به گزارش مشرق، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات اخیر رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا گفت: این سخنان، مداخله جویانه و نقض صریح قواعد آمره حقوق بین الملل، غیرقابل قبول و به شدت محکوم است.
قاسمی افزود: "سردرگمی" ، " تاثیر پذیری از القائات نابجا " و " واقعیت گریزی " از مشخصه های بارز سیاست خارجی دولت جدید در آمریکاست که نمونه اخیر آن در اظهارات این مقام آمریکایی هویداست.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: بی شک تلاش برای القای اختلاف در بین صفوف متحد ملت بزرگ ایران و یا شکاف در حاکمیت، از آرزوهای واهی این سخنان ناپخته و ناسنجیده است که همچون چهار دهه گذشته راه به جایی نخواهند برد. ایالات متحده از دهه پنجاه میلادی گونه های مختلف مداخله در ایران از کودتا و مداخله نظامی تا سیاست تغییر رژیم که به صورت مستمر و رسمی در سه دهه آغازین جمهوری اسلامی ایران دنبال می شده است را با شکست و شرمساری جهانی تجربه کرده که نفرت مردم ایران و بی حیثیتی جهانی برای آمریکا را به دنبال داشته است.
وی اضافه کرد:مقامات جدید آمریکا ظاهرا فراموش کرده اند که به تازگی اسلافشان مجبور شدند از اقدامات آمریکا در سرنگونی دولت ملی و مردمی ایران و حمایت از نظام استبداد و دیکتاتوری در عین بیان شعارهای سیاسی برای رواج ارزشهای دموکراتیک در سالهای پس از کودتای 28 مرداد از مردم بزرگ ایران عذرخواهی کنند. این آزمون تجربه شده و بی فرجام، جهت گیری بی حاصلی است که قریب به چند دهه است دولت آمریکا آن را دنبال کرده و همواره نتایج معکوس آن را در مشارکت و حضور پر شور و فراگیر و شکوهمند مردم بزرگ و شریف ایران در انتخابات متعدد و با رای مستقیم و صندوق آرا در یک مردمسالاری و دموکراسی دیده است.
قاسمی تصریح کرد: دولت و ملت ایران در طول سال های تثبیت انقلاب، دوران جنگ تحمیلی و زمان تحریم های ناعادلانه و ظالمانه نشان دادند با وحدت، درایت، عقلانیت و خردورزی برای صیانت از کیان کشور و نظام و آرمانهای خود ایستادگی می کنند و این سخنان بی پایه و وهم آلود در بین همه بخش های مردم و جامعه مقاوم و فرهیخته ایرانی مطرود و منفور است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پایان به دولتمردان جدید آمریکا هشدار داد: در برابر ملت بزرگ و شجاع ایران باز هم به بیراهه نروند و آزموده ها را چندباره نیازمایند که جز پشیمانی بیشتر و خسارات سنگین تر برای آنان حاصلی در پی نخواهد داشت.
وی گفت: تنها راه پیش رو برای آنان، فهم و درک درست از واقعیات ایران و منطقه و کوتاه کردن زبان بی تاثیر تهدید و عدم مداخله در امور داخلی ایران و دیگر کشورهای منطقه و نگاه و برخورد واقع بینانه، منطقی، خردگرایانه و غیرهیجانی به تحولات ایران و منطقه است. آنان باید بدانند واقیعات تاریخی ، جغرافیایی و فرهنگی و حوزه تمدنی همچون امنیت و ثبات پایدار فراتر از سوداگری و دوشیدن کشورهای منطقه است و نیازمند تفکر و شناخت و خردورزی است.