سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
کرباسچی: قالیباف کمکاری کرده است
غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی به تازگی در گفتوگوی خود با شماره پنجشنبه گذشته روزنامه شرق که بخش اعظم آن به نقد «محمدباقر قالیباف» گذشته است، در پاسخ به این سؤال که «بهنظر شما آقای قالیباف در بحث تأمین درآمد زیادهخواهی کرده است؟» اظهار میکند: من نمیخواهم زیاد روی شخص تکیه کنم.
او اما در پاسخ به اصرار شرق مبنی بر اینکه «منظورم شهرداری است، به نظر شما شهرداری برای تأمین منابع زیادهخواهی کرده است؟» تأکید میکند: ببینید؛ مدیریت شهرداری در این زمینه اگر بخواهیم خیلی مؤدبانه صحبت کنیم، باید بگوییم کمکاری کرده است. یعنی میشد به درآمدهای دیگر فکر کرد، میشد درآمدهای دیگری را تحصیل کرد و درعینحال میشد صرفهجویی بیشتری هم در شهرداری کرد.[۱]
*قبل از کرباسچی هم عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات طی اظهاراتی عنوان کرده بود که قالیباف در انتخابات ۹۶ در اخلاق نمره نیاورد و بیشترین خسارت را از بین ۶ نامزد دید![۲]
علت اینکه چرا اصلیترین سمت حمله و هجمه اصلاحطلبان در پیش و پس از انتخابات متوجه قالیباف بوده، بر همگان روشن نیست...
این در حالی است که قالیباف برای تقویت فرایند وحدت اصولگرایان حتی از حضور در انتخابات نیز استنکاف ورزید اما از سوی اصلاحطلبان عنوان میشود که وی بازنده اصلی انتخابات بوده است.
و اما علت اصلی تخریبهای پساانتخاباتی قالیباف توسط اصلاحطلبان به این برمیگردد که وی توانسته کارنامه موفقی را در شهرداری تهران ارائه کند.
کارنامه موفقی که اصلاحطلبان به روشنی میدانند برای تکرار آن راهی سخت و ای بسا غیر ممکن را در پیش رو دارند و از همین رو با فرمول «حمله به رقیب» سعی در لکهدار کردن کارنامه مدیریتی قالیباف در شهرداری تهران دارند تا به این وسیله تمامی اقدامات شهردار بعدی که یقینا اصلاحطلب خواهد بود، توجیهپذیر جلوه کند.
عدم واکنش سیاسی و رسانهای مناسب شخص آقای قالیباف به این مسئله و سکوت جریانات ارزشی نسبت به کارنامه ۱۲ ساله اصولگرایان در شهرداری و شورای شهر پایتخت، بخش مهمتر این مسئله است که جریانات رقیب برای پیشبرد پروژههای خود بر روی آن حساب باز کردهاند.
گفتنیست، غلامحسین کرباسچی در روزهای پساانتخابات، به دلیل طرح نقش وی در برخی شائبههای مالی برای چینش فهرست اصلاحطلبان شورای شهر تهران، مورد انتقادات فراوانی قرار گرفته است.
***
روحانی زیر منگنه شرط و شروطهای جریان خاص
داریوش قنبری، از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی و از فعالین اصلاحطلب به تازگی طی مقالهای در روزنامه آرمان امروز که با عنوان «کابینه اصلاحطلبانه» منتشر شد، نوشته است: بعد از پیروزی قاطع رئیسجمهور در انتخابات برخی اینگونه القا میکنند که فصل حساب است و حسن روحانی باید سهم اصلاحطلبان را از کابینه خود نقدا بپردازد. حال اینکه حمایت از آقای روحانی بدون پیششرط بوده است و اصلاحطلبان تنها در جهت حمایت از منافع ملی از آقای روحانی مجددا حمایت کردند.
او اما در ادامه با بیان اینکه البته بهطور کلی استفاده از نیروهای اصلاحطلب درکابینه دوم آقای روحانی به نفع اوست، تصریح میکند: اصولگرایان هیچگونه سهمی از کابینه آقای روحانی ندارند.
قنبری همچنین مینویسد: استفاده از مدیران اصلاحطلب که دل در گرو اندیشه اعتدالی آقای روحانی دارند، میتواند به تثبیت بیشتر اندیشه اصلاحی و اعتدالی آقای روحانی در دولت آینده وی کمک کند. اصلاحطلبان هیچگونه سهمخواهی از کابینه آقای روحانی ندارند، اما توقع دارند حال که آبروی جریان اصلاحات و اندیشه اصلاحطلبی را پای آقای روحانی گذاشتهاند، رئیسجمهور نیز مسیر اصلاحات واقعی را برایی جامعه مهیا کند![۳]
*این شروط و پیششرطهای تعیین شده در کلام آقای قنبری، مصداق اتمّ و دقیق سهمخواهی هستند و متأسفانه گویی چهرههای اصلاحطلب در حال بازی با افکار عمومی هستند...
همزمان با قنبری، علی صوفی، از اعضای شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نیز یادداشتی در روزنامه آرمان امروز منتشر کرده و خواستار تغییر در وزارتخانههای اقتصادی دولت شده است.[۴]
«عبدا... ناصری» دیگر عضو شورای اصلاحطلبان هم چند روز قبل در بخشی از گفتوگوی خود با سایت جماران ضمن حمله به وزیر کشور روحانی تأکید کرد که باید بیش از ۵۰ درصد از کابینه روحانی تغییر کند.
او همچنین خواستار تغییر در وزارتخانه های اقتصادی، آموزش عالی و فرهنگی و اجتماعی نیز شده بود.[۵]
با این اوصاف، قضاوت درباره این ادعا که اصلاحطلبان اهل سهمخواهی نیستند و شرطی هم برای روحانی نمیگذارند را به مخاطبان واگذار میکنیم.
گفتنیست، ستاد جریان سیاسی خاص در انتخابات اخیر کراراً اعلام کرد که رئیسجمهور روحانی نامزد اصلی و رسمی آنها نیست و برای او ستاد انتخاباتی هم تشکیل نمیدهند.
این رفتار از این تحلیل منبعث میشد که ستاد اصلاحطلبان احتمال بازنده شدن آقای روحانی را بالا میدانست و از همین رو رفتارهایی را در پیش گرفت که نه تنها مسئولیتهای بعدی را از گردن آنها بردارد بلکه در صورت برد رئیسجمهور روحانی در انتخابات نیز امکان بازی «أنا شریک» را برای اصلاحطلبان فراهم آورد.
***
بیاخلاقیم و خدا ما را نمیبخشد! شب قدر به روایت اصلاحطلبان...
برخی سخنرانان اصلاحطلب، اظهارات عجیب و غریبی را در محافل اصلاحطلبانه و در لیالی قدر بیان کردهاند.
فردی به نام محمدتقی خلجی که بعنوان سخنران در محفلی موسوم به دارالزهرا صحبت کرده، در لابهلای اظهارات خود گفته است:
«متأسفانه اخلاق در جامعه ما بسیار ضعیف و در حال فرسایش است و این یک فاجعه است. متأسفانه جامعه ما به دروغ، تهمت و هزاران گناهی که در حوزه فردی و اجتماعی زشت هستند، مبتلا است و باید درمان شود.»
به گزارش جماران، او افزوده است: اگر جامعه اخلاقی باشد آزادی ها و حقوق مردم نیز تأمین میشود. جامعه ما تا اخلاقی نشود و از دروغ، رباخواری، تهمت، فحاشی و بداخلاقی دست برندارد، جامعه دینی نمیشود![۶]
«محسن رهامی» از چهرههای اصلاحطلب نیز طی اظهاراتی در همین محفل گفته است: مسلمانان با تکیه به قرآن همدیگر را میکشند و این نشان میدهد ما چقدر غفلت کردهایم و خدا ما را نمیبخشد. در چین و هندوستان صدها خدا وجود دارد ولی باهم بهتر از ما رفتار میکنند. ما که یک خدا داریم چرا اینطور شدیم و اینقدر دچار خشونت شدیم؟
به گزارش ایلنا، او همچنین اظهار کرده است: برخی هم لباسهای من در خطبه نماز جمعه چیزی میگویند که من خجالت می کشم!
*تاریخ اسلام و تشیع از مکانهایی شبیه به «مسجد ضرار» آسیبهای زیادی دریافت کرده است...
چهرههای جریان سیاسی خاص، طی سالهای اخیر تأکیدات فراوانی را بر بی اخلاقی جامعه اسلامی ایران بر زبان آوردند.
این در حالی است که آنها هرگز بیان نمیکنند آمارهای مربوط به بیاخلاقی جامعه ایران را غیر از کتب منورالفکرهای اِلینه شده، از کجا دریافت کردهاند؟!
این مسئله تا جایی پیش رفت که حتی واکنش مقام معظم رهبری را نیز به دنبال داشت.
معظمله در سال ۹۳ و در دیدار با مردم قم در همین رابطه فرمودند: «میشنویم گاهی اوقات راجع به اخلاق حرف زده میشود، انتقاد میکنند؛ بله؛ با آن اخلاق اسلامی مطلوب، امروز ما فاصله داریم، در این شکّی نیست؛ امّا ما خیلی پیش رفتیم، راه زیادی را ملّت ایران طی کردند، اینها را ندیده نگیرند.»[۷]
درباره خشونت در جوامع اسلامی و سهم جمهوری اسلامی در مبارزه با این خشونت یا تکثیر آن نیز که مورد اشاره رهامی قرار گرفته است، قضاوت را بایستی بر عهده مخاطبان محترم واگذاشت.
خاصه آنکه چهرههای اصلاحطلب طی سالیان گذشته ضمن انتقاد از محور مقاومت و حضور ایران در رخدادهای منطقه، هرگاه که از چیزی به نام «خشونت» و «تندروی» سخن گفتهاند، معنای خاص و البته آشکاری را مد نظر داشتهاند!
نکته جالبتر نیز آن است که دربار عربستان سعودی و رابطهاش با مسئله خشونت و تکثیر آن، بنا به دلایلی هیچگاه مورد اشاره صریح اصلاحطلبان قرار نمیگیرد.
صحبتهای خلجی و رهامی همچنین به عنوان یک شاهد جدیدتر! نشان میدهد که رسوبات تحجر فکری جریان چپ در دهه شصت همچنان در ذهن و روح برخی چهرههای ستادی اصلاحطلب وجود دارد...
***
1_ http://sharghdaily.ir/News/133753
2_ http://www.mashreghnews.ir/news/735461
3_ http://www.armandaily.ir/fa/news/main/188677
4_ http://www.armandaily.ir/fa/news/main/188687
5_ http://www.mashreghnews.ir/news/737054
6_ http://fa.shafaqna.com/news/396805/
7_ http://www.leader.ir/fa/speech/12738