سرویس دفاع و امنیت مشرق- رهبر انقلاب در سخنرانی امروز در جمع بسیجیان در ورزشگاه آزادی، با تاکید بر توان مهندسان و متخصصان داخلی، به افسر صهیونیستی اشاره کردند که از توانمندی مهندسان صنعت موشکی کشور متحیر شده بود و ابراز شگفتی میکرد.
مشرق گزارش پیشین خود را که به همین موضوع پرداخته بود، بازنشر داده است.
نام "یوزی رابین" برای علاقمندان به مسائل موشکی در منطقه خاورمیانه نامی آشناست. وی بین سالهای 1991 تا 1999 میلادی مدیریت برنامه دفاع موشکی اسراییل را بر عهده داشت و از آن زمان هم به عنوان یکی از کارشناسانی محسوب می شود که به صورت اختصاصی در بحث برنامه های موشکی و فضایی کشورمان به اظهار نظر پرداخته و مقالات مختلفی را نیز در خصوص این مسائل به رشته تحریر درآورده است.
اگرچه با توجه به تعلق این فرد به اقلیت صهیونیست، بخشی از تحلیل ها و نظراتش مغرضانه و در جهت حمایت از این رژیم است اما در عین حال، می توان از برخی نقاط قوت و تحلیل هایی که در سخنان وی استفاده می شود نیز به عنوان موارد قابل تامل و تحلیل های تخصصی، یاد کرد.
در تاریخ 17 جولای ۲۰۱۵، این کارشناس اسراییلی در شهر واشنگتن آمریکا در جمع برخی از فعالان حوزه نظامی، افسران نیروی هوایی آمریکا و برخی از محققین در حوزه دفاع موشکی و سلاح های هسته ای حاضر شده و در حدود یک ساعت به سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدای صحبت های خود زمان کوتاهی را به بحث هایی درمورد راکت های ساخته شده و به کار رفته در درگیرهای سوریه، عراق و یمن اختصاص داده و سپس بخش عمده ای از صحبت های خود را به برنامه موشکی و فضایی جمهوری اسلامی ایران اختصاص داد.
یوزی رابین
"یوزی رابین" در ابتدا با موشک ایرانی فاتح 110 صحبت های خود درباره ایران را آغاز کرد. وی در این خصوص گفت: «من معمولا سالی یک بار صحبتهایی درباره برنامه موشکی ایران انجام می دهم. در یک سال اخیر اتفاقات زیادی بدون آنکه توجه خاصی به آن بشود در برنامه موشکی ایران رخ داده است. این کشور با سرعت در حال پیش بردن برنامه خود است. من به مهم ترین تحولات موشکی در ایران در این یک سال می پردازم و در ابتدا، به نسل ارتقاء یافته موشک فاتح می پردازم.
هدف از ساخت فاتح 110 شکست دادن سامانه های دفاع موشکی است
وی در ادامه با تاکید بر اینکه این موشک به یک سلاح دقیق بدل شده است، افزوده است: ایرانی ها به خوبی در جریان تحولات در بحث دفاع موشکی، مخصوصا الان که این سامانه ها در منطقه خلیج فارس مستقر شده اند، هستند. آنها، فاتح 110 را برای شکست دادن سامانه های دفاع موشکی ساخته اند.
مدیر اسبق برنامه دفاع موشکی اسراییل در عین حال یادآور شده است: من یک مهندس هستم و به عنوان یک مهندس باید بگویم که ایرانی ها در برنامه فاتح 110 به خوبی کار کرده اند. آنها یک راکت 610 میلی متر را انتخاب کرده و آنرا ارتقاء دادند. آنها به شیوه های گوناگون دقت این موشک را افزایش دادند و در حال حاضر نزدیک به 5 الی 6 مدل از این موشک وجود داشته و سر جنگی 500 کیلویی دارد که می تواند یک بلوک شهری را نابود کند.
رابین اضافه کرده است: مدل ضد اهداف زمینی این موشک با هدایت اینرسایی و جی پی اس ساخته شده است و یک سلاح نظامی است که برای حمله به شما (آمریکایی ها ) و متحدان و پایگاه های شما در منطقه ساخته شده است.
وی با دعوت حضور به دیدن نقشه منطقه خاورمیانه خاطرنشان کرده است: ناوگان پنجم و تمام پایگاه های شما در آن منطقه است و این موشک ها در لبنان و سوریه نیز حضور داشته و می تواند بر علیه ما (اسراییل) به کار رود. مدل های ضد کشتی این موشک نیز ساخته شده است.
