سرویس سیاست مشرق - روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
کیهان
رایزنی سرلشکر باقری با مقامات ترکیه محافل صهیونیستی را به وحشت انداخت
رسانههای صهیونیستی نسبت به سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به ترکیه ابراز نگرانی کردند.
این رسانهها نوشتند: اسرائیل این دیدار را تحولی بد و نگرانکننده میداند و معتقد است که ایران با تقویت مناسبات نظامیاش با آنکارا در تلاش برای تقویت نفوذ و حضورش در منطقه است.
«اساف گیبور» تحلیلگر صهیونیستی در مقالهای در پایگاه خبری «ان آر جی» نوشت: تلآویو از سفر اخیر سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به ترکیه که نخستین دیدار پس از انقلاب 1357 ایران به شمار میرود، ابراز نگرانی کرده است. با وجود اینکه جنگ سوریه طی شش سال گذشته منجر به تیره شدن روابط ترکیه - ایران شد، اما دو کشور در حال حاضر درصدد تقویت مناسبات خود هستند.
دوری گلد مدیرکل سابق وزارت خارجه اسرائیل و نزدیک به بنیامین نتانیاهو نخستوزیر در این باره گفت اسرائیل این دیدار را تحولی بد و نگرانکننده میداند. ایران میخواهد از این طریق تاثیرش را در منطقه تقویت کند؛ از این رو به دنبال این است که یک گذرگاه زمینی که این کشور را به عراق و سوریه و سپس حزبالله مرتبط میکند، باز کند.
گلد افزود: اگر تهران موفق به تحکیم مناسبات نظامی خود با کشورهای منطقه و در صدر آنها آنکارا شود، این برای اسرائیل بسیار بد است. از این رو باید دید که چه چیزی منجر به سفر ژنرال ایرانی به ترکیه و دیدارش با رجب طیباردوغان رئیسجمهوری این کشور شده است.
ارئیل کهانا نویسنده دیگر پایگاه خبری «ان آر جی» نیز در این باره نوشت: ایران و ترکیه هر دو، دو قدرت نظامی بزرگ در منطقه هستند. به تازگی با امضای قرارداد نفتی و گازی به قدرت دیگری یعنی روسیه پیوستهاند. سه شرکت از این کشورها قراردادی درخصوص اکتشاف نفت و گاز طبیعی معادل هفت میلیارد دلار با ایران امضا کردند.
کهانا ادامه داد: یوسی کوهین رئیس سازمان اطلاعاتی موساد به تازگی از نگرانی اسرائیل از آنچه وی هلال شیعه در منطقه خوانده، سخن گفته است.
این نویسنده اسرائیلی نوشت: جنگ با داعش در عراق باعث ورود هزاران جنگجوی شیعی به این کشور ازطریق پیوستن به گروه الحشدالشعبی شد.
وی ادامه داد: اگر حمایت ایران از بشار اسد رئیسجمهوری سوریه نبود، اسد سالها قبل از قدرت کنار رفته بود. امروز در مناطق مختلف سوریه 60 هزار جنگجوی شیعه حضور دارند.
چه کسانی نگذاشتند شبکه بانکی در خدمت مردم باشد؟
مشاور رئیسجمهور با انتقاد شدید از سیستم بانکداری گفت: عقبماندهترین سیستم بانکی دنیا را داریم. به گزارش تسنیم، اکبر ترکان مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد ویژه اقتصادی درگفتوگو با رادیو اظهار داشت: بزرگترین رسالت دولت دوازدهم اصلاح این سیستم معیوب است و اگر دولت نتواند این سیستم معیوب را اصلاح کند تولید در کشور با مشکل مواجه خواهد شد، اما در نظام بانکداری عقبماندهترین سیستم را داریم و با دنیا فاصله زیادی داریم و مردم مجبورند برای دریافت تسهیلات بانکی سود 28 درصدی بپردازند.
وی با بیان اینکه هیچ کسب و کاری نیست که سود 28 درصدی داشته باشد گفت: بنابراین نظام بانکی ما اکنون مشوق تولید نیست.
مشاور رئیسجمهور با بیان اینکه سه پایه کج در بانکداری کشورمان وجود دارد گفت: این سه پایه در قانون بانکداری بدون ربا نیز وجود نداشت اما اکنون شاهد آن هستیم؛ سود علیالحساب، سود روزشمار و سود بر حسابهای جاری که باعث میشود بانکها برای پرداخت آنها خدمات اعطای تسهیلاتشان را گران کنند.
