روزنامه های 20 اسفند

سال ۶۱ که دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس شد کسی گمان نمی‌کرد که در سال‌های بعد با این دانشگاه نامهربانی شود. دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌هایی که از تولدش می‌گذرد همواره با فراز و فرودهایی همراه بوده است.

به گزارش مشرق، روزنامه فرهیختگان در مطلبی با عنوان « حذف و اضافه به شیوه وزارت علوم» نوشت:

سال ۶۱ که دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس شد کسی گمان نمی‌کرد که در سال‌های بعد با این دانشگاه نامهربانی شود. دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌هایی که از تولدش می‌گذرد همواره با فراز و فرودهایی همراه بوده است. برخی سال‌ها این دانشگاه نورچشمی آموزش عالی بوده و کسی حق نداشت از گل نازک‌تر با این دانشگاه برخورد کند ولی حالا چه اتفاقی افتاده که دانشگاه آزاد اسلامی قربانی نگاه‌های سلیقه‌ای برخی مسئولان شده است. در سال‌های ابتدایی که این دانشگاه تاسیس شد،‌ هرم جمعیتی به‌گونه‌ای بود که آموزش عالی جوابگوی مشتاقان حضور در دانشگاه‌ها نبود و این دانشگاه آزاد اسلامی بود که باری از دوش آموزش عالی کشور برداشت و رشته‌محل‌های آن تایید می‌شد اما حالا که جامعه آماری متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها تغییر کرده، حذف و اضافه به سبک وزارت علوم گریبانگیر دانشگاه آزاد اسلامی شده است.

شاید برخی تصور کنند این دانشگاه با کسب شهریه دانشجویان به حیات خود ادامه داده است اما در خوشبینانه‌ترین حالت این نگاه، ‌نادیده گرفتن شعور علمی خانواده دانشگاه آزاد اسلامی است. در این سال‌ها اگر منتقدان دلسوز نقدی به این دانشگاه هم کرده‌اند، ‌بیشتر ناظر به همین سبکی بوده که اکنون وزارت علوم به آن مبتلا شده است نه بعد علمی دانشگاه! حالا اما داوطلبان دانشگاه آزاد اسلامی تنها چند روز برای انتخاب رشته فرصت دارند، اما هجمه‌های خاص علیه دانشگاه آزاد اسلامی همچنان ادامه دارد.

از سویی  مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی سعی می‌کنند این اطمینان را برای داوطلبان حضور و نیز دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کنند که مشکلی دراین‌باره وجود نخواهد داشت اما از سوی دیگر برخی از مسئولان وزارت علوم ناجوانمردانه بر پیکر خانواده دانشگاه آزاد اسلامی نهیب می‌زنند گویی در این وزارتخانه روی یک پاشنه می‌چرخد. روز گذشته معاون آموزشی وزارت علوم ادعاهای سابق را تکرار کرد و به «خانه ملت» گفت: «رسانه‌ها و مردم باید بدانند مرجع تصمیم‌گیری در رابطه با ادامه یا عدم ادامه فعالیت تمامی رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی، «دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم» است و بس، چراکه ممکن است هرکسی از ظن خود آمار و ارقام‌ متفاوتی ارائه دهد.»‌ اظهارات البته بی‌پاسخ نماند. برخی از این اظهارات را در ادامه خواهید خواند.

 اطمینان صددرصدی به داوطلبان
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه به داوطلبان توصیه می‌کنیم فرصت و شانس انتخاب رشته و پذیرش در دانشگاه آزاد اسلامی را تحت‌تاثیر فضاهای پیش‌آمده است از دست ندهند، به «ایسنا» گفت: «موضوعات و اتفاقات اخیر پیرامون رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی ممکن است عده‌ای را نگران کند و موجب مشوش شدن ذهن دانشجویان و خانواده‌ها شود و باعث شود آنها زمان را از دست داده و این شانس را به کسانی که زودتر انتخاب رشته کرده‌اند، بدهند. در حال حاضر با تمدید زمان انتخاب رشته تا 27 تیرماه توصیه می‌کنیم دانشجویان انتخاب رشته را سریع‌تر انجام دهند و اطمینان صددرصدی به همه داوطلبان می‌دهیم که تمام رشته‌هایی را که در آنها دانشجو پذیرش می‌کنیم، دارای مجوز قانونی است.»

 تغییر رویکرد وزارت علوم
 بیرانوندی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیـقات مجـلـس شورای اسلامی از تدوین طرح الزام وزارت علوم درباره حل‌ و فصل رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی حمایت کرد و به «آنا» گفت:‌ «روندی که اکنون در آزمون‌های وزارت علوم دنبال می‌شود، برای دانشگاه آزاد اسلامی مناسب نیست و این دانشگاه باید به صورت مستقل آزمون برگزار کند. وزارت علوم می‌گوید جذب دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی پیش از این با سهولت بوده است ولی اکنون باید براساس مر قانون باشد. متاسفانه شاهد تغییر رویکردها هستیم. همان‌طور که علی‌اکبر ولایتی هم پیش از این تاکید کرد، دانشگاه آزاد اسلامی براساس مر قانون عمل می‌کند و به‌دنبال کیفیت و ارتقای سطح علمی دانشگاه است. طرحی با امضای تعداد زیادی از نمایندگان به‌زودی تقدیم هیات‌رئیسه می‌شود که طبق ماده قانونی که در سال 67 برای پذیرش دانشجو و کدرشته‌های تعریف‌شده بود، اقدام شود.»

 پای موسسات وابسته به مدیران وزارت علوم در میان است
 مسعود کنزی، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در یادداشتی که روزنامه «اعتماد» آن را منتشر کرد، نوشت: «گسترش بی‌رویه دانشگاه پیام‌نور و موسسات غیرانتفاعی وابسته به مدیران وزارت علوم نیز بخشی از اقدامات وزارت علوم است که نیاز به بررسی بیشتر دارد زیرا بررسی کیفیت آموزشی این‌گونه موسسات دلایل جفا به دانشگاه آزاد اسلامی را معنی می‌کنند. در حال حاضر بسیاری از رشته‌های وابسته به پزشکی مانند روانشناسی بالینی، فیزیولوژی و... در زیرمجموعه دانشکده‌های وزارت علوم دانشجو پذیرفته و تربیت می‌شود که فاقد هرگونه امکانات آموزش بالینی این وزارتخانه است و با اینکه با نظر اکثر اعضای صاحب‌نظر گفته شد که وزارت علوم صلاحیت و امکانات آموزش در حرفه پزشکی را ندارد، متاسفانه از طرف همکاران آموزش عالی با غوغاسالاری از انتقال این میان‌رشته‌ها به وزارت بهداشت مقاومت کردند به صورتی که هم‌اکنون کسانی در این رشته‌ها تحصیل می‌کنند که هیچ‌گونه آموزش بالینی ندیده و به پذیرش و معاینه بیماران می‌پردازند و در امر پزشکی دخالت می‌کنند. اصرار وزارت علوم در کم جلوه دادن رسالت بسیار مهم دانشگاه آزاد اسلامی به‌منظور سرپوش گذاشتن به آنچه در زیرمجموعه بسیاری از دانشگاه‌های تابعه آن وزارتخانه می‌گذرد، نوعی فرافکنی برای جبران ضعف تحصیلی در آن موسسات است.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس