کد خبر 735156
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۶
گوشت

رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده با بیان اینکه صادرات دام همچنان ممنوع است، گفت:ما از کشورهایی مانند گرجستان و ارمنستان دام و گوشت خریداری و آنها را به قطر و امارات صادر می‌کنیم.

به گزارش مشرق، با بیان اینکه در زمینه ساماندهی بازار گوشت اقدامات خوبی انجام شده است، اظهارداشت: هنوز تاثیر این اقدامات بر بازار مشخص نشده است، مدتی طول می‌کشد تا کارهای اثرات کارهای اجرا شده قابل رویت باشد.

وی جمعیت دام سبک کشور را حدود ۷۰ میلیون راس عنوان و  اضافه کرد: از این میزان حدود ۵۰ میلیون راس گوسفند و نزدیک به ۲۰ میلیون راس بز هستند؛ متاسفانه سیستم تولید دام سبک ما بیشتر روستایی  و عشایری است و پرواری نیست و برنامه ریزی در این سیستم کار سختی است.

رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده کشور تصریح کرد:در حال حاضر ما بر روی پرواربندی‌ بره کار می‌کنیم و بعد از ماه مبارک رمضان این کار به طور جدی پیگیری خواهد شد.

پوریان اضافه کرد: درحال حاضر که ما از خارج دام وارد می‌کنیم؛ تجربه‌های خوبی را کسب کرده‌ایم از جمله اینکه در آنجا دام وقتی از دامدار تحویل گرفته می‌شود مستقیم کشتار نمی‌شود بلکه به مدت یک الی دو ماه در پرواربندی می‌ماند، تغذیه می‌شود تا گوشت خوبی داشته باشد سپس کشتار می‌شود.

وی ادامه داد: در این راستا، شورای تامین کنندگان دام زنده کشور ۱۶۰ هزار راس بره خریداری کرده و در حال پرواربندی آنها هستیم.

رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده کشور در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: درحال حاضر با هماهنگی و نظارت تعزیرات حکومتی، قیمت تمام لاشه‌های بره‌هایی که به کشور وارد می‌شود ۲۹ هزارتومان است و این لاشه‌ها به نرخ کیلویی ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرد.

پوریان با اشاره به اینکه دو هفته پیش  در داخل کشور  میزان کشتارها کاهش پیدا کرد، گفت: دلیل این امر گرانی دام و لاشه و همچنین شیوع بیماری تب کریمه کنگو بوده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت دام زنده درب کشتارگاه حدود ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان است.

پوریان با بیان اینکه سیستم داخلی لاشه را با قیمت بالا عرضه می‌کند، افزود: ما برای تعادل لاشه ۲۹ هزار تومانی وارد می‌کنیم تا بازار متعادل شود و  فکر می‌کنم تا پایان ماه مبارک رمضان این تعادل در بازار ایجاد شود؛ چرا که هر چه دام روی دست دامداران و دلالان بماند هزینه زیادی برای آنان دارد و به نفع‌شان نیست که این روند ادامه یابد.

رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده با اشاره به اینکه هم اکنون ما از چند کشور گوشت بسیار باکیفیت را با قیمت‌های مناسب وارد می‌کنیم، اضافه کرد: ما مازاد این کالای وارداتی را با قیمت‌های مناسب به کشورهای مانند قطر صادر می‌کنیم؛ به عبارتی ما دام گرجستانی، دام ارمنستانی و ... را به امارات، قطر و ... صادر می‌کنیم چراکه دام این کشورها ارزان است اما دام ایرانی گران است و به درد اقدامات بازرگانی نمی‌خورد و صرفه اقتصادی ندارد.

به گفته پوریان صادرات دام زنده و گوشت قرمز از کشور همچنان ممنوع است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس