به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق از ایبنا، خاطرات و وصایای شهدای هشت سال دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم در موضوع انتخابات، همراه با بیانات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در کتابی با عنوان «اثر انگشت» توسط موسسه فرهنگی حماسه 17[هفده] تدوین و گردآوری شده و انتشارات حماسه یاران آن را منتشر کرده است.
انتخابات در ایران، مظهر اراده ملی و مردمسالاری دینی بوده و از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. از آنجا که شهدا برای همیشه و به تاسی از سید و سالارشان؛ حضرت مصباحالهدی علیهالسلام چراغهای روشن در ظلمت دنیای مادی هستند، راه و رسمشان در همه عرصهها از جمله عرصه مشارکت سیاسی میتواند سرمشق و الگویی مناسب باشد.
«اثر انگشت» حاصل تلاش دستهجمعی خادمان شهدا در مدت زمان محدود و منتهی به انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری است که کوشیده در قالب خاطرات و وصایایی با موضوع انتخابات، کلیدواژههای حضور، انتخاب و شهید را به هم پیوند بزند. همچنین کتاب به فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری در این موضوع مزین است.
در اولین روایت از زبان پدر شهید حجتالاسلام سید محسن روحانی میخوانیم: «اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسم بنی صدر ورد زبانها بود؛ حتی رای خیلی از مذهبیها. محسن هم سیاست را خوب میفهمید، هم مردان سیاسی را خوب میشناخت. میگفت «میدونم بنیصدر برندهست. شرایط الان طوریه که اون تونسته خودش رو موجه نشون بده؛ اما من بهش رای نمیدم. یه دونه هم یه دونه است. بذار حداقل یه دونه رایش کمتر بشه.»
همچنین در خاطرهای از شهید یوسف کلاهدوز، قائم مقام فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میخوانیم: «سر حرف را با انتخاب کاندیدای اصلح باز کردم. گفت «من که به بنیصدر رأی نمیدهم.» تعجب کردم. خیلیها قبولش داشتند. بعد ادامه داد «اگه یادت باشه بنیصدر تا یه روز مونده به پایان مهلت نامنویسی، ثبتنام نکرد. گذاشت تا وقتی که از ملاقات امام برگشت. همین که از در اومد بیرون اعلام کاندیداتوری کرد. به نظرم کاسهای زیر نیم کاسهست. این آدم داره از ملاقات با امام سوء استفاده میکنه. میخواد به مردم وانمود کنه برنامههایی داشته که حضرت امام تایید کرده.» آن روز چیزهایی فهمیده بود که خیلیها ماهها بعد فهمیدند.
در جای دیگر کتاب، در خاطرهای از شهید سید حسین علمالهدی میخوانیم: «استاندار اول خوزستان بود. در ظاهر مومن و متعهد، باطنش را فقط خدا خبر داشت. موشک و هواپیماهای پیشرفته چند میلیون دلاری که شاه خریده بود را با یک جمله که ما تو ایران موش داریم، موشک نمیخواهیم پس داده بود. ارتشیها را فرستاده بود خانه. سربازها را معاف کرده بود. خلاصه داشت با فرش قرمز میرفت استقبال صدام. حالا هم آدم شده بود کاندیدای اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری.
حسین رفت دنبال دلیل و مدرک. تمام سندهایی که علیهاش بود جمع کرد. نشریه دیواریاش که آماده شد، از این و آن قرض گرفت و همه جا پخشش کرد. بعدهم از این شهر به آن شهر و سخنرانی علیه استاندار غیر استاندارد خوزستان. چند روز قبل از انتخابات هم رفت لانه جاسوسی و سند دستنشانده بودنش را درآورد. تلاشهایش بالاخره نتیجه داد؛ وقتی شب قبل از انتخابات، عدم صلاحیت تیمسار مدنی برای نامزدی را همه از تلویزیون شنیدند.
کتاب «اثر انگشت» در 120 صفحه با شمارگان 2000 نسخه و بهای 4000 تومان از طرف انتشارات حماسه یاران روانه بازار کتاب شده است.