ترکان گفت: سود 28 درصد اعلامی بانکها که برای پرداخت وام نیز اعلام میکنند غیر واقعی است و مقدار واقعی بیشتر است.
آقای ترکان البته توضیح نداده که دولت یازدهم چرا در 4 سال گذشته، کمترین اقدامی برای اصلاح سیستم بانکی نکرد. اما باید عنایت داشت که برخی مدیران ارشد بانکی با فشار کسانی چون حسین- ف در بانکهایی مانند تجارت و ملت و رفاه کارگران و... منصوب شدند و با وجود دریافت حقوقهای نجومی، زیانهای چند هزار میلیارد تومانی به سهامداران خود در بورس وارد کردند.
جز چند نفر انگشتشمار مابقی فراکسیون امید چنگی به دل نمیزنند
محافل اصلاحطلب میگویند عملکرد فراکسیون امید ناامیدکننده بود و این فراکسیون، دیگر فراکسیون اصلاحطلبان نیست.
صادق زیباکلام ضمن انتقاد از عملکرد فراکسیون امید در جریان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی به انتخاب گفت: این ۱۵۰ تا ۱۱۰ نمایندهای که بهعنوان فراکسیون امید و نزدیک به اصلاحطلبان در مجلس دهم جمع شدهاند، ظرف این دو سال گذشته به هیچ وجه کارنامه خوبی به جا نگذاشتند، البته به جز چند نفر انگشتشمار.
وی اضافه کرد: عملکرد فراکسیون امید را از بسیار جهات میتوان ناامیدکننده خواند. البته باید این موضوع مورد بررسی قرار گیرد که این عملکرد ناامیدکننده فراکسیون به اعضایی که بهعنوان لیست امید انتخاب به مجلس راه یافته برمیگردد یا مدیریت فراکسیون امید یعنی دکتر عارف یا در یک سطح کلانتر یعنی مدیریت اصلاحات و اصلاحطلبان.
زیباکلام تاکید کرد: از این مسئله نمیتوان غافل شد که در این مجلس با حضور پرشمار اصلاحطلبان که نماینده ملت هستند، وزیر اصلاحطلب رای نیاورد.
وی تاکید کرد: علی رغم همه امیدها و انتظاراتی که به لیست امید داشتیم، اما واقع مطلب این است که به جز یک تعداد انگشتشمار، مابقیشان چنگی به دل نمیزنند.
همچنین سایت اصلاحطلب فردا نوشت: فراکسیون امید فراکسیون اصلاحات نیست. با اعلام نتایج رسمی رای اعتماد به وزرای کابینه دوازدهم مشخص شد، جملگی وزرایی که بدنه حامی جریان اصلاحات بدانها اعتراض داشته و نکاتی را در نقد آنان مبذول میداشتند، با رای بالا و مطلوب انتخاب شدهاند؛ رحمانی فضلی وزیر اصولگرای دولت یازدهم و دوازدهم نماد شاخص این وزراست. در مقابل میتوان گفت شاخصترین وزیر اصلاحطلب (از منظر تشکیلاتی و جناحی) نتوانست حائز اکثریت آرا شده و به عنوان وزیر نیرو به کابینه دوازدهم راه یابد.
اگر از اساس هیچ یک از نمایندگان اصلاحطلب! فراکسیون امید به مجلس راه نیافته و چنین فراکسیونی نداشتیم، آیا تغییری در ترکیب و صورتبندی وزرای کابینه، جامه عمل میپوشید؟ دوستان در پاسخ نفرمایند که ظریف و زنگنه و آخوندی و حجتی رای آوردهاند! آنان از مجلس نهم نیز حائز رای اعتماد شده بودند.
دوستان چه نقش ملموس و مطلوبی ایفا کردهاند؟ مانع رایآوری کدام وزیر مورد اعتراض شده و به رای آوری کدام وزیر کمک کردهاند؟
معالاسف و شوربختانه باید گفت، که عدهای اصلاحطلبنما بیش از منتقدان اصلاحات به این اردوگاه آسیب میزنند و از اساس فراکسیون امید هم از حداقل قدرت لابیگری و چانهزنی و ایفای نقش فراکسیونی عاجز است، آنچنان که 142 نماینده در اقدامی بیسابقه در اعلام موافقت از بیطرف نامنویسی میکنند و آنگاه در لحظه رای اعتماد، تنها 132 نفر به او رای میدهند هر چه هست این رای اعتماد نشان داد که برای اردوگاه اصلاحات از این فراکسیون امید، هیچ آبی گرم نشده و در هیچ بزنگاه و گلوگاهی نمیتوان روی آنان حساب باز کرد.
با این حال بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید به ایسنا گفت: این فراکسیون مجموعا از نتیجه آرا راضی است چرا که تعارض چندانی با نظر فراکسیون نداشته است.
وی اضافه کرد: ما به دلایل متعدد نظر نهایی فراکسیون امید را درباره وزرای پیشنهادی اعلام عمومی نکردیم. البته نتیجه به اطلاع اعضای فراکسیون رسیده بود اما به دلیل اینکه ممکن بود روی نتیجه اثر بگذارد و با چالش مواجه شویم ترجیح دادیم آن را اعلام نکنیم، در مجلس هم نظر فراکسیون مشخص بود.
اما محمود صانعی عضو فراکسیون امید در توئیتی، علت رأی نیاوردن بیطرف را، چالش آب، لابی ضعیف، نطق غیراثرگذار، و «صداقت و شفافیت» دانست.
پروانه مافی دیگر عضو فراکسیون به «جماران» گفت؛ فراکسیون امید تصمیم داشت به برخی وزرا رأی ندهد.
پسرتان را گول میزنند یا خود شما را آقای وکیل؟!
یک نماینده عضو فراکسیون امید که جزء هیئت رئیسه مجلس هم هست، میگوید خبر نداشته که پسرش مدیرعامل یک شرکت شده است. وکیلی میگوید پسرش را گول زدهاند.
مهدی وکیلی فرزند محمدعلی وکیلی نماینده اصلاحطلب مجلس بهعنوان مدیرعامل شرکت صنعتی کاوشگران آتیه صبا (وابسته به سازمان بازنشستگی کشوری و وزارت تعاون) منصوب شد؛ وی متولد١٣٧٠ است.
محمدعلی وکیلی در توجیه ماجرا به روزنامه شرق گفت؛اگر اینها را از آقای آذروش (مدیرعامل هلدینگ آتیه صبا) بپرسید بهتر است. پسرم یک سال و نیم است که در آن شرکت کارمند است. به شهادت شخص آقای آذروش حضور ایشان در این شرکت قبل از انتخابات بوده و این شرکت هم صرفاً یک شرکت کاغذی است که کار مطالعاتی میکند. ریالی هم بودجه ندارد. این سه نفر مسئولی داشتند. مسئولش رفته جای دیگری و چون پسرم آنجا مدرک تحصیلیاش بالاتر بوده، ایشان را سرپرست کردند.
وی میافزاید: این شرکت کاغذی است و من 15 روز است که مطلع شدهام و به محض اطلاع به ایشان {پسرم} گفتم استعفا بدهد. آن موقع آقای آذروش با خواهش و تمنا نزد من آمد که تا فرد جدیدی برای این مسئولیت نیافتهایم، ایشان را آنجا بگذارم.
وی میافزاید: شرکتی وجود ندارد که مدیرعاملی داشته باشد. البته در همین سطح من مخالف بودم و اطلاعی نداشتم. این بچهها جایی رفتهاند برای کار، کاش این امکان فراهم شود که همه جوانان سر کار بروند و در سطح کارمندی جزء {مانند پسرم} مشغول شوند اما تأکید من این است که جذب و حکم ایشان مرتبط با من نبوده است.
وکیلی در ادامه به رفتار اشتباه دیگر فرزندش اشاره میکند و میپذیرد که دیگر فرزندش هم وارد منصبی شده است که وی اطلاع نداشته است؛شنیدهام یک پسر دیگرم عضو غیرموظف دوده صنعت است. تازه این را فهمیدم و کلی دعوایش کردم. اینکه شما از کجا این شرکت را گیر آوردهاید و کی شما را گول زده؟ البته او عضو غیرموظف است و این یعنی کارش جدی نبوده و درآمدی هم ندارد.
سؤال مهم از این نماینده و نظایر او این است که؛ اگر شماها از وضعیت فرزندان خود اطلاعی ندارید- چندان که ادعا میکنید - چگونه و با چه بینشی و درایتی میخواهید بر قراردادهای بزرگ نفتی و اقتصادی و اجرای برنامههای دولت نظارت کنید؟
اصلاحطلبان جا زدند! مسئولیت کابینه، دیگر با ما نیست
اصلاحطلبان پس از گرفتن سهم افزونتر در کابینه دوم روحانی، رفع مسئولیت از خود درباره ناکارآمدیهای مهمتر را کلید زدهاند.
اخیرا مرتضی حاجی از نزدیکان خاتمی گفته بود «مسئولیت عملکرد روحانی برعهده خودش است.» پس از او بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید در مجلس ضمن توئیتری نوشت: مسئولیت عملکرد دولت و مجلس به وعدهها متوجه روحانی است.
او مدعی شد: عدم دخالت اصلاحطلبان در چینش کابینه، مسئولیت را به دوش رئیسجمهور انداخت.
این در حالی است که اصلاحطلبان ضمن تائید عملکرد برخی وزراء، در چینش وزرای جدید نظیر وزیران اقتصاد و صنعت نیز نقش داشتند و افراد موردنظر آنها به وزارت رسیدند. این طیف از قبل نیز حامی وزیرانی چون ظریف، قاضیزاده، آخوندی، مجتبی ربیعی، زنگنه و سلطانیفر بودند.
در همین حال برخی اصلاحطلبان بیرون مجلس، نسبت به پذیرش مسئولیت فراکسیون امید، از خود سلب مسئولیت میکنند و میگویند این فراکسیون اصلاحطلب نیست. این در حالی است که همین طیف در زمان انتخابات، جشن گرفته بودند.
جالب اینکه محمود صادقی عضو فراکسیون امید در توئیتی نوشت: یک جریان مرموز میخواهد مسئولیت کاستیهای کابینه را به عهده فراکسیون امید و اصلاحطلبان بیاندازد. هوشیار باشیم. هدف نهایی، زدن خاتمی است.
این ادعا در حالی است که طیف مذکور به هنگام انتخابات مجلس، از تیترهایی مانند «تکرار پیروزی» استفاده کرده بودند.
خراسان
ایران
روایت خرازی از واکنش روحانی به بازداشت فریدون
صادق خرازی دبیر کل حزب ندای ایرانیان در بخشی از گفتوگوی خود با ایسنا رفتار رئیس جمهوری درباره بازداشت حسین فریدون برادرش را روایت کرد. وی گفت: مردم هوشمند هستند، زندگیها و رفتارها را میبینند. مثلاً برادر آقای روحانی را گرفتند، اما هیچ دخالتی نکرد. من همان روز پیش آقای روحانی بودم. یک نفر سؤال کرد که چه کار میخواهید بکنید؟ ایشان گفت که من کاری نمیکنم، کشور قانون دارد، برود وکیل بگیرد و کارهایش را بکند.
وی گفت: این یک نوع برخورد است، نوع برخورد دیگر هم این است که آقای روحانی به وزرای خود بگوید حق ندارید سر کار بروید، خودش هم تا اطلاع ثانوی برود کرج خوش بگذراند و دولت را اداره نکند. مردم کدام یک از این رویکردها را میپسندند؟ عدهای دیوانه شاید دومی را بپسندند و بگویند که خوب شد و حالشان را گرفت اما آحاد مردم رویکرد اول را انتخاب میکنند.
بررسی اقدام مشترک ترکیه و ایران علیه شبهنظامیان کرد
رئیس جمهوری ترکیه از مذاکرات با ایران برای اقدام مشترک علیه شبهنظامیان کرد، «پ.ک.ک» و «پژاک»، خبر داد. به گزارش انتخاب، «رجب طیب اردوغان» روز گذشته قبل از عزیمت به اردن، با بیان اینکه «عملیات مشترک علیه گروههای تروریستی که تهدیدی (برای امنیت منطقه) هستند، میان دو رئیس ستاد کل ارتش (ایران و ترکیه) به بحث گذاشته شد و من نیز بطور گستردهتر درباره اینکه چگونه باید انجام شود، صحبت کردم»، گفت نبرد مؤثرتری علیه گروه تروریستی «پ.ک.ک» و «پژاک» از طریق عملیات نظامی مشترک با ایران، ممکن است.
این اظهارات اردوغان در حالی مطرح شد که پایگاه خبری لبنان 24 به نقل از منابع دیپلماتیک اعلام کرد: «ایران، ترکیه، عربستان، عراق و اطرافی از دولت سوریه برای یافتن راهحل نهایی برای بحران سوریه به طور پنهانی در حال مذاکره هستند و عمان به عنوان کشور ناظر بر این مذاکرات حضور دارد و مسقط شاهد سفر پی در پی هیأتهایی از این کشورها است.»
واشنگتنپست: سیاست ترامپ در قبال برجام احمقانه است
یک روزنامه امریکایی در سرمقاله روز دوشنبه خود سیاست فعلی رئیس جمهوری امریکا در قبال توافق هستهای ایران را «احمقانه» توصیف کرد. به گزارش تسنیم، واشنگتنپست با اشاره به پایبندی ایران به مفاد توافق هستهای درباره اظهارات ترامپ درباره عدم پایبندی ایران به برجام و تصمیمگیری برای اعلام این مورد در گزارش بعدی به کنگره نوشت «چگونه میتوان به چنین نتیجهای رسید، وقتی که جامعه اطلاعاتی قضاوت دیگری دارد؟» این رسانه امریکایی در عین حال انقضای مفاد برجام با گذشت زمان را مهمترین محدودیت آن خواند و افزود امریکا بایستی با مشارکت طرفهای دیگر برای دائمی کردن این محدودیتها گام بردارد.
آرمان
انتصاب فرمانده جدید ارتش
فرمانده معظم کل قوا، در احکام جداگانهای امیر سرلشکر عطاءا... صالحی را به سمت جانشین رئیس ستادکل نیروهای مسلح و امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی را با ارتقا به درجه سرلشکری به سمت فرماندهکل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند. در این حکم آمده است: امیر سرلشکر
عطاءا... صالحی، با قدردانی از خدمات خالصانه شما در فرماندهی ارتش جمهوری اسلامی ایران، بنا به پیشنهاد رئیس ستادکل نیروهای مسلح، جنابعالی را که از سوابق و تجارب ارزشمندی در حوزههای فرماندهی و ستادی برخوردار میباشید به سِمت جانشین رئیس ستادکل نیروهای مسلح منصوب میکنم. از زحمات و تلاشهای امیر سرتیپ سیدعبدالرحیم موسوی در این مسئولیت قدردانی میکنم. توفیق همگان را از خداوند متعال مسالت دارم.
نیروهای مرزبانی ناجا تقویت میشوند
رئیس ستادکل نیروهای مسلح از برنامهریزی برای تقویت بیشتر نیروهای مرزبانی ناجا خبر داد. سرلشکر محمد باقری اظهار داشت: نیروی انتظامی و صنایع دفاعی کشور نمونه محصولات تولیدی و بومی خود را که براساس تحقیقات تولید کردهاند و در میان پاسگاهها، واحدها و فرماندهی ناجا توزیع شده است به نمایش گذاشتند. وی افزود: مرزبانی کاری سنگین و مشکل است، زیرا در شرایطی که همه مردم در شهرها و محل سکونت در کنار خانوادههایشان هستند، این نیروهای خدوم مرزبانی هستند که در فواصل بسیار دور از مراکز شهری، جمعیتی و دور از خانوادههایشان در سختترین موقعیتهای اقلیمی و زیستی و در تهدیدات و مشکلات مرزی و نگرانیها مشغول انجام وظیفه هستند. رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: اصالت کار با این دلاورمردان است که بهخوبی با اقتدار، پایمردی، مداومت در کار، با ایمان و اخلاص، مأموریت خود را انجام میدهند.
پیام رئیس سازمان اطلاعات سپاه به علوی
حسین طائب در پیامی به حجتالاسلاموالمسلمین علوی، انتخاب وی به عنوان وزیر اطلاعات دولت دوازدهم را تبریک گفت. در پی رأی موافق نمایندگان مجلس شورای اسلامی در انتخاب حجتالاسلاموالمسلمین سیدمحمود علوی به سمت وزیر اطلاعات، حسین طائب رئیس سازمان اطلاعات سپاه پیام تبریکی خطاب به وی صادر کرد.
در این پیام آمده است: «بیشک روحیه ولایتمداری و مردمداری آن روحانی ارجمند و نیز تجارب ارزنده یک دوره صدارت در این وزراتخانه حساس و راهبردی و نقشآفرینی در تعمیق تعاملات و هماهنگیهای مقتضی بین «جامعه اطلاعاتی کشور»، پشتوانهای غنی برای موفقیت جنابعالی و همکاران ارجمند وزارت اطلاعات و نیز سایر نهادهای امنیتی - اطلاعاتی برای تأمین «امنیت پایدار ملی» به شمار میرود.
