هوشنگ نصیرزاده

کارشناس حقوقی فوتبال گفت: اگر ای اف سی بخواهد مجوز حرفه ای باشگاه های بدهکار ایرانی را باطل کند باید بیشتر باشگاه ها از ورود به لیگ قهرمانان محروم شوند.

سرویس ورزش مشرق – پس از حضور ممیزان مالی ای اف سی کنفدراسیون فوتبال آسیا با تعیین روز 9 شهریور برای همه باشگاه های بدهکار کشورمان زمان تعیین کرد تا در این مدت وضعیت بدهی های خود را روش و با طلبکاران شان صلح کرده و یا بدهی های شان را بپردازند. در این میان اعتراض کتبی چند بازیکن و مربی باشگاه های استقلال تهران، پرسپولیس و نفت تهران که از باشگاه های شان طلب داشتند هم باعث شد تا این شرایط علنی تر شده و اوضاع جدی تر از قبل به نظر برسد.

هوشنگ نصیرزاده در گفت و گو با مشرق، در ارتباط با اینکه چه راه حلی برای برون رفت از این وضعیت وجود دارد حرف زد. همچنین به مسایلی که به این موضوع مربوط می شوند نیز اشاراتی داشت.

متن صحبتهای وی در ادامه می آید:

*فقط یک باشگاه شکایت مالی ندارد

باشگاه های حرفه ای باید یکسری استانداردها را رعایت کنند. از جمله ابزار سخت افزاری مانند تجهیزات و امکاناتی که باید داشته باشند. در همین لیگ خودمان دو باشگاه استقلال و پرسپولیس چون ورزشگاه اختصاصی ندارند استادیوم آزادی را برای محل برگزاری مسابقات شان معرفی می کنند. مورد دیگر روشنگری مالی است که باشگاه حرفه ای باید داشته باشد. بطور مثال باشگاه گسترش فولاد تنها باشگاهی است که حتی یک شکایت مالی هم در کمیته انضباطی ندارد. به این دلیل که بازیکنان به موقع پول های شان را گرفته اند و مشکلی وجود نداشته است و ضمنا جزو معدود باشگاه هایی است که حتی هواپیما هم در اختیار تیم ملی قرار می دهد.

*استقلال و پرسپولیس برند هستند

بازی کردن در دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برای ورزشکاران نوعی برند محسوب می شود. خیلی از بازیکنان باید افتخار کنند که در این دو تیم بازی می کنند ولی با آنها قراردادهای خیلی گرانقیمت می بندند و بعد بازیکنان به برند تبدیل می شوند. در حالی که اگر هنگام انعقاد قرارداد متوجه باشند که با دو باشگاه معتبر در ایران با بیش از 30 میلیون نفر هوادار در کشور طرف هستند در آنصورت باید از خیلی از مسایل بگذرند.

*سرخابی ها به تازه واردها پول زیاد ندهند

من درون این دو باشگاه نیستم ولی فکر می کنم باشگاهی مانند این دو که تک تک بازی های شان پخش زنده می شود و تمام باشگاه های دیگر تنها 4 بار پخش زنده در دیدارهای رودررو با این دو تیم نصیب شان می شود برتری ویژه ای از این نظر دارند. همین اتفاق به ارزش بازیکنان می افزاید. فکر می کنم که مدیران این دو باشگاه در انعقاد قرارداد باید بیشتر دقت کنند و قرارداد بالا نبندند. بازیکنان خودشان از خدای شان است که در این دو باشگاه بازی کنند و خود به خود مبالغ قراردادشان پس از یک فصل بازی برای این دو تیم بالامی رود. اتفاقا به اعتقاد من این دو باشگاه باید کمترین مبالغ را به بازیکنان شان بدهند ولی چون با هم رقیب هستند و سریع می خواهند با بازیکن به توافق برسند تا به تیم رقیب نرود این مشکلات برای شان بوجود می آید. این مصداق واضح خودزنی است که البته به نظر می رسد بالاجبار انجام می شود!

