به گزارش مشرق، يكي از پيامدهاي منفي روند مذاكرات هستهاي كه از منظر مذاكرهكنندگان مغفول مانده است، زمينهيابي بيگانگان و دشمنان نظام اسلامي براي نفوذ بيشتر و تعميق حوزههاي جنگ نرم در عرصههاي مختلف است، به گونهاي كه اوباما بلافاصله بعد از تصويب برجام و آغاز روند اجرايي تعهدات ايران در حوزه سختافزاري، از آن سخن به ميان آورد و با اعلام اينكه هدف امريكا تحقق «روح برجام» است، به ابعادي از آن در حوزه جوانان و تغيير در ايران اشاره ميكند و البته چشمانداز خود را به 10 تا 15 سال آينده براي تحقق تغيير در ايران تعميم ميدهد. اين امر به ويژه توسط ترامپ، رئيسجمهور جديد امريكا مورد تأكيد بيشتري قرار گرفته و رسماً اعلام ميكند كه اگر ايران با امريكا باشد، امريكا با پرونده هستهاي ايران مشكلي نداشته و آن را ميپذيرد.
يكي از عرصههايي كه تلاش براي اين نفوذ و اثرگذاري را بيشتر ميكند، انتخابات و به ويژه انتخابات رياست جمهوري است. تجربه حوادث تلخ بعد از انتخابات دهم رياست جمهوري و تلاش دشمنان براي حمايت از فتنه با بهرهگيري از همه ظرفيتهاي موجود، نشان داد كه اين عرصه چقدر براي دستيابي آنها به اهدافشان در مقابله با نظام اسلامي اهميت دارد. در اين زمينه ميتوان به نگرانيهاي اخير آنها از روند رقابتهاي آستانه انتخابات دوازدهم رياست جمهوري اشاره كرد.
هفته گذشته نشريه فارينافرز وابسته به شوراي روابط خارجي امريكا، از مسئولان كاخ سفيد خواستار حمايت واشنگتن از طيف موسوم به «ميانهرو» در انتخابات ايران شده و مينويسد: قبل از آنكه بيش از حد دير شود، امريكا به تقويت ميانهروها در ايران بپردازد. نشريه شوراي روابط خارجي امريكا در ادامه با هشدار نسبت به عواقب رويارويي نظامي امريكا با ايران و تندروخواندن مخالفان زيادهخواهيهاي واشنگتن در ايران ميافزايد: رويارويي نظامي با ايران هيچ دستاوردي براي ايالات متحده نخواهد داشت.
تنها پيامد چنين اقداماتي تقويت تندروها در تهران خواهد بود، روندي كه پيشتر نيز (با مواضع خصمانه ترامپ) آغاز شده و به تضعيف ميانهروها از جمله «حسن روحاني» رئيسجمهور و «محمدجواد ظريف» وزير خارجه منجر شده و اين در حالي است كه تنها كمتر از سه ماه به انتخابات رياست جمهوري در ايران باقي مانده است. همين خط در جلسه استماع كنگره امريكا كه در روز 12 فوريه (24 بهمنماه) برگزار شده بود مورد تأكيد قرار ميگيرد و به كنگره توصيه ميشود كه با بهرهگيري از اختلافات دروني حكومت ايران خط تقويت اصلاحطلبان مورد توجه قرار گيرد. موضع برخي از سران اروپايي نيز در اين عرصه صراحت بيشتري دارد.
سخنگوي وزارت خارجه فرانسه، قبل از سفر وزير خارجه اين كشور به ايران صراحتاً نگراني اروپا را از بياثر بودن برجام در زندگي مردم ايران اعلام و تأكيد ميكند كه در اين سفر هدف مذكور دنبال ميشود.
ناكامي دشمنان در مواجهه با نظام اسلامي در عرصههاي نظامي و امنيتي، توجه آنها را بر نفوذ در عرصههاي جنگ نرم معطوف كرده و آنها تلاش دارند شكستهاي خود را در اين عرصه متمركز كنند كه در اين ميان انتخاباتها يكي از مياديني است كه متأسفانه قدرت مانور آنها به دليل وجود شبكههاي ماهوارهاي، مجازي و البته زمينههاي داخلي گسترده است كه مصداق روشن آن را ميتوان حوادث قبل، حين و پس از انتخابات رياست جمهوري دهم يا تأثير شبكههاي رسانهاي آنها در انتخابات سال 92 و 94 مجلس دانست.
اين امر سبب شده است كه بند 6 سياستهاي كلي انتخاباتي كه مهرماه امسال پس از مشورت با مجمع تشخيص مصلحت نظام از سوي مقام معظم رهبري ابلاغ شد، به اين موضوع اختصاص يافته و انتظار اين بود كه دستگاههاي ذيربط قوانين و دستورالعملهاي لازم را براي جلوگيري از دخالتها و حمايتهاي مالي و تبليغي بيگانگان براي اثرگذاري در انتخابات را تدوين و ابلاغ كنند كه متأسفانه تاكنون اقدامي صورت نگرفته است.
علاه بر سياستگذاريهايي كه ممكن است در عرصههاي مختلف اقتصادي براي اثرگذاري بر فرآيندهاي انتخابات ايران نظير انعقاد برخي قراردادهاي خاص و سمبليك نظير تحويل هواپيما و... صورت گيرد، خط تبليغي دستگاههاي رسانهاي دشمنان در انتخابات گذشته پيرامون محور سياسي نظير تضعيف و تبليغ عليه نهادهاي مسئول يا ناظر در انتخابات، تلاش براي جهتدهي به افكار عمومي به سمت نامزد يا نامزدهاي خاص، تمركز شبكههاي ماهوارههاي و مجازي براي فراخوان حضور در پاي صندوقهاي رأي از طريق پيامسازي و پيامرساني و... از مجموعه اقداماتي است كه فضاي انتخابات را متأثر كرده و البته در نتيجه آن نيز تأثير ميگذارد و البته برخي اقدامات واكنشي نظير «ليست انگليسي» در مواجهه با آن نيز ممكن است نتيجه عكس داشته باشد.
در شرايط خلأ قوانين و مقررات لازم و اهتمام نداشتن دستگاههاي ذيربط در رصد و كنترل شبكههاي مسئول، تمركز رسانههاي جبهه انقلاب بر اقدامات ايجابي و روشنگرانه ميتواند نقش كنترلكنندهاي در اين عرصه داشته باشد.
منبع : روزنامه جوان