توفیق جنابعالی در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تحت عنایات حضرت ولیعصر(عج) و تبعیت از منویات و رهنمودهای مقام معظم رهبری امام خامنهای (مدظله العالی) را از خداوند متعال خواستارم.»
اسکودا به آوایی تبریک گفت
اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران با صدور پیامی رای اعتماد مجلس شورای اسلامی را به آوایی تبریک گفت. در این پیام آمده است: جناب آقای آوایی وزیر محترم دادگستری، حضور حضرتعالی در وزارت دادگستری، با توجه به سوابق درخشانتان در سمتهای پیشین بهویژه ریاست کل دادگستری استان اصفهان و تهران، موجب دلگرمی و امیدواری جامعه حقوقدانان است و قطعا منشا ثمرات و برکات و تحولات مثبت در حیطه امور راجع به وزارت دادگستری و شاید فراتر از آن، خواهد بود.
شادباشهای ما را بپذیرید. برای شما آرزوی تندرستی و توفیق خدمت بیشتر را داریم و آمادگی کانونهای وکلا را برای تعاطی فکر و همیاری و همکاری در راستای تضمین حاکمیت قانون و رعایت حقوق مردم، اعلام میکنیم.
سفرفرمانده نیروی دریایی ارتش به مالزی
فرمانده نیروی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در راس هیاتی بعدازظهر امروز ایران را به مقصد کشور مالزی ترک میکند. امیر دریادار حبیبا... سیاری، فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش، در راس یک هیات بلندپایه نظامی، بعدازظهر امروز کشورمان را به قصد مالزی ترک میکند. براساس این گزارش، این سفر با هدف حضور در «سمپوزیوم امنیت دریایی» صورت میگیرد و تعدادی از معاونان نیروی دریایی راهبردی ارتش امیر دریادار سیاری را همراهی میکنند.
گفتنی است در این سمپوزیوم فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند و غرب اقیانوس آرام حضور خواهند داشت.
دیدار معاون ظریف با نبیه بری
حسین جابری انصاری، معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه که به منظور دیدار با رهبران لبنان، به این کشور سفر کرده است با نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، دیدار و پیرامون موضوعات منطقهای، تحولات لبنان و همکاریهای دوجانبه گفتوگو و تبادلنظر کرد. معاون وزیر امور خارجه در این دیدار با ابلاغ سلام رئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس پارلمان لبنان، از نبیه بری برای مشارکت در مراسم تحلیف رئیسجمهوری اسلامی ایران تشکر، و از نقش برجسته لبنان در مقابله با اشغالگری رژیم صهیونیستی و مبارزه با تروریسم تقدیر کرد.
استانداران تغییر میکنند؟
معاون سیاسی وزیر کشور گفت: عملکرد استانداران و فرمانداران مورد مطالعه قرار گرفته است و با نظر وزیر کشور بازنگریها انجام خواهد شد. علیاصغر احمدی درباره تغییر استانداران و فرمانداران در دوره جدید تصدی رحمانیفضلی بر وزارت کشور، اظهار داشت: حتما بازنگری در این مساله داریم، اما نمیگویم که نتیجه این بازنگریها الزاما تغییر است. وی ادامه داد: عملکرد استانداران و فرمانداران مورد مطالعه قرار گرفته است و با نظر وزیر کشور بازنگریها انجام خواهد شد. شایان ذکر است؛ از زمان رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی دولت، ازجمله وزیر کشور، برخی منابع خبری از احتمال تغییر برخی استانداران خبر دادهاند.
97 درصد پناهندگان افغان در ایران
وزیر کشور در مراسم روز ملی افغانستان گفت: پس از سقوط طالبان، ایران نقش مؤثری در بازسازی افغانستان داشته است. عبدالرضا رحمانیفضلی افزود: ایران طی یک دهه گذشته، نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار برای بازسازی افغانستان اختصاص داده است و آمادگی دارد تا در آینده و متناسب با همراهی جامعه بینالمللی و کشورهای منطقه در روند توسعه و بازسازی افغانستان نقش جدی تری ایفا کند. وی ادامه داد: ۹۷درصد پناهندگان افغانستانی در شهرهای ایران زندگی میکنند.