*باشگاه های آسیایی با کمبود نقدینگی مواجه اند

متأسفانه به نظر می رسد که در آسیا پول نیست. لوکا بوناچیچ می گفت زمانی که در قطر کار می کرده با اینکه این کشوری عضو اپیک است ولی باشگاه هایش پول آنچنانی ندارند. البته قرارداد بالا می بندند و ایجاد جذابیت می کنند ولی پول نمی دهند بلکه یکی از شیوه های باشگاه ها فروش بازیکن برای درآمدزایی است.

*انباشت بدهی های پرسپولیس و استقلال کار دستشان داده

یکی از مواردی که ای اف سی  از آن طریق باشگاهی را ارزیابی می کند سلامت ورود و خروج مالی آن است. باشگاه ها بطور مثال باید از کل اعتبارات مالی شان بیش از 40 تا 45 درصد پول بازیکن ندهند و الباقی اش را هزینه مخارج و رفت و برگشت و هتل کنند. البته ممکن است در برخی باشگاه ها این مقدار تا 60 درصد افزایش پیدا کند و 40 درصد را هزینه امور دیگر کنند ولی این دو باشگاه ها چون بدهی های شان مربوط به سنوات گذشته است که مانده و انباشت شده این موضوع یکسری مشکلات بوجود آورده است.

*تیم دیگری جایگزین شود هم ضرر می کنیم

تیم های دیگری را می توان جایگزین باشگاه هایی که مجوز حرفه ای شان باطل می شود کرد ولی این نیست که الان تیم اول نرفت تیم دوم برود. در حالی که تیم دوم و سوم و چهارم ایران هم بدهی های اینچنینی دارند. اگر ای اف سی به این دقت بخواهد وضعیت مالی باشگاه ها را بررسی کند متوجه می شود که همه باشگاه های ایران بدهی های انباشت شده هنگفت از قدیم دارند و شفافیت مالی وجود ندارد. از طرفی اگر تیمی به لیگ قهرمانان آسیا بروند که آمادگی لازم برای ورود به این مسابقات را نداشته باشند با کسب نتایج ضعیف رنکینگ باشگاهی ایران را هم پایین می آورند و این هم باعث افت فوتبال باشگاه های مان می شود و دوسر این ماجرا برای ماضرر است. باشگاه هایی می توانند به لیگ قهرمانان بروند که اصول حرفه ای را رعایت کرده باشند. ببینند آیا اصول حرفه ای را رعایت کرده اید یا نه! ای اف سی بابت همین می گوید شما که استانداردها را رعایت نمی کنید نمی توانید در لیگ قهرمانان شرکت کنید. این مشکل فقط در ایران نیست و عربستان، قطر و امارات هم این قبیل مشکلات دارند.

*چک بدهند و خلاص!

یک راه برای این کار وجود دارد که تمام طلبکاران را دعوت کنند، چک مدت دار به آنها بدهند و از همه شان تسویه حساب بگیرند و آن را به حساب های باشگاه بیاورند. این تنها راه حلی است که می توان به کار بست و از این گرفتاری خلاص شد.

*کاوه و آندو نقشی در این اتفاق نداشتند

شکایت کاوه رضایی و آندرانیک تیموریان هیچ تأثیری در بروز این اتفاق نداشته است. بطور قطع ای اف سی به هیچ نامه ای رسیدگی نمی کند و همه چیز را به فدراسیون خودمان ارجاع می دهد. آنها معتقدند مشکلات داخلی باید در داخل ایران حل و فصل شود و این نامه ها صددرصد تأثیری در این وضعیت نداشته و ای اف سی از قبل به باشگاه های ایرانی تذکر جدی داده بود ولی این بار خیلی جدی تر پیگیر شده تا تکلیف این بدهی ها مشخص شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس