به گزارش مشرق، یافته ها آشکار ساخته است که موش های چاقی که حس بویایی شان را از دست داده بودند با وجود مصرف رژیم غذایی چرب وزن شان کاهش یافت درحالیکه همتایان شان با حس بویای قوی دو برابر وزن عادی شان چاق شدند.
نتایج محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان داد بوی غذایی که می خوریم در نحوه برخورد بدن با کالری ها نیز نقش مهمی دارد.
این یافته ها بر ارتباط کلیدی بین سیستم بویایی و مناطق مغزی تنظیم کننده متابولیسم، بخصوص هیپوکامپ، تاکید دارند اگرچه به گفته محققان، همچنان مدارهای نورونی ناشناخته هستند.
سلین ریرا، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مطالعه نشان می دهد اگر ما ورودی سیستم بویایی را دستکاری کنیم می توانیم بر نحوه درک مغز از توازن انرژی و نحوه تنظم توازن انرژی از طریق مغز تغییر ایجاد نماییم.»
این یافته ها نشان می دهد از دست دادن حس بویایی هم در انسان های که غالبا دچار اختلال در خوردن می شود، نقش کلیدی دارد.
به عبارت دیگر افزایش وزن صرفا حاصل میزان کالری مصرفی نیست، بلکه با نحوه حفظ این کالری در بدن نیز ارتباط دارد. این نتایج راهگشای تولید داروهایی است که از طریق غیرفعال کردن سیستم بویایی، سوخت و ساز بدن را کنترل میکنند.