کد خبر 718157
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۷
محمدکاظم انبارلویی

امیدواریم رئیس جمهور و معاون وی بدون فرافکنی در موضوع مناظره سخن بگویند و اعلام کنند چه بر سر قوانین و مقررات و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوران تصدی چهارساله خود آورده‌ اند؟

به گزارش مشرق، محمد کاظم انبارلویی در یادداشتی با اشاره به در پیش بودن مناظره دوم انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم با موضوع فرهنگی نوشت:

این روزها نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری بیشتر در مورد مشکلات معیشتی مردم سخن می گویند. نظرسنجی ها هم نشان می دهد که دیدگاه های انتقادی مردم از دولت روی همین مسئله متمرکز است.

رکود، بیکاری، تورم، تعطیلی بنگاه های اقتصادی و قاچاق کالا، اذهان را به خود مشغول داشته است. حال آنکه مشکلات اجتماعی و فرهنگی ناشی از این مصائب اگر بیشتر نباشد، کمتر نیست.

نظام ما یک نظام دینی است که تمام قد در برابر فرهنگ منحط غرب ایستاده است. هجوم غرب در حوزه فرهنگ به موازات هجوم آنها در حوزه اقتصادی، نظامی و سیاسی ظرف یک قرن اخیر، انکارناپذیر است. این هجوم پس از انقلاب شدت گرفته است و بی امان ضربات خود را بر پیکره نظام و مردم ما وارد می کند.

حذف دین از تمام ساحت های زندگی با رواج اندیشه های منحط سکولار، فمینیسم، اباحه گری، سبک زندگی غربی و رواج لذت پرستی جنون آمیز و تجمل گرایی و مصرف گرایی از برنامه های غرب و غربگرایان در ایران  است.

محصول تهاجم فرهنگی به جوامع ما در عرصه خانواده؛ کاهش ازدواج، بالا رفتن سن ازدواج، افزایش طلاق و کاهش باروری و در نتیجه کاهش جمعیت، رواج بی قیدی، بی عفتی و بی حجابی و ترویج عرفان های کاذب و جریان های انحرافی بوده است.

این هجوم حتی نوع معماری شهرها و شهرک ها، اشراف آپارتمان ها، نوع و روش تغذیه، چیدمان شهری و سرگرمی های کودکان را در بر می گیرد.

مهاجرت از روستاها به شهرها و زرق و برق شهرنشینی و پدیده حاشیه نشینی، معضلات عظیمی را پدید آورده است که می توان ویترینی از فقر، بیکاری، آوارگی، روسپیگری با طعم اعتیاد به مواد مخدر و قاچاق را در آن دید.

یکصد ماهواره فعال در ایران با سه هزار کانال تلویزیونی و نیز گسترش وسایل ارتباطی و اطلاعاتی از تلفن همراه گرفته تا اینترنت و... روزانه با بمباران بی امان خود قلب و ذهن و مغز ما را هدف قرار داده اند. لذا باید پرسید دولت در دفاع از کیان نظام در حوزه فرهنگ چه کرده است؟ ما برای جلوگیری از این هجوم عظیم، ‌پیچیده و گسترده چه کرده ایم؟ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رئیس جمهور به عنوان قرارگاه اصلی فرهنگی کشور طی چهار سال گذشته قرار بود در برابر این هجوم بایستد و دستگاه های نظام را در این باره به خط کند.

کارهای عظیمی در این شورا صورت گرفته است. نقشه مهندسی فرهنگی تهیه شده است، سند تحول بنیادین آموزش کشور و نقشه جامع علمی کشور شکل گرفته است، سیاست های جمعیتی تعیین شده است. باید دید در مقام «اقدام» و «عمل» چه کاری صورت گرفته است؟ بر سر قانون حجاب و عفاف و  اجرای آن در دستگاه های دولتی چه آمده است؟ منشأ کم کاری و ضعف عملکرد و نبود اراده ای قوی برای عملیاتی کردن قوانین و مقررات و ریل گذاری های دقیق شورای عالی انقلاب فرهنگی چیست؟

اسناد افتخارآمیزی که حاصل عقلانیت و تدبیر نظام بوده است اکنون روی میز اقدام و عمل است. آقای رئیس جمهور باید به این سؤال پاسخ بدهد که چرا سند نقشه مهندسی کشور که خود مسئول اجرای آن بوده است دو سال است معطل مانده و هیچ جلسه ای برای عملیاتی کردن آن برگزار نشده است؟ آقای رئیس جمهور باید به این سؤال کلیدی نیز پاسخ بدهد که چرا وزارت آموزش و پرورش سند تحول بنیادین آموزش کشور را کنار گذاشته و دنبال اجرای سند 2030 توسعه آموزش یونسکو است که هیچ تناسبی با موازین اسلامی و فرهنگی جمهوری اسلامی ندارد؟

قرار بوده است ما در زمینه علوم انسانی در دانشگاه ها روی چند محور اساسی اسلامی سازی، بومی سازی، روزآمد سازی و کارآمدی کار کنیم. کارنامه این تلاش در دولت یازدهم چیست؟

قرار بوده است 10 ستاد فعال از  انرژی های نو، علوم شناختی، میکرو الکترونیک، ‌هوافضا، سلول های بنیادی، نانو و فناوری اطلاعات و ارتباطات ذیل نقشه جامع علمی کشور شکل بگیرد. آیا می توان دستاوردهای 4 ساله این دولت در این قلمرو را به مردم گزارش داد؟ البته باید از دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکر کرد که در مورد سند نقشه جامع علمی به دلیل اینکه اجرای آن را خود به عهده گرفته و قدم های بزرگی برای اجرای آن برداشته، تشکر کرد.

به نظر می رسد از فرصتی که صدا و سیما به طور وسیع در اختیار رئیس جمهور گذاشته، وی باید استفاده نموده و کارنامه چهار ساله خود در حوزه فرهنگ را برای ارزیابی و نمره دهی مردم در  انتخابات ارائه دهد و نقد مشفقانه رقیبان را پاسخگو باشد. رئیس دولت یازدهم باید دقیق بگوید مصائب فرهنگی ما چیست و برای برخورد با آن طی چهار سال گذشته برای اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی چه کرده است؟

جمعه آینده دومین مناظره انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری برگزار می شود. قرار است موضوع مناظره دوم، مسائل سیاسی و فرهنگی باشد.

اولین مناظره انتخاباتی جمعه گذشته برگزار شد. دو نامزدی که دفاع از دولت را نمایندگی می کنند، از هر چیزی سخن گفتند الّا کارنامه دولت در حوزه مسائل و مشکلات اجتماعی!

امیدواریم رئیس جمهور و معاون وی بدون فرافکنی در موضوع مناظره سخن بگویند و اعلام کنند چه بر سر قوانین و مقررات و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوران تصدی چهارساله خود آورده‌ اند؟ کارنامه قابل ارائه آنها در این مورد چیست؟

همچنین دیگر نامزدها بگویند برای اجرایی کردن مصوبات بر زمین مانده شورای عالی انقلاب فرهنگی چه اقدامی می‌خواهند بکنند؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس