به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ویژه های خود نوشت:
روزنامه جهان صنعت از جمله روزنامههای حامی دولت در گزارشی نوشت: رئیس بانک مرکزی اخیرا بدون ورود به جزئیات اعلام کرد به منظور کاهش هزینههای بانکی تعدادی از بانکها در هم ادغام خواهند شد. اینکه کدام بانکها و در چه تاریخی قرار است این ادغام صورت گیرد و نیز سرنوشت سپردههای مردم در بانکهایی که در هم ادغام میشوند چه خواهد شد از حلقههای مفقوده در اظهارات رئیس کل بانک مرکزی بود که به طور طبیعی میتواند موجی از نگرانی را در میان میلیونها ایرانی که هر کدام به دلایلی اقدام به سپردهگذاری در بانکها کردهاند، ایجاد خواهد کرد و ای بسا جرقه این نگرانیها از همان روز انتشار صحبتهای دکتر سیف زده شده باشد.
معنای نگرانی سپردهگذاران هم چیزی جز کاهش اعتماد مردم به نظام بانکی نیست خصوصا که مردم ایران به دلیل خاطره تلخی که از انحلال برخی موسسات پولی نظیر میزان و کاسپین و سرگردان شدن سپردهگذاران آن موسسات دارند، حالا به طور طبیعی حق دارند از خود بپرسند که نکند با ادغام چند بانک در یکدیگر ما هم به سرنوشت سپردهگذاران میزان و کاسپین و امثالهم دچار شویم. نگرانی سپردهگذاران بانکها بدترین اتفاقی است که میتواند اعتماد مردم را نسبت به نظام بانکی یک کشور سلب یا متزلزل کند.
آیا مسئولان محترم بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار از اهمیت اعتماد مردم نسبت به نظام بانکی در حفظ موجودیت بانکها اطلاع ندارند و نمیدانند هر تصمیم شتابزدهای که بتواند ذرهای خاطر سپردهگذاران بانکی را آشفته سازد، آثار سوء و ویرانگر زنجیرهای در نظام بانکی ما برجا میگذارد؟
چرا رئیس کل محترم بانک مرکزی وقتی از تصمیم آن بانک در ادغام تعدادی از بانکها در یکدیگر سخن میگوید، با شناختی که قطعا از ضرباهنگ منفی واژه ادغام بر افکار عمومی دارد، سعی نمیکند صحبتهای خود را با دادن اطلاعات کافی درباره اسامی بانکهای مورد نظر و زمانی که برای اجرای این تصمیم در نظر گرفته شده، در اختیار مردم نمیگذارد و چرا به مردم اطمینان صددرصدی نمیدهد که در اجرای پروسه ادغام، کمترین آسیبی به سپردههای آنها در بانکهایی که درهم ادغام خواهند شد، وارد نمیشود؟
اینکه مردم میشنوند هر روز سپردهگذاران موسسات مالی ادغام یا منحل شده برای احقاق حقوق خود در برابر بانک مرکزی یا مجلس شورای اسلامی تجمع میکنند، خود یک عامل مخرب برای ضربه زدن به اعتبار بانکهای ماست که اجازه نمیدهد آنها بتوانند به جذب سپردههای مردم بپردازند و این وضع درست در نقطه مقابل اعتمادی است که مردم جهان نسبت به نظام بانکی کشورهایی چون سوئیس، سنگاپور، هنگکنگ، ژاپن و امثال اینها دارند و در سایه این اعتماد است که بانکهای آن کشورها به پناهنگاه و مأمن داراییهای مردم از سراسر جهان تبدیل شدهاند.
ضروری است بانک مرکزی به منظور هرگونه ابهامزدایی از اذهان عمومی از همین حالا اسامی و مشخصات بانکهایی را که برای ادغام در نظر گرفته شدهاند و زمان اجرای این تصمیم را با صداقت و شفافیت هرچه تمامتر به اطلاع عموم مردم برساند و به آنها بگوید برای موضوع بسیار مهم مدیریت آتی بانکهایی که در هم ادغام خواهند شد چه طرحی در نظر گرفته است.