ابراهیم یزدی

تلاش من به عنوان مسئول انتشارات کویر و سایر دلسوختگان و فعالان اصلاح‌طلب برای دست برداشتن از این اقدام خلاف نتیجه‌بخش نبوده است.

سرویس تاریخ مشرق- خاطرات دکتر ابراهیم یزدی طی سال‌های گذشته محل مناقشه زیادی بین ناشر این خاطرات و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) قرار گرفت. جلدهای اول و دوم خاطرات مرحوم یزدی از سوی انتشارات کویر به بازار ارائه شد، اما جلد سوم این خاطرات از سوی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) تأیید نشد.

محمدجواد مظفر در یادداشتی که در شماره ۴۵ ماهنامه اندیشه پویا منتشر کرده، با متهم کردن دفتر نشر آثار امام به سانسور می‌نویسد: با نجات ملت ایران از هشت سال دوران ویرانگری و تشکیل دولت تدبیر و امید در سال ۱۳۹۲ و سکان‌داری علی جنتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این امکان فراهم آمد که مجلدات اول و دوم خاطرات دکتر یزدی با عنوان «شصت سال صبوری و شکوری» (جلد اول: «از تولد تا هجرت» و جلد دوم: «هجده سال در غربت») در سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ چاپ شود و با استقبال مردم به سرعت به چاپ دوم برسد. دریغ و صددریغ که جلد سوم این اثر (که دارای مجلدات بعدی نیز می‌باشد) با عنوان «۱۱۸ روز در نوفل لوشاتو» بیش از یک سال است که در بند سانسور غیرمنطقی دفتر نشر آثار امام گرفتار است و تلاش من به عنوان مسئول انتشارات کویر و سایر دلسوختگان و فعالان اصلاح‌طلب برای دست برداشتن از این اقدام خلاف نتیجه‌بخش نبوده و سرانجام با رحلت اسف‌بار این مرد سیاست و اندیشه آرزوی دیدن انتشار جلد سوم و نیز سایر مجلدات خاطراتش در ایران را با خود برد.

این ادعا در حالی صورت می‌گیرد که حجت‌الاسلام علی داستانی، معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، در پاسخ به پرسشی مبنی بر علت ایراد گرفتن این موسسه به چاپ جلد سوم خاطرات مرحوم ابراهیم یزدی، می‌گوید: خاطرات مرحوم یزدی مثل ده ها کتاب دیگری است که طبق قانون وزارت ارشاد به موسسه تنظیم آثار امام فرستاده می‌شود و ما هم کارشناسی ها را انجام دادیم و در نامه ای به ناشر موارد پانزده گانه‌ای را برای اصلاح اعلام کردیم که البته ناشر تاکنون در این زمینه با ما همراهی نکرده است.

وی در این زمینه توضیح داد: ما به دنبال ممیزی منفی و سانسور نیستیم چنین حقی را هم برای خود نمی شناسیم اما آقای یزدی در مواردی خلاف گویی کرده که یکی از این موارد خلاف وصیت‌نامه امام است و تا اصلاح انجام نشود نمی توانیم مجوز دهیم. [۱]

۱- mshrgh.ir/۷۷۱۵۳۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 2
  • اقایی US ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    9 2
    اگر اجازه چاپ به جلد سیم بدهند - شاید چیزی از توش در بیاد و سر نخی باشه برای تحقیق در زوایای پنهانی زندگی این ابر جاسوس آمریکا. کسی که همه رو سر انگشت کوچیکه اش چرخاند و تا آخرعمرش در خدمت گزاری به CIA فروگزاری نکرد. امیدوارم یک نفر نویسنده و محقق بی طرف که امکان دسترسی به پرونده های CIA در باره جاسوس های از رده خارج شده را داشته باشه،پیدا بشه و با بی طرفی و با اسناد درست و راستین دست این شخص خاین به ایران برای تاریخ روشن کنه.
  • IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    7 4
    با اینکه اجازه داده نشد اما تخریب هم نشد
  • سید IR ۲۰:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    3 0
    سلام خسته نباشید بعد از ارتحال حضرامام خمینی ( ره) به نظرم اینجا برای این خبر از متن وصیتنامه حضرت امام بهترین جواب و رو داره برای هر چی خاطرات شفاهی و مکتوب و غیره فکر نم کنم سوالی بمونه حضرت امام( ره) تکلیف رو مشخص فرمودن: بسمه تعالی این وصیتنامه را پس از مرگ من، احمد خمینی برای مردم بخواند؛ و در صورت عذر، رئیس محترم جمهور یا رئیس محترم شورای اسلامی یا رئیس محترم دیوان عالی کشور، این زحمت را بپذیرند؛ و در صورت عذر، یکی از فقهای محترم نگهبان این زحمت را قبول نماید. روح‌الله الموسوی الخمینی بسمه تعالی در زیر این وصیتنامه‌ی 29 صفحه‌ای و مقدمه، چند مطلب را تذکر می‌دهم: (1) اکنون که من حاضرم، بعض نسبت‌های بی‌واقعیت به من داده می‌شود و ممکن است پس از من در حجم آن افزوده شود؛ لهذا عرض می‌کنم آنچه به من نسبت داده شده یا می‌شود، مورد تصدیق نیست مگر آن‌که صدای من یا خط و امضای من باشد، با تصدیق کارشناسان؛ یا در سیمای جمهوری اسلامی چیزی گفته باشم. (2) اشخاصی در حال حیات من ادعا نموده‌اند که اعلامیه‌های اینجانب را می‌نوشته‌اند. این مطلب را شدیداً تکذیب می‌کنم. تاکنون هیچ اعلامیه‌ای را غیر شخص خودم تهیه کسی نکرده است. (3) از قرار مذکور، بعضی‌ها ادعا کرده‌اند که رفتن من به پاریس به وسیله‌ی آنان بوده؛ این دروغ است. من پس از برگرداندنم از کویت، با مشورت احمد پاریس را انتخاب نمودم، زیرا در کشورهای اسلامی احتمال راه ندادن بود؛ آنان تحت نفوذ ‌شاه بودند ولی پاریس این احتمال نبود. (4) من در طول مدت نهضت و انقلاب به واسطه‌ی سالوسی و اسلام‌نمایی بعضی افراد، ذکری از آنان کرده و تمجیدی نموده‌ام که بعد فهمیدم از دغلبازی آنان اغفال شده‌ام. آن تمجیدها در حالی بود که خود را به جمهوری اسلامی متعهد و وفادار می‌نمایاندند و نباید از آن مسائل سوء‌ استفاده شود؛ و میزان در هر کس حال فعلی او است. روح‌الله الموسوی الخمینی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس