به گزارش مشرق، علاالدین بروجردی نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه 11 تیرماه 96 در حاشیه جلسه علنی مجلس در جمع خبرنگاران درباره طرح دو فوریتی «مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه» گفت: با توجه به تصمیم سنای آمریکا که عنوان آن جلوگیری از نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه بوده و هدف آن تضعیف ایران اسلامی است ما هم دست به اقدام متقابل زدیم یعنی در مقابل زیادهخواهیها و سیاستهای غیر منطقی آمریکاییها تصمیم به اقدام متقابل و تصویب قانون داریم.
وی تصریح کرد: ما کشوری هستیم که حتی با مخالفت کشورهای منطقه نیروی نظامی اعزام میکنیم و بنا به دعوت عراق و سوریه در این کشورها حضور داریم.
بروجردی با تاکید بر اینکه حضور ایران در منطقه قانونی بوده و به عنوان یک سیاست در آینده ادامه خواهد داشت، گفت: این طرح در چارچوب این سیاست تدوین شده است و بسیار مهم است که همه نمایندگان همسو و همنظر باشند و ما 2 روز آینده را به هماهنگی میان نمایندگان مجلس در اینباره اختصاص خواهیم داد تا به مطرح کردن آن در صحن علنی برسیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: آمریکای ترامپ با زیاده خواهی ها و اقداماتی که هماهنگ با کنگره صورت می گیرد و طبیعتا پشتوانه اقدامات کنگره نیز لابی صهیونیست ها علیه جمهوری اسلامی ایران است اقداماتی را در چارچوب یک مصوبه قانونی طراحی کردند و مجموعه تحریم های گذشته را نیز به گونه تجمیع کردند که فشار بیشتری به ایران اسلامی وارد کنند.
وی ادامه داد: فکر می کنم علت اساسی این اقدام جدید آمریکا شکست های متعددی است که با حمایت های جمهوری اسلامی ایران از نیروهای مقاومت چه در سوریه چه در عراق، آمریکا و هم پیمانانشان تحمل شده اند.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: تحول بسیار مهم و راهبردی موصل که از طراحی آمریکا جلوگیری کرد در تجزیه عراق از یک طرف و از طرف دیگر نیز یک اقدامی که در چند ماه گذشته در سوریه صورت گرفت و آن آزادسازی حلب بود و همه این ها موجب شد آمریکا احساس نوعی انفعال را در برابر جمهوری اسلامی ایران داشته باشد و عنوان اقدامات آنان نیز جلوگیری از گسترش نفوذ ایران در منطقه است.
بروجردی افزود: سیاست ما کاملا روشن است، به جد با تروریست ها مقابله می کنیم و این سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران است و با هیچ کسی در این سیاست ها نه تعاملی خواهیم داشت و نه از مواضع خود کوتاه می آییم بنابراین با توجه به این که عملا در طول چند سال گذشته پشتوانه تروریست ها از جمله داعش و جبهه النصره آمریکا و هم پیمانان منطقه ای آنان بوده اند و حضور صد ها مجروح این نیروهای تروریستی در بیمارستان های رژیم صهیونیستی نشان دهنده حمایت همه جانبه ای است که از آنان صورت می گیرد.
وی ادامه داد: با توجه به این واقعیت ها آن ها دنبال یک فشار جدید هستند و ما نیز به عنوان نمایندگان ملت بزرگ ایران و مدافعین حقوق ملی طبیعتا دست بسته نخواهیم بود و به همین دلیل به رغم اینکه در 10 روز گذشته مجلس تعطیل بود جلسات متعددی با همکاری مرکز پژوهش ها و کارشناسان برگزار کردیم که این جلسات منجر به این شد که ما دقیقا متقابل با طراحی آمریکایی ها اقدامات لازم را انجام دهیم.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مهمترین محورهای این طرح حمایت جدی مجلس از برنامه های موشکی است با توجه به اینکه برای بازدارندگی در برابر تهاجمات احتمالی دشمن و تهدیدات مستمر آنان سلاح دیگری جز توانمندی موشکی نداریم.
بروجردی با بیان اینکه ما پذیرفته ایم و معتقدیم که نباید سلاح هسته ای داشته باشیم، افزود: سلاح میکروبی، شیمیایی، و سلاح های کشتار جمعی به عنوان یک تصمیم راهبردی جدای از بحث npt تصمیم گرفتیم به دلیل فتوای جهانی رهبر معظم انقلاب در ارتباط با حرمت این تسلیحات فعلا از برنامه دفاعی جمهوری اسلامی ایران حذف شده است.
وی ادامه داد: با توجه به تجربه تلخ هشت سال جنگ با ملت ما طبیعی است که توانمندی موشکی خود را به عنوان سیاست های بازدارندگی در مقابل تهدیدات دشمن با استحکام حمایت کنیم به همین دلیل در پیشنهاد اولیه هزار میلیارد برای این موضوع گذاشته شده است.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به نقش بسیار مهم و راهبردی نیروهای قدس در منطقه و اقدامات آنان که اگر نبودند ما امروز شاهد وضعیت دیگری در منطقه بودیم هم دمشق و هم بغداد می توانست در اختیار تروریست ها قرار گیرد 1000 میلیارد برای حمایت از نیروهای قدس اختصاص پیدا کرده است.
بروجردی با ذکر این نکته که این دو محور بسیار مهم هستند، گفت: البته متقابلاً اقدامی صورت گرفته است که انشاالله با توجه به اینکه قرار است یک همداستانی کامل در مجموعه طیفهای سیاسی مجلس رخ دهد فردا جلسه هماهنگی فراکسیونها را خواهیم داشت و طرح یکشنبه آینده به صحن میآید.
وی در پاسخ به سوالی با اشاره به اینکه این طرح با موارد مطروحه در برنامه ششم توسعه متفاوت است، عنوان داشت: این طرح، مقابله با اقدام سنای آمریکا است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران ابتدائاً ایجاد تنش در منطقه و تعرض نیست، گفت: البته حضورمان در منطقه روز افزون خواهد بود و در عراق و سوریه به دعوت خود این کشورها حضور مستشاری داریم همانطور که اتاق مشترک عملیاتی ما، عراق، سوریه و روسیه نقشی عملی در تحولات منطقه دارد بنابراین طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه ارتباطی به برنامه ششم ندارد و در چارچوب سیاستهای راهبردی قابل تعریف است.
وی طرح مذکور را منفک از نگاه مجلس به برجام برشمرد و با اشاره به اینکه گزارش کمیسیون امنیت درباره برجام متعاقباً به صحن خواهد آمد، اظهارداشت: گزارش کمیسیون ارتباط مستقیم به طرح 2 فوریتی ندارد.
بروجردی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره بحث FATF گفت: چالش جدی درباره FATF وجود دارد چرا که آمریکا و عربستان به دنبال آن بودند که تعلیق تحریمهای ایران تحریم نشود یعنی ما مجدداً با کل سیستم بانکی دنیا دچار مشکل شویم اما در این مصاف که یک طرف آن آمریکا و عربستان بودند اروپا موافق تمدید تعلیق تحریمهای ایران بود و موفق شد همداستانی ایجاد کند از این رو تعلیق تحریمهای ایران مجدداً یکسال تمدید شد که خروجی این اجلاس بود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری درباره تشکیل کمیته آب در کمیسیون امنیت ملی با اشاره به اینکه چند ماهی است نقاط کم آب کشور دچار کم آبی مفرط شده و درگیریهایی را شاهد بودهایم که منجر به کشته شدن برخی از افراد و مجروح شدن نیروهای پلیس شده است، گفت: در این زمینه نیاز به تدابیر ویژه وجود دارد و کمیته امنیت آب به ریاست آقای برومندی با هدف جلوگیری از وقایع اینگونه چند ماهی است فعالیت خود را آغاز کرده و جلسات متعددی با وزارت نیرو و دیگر مسئولان برگزار کرده است.