به گزارش مشرق، از پیام های بعثت یکی این پیام است که در آیاتی از قرآن، به آن اشاره شده است؛ از جمله این آیه که میفرماید: بسماللهالرّحمنالرّحیم. کتابٌ انزلناه الیک لتخرج النّاس من الظّلمات الی النّور پیام خروج از ظلمت و ورود به نور.
نور و ظلمت، چیزی نیست که برای انسان در بخش های مختلف، قابل اشتباه باشد. اسلام و پیام بعثت، انسانها را از ظلمات جهل، ظلمات عادات زشت، خُلقیّات بد، فتنههای میان افراد بشر، خرافاتی که بر ذهن های انسان ها حاکم میشود، پنجه میاندازد و آنها را از راه مستقیم منحرف میکند، ظلمات ظلم و طغیان ـ اینها همه ظلمات است ـ خارج میکند و به نوری که مقابل آن است، هدایت و دلالت میکند.
در آیات متعدّدی از قرآن، این مضمون تکرار شده است؛ یعنی یک تحوّل در زندگی انسان، از لحاظ اجتماعی، از لحاظ هدفگیری و از لحاظ فردی؛ از همه جهت.
یک نقطهی برجستهی دیگر، مسألهی اخلاقیّات و تزکیهی نفوس است که آن هم در آیاتی از قرآن مورد تأکید قرار گرفته است و در حدیث نبوی معروف بین همهی فِرَق اسلامی هم هست که بعثت لاتممّ مکارم الاخلاق. ببینید؛ در آن جامعهای که خُلقیّات ـ اخلاق حسنه و مکارم اخلاقی ـ رایج باشد، انسانها از اخلاق نیکو ـ از گذشت، برادری، احسان، عدل، علم و حقطلبی ـ برخوردار باشند، انصاف بین آنها باشد، صفات رذیله در میان آنها حاکم و رایج نباشد، در چه بهشتی زندگی خواهند کرد!
امروز بشر، از همین چیزها رنج میبرد. امروز گرفتاری های دنیای بشر، گرفتاری های ناشی از طغیان های سیاسی در عالم و طواغیت، به ریشههای اخلاقی برمیگردد. گرفتاری های تودههای مردم هم غالباً به جهالت آنها برمیگردد. اسلام، اینها را برطرف میکند. مسلمانان باید این پیامها را گرامی بدارند.
کتاب «درسهای پیامبر اعظم(ص)» شامل گزیدهای از بیانات رهبر معظّم انقلاب دربارهی شخصیّت و بعثت نبیّ مکرّم اسلام(ص) است. مخاطب این کتاب عمدتاً نخبگان، روشنفکران و زمامداران کشورهای اسلامی بوده، بهعلاوه این کتاب میتواند منبع خوبی برای استفادهی همهی اصناف و عموم مردم در تبیین زوایا و ابعاد مختلف شخصیّت و سیرهی پیامبر اکرم(ص) نیز باشد.