موشک های بالستیک ایرانی در حجم بالایی در حال تولید و ذخیره هستند
این کارشناس صهیونیست در ادامه سخنان خود به موشک های بالستیک کشورمان اشاره کرده و می افزاید: موشک های بالستیک ایرانی در حجم بالایی در حال تولید و ذخیره هستند و نشانه هایی نیز حتی درباره صادرات این موشک ها وجود دارد که این غیر قابل باور است. ما معمولا می دیدیم که مسیر صادرات موشکی به ایران بود و به نظر الان این مسیر بر عکس شده است. البته من بر اساس برخی نشانه ها این حرف را زده و مطمئن نیستم. من فیلمی را تماشا می کردم که درباره تهدیدات موشکی کره شمالی بر علیه کره جنوبی توسط کره جنوبی ساخته شده بود. یک لحظه در این فیلم موشکی شبیه به موشک فاتح 110 را مشاهده کردم. البته واقعا مشخص نیست که کارگردان کره ای مورد نظر که به احتمال فراوان اطلاعاتی درباره موشک ها هم ندارد این تصاویر را تهیه کرده است. مشخص نیست که این تصویر از تلویزیون کره شمالی تهیه شده باشد یا خیر اما اگر شده باشد نشانه وجود این موشک در کره شمالی و اگر شمالی ها تصویر این موشک را از منابع ایرانی دریافت کرده و نشان داده می باشند می تواند نشانی از علاقه آنها برای بدست آوردن این موشک باشد.
این کارشناس موشکی رژیم صهیونیستی در ادامه با اشاره به تصویری مربوط به نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوا فضای سپاه درباره افزایش دقت سلاح های ایرانی صحبت کرده است.
وی با اشاره به نسل جدید موشک فجر 5 که در سر آن بالکهایی نصب شده است، گفت: این تصویر در اسراییل توجه ما را به خود جلب کرد. ایرانی ها قطر راکت های خود را کاهش داده و این به این معنا است که این سلاح در بحث دقت پیشرفت داشته و در حال حاضر شبیه به سلاح GLMRS ساخت آمریکا است.
رابین تاکید کرد: به نظرم ایران در بخش در سطح قدرتهای جهانی عمل می کند.
ایران توانایی فلج کردن اسرائیل را دارد
وی در ادامه به نصب این بالک های بر روی موشک های برد بلند ایرانی نیز اشاره کرده و در این بخش اشاره ای به آنتونی کورتزمن کارشناس معروف آمریکایی، که کارهای زیادی در بخش تحقیقاتی در حوزه موشکی ایران انجام داده است، می کند.
رابین در این باره می گوید: به نظرم، ایرانی ها توان نصب بالک ها روی موشکهای بالستیک را داشته و می توانند با استفاده از قابلیت، دقت موشک های خود را شدیدا افزایش داده و موشکی با برد 2000 کیلومتر با توان حمله دقیق داشته باشند.
مدیر اسبق برنامه دفاع موشکی اسراییل اینگونه ادامه می دهد: در این صورت ایران نیازی به سلاح هسته ای ندارد. آنها (ایران) می توانند با این موشک های 2000 کیلومتری که دقت بالایی پیدا کرده اند کشورهایی مثل اسراییل و حتی مصر را فلج کنند. اگر عاقلانه اهدافی را مثل نیروگاه ها انتخاب کرده و آنها را هدف قرار بدهند، پس بدون نیاز به سلاح هسته ای می توانند کشوری را فلج کنند.
یوزی رابین در عین حال خاطرنشان کرده است: در بخش شکست سامانه های دفاع موشکی ایرانی ها دو استراتژی را دنبال کردند. یکی شلیک زیاد موشک ها و یکی هم استفاده از سرهای جنگی خوشه ای در موشک هایشان. ایرانی ها در سالهای اخیر مدل هایی از سرهای جنگی خوشه ای را به نمایش گذاشته اند و برای نمونه به یکی از این مدل ها سر جنگی "بارانی" می گویند. آنها همچنین راکت زلزال را هم به سر جنگی خوشه ای مجهز کرده اند.
موشک قیام نمونه یک مهندسی خوب ایران است
به اعتقاد وی، استراتژی دیگر ایران برای شکست دفاع موشکی افزایش تعداد موشک است. ایرانی ها در دو سال اخیر چندین تصویر را از انبارهای موشکی خود به نمایش گذاشته اند که مشخصا انبارهای متفاوتی است. ایرانی ها در این انبارها موشک های قیام و قدر را انبار کردند. قیام موشکی با بردی 800 کیلومتر است که به نوعی ارتقاء ایرانی بر اساس موشک اسکاد سی است. در اینجا هم ایرانی ها یک مهندسی خوب را به نمایش گذاشتند.
مدیر اسبق برنامه دفاع موشکی رژیم صهیوینستی در ادامه تاکید کرده است: آنها همچین موشک قدر اف را هم با برد 1900 کیلومتر دارند که بر علیه اسراییل است. ایرانی ها می خواهند با افزایش تعداد موشک های خود، دفاع ضد موشکی ما را بی اثر کنند.
موشک کروز برد بلند ایران یک دستاورد بزرگ مهندسی است
رابین در بخش دیگری از سخنان خود به رونمایی از موشک استراتژیک کروز حمله به اهداف زمینی در کشورمان اشاره کرده و می گوید: ایرانی ها یک بار در سال 2012 میلادی به برنامه ای برای ساخت موشک کروز حمله به اهداف زمینی به نام "مشکات" اشاره کرده اما تصویری از آن را نشان ندادند. در نهایت موشک سومار را رونمایی کردند. من به سرعت این موشک ایرانی را با کا اچ 55 روسی مقایسه کرده و متوجه شدم که این نه یک کپی چینی، بلکه یک کپی ایرانی از موشک مورد نظر است. احتمالا موتور جتی هم که بر روی این موشک نصب شده است از نمونه روسی متفاوت است. این یک دستاورد بزرگ مهندسی برای ایرانی ها است. این یک کپی نیست. من از لحاظ تکنیکی به احترام افرادی که این کار را انجام دادند کلاه از سر برمیدارم و به آنها احترام می گذارم.
وی در عین حال، با چاشنی ایران هراسی به تشریح قابلیت های این موشک کروز پرداخته و اضافه کرده است: این موشک ایرانی یک موشک کروز زمین پرتاب است که از یک شتاب دهنده کمک گرفته و با استفاده از آن ارتقاع می گیرد و سپس موتور اصلی آن فعال می شود. ایرانی ها با استفاده از این موشک می توانند اسراییل را از خاک خود هدف قرار دهند. اما آنها همچنین هواپیمای سوخوی 24 را دارند. اگر بتوانند این موشک را بر روی این هواپیما نصب کرده و با ان به سمت مدیترانه بیایند و از آنجا به سمت شمال گردش کنند این موشک توان هدف قرار دادن هر نقطه ای از اروپا را دارد.
بخش برنامه فضایی ایران، دیگر محور سخنان یوزی رابین است که در این قسمت، وی با ادعای اینکه ایرانی ها در چند سال اخیر پرتاب های ناموفقی هم داشته اند اما نهایتا موفق شدند تا در 2015 یک پرتاب ماهواره ای موفق داشته باشند، افزوده است: ایرانی ها آنقدر برنامه و تلاش خود را ادامه دادند تا توانستند به موفقیت برسند. ایرانی ها در حال ساخت یک سایت پرتاب جدید در استان سمنان هستند. در این سایت پرتاب سطحی بزرگ و قطور ساخته شده است که نشان می دهد این سایت توان پرتاب محموله های سنگین و تحمل فشار و حرارت حاصل از شلیک راکت های بزرگ را دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرده است که ایران تلاش های زیادی را برای طراحی و ساخت راکت های ماهواره بر جدید می کنند.
"ایرانی ها در سال جدید میلادی دستاورد شگفت آوری را به نمایش گذاشتند که یک حامل انسان بود. آنها گفته اند که قصد دارند در سال 2016 میلادی انسانی را به سطح زیر مداری پرتاب کنند. من مطمئن نیستم که بتوانند این کار را انجام دهند اما به نظر می رسد که این حامل انسان حدود دو متر قطر داشته و شبیه به برنامه مرکوری آمریکا باشد. احتمالا ایرانی ها از راکت سفیر برای این پرتاب استفاده کنند. به نظر من، ایرانی هایی که مسئول این برنامه هستند می دانند که چه می کنند و برنامه فضایی ایرانی یک برنامه از پیش تعیین شده و دقیق است. در این کپسول حامل انسان نیز چندین نوع چتر نجات تعبیه شده است تا در صورت هرگونه مشکلی جان فضانورد حفظ شود."
در بخش آخر این نشست، یوزی رابین تاکید می کند که "ایران این دستاوردهای موشکی را در شرایط تحریم به دست آورده است، تصور کنید اگر این کشور تحریم نباشد چگونه می تواند برنامه خود را گسترش دهد."