2002 َAll Star

نابغه برزیلی، نگین درخشان و ارزشمند جام جهانی ۲۰۰۲ بود که نمایش خیره‌کننده وی در آن سال هر بیننده‌ای را میخکوب تماشایش می‌کرد.

سرویس ورزش مشرق - جام‌های جهانی را می‌توان بزرگترین فستیوال‌های خاطره‌سازی برای نسل‌های جدید هواداران فوتبال -این ورزش والا- در سرتاسر دنیا دانست. بسیاری از ما، یکی از جام‌های جهانی نقطه آغازین شکل‌گیری عشقمان به فوتبال و خاطره‌سازی با اسطوره‌های آن است. اسطوره‌ها و ستارگانی که هر کدام در یک تورنمت جهانی چنان درخشیدند که همان متضمن پیشرفت آنها در سالیان آینده شد. ستارگانی که در قلب های ما جای دارند و مستطیل سبز با وجود آنها برای ما معنا پیدا کرد. گزارش جاری، بخش دوم سری گزارشاتی است که می خواهد به سرنوشت ستارگان سه دوره جام جهانی ۱۹۹۸، ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ بپردازد. گزارشی طولانی که قطعا برای علاقه مندان به فوتبال خواندنی خواهد بود. (بخش اول که مربوط به ستارگان جام جهانی ۱۹۹۸ است را اینجا بخوانید)

تیم منتخب جام جهانی ۲۰۰۲ شامل این ۱۱ نفر بود: اولیور کان، روبرتو کارلوس، فرناندو هیرو، هانگ میونگ بُو، آلپای اوزالان، ریوالدو، میشائیل بالاک، یو سانگ چول، رونالدینیو، اشتفان کلوزه، و رونالدو. سرمربی تیم منتخب «فیلیپه لوئیز اسکولاری» سرمربی تیم ملی برزیل بود.

۱) اولیور کان (Oliver Kahn)

اولیور کان ۴۷ سال دارد و فوتبال خود را بطور حرفه‌ای از سن ۱۸ سالگی از تیم کارلسروهه آلمان شروع کرد. ۸۶ بار برای تیم ملی آلمان به میدان رفت که ۴۹ مرتبه آن بازوبند کاپیتانی در دست داشت. کاپیتان و بازیکن پیشین تیم ملی آلمان و باشگاه فوتبال بایرن،  یکی از بهترین دروازه‌بانان تاریخ فوتبال جهان و به عقیده  بعضی از کارشناسان برترین دروازه بان تاریخ است. کان که هواداران او لقب King یا سلطان را به او داده‌اند، تنها دروازه‌بانی است که به عنوان بهترین بازیکن جام جهانی را از آن خود کرده‌است. این اسطوره دروازه‌بانی که فوتبال خود را از سال ۱۹۹۵ در تیم ملی آلمان آغاز کرد، در سال ۱۹۹۸ پس از وداع آندریاس کوپکه از فوتبال، جایگزین وی در تیم ملی کشورش شد. شاید کسی باورش نمی‌شد که دروازه‌بانی که در سال ۲۰۰۱ با عملکرد افتضاح‌اش در مقابل تیم ملی انگلیس که منجر به نتیجه ۵ بر یک به نغع حریف شد، روزی به بزرگترین بازیکن جهان در یک تورنمنت تبدیل شود. آلمان آن بازی را باخت اما در بازی مرحله پلی آف موفق به شکست اوکراین و صعود به جام جهانی ۲۰۰۲ شد. «رودی فولر» سرمربی وقت آلمان نیز ترجیح داد به کان که سال‌ها شاگرد مکتب «سپ مایر» دروازه‌بان اسطوره‌ای آلمان بود، برای ادامه تورنمنت اعتماد کند.

عملکرد بی‌نظیر کان در جام جهانی ۲۰۰۲، اصلی‌ترین عامل صعود تیم نه چندان آماده رودی فولر به مرحله فینال بود. آلمان در فینال با برزیل قدرتمند اسکولاری روبرو شد. برزیلی که از مثلث مرگ متشکل از رونالدو، ریوالدو، و رونالدینیو بهره می‌برد. یکی از بزرگترین دروازه‌بانان تاریخ، یکی از بزرگترین اشتباهات خود را در آن بازی مرتکب شد و با دریافت ناقص توپ، فرصتی ناب را در اختیار خرگوش نابغه برزیلی قرار داد و با دست طلایی خود مقدمات قهرمانی حریف را به وجود آورد. وی پس از بازی فینال و دوم شدن آلمان جمله‌ای جالب گفت: «هیچ جای دلداری نیست. این تنها اشتباه ۷ بازی من بود و به شدت هم مرا مجازات کرد».

اولیور کان اسطوره‌ای، در جام جهانی ۲۰۰۲ فقط ۳ گل دریافت کرد. او پس از شکست در فینال، با آنکه انگشت اشاره‌ دست راست‌اش به شدت صدمه دیده بود اما اشتباه‌اش را به گردن مصدوم بودن دست‌اش نیانداخت و فقط خیلی آرام به دروازه تکیه داد و اشک ریخت. رونالدو اسطوره‌ فوتبال برزیل به سمت او رفت و وی را در آغوش گرفت.

دانلود نمایش عالی کان در جام جهانی ۲۰۰۲

در سال ۲۰۰۹ به کان پیشنهاد مربیگری تیم شالکه ۰۴ شد و وی این پیشنهاد را رد کرد. از سال ۲۰۱۱، به عنوان مفسر بازیهای تیم ملی آلمان برای شبکه‌های مختلف تلویزیونی فعالیت می‌کند. همچنین، در یک شوی تلویزیونی ورزشی چین، به عنوان یکی از اعضای هیئت دوران بهترین استعداد دروازه‌بانی کشور را مشخص می‌کند. در چند سال اخیر نیز برنامه‌ با فرمت مسابقه تحت عنوان «اصول کان: هرگز ناامید نشو» بر روی آنتن شبکه‌های مختلف تلویزیون برد که از طریق آن برای نفر اول، یک قرارداد با یکی از باشگاه‌های بوندس‌لیگا تدارک می‌دید. آخرین بار، او در شبکه ZDF به تفسیر بازی اخیر آرسنال و بایرن مونیخ پرداخت و شکست ۵ بر یک این تیم در مقابل تیم آلمانی را نشان از یک فاجعه در کار تیمی آرسنال خواند.

۲) روبرتو کارلوس (Roberto Carlos)

روبرتو کارلوس متولد ۱۹۷۳ است و هم‌اکنون ۴۴ سال سن دارد. او که اصالتاً سائوپولویی است، فوتبال خود را به عنوان مهاجم از تیم پالمیراس شروع کرد. اما کمی بعد به عنوان مدافع چپ به کار گرفته شد. در سال ۱۹۹۲ رسما وارد تیم ملی برزیل شد و کارنامه بسیار درخشانی از خود در تیم ملی این کشور به جای گذاشت که از آن دست می‌توان به درخشش خیره‌کننده‌اش در جام‌های جهانی ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲ اشاره کرد.
دوران فعالیت ۱۱ ساله وی (از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۷) در رئال مادرید را می‌توان درخشان‌ترین دوران فوتبال وی در کنار تیم ملی دانست. او در ژانویه ۲۰۰۶، با نیل به ۳۳۰ بازی موفق به شکستن رکورد «آلفردو دی استفانو» به عنوان یک غیراسپانیایی که بیشترین بازی را در رئال کرده شد. یک اتفاق وحشتناک و در عین حال خاطره‌انگیز هم برای کارلوس در ۲۴ آگوست ۲۰۰۵ رخ داد و آن زمانی بود که در طی گفتگوی رادیویی، توسط ۲ مرد مسلح ربوده شد. نهایتا، آن دو مرد ساعت قیمتی او و تلفن همراه مصاحبه‌کننده را به سرقت بردند.

کارلوس در تیم ملی کشورش نیز ۱۲۵ بازی انجام داد و به عنوان یک مدافع و بال چپ در میان آن حجم از ستارگان تهاجمی گلزن، موفق به ثبت ۱۱ گل شد. روبرتو کارلوس از سال ۲۰۱۲ به بعد ضمن بازی، تصمیم به ورود به عرصه مدیریت و مربیگری هم گرفت. در سال ۲۰۱۲، به عنوان مدیر داخلی و مربی تیم «آنژی ماخاژ» منصوب شد اما در اعتراض به روند کار با گاس هیدینگ سرمربی تیم، از این منصب کنار کشید.

در ژوئن ۲۰۱۳ با تیم «سوواسپور» ترکیه قرارداد بست اما پس از شکستی در ۲۴ دسامبر ۲۰۱۴ متحمل شد، کنار کشید. روند اتفاقات به همین شکل برای کارلوس جلو می‌رفت و از آنجایی که او ظاهرا و ذاتا مربی خوبی نیست، پله به پله سقوط می‌کرد. ایستگاه بعدی او، باشگاه «بلدیه اسپور آق حصار» ترکیه که یکی از فلاکت‌زده‌ترین تیم‌های این کشور محسوب می‌شد بود. در آق حصار هم موفق نبود و به سمت قطری‌ها رفت و البته با العربی این کشور به توافق نرسید. از آنجایی که راه تنزل را به دلیل عدم شایستگی‌اش در مربیگری در پیش گرفته بود، مقصد بعدی وی تیمی بود که اصلا سطوح بالای فوتبال آسیا را حتی یک بار به چشم ندیده است.

اما کارلوس دست‌بردار نبود و در سن ۴۲ سالگی در جولای ۲۰۱۵ به عنوان آخرین تیم دوران بازی خود با «دهلی دیناموس» هند قرارداد بست. البته ضمن اینکه مربی این تیم هم باشد. وی، چه در دوران بازی و چه پس از بازنشستگی، علاقه بسیاری به همکاری با رسانه‌ها و شرکت‌ها برای عمل تبلیغات داشت. وی، با نایک، پپسی، ای اِی اسپورتز (شرکت سازنده بازی ویدئویی فیفا)، و کونامی (شرکت سازنده بازی ویدئویی فوتبال PES) همکاری داشته است.

آخرین وضعیت کارلوس تا پیش از آغاز سال جدید میلادی بدین شکل بود که عملا در عرصه بازی بازنشسته بود اما اعلام رسمی نکرده بود و در عرصه مربیگری هم که در پایان فصل ۲۰۱۶ اعلام کرد که به دهلی دیناموس برنمی‌گردد. روبرتو، در دوران پسا بازنشستگی با انتخاب‌های غلط‌ش به خود بد کرد. هم‌اکنون از آنجایی که رئال مادرید پیوسته در سایه وفاداری به ارزش‌هایش، ستارگان خود را پس از دوران بازنشستگی مورد حمایت‌های بی‌دریغ قرار داده است، وی به عنوان سفیر رئال مادرید در نقاط مختلف دنیا حضور می‌یابد و در خدمت اهداف باشگاه فعالیت دارد. پیش‌بینی می‌شود که وی نیز همچون سایر ستارگان این باشگاه، در سال‌های آتی به پست و منصبی در رئال مادرید دست یابد.

۳. فرناندو هیرو (Fernando Hierro)

هیرو ۴۹ ساله را می‌توان یکی از بزرگترین مدافعین تاریخ فوتبال اسپانیا و جهان دانست. وی سال‌ها به عنوان مغز متفکر و رهبر خط دفاعی اسپانیا توپ زد و در ۸۹ بازی برای تیم ملی اسپانیا حضور داشت و ۲۹ گل به ثمر رساند. به جرات می‌توان وی را یک استاد در پاس‌دهی و همچنین گلزنی دانست. هنوز خاطره ضربات آزاد وی از ذهن مشتاقان فوتبال نرفته است. در جام جهانی ۲۰۰۲ نیز، هیرو تیم اسپانیا را تا مرحله یک چهارم نهایی که در مقابل کره‌جنوبی با داوری بسیار ناحق و مشکوک حذف شد، یاری کرد.

فرناندو، پس از بازی در فصل ۲۰۰۵-۲۰۰۴ انگلیس در تیم «بولتون واندررز» با مستطیل سبز خداحافظی کرد و در سال ۲۰۰۷ در سمت مدیر ورزشی فدراسیون فوتبال اسپانیا دیده شد و تا سال ۲۰۱۱ در این منصب باقی بود. از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ به عنوان مفسر ورزشی در شبکه‌ها و رسانه‌های مختلف حضور داشت و در سال ۲۰۱۴ از سوی «فلورنتینو پرز» -مدیر باشگاه رئال مادرید- برای همکاری به عنوان دستیار «رافائل بنیتز» دعوت به همکاری شد. مدتی در کنار رافا بود و بعد از وی، از آنجایی که زیدان دستیار خود یعنی «داوید بتونی» نابغه را ترجیح داد دیگر جایی برای هیرو نبود. وی در سال ۲۰۱۶ و با جلوس زیدان بر کرسی سرمربیگری رئال مادرید، قراردادی با تیم «رئال اویدو» از تیم‌های دسته یکم فوتبال اسپانیا بست و هم‌اکنون در این منصب مشغول فعالیت است. چندی پیش، فلورنتینو پرز قصد داشت که وی را به عنوان مدیر ورزشی باشگاه رئال مادرید دعوت به همکاری نماید که به دلیل نفوذ اندک‌اش بر رسانه‌ها و لابی‌های ورزشی، در مقابل گزینه مناسبی چون «دیوید بکهام» حرفی برای گفتن ندارد. شاید بتوان او را در قامت سرمربی رئال مادرید دید.

۴. هونگ میونگ بو (Hong Myung Bo)

این ستاره کره‌ای، هم‌اکنون ۴۸ سال دارد و در جام جهانی ۲۰۰۲، درخششی درخور برای تیم ملی کشورش داشت. ۱۳۶ بار برای تیم ملی کشورش به میدان رفت و به عنوان دفاع میانی ۱۰ گل به ثمر رساند. وی که به عنوان یکی از ماندگارترین بازیکنان تاریخ فوتبال آسیا شناخته می‌شود، در ۴ جام جهانی "پیاپی" به همراه تیم‌اش حضور داشت و از این منظر در تاریخ آسیا رکورددار است. بو، در لیست ۱۰۰تایی‌های پله نیز جای دارد. همچنین تنها بازیکن کره‌ای موجود در فهرست «فیفا ۱۰۰» است. او در سال ۲۰۰۴ فوتبال خود را در تیم «لس آنجلس گالکسی» به پایان رساند.  درخشش این بازیکن در جام جهانی ۲۰۰۲ تا آن حد زیاد بود که موفق به کسب مدال برنز بهترین بازیکن جام شد.

میونگ بو، به عنوان دستیار «دیک ادووکات» و در سال ۲۰۰۷ به عنوان دستیار «تیم ووربیک» در تیم ملی کشورش فعالیت کرد. او در سال ۲۰۰۹ مربیگری تیم ملی زیر ۲۰ سال کره جنوبی را پذیرفت و این تیم را به یک چهارم جام جهانی زیر ۲۰ سال رساند. سپس به مربیگری تیم ملی زیر ۲۳ سال رسید و توانست این تیم را به مقام سوم المپیک ۲۰۱۲ لندن برساند. عملکرد درخشان وی باعث شد که فدراسیون فوتبال کره جنوبی او را به سمت سرمربیگری تیم ملی بزرگسالان این کشور منصوب نماید اما عملکرد ضعیف تیم ملی کره جنوبی در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل، عملا موجب عزل وی شد.

۵. آلپای اوزالان (Alpay Özalan)

این بازیکن سابق ترکیه‌ای اکنون ۴۳ سال دارد و با انجام ۸۷ بازی برای تیم ملی کشورش دارای رتبه ششمین بازیکن تاریخ این کشور در تعداد بازیهای ملی است. وی در طی این بازیها مجموعا ۴ گل به ثمر رساند. اوزالان را به عنوان یک بازیکن جوانمرد در تاریخ ترکیه می‌شناسند. در ست در مرحله مقدماتی جام ملت‌های ۱۹۹۶ بود که وی ترجیح داد وقتی که مهاجم تیم ملی کرواسی در حرکت ضد حمله به طرف درواز ترکیه می‌رود بر روی او خطا نکند و این حرکت به عنوان یکی از جوانمردانه‌ترین حرکت‌های تاریخ فوتبال نام گرفت و از سوی یوفا مورد تقدیر قرار گرفت.

آخرین خبری که از اوزالان در دست است حاکی از این است که این روزها بسیار خوشتیپ کرده و به امر بدنسازی می‌پردازد. وی که تا همین اواخر مربی تیم «اکیشهیر اسپور» ترکیه بود، پس از اختلاف با «خلیل اونال» -رییس باشگاه- در ماه فوریه استعفا داد و اکنون به دنبال تیم جدید است.

۶. ریوالدو (Rivaldo)

این بازیکن برزیلی یکی از بزرگترین بازیکنان زمان خود بود. مثلث همکاری وی با رونالدو و رونالدینیو در جام جهانی ۲۰۰۲ را می‌توان یکی از کامل‌ترین و عالی‌ترین مثلث‌های تهاجمی تاریخ جام جهانی دانست. همین مثلث موجب قهرمانی تیم ملی برزیل در جام جهانی مذکور شد. شاید بتوان ریوالدو را یکی از بهترین بازیکنان نسل خود دانست اما قطعا در تاریخ برزیل آنطور که باید همچون بزرگانی چون پله ، گارینشا، زیکو، و. رویلینیو ماندگار نخواهد بود. انتخاب‌های وی نیز در آخر عمر فوتبال‌اش انتخاب‌های حماقت‌بار به دور از شان کسی بود که در سال ۱۹۹۹ بهترین بازیکن جهان شده است.

ریوالدو هر چند که یکی از ستارگان تیم منتخب جام جهانی ۲۰۰۲ بود اما به سبب حرکت ناشایستی که در بازی نیمه‌نهایی در مقابل تیم ملی ترکیه انجام داد، لکه‌ای سیاه از خاطره خود برای اذهان عمومی و فوتبالدوستان باقی گذاشت. وقتی در دقایق پایانی بازی وقتی که «هاکان اونسال» بازیکن ترکیه به قصد شیطنت توپ را برای شروع ضربه کرنر به طرف وی شوت کرد، در حالی که توپ به شکم ریوالدو برخورد کرده بود، او به گونه‌ای رفتار کرد که گویی توپ به صورتش اصابت کرده و با این عمل داور را به شدت فریب داد. بازیکن ترکیه از زمین اخراج شد و بعد از بررسی فیلم بازی، فیفا جریمه سنگین ۱۱ هزار و ۶۷۰ فرانک سوئیس را برای ریوالدو در نظر گرفت. در هر حال، هنرنمایی وی در جام جهانی موجب شکست بلژیک، انگلیس، ترکیه و نهایتا آلمان و کسب پنجمین توپ طلا برای کشورش شد و «اسکولاری» سرمربی وقت برزیل به وی لقب بهترین بازیکن جام را داد.

صحنه تمارض ریوالدو در بازی نیمه‌نهایی در مقابل ترکیه

ریوالدو در مارس ۲۰۱۴ از دنیای بازی در مستطیل سبز خداحافظی کرد و با اینکه بیانیه داد که دیگر بازنشسته است اما در ژوئن ۲۰۱۵ به زمین بازگشت و در ماه بعدش همراه با پسر خود در یک بازی گل زد. او با این عمل، سنت بسیاری از بازیکنان برزیلی که فصل پایانی فوتبال خود را به شدت در رفتار و انتخاب تنزل می‌دهند را حفظ کرد. ریوالدو، هم‌اکنون مدیر باشگاه «موگی میریم» برزیل است. این روزها، به شدت مشغول پرورش و تربیت «ریوالدینیو» فرزندش برای دستیابی به سطح یک بازیکن خوب است.

۷. میشائیل بالاک (Michael Ballack)

بالاک را می‌توان یکی از بهترین هافبک‌های میانی تاریخ فوتبال آلمان دانست. وی که اکنون ۴۱ سال دارد، در فهرست پله با عنوان  «۱۲۵ بازیکن برتر تاریخ» قرار دارد. وی به عنوان نقطه ثقل زمین در جام جهانی ۲۰۰۲ برای تیم کشورش توپ زد. درخشش او موجب پیروزی ژرمن‌ها بر آمریکا در یک چهارم نهایی و پیروزی بر کره جنوبی در مرحله نیمه‌نهایی شد. اما خطایی که بالاک در بازی با کره جنوبی مرتکب شد با کارت زردی همراه بود که وی را از حضور در فینال محروم کرد و پس از شکست ۲ بر صفر آلمان از برزیل در فینال، شاید او بیش از هر کس دیگری از درون می‌سوخت.

میشائیل بالاک آلمانی که فوتبال حرفه‌ای خود را از تیم کایزرسلاترن در سال ۱۹۹۵ آغاز کرد، در سال ۲۰۰۱ و  ۲۰۰۲ یکی از بهترین بازیکنان آلمان بود و توانست در تیم ملی کشورش قویا بدرخشد. نقش کلیدی وی در میانه زمین به عنوان رابط منطقه دفاعی و منطقه تهاجمی موجب پیش رفتن آلمان تا مرحله فینال شد. وی در سال‌های ۲۰۰۲، ۲۰۰۳، و ۲۰۰۵ به عنوان بهترین فوتبالیست آلمان انتخاب شد. این فرمانده عالی در زمین، پیوسته با افتخار و قدرت توپ زد و نهایتا در سال ۲۰۱۲ در «بایر لورکوزن» با مستطیل سبز وداع گفت. در حال حاضر میشائیل بالاک به عنوان مفسر فوتبال در شبکه‌های مختلف ورزشی و بالاخص شبکه ESPN فعالیت دارد.

۸. یو سانگ چول (Yoo Sang-chul)

«یو سانگ چول» در حال حاضر ۴۶ سال دارد. این بازیکن کره‌ای را می‌توان یکی از بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال کره‌جنوبی دانست. چرا که وی توانایی بازی در همه نقاط زمین را داشت. وی هم یک دفاع عالی بود و هم یک مهاجم بکر. اما مربیان وی در تمامی دوران فوتبال‌اش ترجیح دادند که چول در میانه زمین توپ بزند.

عملکرد چول در جام جهانی ۱۹۹۸ آنقدر عالی بود که بارسلونا پیشنهاد به خدمت گرفتن او را ارائه داد اما با مخالفت تیم باشگاهی‌اش «اولسان هوندای» که پیش از آن قول انتقال او به تیم «یوکوهاما» را داده بود روبرو شد و شاید این بزرگ‌ترین حسرت زندگی وی باشد. شاید باورتان نشود که وی که از اصلی‌ترین افراد در کسب مقام چهارم جهان در سال ۲۰۰۲ برای کره جنوبی بود –آنهم افتخاری که شاید هیچوقت دیگر در تاریخ کره ‌جنوبی تکرار نشود- دارای فقط یک چشم بینا بود. آری، یو سانگ چول فقط با یک چشم آنچنان در بزرگترین تورنمنت جهان از لحاظ سطح درخشید که در ۱۱ بازیکن منتخب سال ۲۰۰۲ قرار گرفت.

وی در سال ۲۰۰۶ در تیم «اولسان هیوندای» به فوتبال خود پایان داد و در همان سال به عنوان مربی تیم «یوبی» کره شروع به کار کرد. چول، هم‌اکنون سرمربی تیم «دانشگاه اولسان» است.

۹. رونالدینیو (Ronaldinho)

از هر چه بگذریم، سخن از «شاعر دنیای فوتبال» خوش است. این نابغه برزیلی، نگین درخشان و ارزشمند جام جهانی ۲۰۰۲ بود و براستی که نمایش خیره‌کننده وی در آن سال و در طی سالیان بعد از آن، اتصاف لقب «شاعر دنیای فوتبال» به وی را توجیه می‌کند. زیبایی بازی رونالدینیو که ترکیبی از روایت هوش و فراست و پا و توپ بود، از خاطر هیچکدام از فوتبالدوستان نمی‌رود. این نابغه اهل پورتو آلگره برزیل، هم‌اکنون ۳۷ سال دارد و حیف از اینکه خیلی زود در دنیای فوتبال دچار افت شد و در مسیری افتاد که بدترین انتخاب‌ها نصیب‌اش شد. شاید و شاید بتوان این ضرب‌المثل ایتالیایی را که «زیبایی بی‌وفاست»، در مورد رونالدینیو دارای مصداق دید. دنیای زیبایی که وی با یار همیشگی‌اش یعنی توپ برای ما خلق کرد، خیلی عمر کوتاهی داشت و حسرت سال‌های بیشتری که می‌توانست در فوتبال خلق شعر کند به دل همه ما ماند.

رونالدینیو، ۹۷ بازی برای تیم ملی برزیل انجام داد و ۳۳ گل به ثمر رساند. وی عنوان بهترین بازیکن جهان در سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ را از آن خود کرد و در لیست فیفا ۱۰۰ پله جای گرفت. عملکرد وی همانطور که گفته شد در مثلث موسوم به «۳R» (شامل رونالدو، رونالدینیو، و ریوالدو) عالی بود و به جرات می‌توان حیاتی‌ترین نقش این بازیکن خارق‌العاده در جام جهانی ۲۰۰۲ را در بازی مقابل انگلیس در مرحله یک چهارم دانست. جایی که یک پاس گل ساخت و گل هم از فاصله ۳۶.۵ متری به ثمر رساند. در همان بازی با خطایی که بر روی «دنی میلز» مدافع انگلیس مرتکب شد، کارت زرد دریافت نمود و از بازی نیمه‌نهایی محروم شد. اما در فینال با درخششی کم‌نظیر در مثلث سه گانه، موجب قهرمانی تیم ملی برزیل برای پنجمین بار شد.

هنرنمایی رونالدینیو در جام جهانی ۲۰۰۲

اما چیزی که رونالدینیو را نابود کرد، حواشی بیرون مستطیل سبز بود. این جادوگر فوتبال، یکی از محبوب‌ترین ستارگان دنیای تبلیغات بود. شرکت‌های پپسی، کوکا کولا، نایک، EA اسپورتز، گتوراده، و دانون بشدت مترصد همکاری با وی بودند. درآمد وی از تبلیغات فقط در سال ۲۰۰۶ به رقم ۱۹ میلیون دلار رسید. حساسیت به قدر بالا بود که وقتی وی در جولای ۲۰۱۲ اقدام به نوشیدن جرعه‌ای پپسی در کنفرانس خبری کرد، شرکت کولاکولا بلافاصله اقدام به فسخ قرارداد ۲۰۱۱ با وی کرد. 

اما در حوزه‌های دیگر نیز سخن از رونالدینیو بود. مجسمه‌های وی در جای جای نقاط کره زمین ساخته شد. همکاری وی در چند برنامه یونیسف از قبیل «صندوق کودکان نیازمند» از سال ۲۰۰۶ صورت گرفت و در سال ۲۰۱۱ به مبارزه با شیوع ایدز انجامید. در مارس ۲۰۱۵ بود که طی یک نظرسنجی جهانی مشخص شد که ششمین شخصیت محبوب دنیای فوتبال در فیسبوک پس از کریستین رونالدو، مسی، بکهام، نیمار، و کاکا است. همه اینها یک طرف اما آن چیزی موجب افت ناگهانی مصدومیت‌های پیاپی و عامل رخوت و بی‌انگیزگی در وی در فصل ۰۸-۲۰۰۷ بود. توانایی فیزیکی و نیروی جادوی وی آنقدر تحلیل رفت که موجب تعجب همگان شد. در آن زمان «خوآن لاپورتا» رییس وقت باشگاه بارسلونا که به شدت از وی ناامید شده بود، او را نیازمند چالش جدید برای حرکت دادن به خود دانست و به آ ث میلان فروخت. رونالدینیو که در خواب عمیقی به سر می‌برد در میلان هم چندان خوبی نداشت و در سال ۲۰۱۰ در نامه‌ای بسیار غم‌انگیز، بهترین سال‌های فوتبال خود را ۵ سال حضور در بارسلونا دانست و از ترک این تیم نهایت پشیمانی خود را ابراز کرد و این حسرت را اعتراف نمود که چرا بیشتر در کنار مسی بازی نکرده است.

رونالدینیو در سال ۲۰۱۶ از سوی باشگاه بارسلونا دعوت به همکاری شد و هم‌اکنون به عنوان سفیر  و نماینده باشگاه بارسلونا فعالیت می‌کند.

۱۰. میروسلاو کلوزه (Miroslav Klose)

کلوزه آلمانی که البته اصلیتی لهستانی دارد، اکنون به سن ۳۹ سالگی رسیده و  به عنوان بهترین گلزن تاریخ جام جهانی شناخته شده است. ماحصل هنر و تلاش وی در جبهه نوک حمله در جام جهانی ۲۰۰۲، به ثمر رساندن ۵ گل بود. پرش‌ها و ضربات سر کشنده وی تن هر خط دفاع و دروازه‌بانی را می‌لرزاند. وی در ۱۳۷ بازی برای تیم ملی آلمان به میدان رفت و ۷۱ گل به ثمر رساند. وقتی در سال ۲۰۰۱، «جرزی اِنگل» سرمربی وقت لهستان برای متقاعد کردن جهت بازی در تیم ملی لهستان به آلمان سفر کرد، کلوزه درخواست وی را نپذیرفت و ترجیح داد که تا آخر دوران فوتبال‌اش در تیم ملی آلمان توپ بزند. همین امر موجب شد که پیوسته نفرت لهستانی‌ها را نسبت به خود داشته باشد.

۲۴ مارس ۲۰۰۱، نقطه آغاز بزرگ برای کلوزه بود. وی در دقیقه ۷۳ در بازی مقابل آلبانی در مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ از سوی «رودی فولر» مربی وقت وارد زمین شد و با گلی که به ثمر رساند موجب پیروزی آلمان شد. در بازی بعد نیز به عنوان یار ذخیره در مقابل یونان عالی کار کرد و موجب پیروزی آلمان شد. اما چیزی که باعث شد رودی فولر جایگاه ثابت در ترکیب تیم به او بدهد، دو هت تریکی بود که در بازی‌های دوستانه پیش از شروع جام جهانی در مقابل تیم رژیم صهیونیستی و تیم ملی اتریش داشت. حضور او در نوک پیکان حمله تیم ملی آلمان در جام جهانی حضوری بی‌نظیر بود و توانست اولین بازیکن تاریخ فوتبال باشد که در یک جام جهانی، ۵ مرتبه با ضربه سر گلهای خود را به ثمر برساند.

آخرین باشگاهی که میروسلاو در آن توپ زد، لاتزیو بود. وی، در یکم نوامبر ۲۰۱۶ رسما از مستطیل سبز خداحافظی کرد و چندی بعد از سوی «یوآخیم لو» سرمربی کنونی تیم ملی آلمان جهت همکاری در کادر فنی دعوت به کار شد. هم‌اکنون در کنار لو و دیگر اعضای تیم فنی تیم ملی آلمان، خود را برای جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه آماده می‌کند.

۱۱. رونالدو (Ronaldo)

 این خرگوش نابغه دوست‌داشتنی را می‌توان یکی از بزرگترین بازیکنان تاریخ فوتبال و جزو ۱۰ بازیکن برتر دانست. رونالدو که اکنون ۴۱ سال سن دارد، در جام جهانی ۲۰۰۲ در کنار رونالدینیو و ریوالدو مثلث مرگ را تشکیل داد و هر تیمی را به زانو در می‌آورد. قهرمانی در این جام جهانی محصول همکاری بی‌نظیر سه ضلع این مثلث بود.
پیش از شروع جام جهانی جهانی ۲۰۰۲ از ناحیه زانو مصدوم شد اما در شروع تورنمنت خود را به تیم رساند گرچه هنوز هم کمی از مصدومیت در وجود وی مانده بود. جام جهانی ۲۰۰۲ را می‌توان برای رونالدو بهترین تورنمنت زندگی او دانست. یک «ژوگا بونیتو»ی تمام‌عیار را به نمایش گذاشت؛ بهترین زوج‌های فوتبالی را در کنار خود داشت؛ به کفش طلای بهترین گلزن و توپ طلای بهترین بازیکن جام دست یافت و تیم ملی‌ کشورش را به قهرمانی جهان رساند. پس از قهرمانی برزیل، «ژرارد سایلان» پزشک فرانسوی او اذعان کرد که رونالدو نماد بازگشت از مصدومیت تا در نوردیدن مرزهای افتخار است. در همان سال جایزه «لاروس» به خاطر بازگشت اعجاب‌انگیز و عالی از مصدومیت به رونالدو اعطا شد.

رونالدو، فوتبال حرفه‌ای خود را در سال ۱۹۹۳ از تیم «کروزیرو» برزیل آغاز نمود و در سال ۲۰۱۱ وقتی در«کورینتیانس» توپ می‌زد، رسما با بازی در مستطیل سبز وداع کرد. اولین مرتبه‌ای که او برای تیم ملی کشورش توپ زد، در سال ۱۹۹۴ در بازی مقابل آرژانتین بود. بزرگترین بداقبالی رونالدو در دوران ۱۸ ساله فوتبال‌اش، مصدومیت‌های پیوسته و چند ساله بود که ضرر بزرگی را به وی وارد ساخت. وی، که در سال ۲۰۰۰ به عنوان سفیر «برنامه توسعه و پیشرفت سازمان ملل» انتخاب شده بود، در سال ۲۰۱۱ پس از بازنشستگی در فوتبال، راه دیرین خود در این سازمان را ادامه داد و در حال حاضر هم مشغول به همین امر است.


منابع:

http://www.independent.co.uk/sport/football/european/bayern-munich-۵-arsenal-۱-champions-league-oliver-kahn-reaction-a۷۵۸۳۰۴۱.html
http://www.bestfootballplayersever.com/fifa۱۰۰.php
http://www.hurriyet.com.tr/alpay-ozalan-evet-dedigim-icin-gonderildim-۴۰۳۶۵۶۹۵
http://amkspor.sozcu.com.tr/۲۰۱۶/۱۰/۲۳/alpay-ozalandan-olayla-ilgili-aciklama-geldi-۵۴۳۵۷۰/
https://www.youtube.com/watch?v=txTk۳UM۹_ZQ
https://www.sportskeeda.com/football/miroslav-klose-german-legend
http://www.mirror.co.uk/sport/row-zed/miroslav-klose-۱۶-facts-world-۳۸۳۷۰۵۲
http://origin.skysports.com/story/۰,۱۹۵۲۸,۱۱۶۷۷_۲۲۴۰۶۵۴,۰۰.html
https://web.archive.org/web/۲۰۱۵۱۰۱۹۰۰۲۲۲۵/http://www.empireonline.com/forum/printable.asp?m=۱۵۵۴۸۵۱
http://www.footballdatabase.eu/football.joueurs.fernando.hierro.۳۸۰.en.html
http://www.bdfutbol.com/en/p/l۷۶۹.html?temp=۲۰۱۶-۱۷
http://www.national-football-teams.com/player/۱۳۷۸۶/Myung_Bo_Hong.html
http://origin.skysports.com/story/۰,۱۹۵۲۸,۱۱۸۸۸_۲۲۸۰۲۰۴,۰۰.html
http://www.footballdatabase.eu/football.joueurs..roberto-carlos.۴۱۹.en.html
http://news.bbc.co.uk/sport۱/hi/football/۳۵۳۳۸۹۱.stm
https://web.archive.org/web/۲۰۱۰۱۱۲۶۰۹۳۲۳۶/http://www.chelseafc.com/page/PlayerProfileDetail/۰,,۱۰۲۶۸~۲۷۹۲۳,۰۰.html
http://in.mobile.reuters.com/article/idINDEE۸۹۱۰۶G۲۰۱۲۱۰۰۲?irpc=۹۳۲
https://web.archive.org/web/۲۰۰۷۱۲۲۵۱۶۱۷۱۱/http://www.telegraph.co.uk/sport/main.jhtml;jsessionid=IQHQLL۳FDUNN۵QFIQMGSFF۴AVCBQWIV۰?xml=/sport/۲۰۰۶/۰۳/۰۷/sfnbal۰۷.xml
http://www.sportstaronnet.com/tss۲۹۱۲/stories/۲۰۰۶۰۳۲۵۰۰۶۹۰۲۹۰۰.htm
http://www.rsssf.com/miscellaneous/duitpoy.html
https://www.theguardian.com/football/۲۰۰۸/jun/۱۹/barcelona.brazil
http://www.fifa.com/the-best-fifa-football-awards/history/edition=۱۹۹۹/index.html
http://www.rsssf.com/miscellaneous/iffhs-scor.html#۰۰w
http://www.goal.com/en/people/brazil/۱۳۱۱/ronaldinho
http://www.talkfootball.co.uk/guides/football_legends_ronaldinho.html
http://metro.co.uk/۲۰۱۶/۰۹/۰۴/barcelona-sign-brazil-legend-ronaldinho-as-club-ambassador-۶۱۰۸۴۶۸/
http://www.fifa.com/live-scores/news/y=۲۰۰۸/m=۷/news=will-ronaldinho-return-his-best-۸۲۸۲۳۹.html
http://www.independent.co.uk/sport/football/european/injury-ends-ronaldinhos-campaign-۸۰۴۹۴۴.html
http://www.usatoday.com/sports/soccer/cup۲۰۰۲/۲۰۰۲-۰۶-۲۸-reyna.htm
http://www.goal.com/en/news/۲۸۹۸/euro-۲۰۱۲/۲۰۱۲/۰۶/۰۹/۳۱۵۵۴۴۸/germany-never-lose-when-he-scores-a-goal-why-miroslav-klose-will-
http://www.worldfootball.net/player_summary/miroslav-klose/
http://sport۳۶۰.com/article/football/۱۵۶۵۸/five-things-you-never-knew-about-germanys-miroslav-klose
http://rsssf.com/miscellaneous/klose-intlg.html
http://www.bbc.co.uk/sport/football/۳۷۸۳۲۵۳۰
https://www.sportskeeda.com/football/legends-of-international-football-miroslav-klose
http://m.fifa.com/worldcup/news/y=۲۰۱۳/m=۱۰/news=ronaldo-history-goals-can-erased-۲۲۰۱۳۱۶.html
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-۲۶۵۰۵۶۲/Zlatan-Ibrahimovic-hails-Ronaldo-best-player-played-against.html
http://www.fifa.com/news/y=۲۰۱۲/m=۴/news=ronaldo-phenomenon-every-sense-۱۶۱۱۰۴۸.html
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-۲۵۶۳۸۱۵/Hall-Fame-Ronaldo-The-assassin-smile-ruled-world-scored-goals-fun.html

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • مهدی IR ۰۱:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۶
    2 2
    جالب بود ! الیور کان عالی بود کلوزه ورونالدو هم همینطور ولی از رونالدینیو که با صهیونیستها همکاری داشت متنفرم
  • ابراهیم IR ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۹
    0 0
    باسلام تشکر ویژه ای از گرداورنده این خبر میکنم خدا خیرش بده خیلی حال کردم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس