به گزارش مشرق، مهدی حسن زاده در یادداشت روزنامه خراسان نوشت:
همه چشم انتظار انتخابات فردایند. بسیاری از ما منتظر رای دادن و سپس شمارش آرا و اطلاع از نتیجه انتخابات هستیم. با این حال اقتصاد ایران نیز منتظر انتخابات ۹۶ است. بخشی از این انتظار به نتیجه انتخابات، فرد پیروز و برنامه های وی برای بهبود وضعیت اقتصادی بر می گردد، اما بخش عمده دیگر این انتظار به حواشی سیاسی بر می گردد. تردیدی نیست که اقتصاد هر کشور به شرایط محیطی از جمله شرایط سیاسی واکنش نشان می دهد. اگر شرایط آرام باشد، اقتصاد نیز آرام خواهد بود و روند طبیعی خود را طی می کند، اما اگر شرایط سیاسی حاد شود ممکن است شرایط اقتصادی کشور نیز حاد شود. ۲ مورد مشخص برای تایید این مدعا طی سال های اخیر وجود دارد.
نخست وقایع سال ۸۸ که موجب شد بازار با تنش هایی مواجه شود و در نگاه کلان، بخشی از سرمایه گذاران نگران سرمایه گذاری در اقتصاد ایران شوند. مورد دوم نیز به اتفاقات سال های ۹۰ تا ۹۲ و شرایط تحریم بر می گردد که همراه با برخی تنش های سیاسی داخلی موجب شد اقتصاد ایران با رکودی سنگین مواجه شود. اکنون اقتصاد ایران در شرایطی قرار دارد که منتظر انتخابات است.
به عبارت دقیق تر فارغ از نتیجه انتخابات و ارزیابی که از برنامه های نامزد پیروز خواهد داشت، پیام آرامش و یا احیانا تنش را از انتخابات دریافت خواهد کرد. پیش از این رهبر انقلاب با توصیه به یکی از چهره های مطرح برای عدم حضور در انتخابات، با هدف جلوگیری از دو قطبی شدن فضای انتخابات، تلاش کردند که انتخابات پیامی تنش زا برای کشوری که اکنون هدفش تقویت تولید ملی و ایجاد اشتغال است، نداشته باشد.
اکنون نیز اگرچه حضور پرشور خیابانی هواداران ۲ نامزد اصلی انتخابات، موجب گرم شدن فضای انتخابات ۹۶ شده است، اما نگرانی درباره تشدید تنش و تمدید فضای رقابتی و تقابلی انتخابات در روزهای پس از انتخابات، می تواند موجب تاثیر پذیری منفی اقتصاد کشور از بازار ارز و طلا تا بورس و سایر فعالیت های اقتصادی شود. در هر صورت انتخابات روز جمعه تمام و نتایج آرا به احتمال فراوان تا پایان روز شنبه مشخص می شود، اما از روز یکشنبه اقتصاد ایران یعنی بازارها، فعالان اقتصادی ، سرمایه گذاران و مردمی که منتظر بهبود وضعیت اقتصادی خود از رهگذر نتیجه حاصل شده در انتخابات هستند، همه و همه منتظرند تا رویکرد نامزد پیروز و حتی نامزد شکست خورده انتخابات را ببینند. مطمئنا نامزد پیروز این دوره، با اختلاف فاحش رقیب خود را شکست نخواهد داد و این اتفاق به این معناست که پیروز انتخابات، حداقل در شروع کار با مخالفت بخش قابل توجهی از جامعه مواجه است.
طبیعی است که فرد پیروز ۴ سال فرصت خواهد داشت تا اقتصادی که با چالش های سنگین مواجه است را بهبود بخشد.
این فرصت اگر صرف چالش های سیاسی شود، اقتصاد کشور متاثر از آن با تنش مواجه خواهد شد و دود آن به چشم همه ما خواهد رفت. در این میان علاوه بر نامزدها، ما هواداران هم نقش مهمی داریم. اگر با وجود شور و نشاط تبلیغاتی که این شب ها داشته ایم پس از رای دادن به فضای انتخاباتی و تقابل های پس از آن خاتمه دهیم، هیچ عامل دیگری نمی تواند پساانتخابات را به عرصه چالش سیاسی برای کشور تبدیل کند.
پس لطفا پس از این چند شب شور و نشاط میدانی، فردا پس از رای دادن به زندگی عادی برگردیم!