سرویس جهان مشرق - وقتی که سعد حریری نخست وزیر دولت لبنان مدال افتخار خود را از فرانسوا اولاند رئیسجمهور فرانسه دریافت کرد ، هفته نامه فرانسوی باری ماچ در گزارشی نوشت که این اقدام باعث خشم و ناامیدی فرانسویها و به ویژه کارمندان سابق شرکت سعودی اوجیه شده است که زیر نظر سعد حریری مدیریت می شود. آنها این مدال را خیانتی به خود می دانند و معتقدند که با اعطای این مدال به آنها توهین شده است ، چرا که آنها هنوز مصیبتهای کار کردن در این شرکت و صرف کردن عمر خودشان در مسیر موفقیت و پیروزی آن از زمان رفیق حریری تاکنون را فراموش نکرده اند.
این مجله فرانسوی مصاحبههایی را با برخی از فرانسویها انجام داده که در این شرکت کار کرده اند. یکی از این افراد میگوید: هنوز جهنمی که در نتیجه عدم پرداخت حقوقمان به مدت 10 ماه با آن مواجه بودیم را فراموش نکردهایم. ما برای زنده ماندن ، خود را به دردسر میانداختیم. برخی از همکاران ما در آستانه خودکشی بودند . ما وقتی این خبر را شنیدیم از این اقدام منزجر شدیم، چرا که حریری ما را نادیده گرفت و توجهی به ما نمی کرد.
روزنامه الاخبار نوشت: علاوه بر فرانسوی ها ، هجمه شهروندان سعودی با هشتک "سعودی اوجیه بدون حقوق " نیز اخیراً افزایش قابل توجهی یافته است. آنها خواستار پرداخت مطالبات کارمندان شرکت از تابعیتهای مختلف به ویژه سعودی بعد از سفر حریری به عربستان سعودی به همراه ملک سلمان بن عبدالعزیز هستند. در همین راستا داوود الشریان روزنامهنگار معروف در برنامه خود در شبکه ام بی سی می گوید: چرا حریری مطالبات کارگان را پرداخت نمی کند. او اگر بخواهد می تواند 46 میلیارد ریال را بازپرداخت کند، اما 2 میلیارد ریال را نمی تواند؟ وی با اشاره به این موضوع که برخی به دنبال حمایت از اعتبار سعد حریری هستند، میگوید: چرا فرانسویها میتوانند مطالبات خود را از مدیریت شرکت دریافت کنند، اما شهروندان سعودی قادر به این کار نیستند.
وی به این موضوع اشاره میکند که شرکت متبوع حریری از پروژههای مختلف در عربستان میلیارد ها ریال به جیب زده است، اما مطالبات کارمندان سعودی را پرداخت نمی کند و وزارت کار را در این زمینه سرزنش میکند که اقدامات عملی و سریع به نفع کارمندان و کارگران را انجام نداده است. الشریان می افزاید که کارگران خارجی این شرکت به کشورهای خود باز میگردند و از عربستان بدگویی میکنند. الشریان همچنین با عدنان النعیم نماینده وزارت کار عربستان دیدار کرده است. النعیم گفت که در آگوست گذشته موضوع کارگران خارجی این شرکت بررسی شده و آنها مختار هستند در عربستان باقی بمانند یا اینکه از این کشور بروند. وی میافزاید که تعداد کارگران این شرکت از میان سعودی ها و خارجیها بالغ بر 32 هزار نفر است.
الشریان در انتقادی که با عنوان "قربانیان سعودی اوجیه" از عملکرد این شرکت مطرح میکند، می گوید که 15 هزار نفر از کارگران این شرکت اخراج شدند ، بدون اینکه به حقوق خود برسند. البته النعیم می گوید که وکلایی برای بررسی حقوق کارگران و دفاع از آنها تا پایان این پرونده تعیین شده اند. البته بسیاری از افراد مرتبط با این پرونده اعتقاد دارد که شرکت مذکور بیشتر حقوق خود را از دولت دریافت کرده است ، اما پول ها را در بانکهای فرانسه سپرده گذاری کرده و حقوق کارگران را پرداخت نمی کند. آنها مطمئن هستند که حریری نیز در این روند دست دارد.