رئیس‌جمهور در نظام حکومتی جدید، از اختیار باز گرداندن قوانین به مجلس و صدور احکام برخوردار خواهد بود. شانتوب گفت: «در نظام جدید حکومتی، رئیس‌جمهور از حق وتوی قوانین برخوردار خواهد بود.» رجب طیب اردوغان، در سال‌های اخیر سخن از تجدید ساختار دولت عثمانی می‌گوید و درصدد است با گسترش اختیارات خود، عملاً به یک شاه با تمام اختیارات برای رقم زدن سرنوشت کشور و منطقه تبدیل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    به جای لندکروز همین وانت و نیسان های اشغال داخلی رو بهشون بدید تا حالشو ببرن
  • ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    چرا امریکای باطل در تصمیمش راسخ تره تا ما؟ هر چی این ملت کشید از تفکر وابستگی و زبونی برخی مسئولین کشید
  • ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    تا 700 سال دیگه هم این سوالات بی پاسخ می مونه منتظر نباش

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس